Şimdi Ara

Bilgisayar HDD Görmüyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar, eski bir bilgisayarım var (P4 3.0 512ram 80gb IDE HDD) bir kaç gündür uğrşıyorum format atayım dedim fakat cd leri karıştırmışım.
    Bende 2 adet xp pro cd si var biri IDE diğeri SATA. İlk format atmaya calısırken SATA ile atmısım fakat tabiki hata verdi aistor.dll bulunamadı dedi olmadı.
    Sonra HDD'ki söktüm başka bir bilgisayara taktım ve C olan kısmı NTSF olarak biçimlendirdim D!yi aynen bıraktım. Daha sonra HDD'i kendi bilgisayarına taktım fakat hiç bir şekilde görmedi, DVD-ROM var onu görüyo ama. Açılışta BIOS!a girip ordan tanıtayım dedim HDD'i yine olmadı. Jumper'la ilgili diye düşündüm ve değiştirim yine aynı, IDE bağlantı kablolarını değiştirdim değişen bi şey yok. XP CD'si takıp format atmaya başlayayım dedim fakat HDD yok diye. Başka ne yapabilirim aklınıza gelen bir şey varmı acaba. ben bu HDD'i bilgisyara nasıl tanıtırım?







  • Dvdrom ide mi?Eğer onu görüyorsa dvdroma giden ide kablosunu dvdromdan sök,dvdromun arkasındaki jumper ayarları ne ise hddnin ayarlarını da öyle yap,dvdromdan çıkardığın ide kablosunu hddye tak.sadece hdd ile çalıştır pcyi biosa gir bak bakalım hdd orada mı?Cevaba göre tekrar devam edelim.
  • hdd ile dvd-rom'u aynı kablo üzerinden bağla, bir böyle dene..
  • Malesef arkadasım denedim ama olmuyo. Baska bi fikri olan varmı acaba.
  • "OMER87" arkadasım dedigini yaptım ve bilgisayar HDD'i gördü cok sagol.
    Yardım eden arkadaşlara Teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: epoxy rıdvan

    "OMER87" arkadasım dedigini yaptım ve bilgisayar HDD'i gördü cok sagol.
    Yardım eden arkadaşlara Teşekkürler.


    Olamaz.Kesin birşeyleri yanlış yapmışsın.

    Yani dvdrom tek başına takılı iken görünecek, ide hddnin jumperlarını aynı dvdrom gibi yapacaksın,dvdroma giden kabloyu ideye takacaksın ama görmeyecek?Buna imkan yok.
  • Dogru soyluyo olabilirsin arkadasım ama oldu. Benim bi yerde yanlıs yaptıgım kesin dogru soyluyon ama sonucta bilgisayar HDD'i gordu. Fakat bu sefer Format atma esnasında hata verdi. HDD arızalı diyo.
    Bakalım bunu nasıl cozecez?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.