Şimdi Ara

Bilgili biri yardımcı olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2.5 ay olmak üzere spora başlayalı. Hocama soruyorum ne bulk ne definasyon yapıyoruz diyor. Yaptığımız şuan adele kazanmak, ileride keskin yol ayrımlarına geleceğiz zamanı var diye cevap aldım. Daha sonra istanbula geçiş yaptım. Oradaki hocamda aşağı yukarı aynı şeyi söyledi. Fakat ek olarak ilk zamanlarda kardiyo yapmıyordum. Şimdi ek olarak antrenmandan önce 5 dakika bisiklet ve sonrasında 15-20 dakika koşu var. İlk soruma gelecek olursak ben ne yapıyorum şimdi :) İkinci soru ise 15-20 dakikalık bu kardiyolar yağ yakımı için etkisi olacak mı? Beslenmeme son derece dikkat etmeye çalışıyorum. Ama hata yapıyor olabilirim. Bulk olsa karbonhidrat ve proteini alacağım. Definasyon olsa karbonhidratı azaltacağım. Ama ikisinide yapmıyorum ben dediklerine göre. Peki ben neye göre yemeliyim. Şuan yaptığım ise 2.5 aydır. Vücut ağırlığımın. 1.5-2 katı protein alıyorum. Yağ olarak çok çok daha az zeytinyağı kullanıyorum gerekmedikçe kullanmıyorum onuda. Onun dışında bütün aburcubur vs uzak durup meyve, sebze türlerinede ağırlık veriyorum bazen. Adele kasıyoruz diyorlar. Yani kas kütlemizi artırıyoruz. Bulk değilmiş ama? :)

• Leopanda kullanıcısına yanıt
    Ya o definasyon bulking işi çok ilerisi benim 4.senemdeyim hala çok sıcak bakmıyorum ona ayrıca bulking yaparken kilo alıyosun sonra verirken definasyonda kas kaybetmeden tekrar felan daha 2.5 ay olmuş hiç gerek yok zarar verirsin vücuduna
  • CooperTime C kullanıcısına yanıt
    Ben yapmak için sormuyorum hocam, sadece yolum nereye gidiyor onu öğrenmek istiyorum
    yağ oranına göre program yaparsın bitti gitti amaç kas kütlesi kazanmak zaten yağ oranın fazlaysa düşürürsün %10 idealdir mesela
  • CooperTime C kullanıcısına yanıt
    İşte bu mümkün mü? Bunu mu yapıyoruz onu merak ediyorum. Diyor ki kas kütlesini artırıyoruz, 20 dakikalık yürüyüş yağ oranını düşürmek için yeterli olacak mı diyorum evet tabii ki diyor. E peki madem aynı anda hem yağ kütlesini azaltıp, kende kas kütlesini artırabiliyoruz. Profesyonel sporcular neden bulk ve definasyona giriyorlar? Onlarda böyle yapsa ya bu seferde o saçma geliyor
    Senin yaptığın şey toplam kutleyi sabit tutmak sadece vücuttaki yağın eksiliyor spor yaptığın için de kas oranın artıyor bu da gittikçe daha fit bir duruş almanı sağlar profesyonel sporcularda kas gelişimi çok yavaşlar ayda 100 gram felan gibi değerlere sevinirler yani bildiğim kadarıyla bulk döneminde fazladan kalori alarak kasları aç bırakmamak ve olabildiğince ağır ve az tekrar yaparak hacim kazanmak tabi yağ oranı da fazla olunca vücut kas kütlesi kazanmaya yatkın oluyor sonra definasyonda da yazın güzel görünmesi için yağ oranını düşürüp varsa da yarışmaya katılıyorlar bu konuda çok bilgim olmamasına rağmen duydum tabiki sağdan soldan ayrıca kışın vücut daha kolay yağ tutuyor yazın da kolay atıyor bunu da kendim deneyimledim zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladim, son bir soru daha sorayim. Kisin yaglanma fazla oluyor bunu bende sizde dahil bir cok kisiden duydum. Bu önemli bi olcude fark yaratir mi. Suan kardioda yapıyorum, yaglanmayi - leyebilir miyim düşünebilir miyim. Yoksa kışa girecehimiz için yavastan baya engel olur hatta onune gecer mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nasıl Kötü Biri Olabilirim?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.