Şimdi Ara

Bilgisayar bozuldu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayar çalışır durumdayken bilgisayarın tozunu alıyordum elektrik süpürgesiyle işlemcinin fanına dokundu fan kırıldı garip garip sesler çıkarmaya başladı sonra görüntü gitti. Bilgisyarın fişini çektim kapattım tekrar açtım, bios ekranı geldi anakartın markası yazdı öyle kaldı. Tekrar kapattım açtım bilgisayarı bu sefer hiç açılmadı. Şimdi açıyorum bilgisayarı görüntü gelmiyor ekrana. HDD'nin sesi duyuluyor ama görüntü yok. Ne olmuştur sizce :( Ne kadar masraf çıkar tahmini? İşlemci Intel 3.0 Ghz HT

• Ah be yarbayım.Çalışan bilgisayara hiç elektrik süpürgesi tutulur mu.Artık olan olmuş,umarım sorun ciddi değildir.
    Neyin bozuk olduğunu anlamak için parçaları değiştirerek deneyeceksin.ben senin yerinde olsam kasadan tamamen sökerim parçaları uzay montaj yaparak başlardım işe.Ayrıca fan kırıldı diyorsun.Herhangi bir parçada bozukluk olmasa bile işlemci çok ısınacağından yapacakların pek işe yaramayabilir.Öncelikle bir fan temin etmelisin.
  • İşlemcinin fanı kırıldığı için aşırı ısınmadan dolayı özellikle işlemci zarar görmüş olabilir. Belki diğer bileşenler de zarar görmüştür bilemiyorum. İşlemcinin fanı kırılınca yapacağın iş, gidip bir işlemci fanı almak olacaktı ve masrafın da o kadar olurdu. Şimdi sadece işlemci mi hasar gördü bilmiyoruz. Denemek lazım. Belki de bozulmamıştır, fansız çalıştığı için aşırı ısınmış olabilir ve açılmıyordur. İşlemci iyice soğuyunca çalıştırmayı dene ama ekrana herhangi bir görüntü gelir gelmez hemen kapat. Isınmadan dolayı zarar görmesin. Bu şekilde çalışıyorsa bir işlemci fanı ve biraz termal macunla olayı halledersin.
    Yine de hiç bir şekilde görüntü gelmiyorsa arızanın nerede olduğunu bulmak için tek tek denemek gerekir.
  • fan kırıldığı anda gitti görüntü, anında ısınır mı işlemci? bir de termal macun ne işe yarıyor tam olarak?
  • Hocam termal macun fanla,cpu arasında kalan mikro gözenekleri kapatarak ısı transferinin optimum düzeyde akışını sağlar.Bir tür iletken krem gibi düşünün,bunu cpu üzerine bir mercimek tanesinden daha az bırakarak kendi spatulasıyla cpu üzerine hafifce yayıp üzerine fanı oturtuyorsunuz,termal macun fiyatları 10-20 tl arası değişir ancak daha önce yapmadıysanız kendi başınıza yapmayın,sizden daha tecrübeli bir arkadaşınızla beraber yapıp nasıl yapıldığını öğrenirseniz daha güvenli olur.Ben işlemcinize birşey olduğunu sanmıyorum,arkadaşların dediği gibi yeni bir fan alıp cpu üzerine takıp sisteminizi tekrar çalıştırırsanız sorun olmayacaktır bence.
  • Ben elektrik süpürgesiyle değilde hani 10 YTL ye satılan toz alma şeyleri var renkli renkli onunla temizliyorum
  • açıkçası uzun süre önce fanı sökmüştüm bi, dolayısıyla termal macunun işlevi kalmamıştı :S Yeni bir fanla deneyim fakat cam açıktı kasa soğumuştu işlemciye baktım hiç sıcak değildi. Neyse bi servise götürüp soralım bakalım. Sadece ne sorun olduğunu sorsam para alırlar mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • para felan almazlarda ben akıl veremedim neden pc çalışırken? Normal bir çarpmada ornegin elinizi koydugunuzda fan durur.. Artık nasıl temizlemeye kalkıştıysanız fanı kırmışsınız zor bir olay.. Sert çarpmadıktan sonra hiç bir şey olmaz oraya.Ana kartımı çatlatın acaba?? kaza esnasında ekran direkt gitti diyorsun
  • ya bi şey olmaz diye :( Ben de durur sandım kötü fan en ufak engelde durur sandım, çat etti kırıldı ya, süpürgenin de etkisiyle daha hızlı döndü sanırım. :(
  • fan çalışmadığında sistem kendini otomatik kapatır diye biliyorum böle bişi olsa gerek
  • sanırım fan orjinal değildi değilmi ..
  • orijinaldi yani marka bilgisayar. Kendi içinde gelen fan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.