Şimdi Ara

Bilgisayar Aşırı Isınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 3,5 senelik Lenovo Z580 dizüstü bilgisayarım var. Oyunlarda aşırı ısınıyor ve kasma yapıyor. Örneğin PES 13'te eskiden art arda 10 maç da yapsam en ufak bir kasılma takılma olmazdı. Ki PES'ten ağır bir çok oyun da oynamışımdır. (COD, Crysis) Hiçbirinde kasılma takılma yapmıyordu. Fakat şu an PES 13'te ikinci maçta oyun kasmaya başlıyor. Neden kaynaklanıyor olabilir? Benim tahminim fandan dolayı ama sadece fanın kirlenmesi bilgisayarı bu denli etkiliyor mu?

Örneğin şu an oyundan çıktım. Speedfandaki sıcaklık değerleri:

GPU: 93
    HD0: 69
    Temp1: 101
    Core0: 100
    Core1: 95

Özellikle HDD çok ısınıyor gibi geldi bana.

• Bu 3,5 yıl içinde bilgisayar iç temizliği yaptırdınız mı .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrhmseker

Bu 3,5 yıl içinde bilgisayar iç temizliği yaptırdınız mı .

Hayir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • QRX kullanıcısına yanıt
    Yaptırmanız gerekir . Cpu'yla dışardaki fan arasındaki bakırlarda tozlanmış olabilir. Buda bilgisayarın yavaşlamasına engel bi durumdur. termal macunu erimiş olabilir. Bunları dikkate alarak . Bir bilgisayar Dükkanınıza uğramanızı tavsiye ederim .

Eğerki kendim yaparım diyyorsanız yardımcı olabilirim size. İyi forumlar diliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrhmseker

Yaptırmanız gerekir . Cpu'yla dışardaki fan arasındaki bakırlarda tozlanmış olabilir. Buda bilgisayarın yavaşlamasına engel bi durumdur. termal macunu erimiş olabilir. Bunları dikkate alarak . Bir bilgisayar Dükkanınıza uğramanızı tavsiye ederim .

Eğerki kendim yaparım diyyorsanız yardımcı olabilirim size. İyi forumlar diliyorum

İlginiz için teşekkür ederim. Yarin bir bilgisayarciya ugrayayim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • QRX kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam
  • aynen ustadım problemın fan temızlıgıyle alakalı gorunuyor, bununda esas sebebı laptopu kumas yuzeylerde kullanmak halı, koltuk yada fan gırıs cıkısını kapatıcak sekılde dız ustunde kullanmak sonucunda tozların fan cıkısnda bırıkerek kece durumunu alması sonucunda fan artık gorevını yapamaz konuma gelır tıpkı resımdekı gibi

Bilgisayar Aşırı Isınıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar ısınma
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Uzun zamandır temizlenmediği belli oluyor umarım aşırı ısınmalardan dolayı çiplere zarar vermemiştir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.