Şimdi Ara

Bilgi Üni. Ekonomi Üni. vs Devletler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar haftalardır aklımı kurcalayan bazı sorular var. Ben endüstri mühendisliği okumayı düşünüyorum İstanbul Bilgi Üniversitesi veya İzmir Ekonomi Üniversitesi gibi okulların bursluları şuanda tutuyor gibi ancak itü ve odtü hayal. Sorum şu; acaba bu üniversitelerden birini mi seçmeliyim yoksa ikinci yıla mı kalmalıyım? Hangisi daha iyi bilmiyorum ama ikisinin de kötü üniversiteler olmadığını düşünüyorum şu an asıl korkum mezun olduktan sonra diplomamın değersiz olması yani sonradan başımı taşlara vurmak istemiyorum. Bu üniversiteler hakkında bilgi sahibi olanlar, daha önce bu yollardan geçenler, İtü-odtü-bilgi-ekonomi öğrencileri kısacası yardım edebilecek herkese şimdiden çok teşekkür ederim
    gerçekten önemli olmasa konu açmazdım arkadaşlar ama bu soruların cevaplarını hiçbir yerde bulamadım.

• arkadaşlar yok mu yardımcı olabilecek?
  • bilgi uni yle ilgli haberler vardi hicalar istifa ediyo vs. hatta kendi sozlugnde de konusuluodu kapanrsa ogrencler garantor unilere gidecek falan. onun icn bilgi yi iyi bi arastr veya arkadaslar varsa bilgide yardmci olsn bende merak ediorm
  • Konuya farklı açıdan yaklaşıyorum bilgiye giden arkadaşlarımdaki mallık oranı çok yüksek ama onlar burssuz :D koç sabancı yeditepe bilkent tobb 5lisinden sonra yükselen iki okulda bilgi ve özyeğin ama özel okullara dikkat et mümkünse de devlete git bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bu bölümü okuman İstanbul da daha iyi olacaktır.Dğer kaliteli vakıf okullarını da araştırmalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cartmanland_77

Konuya farklı açıdan yaklaşıyorum bilgiye giden arkadaşlarımdaki mallık oranı çok yüksek ama onlar burssuz :D koç sabancı yeditepe bilkent tobb 5lisinden sonra yükselen iki okulda bilgi ve özyeğin ama özel okullara dikkat et mümkünse de devlete git bence

ben burslu gidenler okulun ilgisinin daha fazla olucağını düşünüyorum ama işte diploması değerli mi o benim asıl düşüncem

quote:

Orijinalden alıntı: pitrat

Bence bu bölümü okuman İstanbul da daha iyi olacaktır.Dğer kaliteli vakıf okullarını da araştırmalısın.

haklısın aslında ancak sabancının da koçun da artan fiyatları azımsanacak gibi değil ve %50 anca tutturabiliyorum.
    bir de şu bilginin hocaları kaybettiği dedikodusu çok düşündürüyo ama kapanma ihtimali var mı?

• O zaman puanin yetiyorsa Ozyegin olabilir.Devlet olarak yildiz i dusunebilirsin.Universite cok onemli tabii ki ancak end. muhendisliginde cevre ve insanlarla iliskinin de cok iyi olmasi gerekir.Ayrica kendini de cok gelistirmelisin.seminerler veya egitimlerle.Bence sabanci veya koc olmazsa olmaz deme diger unileri de arastir.En kotu daha sonra iyi bir yerde yuksek lisans yaparsin.Calisma alani da gercekten genis.OFislerde veya fabrikalarda calisabilirsin.Eger caliskan biriysen bilgisayar muh. İle cap yapabilirsin.Tedarik,insan kaynaklari,pazarlama,uretim planlama,kalite,satin alma gibi bircok departmanda calisabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boğaziçi işletme ve ekonomi
    3 yıl önce açıldı
    İstanbul Bilgi Üni. vs YTÜ
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pitrat

O zaman puanin yetiyorsa Ozyegin olabilir.Devlet olarak yildiz i dusunebilirsin.Universite cok onemli tabii ki ancak end. muhendisliginde cevre ve insanlarla iliskinin de cok iyi olmasi gerekir.Ayrica kendini de cok gelistirmelisin.seminerler veya egitimlerle.Bence sabanci veya koc olmazsa olmaz deme diger unileri de arastir.En kotu daha sonra iyi bir yerde yuksek lisans yaparsin.Calisma alani da gercekten genis.OFislerde veya fabrikalarda calisabilirsin.Eger caliskan biriysen bilgisayar muh. İle cap yapabilirsin.Tedarik,insan kaynaklari,pazarlama,uretim planlama,kalite,satin alma gibi bircok departmanda calisabilirsin.

Yazdiklarin icin cok tesekkur ediyorum. Evet aslinda kestirip atmamak lazim ancak ben hep itu diye baslamistim olmayacagini gorunce napicagimi bilemedim. Koca veya Sabanciya sadece ogrenim icin yilda 16-17 bin odeyecek durumum da yok aslinda olay su yildiz teknik dusunmuyorum ekonomi olabilir ama lise gibi ortam diye duydum galatasaray universitesi de fransizca oldugu icin bana uymuyor bilgi veya ozyegin olabilir ikisi de icime sinmezse endustri istememe ragmen makina muhendisligine veya isletmeye kayicam siz ne dusunurdunuz?

• Aslinda ekonomi universitesi fena degildir ancak bolum bazinda incelemek gerekir.endustri muhendisligini isletmeye tercih ederim.Artik cogu yer endustrici aliyor.Ancak kaliteli bir isletme bolumu de cok is yapar.Bir de isletme muhendisligine de bak istersen.Makineyi cok bilmiyorum ancak endusrtiye gore daha zordur ve uzmanlasabilecegin dallara ayriliyor.Son olarak yildiz Turkce diye mi istemiyorsun?Onlarinda kluplerinin cok iyi seyler yaptigini duydum.
  • tm olmadigim icin tutturabilecegim yerler yine bahcesehir bilgi ozyegin yeditepe ve ekonomi oluyor isletme bolumu icin bunlar da bahsettigin kalitede degil malesef. Yildiz teknigin turkce olmasi bir dezavantaj itunun turkce bolumleri %30 ingilizce belki o da oyledir arastirmak lazim. Isletme muhendisligiyse itude turkcesi bile 10 binle kapatti imkansi degil ama zor gozukuyor. Aslinda sabanci %50 tutuyor herkes sabancida okumak ister ama ogrenim ucretiyle kalmiyor cok arkadasim var onune gecemiyorlar harcamanin. Neyse tabi onemli olan lys siralamasi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.