bilgisayarım uzun süredir birçok web sitesine girmiyordu ( çeşitli dns problemlerinden dolayı ) ve bilgisayarda bi yavaşlık vardı ama yavaşlığın nedeni bilgisayara ne bulduysam yüklemem ve sistemin yavaşlamasındandı..windows başladıktan sonra hiçbir işlem yapmasam bile harddisk in işlem yaptığı sesi duyulabiliyordu..ben de bu sorunlardan bi hayli sıkılıp C ye format attım..
hay atmaz olaydım! Zaten elimdeki Windows sorun çıkardı 4-5 kez tekrar tekrar format atmak zorunda kaldım windowsu kuramadığım için en sonunda arkadaştan bi tane windows buldum.onu kurdum onda da tıkır tıkır çalışan bi windows bu..ama benim bilgisayarda öyle bir yavaşlık var ki şu anda anlatamam..
yavaşlıkları şöyle anlatıyım.
1.)hani windows açılırken Siyah bir arka planın üstünde Windows yazar da aşağıda bir kutucukta mavi bir şey dolmaktadır(anlamışsınızdır) o sayfanın geçmesi 3 dakika falan sürüyor.
2.)2 işlemi bilgisayar bir arada yapamıyor.acaba format atmadığım diğer kısımlarda D ve E de virüs mü var diye arama yapmaya kalktım virus programı o kadar yavaştı ki iptal etmek zorunda kaldım.
3.)Bir programı veya pencereyi açmak için üzerine tıklıyorum açılması 2-3 dakika sürüyor.
4.)Müzik bile dinleyemiyorum müziğin takılmasından.
5.) Son olarak da farenin ucundaki şey bile yavaş hareket ediyor..
Acaba sorunum ne olabilir..Sistemle ilgili olduğunu sanmıyorum çünkü daha önce de yavaşlık vardı ama o harddisk in doluluğundandı.Ama ben yine de sistemimi yazıyım
AMD 64 3000 mhz 512 ram 128 on board ekran kartı.
Sistemde sorun yok(çok iyi olmasa da), windows arkadaşta tıkır tıkır acaba benim sorunum ne? bu yavaşlığa Anakart veya işlemcideki bir sorun yol açmış olabilir mi? veya bendeki windows un sorunundan dolayı 4-5 kez üstüste format atmış olmam neden olabilir mi bu yavaşlığa?
Gerçekten yardıma çok ihtiyacım var.bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
BLOGumda glarty utilities ve registry washer yazılımları var arkadaşım glary ile kayıt vediskt temizliği yap, sonra washer ile kayıt hatalarını arat bulunanları için FIX e basman yeterli
tmm deneyim bi..saol yardımın için
ya kardeş sen benim dediğimi anlamamışsın, ben format attım zaten makinaya, yavaşlık sistemin doluluğundan falan değil. Bu programlar doluluktan ve çok program yüklenmesinden doğan yavaşlıklar için..bendeki sorun öyle birşey değil..Sadece media player'ı açıp (başka programı çalıştırmama rağmen) müziği inanılmaz takılarak çalıyor) zaten bende Registry Mechanic programı var...
yani sorunum senin düşündüğün gibi değil
Anakart üzerinde RAM yuvalarını kontrol ediniz. Bir de spy taraması falan yaptırınız.
spyware doctor diyorum başka da birşey demiyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: ***imp***
spyware doctor diyorum başka da birşey demiyorum.
bununla bir alakası olduğunu sanmıyorum iki gündür aynı sorunu yaşıyorum ve bir adet spyware doctor um var tarattım full scan hiçbirşey çıkmadı
arkadaşım bu açılış ekranındaki beklemeler başlangıçta yüklenemeyen driverlar sonunda oluşur. bilgisayarım özellikler - gelişmiş - banlangıç ve kurtarma - ayarlar menüsünde düzenle butonuna bas ve açılan boot.ini dosyasının son satırının sonuna /BOOTLOG yazıp kaydederek kapat. son satır bu şekilde olacak: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn /BOOTLOG
bütün pencereleri tamam diyerek kapattıktan sonra restart yap
açılışta baaşlattan çalıştıra %SystemRoot%\Ntbtlog.txt komutunu yazıp enter de. açılan txt dosyasında açılış sırasında yüklenen yada yüklenemeyen driverlar listelenr. buna göre driverları yenile
quote:
Orjinalden alıntı: Poseidon58
quote:
Orjinalden alıntı: phoarbix
tmm deneyim bi..saol yardımın için
arkadaşım bu açılış ekranındaki beklemeler başlangıçta yüklenemeyen driverlar sonunda oluşur. bilgisayarım özellikler - gelişmiş - banlangıç ve kurtarma - ayarlar menüsünde düzenle butonuna bas ve açılan boot.ini dosyasının son satırının sonuna /BOOTLOG yazıp kaydederek kapat. son satır bu şekilde olacak: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn /BOOTLOG
bütün pencereleri tamam diyerek kapattıktan sonra restart yap
açılışta baaşlattan çalıştıra %SystemRoot%\Ntbtlog.txt komutunu yazıp enter de. açılan txt dosyasında açılış sırasında yüklenen yada yüklenemeyen driverlar listelenr. buna göre driverları yenile
saol kardeş açıklaman için..listeledim bazıları için yüklenemedi diyor peki bunları ne yapıcam? bak yüklenemeyenleri listeliyorum aşağıya..nasıl yükleyeceğimi veya bu sürücüleri nasıl iptal edeceğimi söyleyebilirmisin?
işte bunlar sürücü yüklenmedi diyor..bunları nasıl yükleyeceğimi veya gereksizleri nasıl iptal edeceğimi söylermisin?
Çünkü bunları yaparsam sorun hallolur diye düşünüyorum
kardeş bunların hemen hemen hepsi anakart üzerinde olan driverlar. anakart driverlarını full chipsetlerle beraber tekrardan kur. floopy çok fazla sorun yaratmaz
ya iyi de ben anakartın cd sini takıyorum da bunları otomatik yüklemesi gerekmiyor mu? eskiden otomatik yüklüyordu.
Biraz uzun ancak, aşağıdaki makaleyi okursan mutlaka katkısı olur