Çok sık görülen ve çoğumuzun da düstüğü bu hataya değinmek istiyorum. Bilgi sahibi olmayan kişi kör bir cesaret içindedir. Sahip olduğu fikrin onu nerelere götüreceğini bilmez. Bilgi sahibi olmayan kişi inat ve kibir karışımı duygular içindedir. Dayandığı şeyler bir bir çökmesine rağmen fikrinden dönmemekte ısrar eder. Bilgi sahibi olmayan kişiyi ikna etmek zordur. Kendisinin en doğru fikre sahip olduğunu düşündüğü için doğru bilgi kendisi için bir şey ifade etmemektedir.
bu bazende gerekli, fikirleri öğrene öğrene doğru bilgilere ulaşılabilir. O yüzden bu sözden pek hazetmem. Bir şey hakkında bilgi edinemiyorum. Ama merakte ediyorum. Direkmen kim ne demiş yöntemiyle fikirleri kıyaslaıp bir çerçeve çizerim kendime.
Cahil cesareti denilen şey olmalı bahsettiğiniz
O tür insanlarla uğraşmak için ayrı bir yeteneğinin olması lazım kolay değil
Bilmediğini bilen insan bence herkesden daha bilgilidir
quote:
Orjinalden alıntı: zengin_47
Çok sık görülen ve çoğumuzun da düstüğü bu hataya değinmek istiyorum. Bilgi sahibi olmayan kişi kör bir cesaret içindedir. Sahip olduğu fikrin onu nerelere götüreceğini bilmez. Bilgi sahibi olmayan kişi inat ve kibir karışımı duygular içindedir. Dayandığı şeyler bir bir çökmesine rağmen fikrinden dönmemekte ısrar eder. Bilgi sahibi olmayan kişiyi ikna etmek zordur. Kendisinin en doğru fikre sahip olduğunu düşündüğü için doğru bilgi kendisi için bir şey ifade etmemektedir.
bilgi sahibi olan kişiler de bu duruma düşebiliyorlar bence genellememek gerekir.. önce dinleyen insan bilgi sahibi olsun yada olmasın eğer mantıklı ve objektif olabilen biriyse o konuyla ilgili farklı ve güzel bir bakış açısı yakalayabilir.. yada başka bir açıdan ama mantıklı olarak olaylara yaklaşabilir...
bilgili bir insan ne kadar bilgilidir? bunuda tartışmak gerekir.. bence ne kadar çok şey bilen biri olsada bilmedikleri daha çoktur o zaman o insan için çok bilgili demek de gerçeği yansıtmayabilir.. bence en önemli şey dinlemesini bilmektir...
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunamaz bence birşeyler bilmelisin ki fikir sahibi olasın.
Şöle demek doğru olmaz mı?
Bir konu hakkında iyi bir iblgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak mantıksızdır!!!
bilgi bilgelik değildir. salt öğrenme ,bilgelik değildir. bilgelik hiçbir şeyi bilmediğimizin bilincine varmaktır..
quote:
Orjinalden alıntı: emell
bilgi bilgelik değildir. salt öğrenme ,bilgelik değildir. bilgelik hiçbir şeyi bilmediğimizin bilincine varmaktır..
Ya böle şeyler yazmayın kafayı kırcam bak en sonunda:)
Demekki ben bilgeyim manyak bilgeyimdir ona göre..yaparım ederim kralını tanımam:)
emell
Yazdığınız sözler kime ait
quote:
Orjinalden alıntı: zero01
Bilmediğini bilen insan bence herkesden daha bilgilidir
bilmediği zaman susan da çok değerlidir. konu hakkında bilgi edinen insan da çok değerlidir. bilmediğini araştıran da çok değerlidir. en değersizi konuyu bilmeden yorum yapan, bilmemesine rağmen yorumunda ısrar eden ve öğrenemek istemeyendir. bu kişilerin özellikleri de agresif tavırlar hakaretler içerir.
quote:
Orjinalden alıntı: MehmetCaner
emell
Yazdığınız sözler kime ait
leo buscaglıa , yaşamak ,sevmek ve öğrenmek kitabından...
Söyleyenin de, iletenin de ağzına sağlık
quote:
Orjinalden alıntı: MehmetCaner
Söyleyenin de, iletenin de ağzına sağlık
+1
quote:
Orjinalden alıntı: Mr.Lonely
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunamaz bence birşeyler bilmelisin ki fikir sahibi olasın.
Bir konu hakkında iyi bir iblgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak mantıksızdır!!!
Böle daha açıklayıcı gibi
Doğru. En güvenilir olmayan bir bilgiye sahipseniz yine bu bilgi doğrultusunda fikir sahibi olursunuz. Bilgi eşittir fikir. Örneğin birisi mandalinanın sebze olduğunu öğrense herhangi bir yerde bu bilgiye dayanarak "Mandalina en sevdiğim sebzedir keşke bizim buralarda da yetiştirilseydi" diyebilir. Halbuki mandalina sebze değildir bir tür böcektir.
quote:
Orjinalden alıntı: trackfind500
quote:
Orjinalden alıntı: Mr.Lonely
Böle daha açıklayıcı gibi
Doğru. En güvenilir olmayan bir bilgiye sahipseniz yine bu bilgi doğrultusunda fikir sahibi olursunuz. Bilgi eşittir fikir. Örneğin birisi mandalinanın sebze olduğunu öğrense herhangi bir yerde bu bilgiye dayanarak "Mandalina en sevdiğim sebzedir keşke bizim buralarda da yetiştirilseydi" diyebilir. Halbuki mandalina sebze değildir bir tür böcektir.
Dostum helal sana tam üstüne bastın ayağını kaldır:)
Anlatmak istediğim buydu
Ağaç yaşken eğilir bize ne öğretildiyse biz onları düşünerek bunları düşünüp tartışıp belli bir çizgide konuşuyoruz!
Hatta Gladyatör filminde sezarla kızı arasında geçen bir replik
Sezar:Bide erkek olsan nasıl olurdun acaba?
Kızı:Bana ne öğretirseniz o olurdum!
Bilgi sahibi olduktan sonra fikir sahibi olmak gerekir mi ki? bilgelik taslama, nefsinin şan ,şöhret isteyen arzuları ile ukalalık yapma gibi cismani arzularına gem vurmadan, yani bilgiyi hazmetmeden fikirlerini oraya buraya satma da diyebilirmiyiz. kemale ermemiş bilgi ,fikir planında ,paylaşılanlarda antipatiden öte bir kıvılcım yakamaz. herkes forumu terketsin.önce ben, birdaha paylaşmıyacağım.
"BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLMAK"
kültür&bilim e yazdığım ilk mesajdı,
Deep impact den iyi bir fırça yemiştik
“İlim, ilim bilmektir, İlim kendin bilmektir; Sen kendini bilmezsen, Ya nice okumaktır.”
'bir insanın önyargılarını yenmek atomu parçalamaktan daha zordur' diyor Einstein...ama tabii ki bir şeyler öğrenmek uğruna insatçı olmak kesinlikle çok güzel birşeydir...