Şimdi Ara

Bilgisayar Çalışıyor Ekranlar Gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 1 sene önce topladığım sistemim 3 hafta önce CS2 oynarken aniden ekranlar gitti ve kasa çalışmaya devam etti. O günden beri birsürü çözüm denedim. Driver silip kurdum, format attım, ramleri teker teker söküp başka yuvalarda denedim, ssdleri tek tek denedim hiçbir şekilde çözemedim. Olay görüntüleyicisinde Kernal Power 41 (63) hatası alıyorum. Bu arada genelde yük altında olan oyunlarda oluyordu ilk başta. Ama şuanda nadiren de olsa video bile izlerken olduğu oluyor. Ekranlar gittiği zaman sesler gelmeye devam ediyor hatta arkadaşlarla sesde konuşuyorsak konuşmaya falan devam edebiliyorum. Bazen 3-4 dakika sonra kendisi reset atıyor bazen hiç reset atmıyor kendim atmak zorunda kalıyorum. Ekranlar gittiğinde 3-4 kere fanlar son hızda çalışmaya başlamıştı ama genel olarak fan çalışmasında bir sıkıntı yok aynen çalışmaya devam ediyor. Sıcaklık ve güç tüketimi değerlerinde anormal bir durum yok. Bu arada direkt duvardan prize takmayı denedim üçlü prizi değiştirdim güç kaynağına giden kabloyu değiştirdim düzelmedi. En son birgün video izlerken yine yaptı yaptıktan sonra 10 saniye falan geçmişti direkt bilgisayar da kapandı. Sonrasında 10 saniye sonra falan tekrardan açtı. Ben de bunun üstüne psu daha büyük şüpheli gibi geldi ve psu aldım yeni. Corsair RM850e (2023). yeni psu alınca sıkıntım düzeldi. Yaklaşık 10 gün boyunca problemsiz kullandım. Saatlerce CS2 oynadım diğer sistem isteyen oyunlarda denedim vs. 2 gün önce gece GTA 5 yükledim ve oyuna girdim. Yaklaşık 45 dakika oynadıktan sonra yine yaptı. Ve o günden beri CS2 de falan da yapmaya başladı. Hatta masaüstünde bile yaptığı oldu. Yani artık son çarem ekran kartını garantiye yollamak ancak neden 10 gün boyunca düzelip sonra yine böyle oldu onu anlayamıyorum. Yani bu olayı tekrar yaşadığım gün sadece bilgisayarın kapaklarını taktım ve GTA 5 indirdim. Kabloları tekrar kontrol ettim eski psuyu taktım tekrar yeni psuyu taktım sonuç değişmedi.Yardımcı olabilecek varsa çok mutlu olurum. (Ayrıca monitörleri teker teker çıkarıp test de ettim o da çözmedi)

Bu arada sistemim:

İşlemci: Intel i5-14600KF

Anakart: ASRock B760M Lightning

RAM: G.Skill 2x16GB 6400MHz

Ekran Kartı: PNY RTX 4080

PSU: Gigabyte 750W 80+ Gold (sonradan Corsair RM850e ile değiştirildi)

Soğutma: Cougar 360mm sıvı soğutma + 3 stok fan

Monitör 1: GameBooster 280Hz (DP)

Monitör 2: Samsung 4K 60Hz (HDMI)

• psu olarak rm850ye geçmekle iyi yapmışsınız muhtemelen bakımsız bir pc ve vramler veya gpu aşırı ısınıyor gpu kaynaklı bir problem olduğunu düşünüyorum ekran kartının bakımlarını yaptınız mı termal macun değişimi ped kontrolü temizliği gibi

• rayli82 kullanıcısına yanıt

Bakımını yapmadım ancak ekranların gimte anına ısı değerleri normal o yüzden çok ısınma kaynaklı olduğunu düşünmedim. Mesela cs2 de ekranların gittiği anlarda 50-51 derecede oluyor. Isıdan olabilir diyorsanız onu da deneyeyim.

• Siz ekran kartının bellek ısısınada bakın anakart çipset ısısında bakın ona göre hareket edin umarım erkenden çözülür...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler. Garantiye yazdım bugün. Olmazsa garantiye yollayacağım.

• İyi olur...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.