Şimdi Ara

Bilgisayar Çok Ses Çıkartiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler beyler önceden benim bilgisayardan ses yani fan sesi gelmiyordu pc ye format attırırken atan adam senin soğutucu iyi soğutmuyor 1 tane daha fan tak daha iyi soğutur dedi şimdi 2 tane kasada 2 tane fanım war ses gelmiyodu ama 1 ay sonra ekran kartım yandı 1 gb tı değiştirdim 256 mb lık aldım
    adam montajını yaptı ama kasadan baya ses geliyordu neden diye sordum adama fanlar kirlenmiş dedi temizlemek lazım dedi. Benim abim tekstilde çalışıyor makineleri temizleyen bir alet var fön makinesi gibi ama daha çok hava atiyor neyse fanları o makinayla tertemiz ettim ama yine aynı ses çıkıyor ne yapmam lazım ?

• sesi gelen fanı tespit etmelisiniz. belki de fanın kanatları bir yere sürtünüyor belki de fanın motoru sürtünme yapıyordur. fanları bilgisayar çalışırken tek tek denemelisiniz ancakk ekran kartı fanı veya işlemci fanlarına denemeyin. biz kasa fanlarından bahsediyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mandakulağı

sesi gelen fanı tespit etmelisiniz. belki de fanın kanatları bir yere sürtünüyor belki de fanın motoru sürtünme yapıyordur. fanları bilgisayar çalışırken tek tek denemelisiniz ancakk ekran kartı fanı veya işlemci fanlarına denemeyin. biz kasa fanlarından bahsediyoruz.

ben bi kasayı açim bakim
  • fan temizlemeye filan hiç kasmadan yeni fan al değiştir. 15-20 liraya sessiz kasa fanları mevcut. ayrıca ses power supplydan geliyor da olabilir. Ben bilgisayarı HTPC olarak kullanmak için eski bilgisayara bir operasyon yaptım fan ve psu değiştirip.

http://bloggerdollar.hubpages.com/hub/How-to-Turn-Your-Old-PC-to-a-HTPC
  • Su soğutucu tavsiye ediyorum ve ayrıca fanların markasını yazar mısınız ? Fanları çok uzun süre kullanımdan sonra değiştirmek gerekiyor,bazen ortasındaki makara mekanizması zarar görünce ses çıkartmasına sebebiyet verir,ayrıca ısınmadan kaynaklı bir takım sorunlar oluşmuş olabilir ileride ana kartınızında yanma ihtimali var.İmkanınız varsa termal macununada bakın derim,kurumuşsa yenileyin.
  • evt baktım kasamın içinie soğutucu fanın da geliyor ses dediğim gibi pc yi formatladıktan sonra kasanın içini temizlettirdim toz bile kalmadı ama yinede ses çıkarıyordum ne önerirsiniz = ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ser221

evt baktım kasamın içinie soğutucu fanın da geliyor ses dediğim gibi pc yi formatladıktan sonra kasanın içini temizlettirdim toz bile kalmadı ama yinede ses çıkarıyordum ne önerirsiniz = ?

fanlar kaç senelik hocam ? bazı fanlar temizlenmekten ziyade ortasındaki makaradaki mekanizma zarar görüyor üzerindeki tozun ağırlıyla bu mekanizma bozulunca ses çıkartmasına sebeb oluyor kesinlikle ki temizlediğiniz halde bu sorunu yaşıyorsunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasadan çok ses geliyor
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kasam 3 senelik
  • Gidin bir bilgisayarcıya özellikle hava akışı çok olan fan alın. En az 15-20 tl arası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.