Şimdi Ara

Bilgisayar ile ne zaman tanıştınız? İlk oyununuz neydi? (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
803
Cevap
1
Favori
19.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HuoYuanJi

Monotonlaştıran yine biziz çünkü aklımız fikrimiz o oyunlarda. Halbuki sosyal aktivitelere katılsak herşey daha güzel olacak eskiden pc yokken ps yokken dışarıdan eve girmezdik akşama kadar top oynardık şimdi evden çıkmıoz. Yani teknoloji esir düşürdü bizi kendine.

Zaman değişti ve bizde zamana ayak uyduruyoruz olay tam olarak bu.Sonuçta dışarı çıkıp sosyal aktivite yapma diye kimse kafamıza silah dayamıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • modemin olmadığı o dönemde internete bağlanırken çıkan çevirmeli bağlantı sesine hastaydım ekolay vardı o zamanlar ne gunlerdi be

• Az önce tanıştık selam söyledi sana onu görürsen söyle yakaladığım yerde hoplatçam dedi :)

• turbolinea . kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle. Böyle alışmasaydık keşke.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Commodore 64 der susarım. Sene 91_92 falan. Şimdi Cd, dvd bile kalmadı. O zamanlar bildiğiniz teyp kaseti koyar, kibrit çöpü ile ayar yerini kurcalar oyunu tutturursak oynardık. Jungle, Contra falandı sanırım ilk oyunlar. Ekran yoktu, skart ile tv ye bağlardık.

Sonra 1048S çıktı. Onda da ekran vardı ve klavye vardı sadece. Klavyenin altından disket koyar oynardık. Kendi kapasitesi yoktu. İnsert disk yazardı ekranda disket yoksa. En sevdiğim oyun ise araba yarışı lotus turbo idi.

Sonra windows 95 li ibm, klavye ile oynanan resim açmaca :D

+18 gibi birşey

Sonra bir ara cd ile tanıştık ama hatırlamıyorum senesini. Üniversite yılları tabi 2001 civarı.

Bu arada, commodore 64 ve 1048s, disketleri, joystick 🎮, faresi falan hala durur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış hatırlamıyorsam 2003 gibiydi. İlk oyunum Fifa 2004 ve tabi ki CS 1.5 :)

Bilgisayar ile ne zaman tanıştınız? İlk oyununuz neydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cklnc -- 1 Mart 2017; 19:21:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tns1

Revolt

Aynen hocam ya buydu ya da bunun bir türeviydi tam şey edemedim.

Bir aralar ismini arıyordum ya baya takıntı etmiştim, teşekkürler.
  • 1997 yada 1998 yıllardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 1 Mart 2017; 19:25:39 >
  • Gta Vice City -- NFS Underground 2 -- Fifa 2005
    İlk oyunlarım..
  • 1999. Kingpin Life of Crime oynuyodum hatta. :)

• 2004 yiliydi. Cm04 oyunu da ilk oyunumdu. 😊

• Ms~dosta bi futbol oyunu vardı emicemin pilgisarayında oynamış idim sene 96 mı 97 mi neydi

• 99 senesinde tanıştım :) 2002 yılında 64gb ramli 7gb hdd li bir bilgisayarım oldu, ilk oyunlarım midtown madness, dangerous dave, volfied vs idi.

Çok özledim o günleri...

• 96-97 seneleri falandı.

Hastasıydım bu oyunun.
  • 2002 de tanıştım nasıl unuturum

• Rayman, Tomb Raider:The Last Revolution ve Test Drive 6 :) 95 doğumluyum ve 99 da tanıştım.

• 1998 Volfied Enistemin pc sinde gormustum, yas kucuk tabi. O zamanlar bu oyunda ilerledikce korkuyla karisik heyecan basardi. 1997 de is yerinde babam dos tan acardi oyunlari da isimlerini hatirlayamiyorum :) cok guzel gunlerdi...

• Bilgisayar ile ilk tanışmam ortaokulda iken kursa yazılmam ile 1995 yılında oldu.
    5.25 disketlerle yapardık işimizi, sonra küçüldü 3.5 luk disketler çıktı derken değiştide değişti işte..
    1997 yılında da ilk bilgisayarımı almıştık. Win95 vardı, toplama bi makina işte.
    Pentium 120'ydi, diğer özelliklerinide siz düşünün artık :)
    İlk oyunum SuperMario ve bi Solucan oyunu vardı sanırım oydu.
    Sonrasında Fifa, nba ve Need for speed, birde time Commando diye bir oyun almıştım..
    Sonra bir iki yıl sonra da bilgisayarcıda çalışmaya başladım, derken patladı gitti :)
    O gün bugündür hayatımın önemli noktası oldu bu nalet bilgisayar :)
    Bazen nerden bulaştım diyorum şu teknolojiye bazende iyi etmişim beyaa diyorum..
  • 98-99 gibi annemin iş yerindeki bilgisayarında dave, mayın tarlası gibi oyunlar oynayarak başladım.Çok fazla flash oyun oynadığım da oldu.İnternetle de epey erken tanışmıştım fakat evimize geç girdi.2003de ilk bilgisayarım alındı 2004 gibi de internet bağlandı.P4 2.4ghz, 256mb ram, mx4400, 40gb hdd tarzı bir şeydi.Fifa 2003, nfs, tomb raider, quake 3 filan oynuyordum.
  • 2000 Yılında Arçelik Kasa ve Arçelik Tüplü monitör, bir de PC masası (hala kullanıyorum) o zamanın parasıyla 2500 TL'ye almıştık.

16 mb ram
    8 mb ekran kartı
    8 gb hard disk
    CD bir de 1.44 giriş vardı

Oynadığım ilk oyun Midtown Madness idi. Sonra Populous: the beginning, AOE 1-2, AOE: Mythology, NFS 2-3-4-5-Hot pursuit(2002), Half-life bir de NEORAGEX emülatör diyerek geçti. 2006'da internetle tanıştım.

Ondan önce Ataride Circus diye bir oyun vardı onu oynuyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 1 Mart 2017; 20:56:46 >
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.