< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 15 Mayıs 2020; 18:47:14 > |
bilgisayar çöktü,kurtulmuyor

-
-
Çalışan dizüstü cihaz var anlaşılan, live ( canlı ) Windows indirip USB bir cihaza yazdırıp live olarak boot et sistemi ufak 4 GB USB bellek yeterli, ben genelde DLC Boot kullanıyorum ( YouTube üzerinden nasıl kurulur nasıl kullanılır videoları var ) içindeki önemli bilgilerini nasıl kurtaracağın sana kalmış ister bir tanıdıktan haricî disk bul yada 2. Bir USB bellek ile 8 16 GB parçalar olarak dizüstü cihaza aktar. dosya kopyalama işi bitince Windows iso indirip Rufus ile USB bellek üzerine yazdır ve kurulum gerçekleştir, kurulum yaparken diski iki parçaya böl ve önemi verilerini orada tut, bur daha böyle bir durum olduğunda format atar geçersin.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
dısk c ve d olarak ıkı parca babam d ye bılgılerı toplardı ama sımdı temızlık yapıyor
nedense bılgılerı c ye aktarmıs,uyarsamda dınlemedı,bırısınden usb aldı onu taktı bozuldu
sürekli olarak dönüp dolasıp sıstem kurtarma seceneklerı cıkıyor,tek tek denedım ıse yaramadı,ms dos acıyor ama bır anlamı yok,ılk ıkı secenekte olmadı
dedıgıne bakayımoda olmazsa 60 tl ye laptop dıskını harıcı dısk yapan cdroom aparatı var ordan bılgılerı kurtarır format atarım olmazsa tabi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 15 Mayıs 2020; 18:44:14 > -
Daha kolay işin o zaman, live windows ile boot et, c üzerindeki önemli verileri d üzerine taşı, Rufus ike Windows iso yazdır windowsu c üzerine kur.
sagol bır bakayım,benım laptopda c yı kullanmam o yuzden sorun oldumu acronıs true home ıle gerı cevırırım
ama evde baska pc ve baska kullanıcı oldumu onun sorunlarıda böyle cıkıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 15 Mayıs 2020; 18:50:7 > -
USB'den Çalışan Windows7 (Kurulumsuz Windows7)quote:
Orijinalden alıntı: parcapincik
Daha kolay işin o zaman, live windows ile boot et, c üzerindeki önemli verileri d üzerine taşı, Rufus ike Windows iso yazdır windowsu c üzerine kur.
sanırım bunu kullanıcam,ilerlemeye devam buldum ve deniyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 15 Mayıs 2020; 18:58:23 > -
usb den wındowsu actık ama baskasının ekran resmı baskasının klasorlerı seklınde cıktı
bızım klasor dosyalar ortada yok
sanırım baskasının wındownsundakı sıstem kurtarma aracından mesela recuva var ordan taratıp buldugu klasorlerı aktarıcam
ok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 15 Mayıs 2020; 19:33:33 > -
boot ettiğin sistemde senin masaüstün vs gelmeyecek zaten adı üstünde live/canlı/kurulumsuz windows,
açılan sistem boot edince bilgisayarım içine gireceksin yada dosya yöneticisi içine girip diskleri bulacaksın, senin c diskin g olarak gözükebilir d diskinde h olarak mesela bunlar önemli değil, yedeklerini alıp format at. -
sağol hallettım
baska wındows olunca oraya program kurulmadı yada oradakı hazır programlar ıse yaramadı ne bılgılerı buldum nede dıskı taratıp sılınen bılgılerı kurtarabıldım
sonuc olarak önce format attım daha sonra sılınen bılgılerı bulma yontemı ıle bırseyler buldu
aslında en ıdealı dıskı sokup kabloyla harıcı dısk gıbı baglayıp dosyalar varsa cekıp almak olabılır
yardım ıcın sagol denemıs olduk ogrendıkte -
Program vs kurmana gerek yoktu, içindeki diski başka makinaya harici olarak baglamakla yaptığın şey aynı aslında mantık olarak, tam olayı kavrayamamış gibisin, sen Windows kurulu olan diske gidip kullanıcı dosyalarını kopyalayacaktın yani denedin tecrübe ettin ama eksik olarak.
kullanıcı dosyaları gorunmedı hepsıne baktım
baska wındows kurulu yanı baska bır pc gıbı vede programlarda farklı
c ye hepsıne baktım masa ustunde olması gereken seyler yoktu..sankı masandakı pc yı bırısı almıs goturmus yerıne baska pc koymus gıbılerdı
bılgıler sılınmeden once masa ustu c dekı dosyalar kayboldu ve arattım yok baska seyler vardı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 16 Mayıs 2020; 15:45:19 > -
C içinde ve masaüstünde olmaması normal,
örneğin günlük kullandığın PC adın DH2020 diyelim
live windows çalıştırınca senin c sürücün d e f g h g k herhangi bir isim alıyor, almıyor ise live Windows aygıt yöneticisinden disk yönetiminden diski göstermen gerekiyor,
örneğin c diskin live Windows üzerinde g olarak gözüküyor, g içine giriyorsun, users yada kullanıcılar içinden DH2020 klasörüne gidip desktop yada masaüstü klasöründen dosyalarını alıyorsun
Şimdi elimde kablo ve aparat var ise diski başka pcye takınca c olarak gözükmüyor dimi mantık aynı.
@parcapincik Merhabalar,
kardeşimin kullandığı Toshiba Sattellite C50-B-14E KURTAR, KAPAT gibi bir ekran la geliyordu.
Açılışta F2 ile boot menüye girip USB seçip, internetten indirdiğim rufus ve Wind 7 ultimate ile USB den Windows7 kurdum.
Cihaz çalıştı ancak ethernet ve wifi çalışmadı.
(internetten baktığımda orjinalinde Win 8.1 varmış)
Neyse win 10'a yükseltelim derken - nerde hata yaptıysak- cihaz başlangıçtaki TOSHIBA yazısını geçiyor
An operating system wasnt found. Try disconnecting any drives that dont contain an operating system. Press ctrl+alt+delete to restart
yazısında kalıyor. Ctrl,alt,delete yapıp tekrar başlatınca aynı ekrana geri dönüyor.
Tekrar başlarken F2 ye bastığımızda boot menüye girebiliyor. Nasıl yapıp cihazı işletim sistemli çalışır hale getirebilirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustakil_Yazar -- 17 Kasım 2021; 13:49:42 >
-
-
Windows 10'u İndirin (microsoft.com)
aracı indir usbyi tak win10 kurulacak usbiye ...rufusa gerek yok. sonra usbden boot yap
-
Merhaba,
Dosya inerken eksik inmiş olabilir, dosya yazılırken hatalı yazılmış olabilir, rufus ile yazarken uefi/legacy ayarı yapılmamış olabilir.
Alttaki adresten
www.microsoft.com
Windows 10'u İndirinhttps://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10?NavToggle=Falsearacı indirin. ( aracı şimdi indirin yazar )
Kurulumu yapın ve çalıştırın,
ileri deyip, başka bir bilgisayar için yükleme medyası oluştur seçeneğine basın,
dil sürüm ve mimari seçimi yapıp ileri deyin,
usb flash sürücü deyip ileri deyin, gelen ekranda flash bellek / usb belleği seçip inip yazılmasını bekleyin,
işlem bitince dizüstü cihaza takıp start verdikten sonra f2 ile boot edin herhangi bir sorun olmazsa yükleme ekranına geçecektir.
-
Hocam kusura bakma mesajımız arasında neredeyse 2 saat var ama ben mesajı attıktan sonra geldi sizin yazdığınız, herhalde siteyle alakalı bir durum, yazdığım mesajı da silmek istemedim, bilginiz olsun.
-
@potti34 ve @parcapincik cok teşekkür ederim destekleriniz için, yarın ofise geçince dediklerinizi uygulayacağım, harikasınız
-
Windows 10 aracını indirdim, yükleme ekranı çıktı, disklerin bölümünde takıldım.
1.bölüme kurulamaz,
4.bölüme kurulamaz,
Sil, Yeni, Sürücü Yükle seçenekleri var.
Hangisini seçsem, başa dönüyor. Kurulumu tekrar başlatıyor. Bir yerde hata yaptım herhalde
-
içinde önemli birşey yoksa tüm partitonları silip (sil seçeneği) sonra oluştur seçeneğini seçin
Benzer içerikler
- whatsapp başkası kullanıyor mu nasıl öğrenirim
- bu dosyanın bu eylemi gerçekleştirmek için ilişkilendirildiği bir uygulama yok
- intel uhd graphics 620
- video tdr failure
- kasa çalışıyor ekrana görüntü gelmiyor
- bios nasıl açılır
- udf indir
- iso dosyası nedir
- 0xc00007b hatası
- root nasıl kaldırılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X