Şimdi Ara

Bilgi'de Grafik Tasarım Okunur Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Normalde bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Ancak sanat konusunda ve özellikle de tasarım konusunda kendimi geliştirmek istiyorum. Tasarımdan kastım bir tasarım ortaya koymak değil. Tasarımın temel prensiplerini bilmek, tasarım süreçlerine aşina olmak ve ürün üretirken estetik kaygıya sahip olmak istiyorum. Bildiğiniz gibi artık ürünlerin çalışıyor olması yetmiyor ve olabildiğince kullanıcı dostlu olması lazım. Bunda tasarım da çok büyük bir öneme sahip. Steve Jobs misal kaligrafi dersi aldığı için Apple minimalist bir tasarıma sahip. Okulum bu konuda çok imkana sahip değil ve olsa da zaten anında ders doluyor. Lisans öğrencileri ön lisans okuyabiliyormuş. Bundan faydalanarak Bilgi Üniversitesi'nde ikinci öğretim grafik tasarım okusam yararlı olur mu bana acaba?

Mesela Herkes için Mimarlık Derneği'nden iki günlük workshop eğitimi almıştım ve önceden hiç bilgim olmasa da mekan-insan ilişkisi üzerine genel kültürüm oluştu. Artık bir mekana giderken o açıdan değerlendirme yapabiliyorum. Benzer pratiği tasarımda da kazanmak istiyorum. Şu aralar bol bol belgesel ve sanat tarihine bakıyorum ama tam içime sinmedi çünkü bu tür şeyler sosyal öğrenme ile gerçekleşiyor. Bilgi bu imkanı sunar mı?

• Hocam ben Bilgi'de önlisans bilgisayar programcılığı okuyorum.Ortama yabancılık çekip kendinizi kötü hissedebilirsiniz sizin yerinizde olsam internetteki içeriklere bakıp ilgi alanıma göre ilerlerdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortam çok mu kötü?
  • Boğaziçi bilgisayarda okuyorsanız size yabancı gelecektir diye tahmin ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ofansifortasaha -- 24 Kasım 2019; 1:24:32 >
  • Teşekkürler.
  • ocw.mit.edu
    Find Courses by Topic | MIT OpenCourseWare | Free Online Course Materials
    https://ocw.mit.edu/courses/find-by-topic/#

Coursera
    Coursera | Online Courses & Credentials by Top Educators. Join for Free
    https://www.coursera.org

bu 2 siteden fine arts derslerini izlersen 2 yıllık okuldaki hocalara ders verecek kadar bilgili biri olursun büyük olasılıkla.

ön lisans bölümlerden fazla beklentiye girmemelisin.

birde yakınında mimarlık fakültesi varsa derse kaydolmadan derslere girebilirsin diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 24 Kasım 2019; 2:2:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.