Şimdi Ara

Bilgiler beynimde geç algılanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar her zaman bu böyle oldu. Kişi kendini tanımalı ve ben bu sene sınava gireceğim için yoğun bir korku sardı. Örnek vereyim. Lise2de trigonemetri görmüştük o zamanlar çalışırdım vs.. yapamıyordum demiyorum. Yaklaşık her soruyu yapardım. Ama birşey eksik kalırdı. Aradan şimdi 2yıl geçti birkaç hafta önce tekrar çalışmaya başladım. Geçen süre zarfında tek bir kere açmadan o formüller olsun soru kalıpları olsun herşey oturmuş hiç tekrar etmeden soru kaçırmıyorum. Bu lise 3 içinde oldu. Sene başında karmaşık sayı zor gelirken şimdi hiç tekrarsız yine çözüyorum. Fizik kimya biyoloji içinde geçerli bu durum. Ve benim korkum dersane lise sonun zor konuları olan türev integral gibi konuları yaklaşık son iki üç ay anlatacak. Ve bu durum çok gözümü korkutuyor. Yazın anlatılsaydı sorunum olmayacaktı eminim. Yazdan limiti ve ötfyi öğrendim.Ama türev için yapamadım aynısını tek başına olmuyor. Çok can sıkıcı bir durum. Bu sene tek yapabileceğim bi mezun bulup çalışkan sene içinde türev anlatmasını istemek. Sanırım birde sorun 1sene okula erken başlamamdan oldu. Aranızda benim gibi aynı dertten muzdarip olup atlatan varsa tavsiyelerde bulunsun lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turistof Kolomb -- 1 Eylül 2011; 13:52:46 >

• Hocam sende normal çalıştığından biraz daha fazla soru çözer ve tekrar yaparsın son 2-3 ay. Her insan yeni öğrendiği şeyde usta olamaz zaten. Şuan tekrar etmeden soruları takır takır yapıyosan usta olmuşsun zaten. Kısa sürede çalışmayı arttırarak daha iyi tecrübe kazanabilirsin. Bunun geç algılamakla alakası yok, güvenini yitirme. Sınavdan korktuğun için seninki artık psikolojik olmuş, öğrendiğin herşeyi hemen yapmak isteyip bir adım öne geçmek istiyorsun. Acele etme sen yeterli gayreti göster gerisi kolay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Living a Lie

Arkadaşlar her zaman bu böyle oldu. Kişi kendini tanımalı ve ben bu sene sınava gireceğim için yoğun bir korku sardı. Örnek vereyim. Lise2de trigonemetri görmüştük o zamanlar çalışırdım vs.. yapamıyordum demiyorum. Yaklaşık her soruyu yapardım. Ama birşey eksik kalırdı. Aradan şimdi 2yıl geçti birkaç hafta önce tekrar çalışmaya başladım. Geçen süre zarfında tek bir kere açmadan o formüller olsun soru kalıpları olsun herşey oturmuş hiç tekrar etmeden soru kaçırmıyorum. Bu lise 3 içinde oldu. Sene başında karmaşık sayı zor gelirken şimdi hiç tekrarsız yine çözüyorum. Fizik kimya biyoloji içinde geçerli bu durum. Ve benim korkum dersane lise sonun zor konuları olan türev integral gibi konuları yaklaşık son iki üç ay anlatacak. Ve bu durum çok gözümü korkutuyor. Yazın anlatılsaydı sorunum olmayacaktı eminim. Yazdan limiti ve ötfyi öğrendim.Ama türev için yapamadım aynısını tek başına olmuyor. Çok can sıkıcı bir durum. Bu sene tek yapabileceğim bi mezun bulup çalışkan sene içinde türev anlatmasını istemek. Sanırım birde sorun 1sene okula erken başlamamdan oldu. Aranızda benim gibi aynı dertten muzdarip olup atlatan varsa tavsiyelerde bulunsun lütfen

Diğerlerinden daha çok soru çöz göreceksin konuyu hemen kavrayacaksın.

• Arkadaşlar birazda olsa içim rahatladı. Ama matematik geometri konusunda zaten sorunum yok. Yeterinden fazlada soru çözüyorum zaten.Sorun bilgilerin uzun vadede daha oturaklı kalması buna çözüm bulamıyorum :(
  • Hocam çoğu kişiye olur bence o,beyin geç algılıyor değil de zamanla oturuyor bence..Şahsen hep 1.dönem konuları öğrenirken zor gelir,2.dönem yazılılara çalışırken bakmam bile 1.dönem konularına ama kolay gelir,bunlar ne kadar kolaymış ya başta ne kadar zor geliyodu fln deriz..Gerçe senin bahsettiğin şey tam olarak bu değil gibi..

Konuları öğrendikten sonra sık sık az da olsa tekrar edersen aklında kalır bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: atlıkarınca

Hocam çoğu kişiye olur bence o,beyin geç algılıyor değil de zamanla oturuyor bence..Şahsen hep 1.dönem konuları öğrenirken zor gelir,2.dönem yazılılara çalışırken bakmam bile 1.dönem konularına ama kolay gelir,bunlar ne kadar kolaymış ya başta ne kadar zor geliyodu fln deriz..Gerçe senin bahsettiğin şey tam olarak bu değil gibi..

Konuları öğrendikten sonra sık sık az da olsa tekrar edersen aklında kalır bence..

Aksine hocam tamda ilk dediğiniz anlamakta sorun yok yada tekrarla alakası yok. Konuları biliyorum fakat belli bi süreden sonra daha rahat oluyorum
  • Bendede var bu mesala 10. sınıfta cidden berbattım doğru düzgün yapamazdım şimdi nerdeyse bütün 10 konularını tekrar ettim fizik ve mat. şimdi nasıl yapamamışım o zaman diye düşünüyorum.Vektörleri yapamazdım mesala şimdi hiç çalışmadığım halde testlerini çok çok rahat yaparım.

Karmaşık sayılarda argüment ne falan bilmezdim cis falan ney bilmezdim şimdi çok basit geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoYk -- 1 Eylül 2011; 15:47:07 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türev, integral dediğin gibi o zamanlarda öğretiliyor ama sanmıyorum ki algılamakta zorlanasın. Tamam matematiğin daha zor konuları ama o zaman aralığında öğrendiğin için sınava yakın zamanda daha ağırlık veriyorsun ve sınava yakınken bilgilerin taze oluyor. Hani normalde bu dezavantaj değil fakat, senin gerçekten böyle bir sorunun varsa ki bence şu an sende psikolojik bu durum ama gerçekten böyle bir problemin varsa kendi çabanla internetten lutfuzorlu.com'dan türev, integral dinleyip soru çöz. Ben ne okuldan, ne dersaneden öğrenmiştim. Kendi kendime burdan öğrenmiştim. Sanırsam sende yapabilirsin bu şekilde.
  • çoğu insanda vardır bu.ben ilk sene integrali anlamadan sınava girdim.ama 2. sene öyle olmadı
  • quote:

Arkadaşlar her zaman bu böyle oldu. Kişi kendini tanımalı ve ben bu sene sınava gireceğim için yoğun bir korku sardı. Örnek vereyim. Lise2de trigonemetri görmüştük o zamanlar çalışırdım vs.. yapamıyordum demiyorum. Yaklaşık her soruyu yapardım. Ama birşey eksik kalırdı. Aradan şimdi 2yıl geçti birkaç hafta önce tekrar çalışmaya başladım. Geçen süre zarfında tek bir kere açmadan o formüller olsun soru kalıpları olsun herşey oturmuş hiç tekrar etmeden soru kaçırmıyorum. Bu lise 3 içinde oldu. Sene başında karmaşık sayı zor gelirken şimdi hiç tekrarsız yine çözüyorum. Fizik kimya biyoloji içinde geçerli bu durum. Ve benim korkum dersane lise sonun zor konuları olan türev integral gibi konuları yaklaşık son iki üç ay anlatacak. Ve bu durum çok gözümü korkutuyor. Yazın anlatılsaydı sorunum olmayacaktı eminim. Yazdan limiti ve ötfyi öğrendim.Ama türev için yapamadım aynısını tek başına olmuyor. Çok can sıkıcı bir durum. Bu sene tek yapabileceğim bi mezun bulup çalışkan sene içinde türev anlatmasını istemek. Sanırım birde sorun 1sene okula erken başlamamdan oldu. Aranızda benim gibi aynı dertten muzdarip olup atlatan varsa tavsiyelerde bulunsun lütfen

Ayni olay bende de vardi integrali son 1.5 ay kala ogrendik dersanede ve 2 y yaptim integralden, o yuzden su 12.sinif konularini son zamana birakma bnce.

• Evet arkadaşlar bendede var ya bu sene 11.sınıfa geçtim mesela 10.sınıfta polinomlarda çözemediğim bazı soruları rahatça çözüp mantık yürütebilir hale geldim bende anlamadım neden böyle oldu sanırım beyin gelişiminden dolayı mı Ama gene 10.sınıfta çözemediğim bazı soruları şu anda çözemiyorum mesela
  • ben geçen yıl okul başında mat2ye hiç bakmamıştım. yazılılar türev integral fonksiyonlar 20 falndı 0-1 yani

sadece arada kafamı kaldırırken türev alma kurallarına bakmıştım o kdr. son 2-3 aya kadar biz dersanede hiç mat2 görmedik ama hocamız oldukça iyiydi.(odtü mat.)

ve ben hiçbir şey bilmezken hepsini öğrendim ve sınavda çoğunu yaptım(12.sınıf konularından.)

ve LYS kesinlikle zekilerin başaracağı değil çalışkanların işidir.

şu aralar forumda görüyorum millet türev, integral fln kasıyor.yazık lys gelince unutacaklar

şimdiden az çok bilin son 2-3 ayda öğrenin zaten bunu mezun iseniz bilirsiniz.

yani organik kimya, fizikteki rölativistik, rlc, emk, atom, dalgalar, çok çabuk unutulur. şimdiden bunlara çalışmanın marifet old. sanmayın !

temeliniz sağlamsa türev 2 haftada integralde 3 haftada fln öğrenilir. haa daha fazlası başarıyı ve pratikliği artırır.

• Üstteki hacı,
    Sayısal konular unutulmaz,
    Ben trigonometriyi çok iyi biliyorum demek formüllerini biliyorum demek değildir,
    Formüllerini 5 dk da bakar hatırlarsın teste geldin mi lan ben bunu daha önce 50 kez gördüm diyerek tak tak yaparsın,
    Çalıştığınız her konu (ezberlemediğiniz sürece) genel hatlarıyla kazınacaktır beyninize,
    (Biraz biyoloji ve kimyanın bazı kısımları hariç)
    Türeve integrala erken çalışmaktan korkmayın,
    Son aylar formüllerine bakar arada test çözersiniz,
    Olay budur.

Ayrıca hocam haklısın ve dediklerin bende de görülen bir durum,
    Kafan geri değil,
    Konuları kapmış oluyorsun artık da değil olay,
    Olay, sadece o zamanlar o konulara çalışıyorsun yazılılarda çıkacak falan bir panik havası,
    Daha geçen gün öğrenmişsin konuyu bildiğini hissetmiyorsun ama aslında biliyorsun,
    Sonra rahat rahat çözüyorsun o zaman tak tak çözüyorsun,
    Ben kendimdekini buna bağlıyorum,
    Son sene olmaz yani böyle.

• valla o görüşlerimin arkasındayım tabi lise 2 de trigonometriyi öğrenirsen zaten onu sorulara dökmüşsün olayı kavramışsın demektir.zamanı gelince formüllere bakarak kısa sürede hatırlarsın zaten öğrenilen bir şey asla unutulmaz önemli olan hatırlayabilmektir. ben sadece şu ağustosta türev, integralle uğraşılmasını mantıklı bulmuyorum daha sonra birilerine mat1 zor oluyor ve ortaya türlü türlü senaryolar yazılıyor ( fettullahmış akp imiş vay efendim şifre var diye 1milyon 700bin kişiye bunlar yapılmış artık ben bunları okul, dersane ortamında duya duya bıktım) yani ygs ye öncelik verilmeli unutulmamalıdır ki lys, ygs+lys dir.

daha önceki mesajımda belirttiğim olay şudur sayın arkadaşım, eğer sen önceden biliyorsan konuyu yani mantığını kavramışsan bunu yazın tekrardan kasmaya gerek yok(mezunlar gibi mesela)

neticede yine unutacaksın o yüzden dersanede zamanı gelince halledersin.

eğer 12ye geçmişsen zaten mal gibi bir şeylere bakmanın lüzumu yoktur çünkü okulda görürsün ve öğrenirsin.

mesela ben geçen yıldan lys fizik ve türev, integral çözmüyorum çünkü unutacam ama gerekli olan bilgiyi, mantığı zamanında öğrenmiştim.

• aynı şey bende de var :(( zaman geçtikten sonra takır takır saydırıyorum..
  • Herkese çok teşekkürler arkadaşlar. Yalnız olmadığımı bilmek rahatlattı. Bana has sanıyordum. Herkeste varsa sorun yok o zaman. Ama yinede ben yazdan türev öğrenmeye çalışacağım. Bence son iki aya bırakılacak şeyler gibi durmuyor yaklaşık 13 14 soru çıkıyor sanırım lysde. Az uz birşeyde değil. Belli aralıklarla tekrarda edeceğim için sorun olmaz sanırım
  • quote:

türev çok kolay ya ezberle geçsin matematik dünyası türevden hallediyorum ben şu an

• mesajım bulunsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.