Şimdi Ara

bilgisayar çöktü,kurtulmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • babamın pc sine gecen ay format attım duzgun calısıyordu,buna bu ara usb takmıs sonra cekıp cıkarmıs
    pc bozuldu acılmıyor,mavı ekran gelıyor sonra uzun sure bekleterek klave secın dıyor q secıyoruz
    sıstem kurtarma seceneklerı cıkıyor
    baslangıc onarma ıse yaramadı,devırdaım basa dönuyor
    sıstem gerı yukleme noktası calısmıyor

c ıcınde klasorler dosyalar vardı onların sılınmemesı lazım..

bılgısayarı guvenlı modda calıstır dedım yok yıne aynı sekılde mavı ekrana dönuyor olmuyor

acaba laptop dıskı söküp kabloyla harıcı dısk yapıp bılgılerı kurtarsam sonra formatmı atsam

baska pratık cozum bulamıyorum.o kabloyada para lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 15 Mayıs 2020; 18:47:14 >

• Çalışan dizüstü cihaz var anlaşılan, live ( canlı ) Windows indirip USB bir cihaza yazdırıp live olarak boot et sistemi ufak 4 GB USB bellek yeterli, ben genelde DLC Boot kullanıyorum ( YouTube üzerinden nasıl kurulur nasıl kullanılır videoları var ) içindeki önemli bilgilerini nasıl kurtaracağın sana kalmış ister bir tanıdıktan haricî disk bul yada 2. Bir USB bellek ile 8 16 GB parçalar olarak dizüstü cihaza aktar. dosya kopyalama işi bitince Windows iso indirip Rufus ile USB bellek üzerine yazdır ve kurulum gerçekleştir, kurulum yaparken diski iki parçaya böl ve önemi verilerini orada tut, bur daha böyle bir durum olduğunda format atar geçersin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dısk c ve d olarak ıkı parca babam d ye bılgılerı toplardı ama sımdı temızlık yapıyor
    nedense bılgılerı c ye aktarmıs,uyarsamda dınlemedı,bırısınden usb aldı onu taktı bozuldu
    sürekli olarak dönüp dolasıp sıstem kurtarma seceneklerı cıkıyor,tek tek denedım ıse yaramadı,ms dos acıyor ama bır anlamı yok,ılk ıkı secenekte olmadı
    dedıgıne bakayım oda olmazsa 60 tl ye laptop dıskını harıcı dısk yapan cdroom aparatı var ordan bılgılerı kurtarır format atarım olmazsa tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 15 Mayıs 2020; 18:44:14 >
  • bace3434 kullanıcısına yanıt
    Daha kolay işin o zaman, live windows ile boot et, c üzerindeki önemli verileri d üzerine taşı, Rufus ike Windows iso yazdır windowsu c üzerine kur.

• sagol bır bakayım,benım laptopda c yı kullanmam o yuzden sorun oldumu acronıs true home ıle gerı cevırırım
    ama evde baska pc ve baska kullanıcı oldumu onun sorunlarıda böyle cıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 15 Mayıs 2020; 18:50:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: parcapincik

Daha kolay işin o zaman, live windows ile boot et, c üzerindeki önemli verileri d üzerine taşı, Rufus ike Windows iso yazdır windowsu c üzerine kur.
    USB'den Çalışan Windows7 (Kurulumsuz Windows7)

sanırım bunu kullanıcam,ilerlemeye devam buldum ve deniyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 15 Mayıs 2020; 18:58:23 >
  • usb den wındowsu actık ama baskasının ekran resmı baskasının klasorlerı seklınde cıktı
    bızım klasor dosyalar ortada yok
    sanırım baskasının wındownsundakı sıstem kurtarma aracından mesela recuva var ordan taratıp buldugu klasorlerı aktarıcam
    ok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 15 Mayıs 2020; 19:33:33 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    boot ettiğin sistemde senin masaüstün vs gelmeyecek zaten adı üstünde live/canlı/kurulumsuz windows,

açılan sistem boot edince bilgisayarım içine gireceksin yada dosya yöneticisi içine girip diskleri bulacaksın, senin c diskin g olarak gözükebilir d diskinde h olarak mesela bunlar önemli değil, yedeklerini alıp format at.
  • sağol hallettım

baska wındows olunca oraya program kurulmadı yada oradakı hazır programlar ıse yaramadı ne bılgılerı buldum nede dıskı taratıp sılınen bılgılerı kurtarabıldım

sonuc olarak önce format attım daha sonra sılınen bılgılerı bulma yontemı ıle bırseyler buldu

aslında en ıdealı dıskı sokup kabloyla harıcı dısk gıbı baglayıp dosyalar varsa cekıp almak olabılır

yardım ıcın sagol denemıs olduk ogrendıkte
    Program vs kurmana gerek yoktu, içindeki diski başka makinaya harici olarak baglamakla yaptığın şey aynı aslında mantık olarak, tam olayı kavrayamamış gibisin, sen Windows kurulu olan diske gidip kullanıcı dosyalarını kopyalayacaktın yani denedin tecrübe ettin ama eksik olarak.

• kullanıcı dosyaları gorunmedı hepsıne baktım
    baska wındows kurulu yanı baska bır pc gıbı vede programlarda farklı
    c ye hepsıne baktım masa ustunde olması gereken seyler yoktu..sankı masandakı pc yı bırısı almıs goturmus yerıne baska pc koymus gıbılerdı

bılgıler sılınmeden once masa ustu c dekı dosyalar kayboldu ve arattım yok baska seyler vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 16 Mayıs 2020; 15:45:19 >
    C içinde ve masaüstünde olmaması normal,
    örneğin günlük kullandığın PC adın DH2020 diyelim

live windows çalıştırınca senin c sürücün d e f g h g k herhangi bir isim alıyor, almıyor ise live Windows aygıt yöneticisinden disk yönetiminden diski göstermen gerekiyor,

örneğin c diskin live Windows üzerinde g olarak gözüküyor, g içine giriyorsun, users yada kullanıcılar içinden DH2020 klasörüne gidip desktop yada masaüstü klasöründen dosyalarını alıyorsun

Şimdi elimde kablo ve aparat var ise diski başka pcye takınca c olarak gözükmüyor dimi mantık aynı.

• @parcapincik Merhabalar,

kardeşimin kullandığı Toshiba Sattellite C50-B-14E KURTAR, KAPAT gibi bir ekran la geliyordu.

Açılışta F2 ile boot menüye girip USB seçip, internetten indirdiğim rufus ve Wind 7 ultimate ile USB den Windows7 kurdum.

Cihaz çalıştı ancak ethernet ve wifi çalışmadı.

(internetten baktığımda orjinalinde Win 8.1 varmış)

Neyse win 10'a yükseltelim derken - nerde hata yaptıysak- cihaz başlangıçtaki TOSHIBA yazısını geçiyor

An operating system wasnt found. Try disconnecting any drives that dont contain an operating system. Press ctrl+alt+delete to restart

yazısında kalıyor. Ctrl,alt,delete yapıp tekrar başlatınca aynı ekrana geri dönüyor.

Tekrar başlarken F2 ye bastığımızda boot menüye girebiliyor. Nasıl yapıp cihazı işletim sistemli çalışır hale getirebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustakil_Yazar -- 17 Kasım 2021; 13:49:42 >

• Ultimate boot CD indir USB tak halledersin yazmış bir arkadaş,
    UBCD yi rufusla USB belleğe yükleyip, cihaza taktığımda bu ekran ile açılıyor.
    Bundan sonra ne yapacağım bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustakil_Yazar -- 17 Kasım 2021; 13:56:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mustakil_Yazar kullanıcısına yanıt

Windows 10'u İndirin (microsoft.com)

aracı indir usbyi tak win10 kurulacak usbiye ...rufusa gerek yok. sonra usbden boot yap

Merhaba,

Dosya inerken eksik inmiş olabilir, dosya yazılırken hatalı yazılmış olabilir, rufus ile yazarken uefi/legacy ayarı yapılmamış olabilir.

Alttaki adresten

aracı indirin. ( aracı şimdi indirin yazar )

Kurulumu yapın ve çalıştırın,

ileri deyip, başka bir bilgisayar için yükleme medyası oluştur seçeneğine basın,

dil sürüm ve mimari seçimi yapıp ileri deyin,

usb flash sürücü deyip ileri deyin, gelen ekranda flash bellek / usb belleği seçip inip yazılmasını bekleyin,

işlem bitince dizüstü cihaza takıp start verdikten sonra f2 ile boot edin herhangi bir sorun olmazsa yükleme ekranına geçecektir.

• potti34 P kullanıcısına yanıt

Hocam kusura bakma mesajımız arasında neredeyse 2 saat var ama ben mesajı attıktan sonra geldi sizin yazdığınız, herhalde siteyle alakalı bir durum, yazdığım mesajı da silmek istemedim, bilginiz olsun.

• @potti34 ve @parcapincik cok teşekkür ederim destekleriniz için, yarın ofise geçince dediklerinizi uygulayacağım, harikasınız

• Windows 10 aracını indirdim, yükleme ekranı çıktı, disklerin bölümünde takıldım.

1.bölüme kurulamaz,

4.bölüme kurulamaz,

Sil, Yeni, Sürücü Yükle seçenekleri var.

Hangisini seçsem, başa dönüyor. Kurulumu tekrar başlatıyor. Bir yerde hata yaptım herhalde

içinde önemli birşey yoksa tüm partitonları silip (sil seçeneği) sonra oluştur seçeneğini seçin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.