Şimdi Ara

Bileşiklerin Adlandırılması En Basit Nasıl Öğrenebilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
3
Favori
22.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ygs kimya bitti. Sınavlarda 9-10 net civarında kimya yapıyorum. Fakat şu bileşik adlandırma soruları gelince direk geçiyorum soruyu. Bir iki kere çalışayım bitireyim dedim ama her deyişimde konunun başında kapattım kitabı. Sormak istediğim en kolay nasıl öğrenebilirim konuyu. Nasıl akılda daha kolay kalabilir ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bileşiklerin Adlandırılmasını Kolayca Öğrenme

Bileşikleri ezberlemek başlangıçta zorlayıcı görünebilir, ancak sistematik bir yaklaşımla bu süreci kolaylaştırabilirsiniz. İşte size yardımcı olacak bazı ipuçları:

Kodlama Kullanın: Bileşiklerin adlarını ve formüllerini kodlamak için periyodik tabloyu kullanın. Örneğin, sodyum klorür (NaCl) için sodyum "Na", klor ise "Cl" olarak kodlanır.

İyonik Bileşiklerin Adlandırılması: İyonik bileşikler, pozitif bir iyon (kasyon) ve negatif bir iyon (anyon) içerir. Kasyonun adı, elementin periyodik tabloda bulunan adıyla biterken (örneğin, sodyum), anyonun adı "ür" ekiyle biter (örneğin, klorür).

Yaygın Adları Ezberleyin: Bazı bileşikler yaygın adlarla bilinir, bunları ezberlemek bileşiklerin adlarını hatırlamanıza yardımcı olabilir. Örneğin, NaCl sofra tuzu olarak bilinir.

Formülleri Ezberleyin: Bileşiklerin formüllerini ezberlemek de önemlidir. Formüller, bileşiğin içerdiği elementlerin türlerini ve sayılarını gösterir. Örneğin, sodyum klorürün formülü NaCl'dir, bu da bir sodyum atomu ve bir klor atomu içerdiği anlamına gelir.

Yukarıdaki ipuçlarını takip ederek bileşikleri daha kolay ezberleyebilir ve temel kimya bilginizi geliştirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • N2O5 Diazot pentaoksit

ve birde ''Cu'' değişken degerlikli. Bakı(II) oksit gibi oluyor. Genelde çıkanlar bunlar. aklında bulunsun. Gerisi de kulaga nasıl hoş geliyorsa..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kullanıcıadınızcokuzun

N2O5 Diazot pentaoksit

ve birde ''Cu'' değişken degerlikli. Bakı(II) oksit gibi oluyor. Genelde çıkanlar bunlar. aklında bulunsun. Gerisi de kulaga nasıl hoş geliyorsa..

Ooo eyvallah :) Ametal-Ametallerde altındaki sayıları başlarına yazıyoz yani :)
  • kulağa ve göze hoş gelir çoğu
  • genelleme yapma,bilmiyorum

Ama DEĞİŞKEN DEGERLİKLİ soracakları zaman ben sadece Cu ile karsılaştım. Aklında bulunsun yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kullanıcıadınızcokuzun

genelleme yapma,bilmiyorum

Ama DEĞİŞKEN DEGERLİKLİ soracakları zaman ben sadece Cu ile karsılaştım. Aklında bulunsun yeter

"Fe" dede oluyor o dediğin olay oda aklında bulunsun :)
  • Aynen. yazacaktım unutmusum. Saol yine de
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu basit parçanın ismi nedir?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Usta çözeltileri nasıl hallettin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35bna

Usta çözeltileri nasıl hallettin ?

Konuyu çalışıp ardına konu ile alakalı 20-30 soru çözerek kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkkan03

Arkadaşlar ygs kimya bitti. Sınavlarda 9-10 net civarında kimya yapıyorum. Fakat şu bileşik adlandırma soruları gelince direk geçiyorum soruyu. Bir iki kere çalışayım bitireyim dedim ama her deyişimde konunun başında kapattım kitabı. Sormak istediğim en kolay nasıl öğrenebilirim konuyu. Nasıl akılda daha kolay kalabilir ?

Dostum alıp çalışmaya başlamaktan ziyade al eline + yüklü ve - yüklü iyonları ezberlemeye bak ama sakın akılda tutmaya çalışma unutursun hemen. Arapça dua gibi ezberle kulağına diline takılıp yer etsin sonrası kolay. örneğin Ametal+ ametal adlandırdığın vakit sayısını da belirteceksin (İlk bileşik 1 adetse belirtmene gerek yok ) Adlandırmanın mantığını öğrenirsin. hepsinin verdiğim örnekteki gibi kuralları var zor değl ama zor gibi geliyor ezber olduğundan dediğim yolla + - yüklü iyonları ezberle gerisi gelir. Öğrenirsin. ve değişken değerlilik alanları iyi aklında tutmalısın. Mesela Bakır bileşiklerde 1 ve 2 değerlilik aldığı için yani değişken olduğndan dolayı bunu adlandırır ken 2 değerlilik aldıysa bunu yazmalısın Örneğin bakır oksitle yaptığı bileşikte iki değerlilikmi aldı adlandırırken Bakır oksit değil de Bakır(II) Oksit demen lazım. Çalışan yapar dostum kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Logic54

quote:

Arkadaşlar ygs kimya bitti. Sınavlarda 9-10 net civarında kimya yapıyorum. Fakat şu bileşik adlandırma soruları gelince direk geçiyorum soruyu. Bir iki kere çalışayım bitireyim dedim ama her deyişimde konunun başında kapattım kitabı. Sormak istediğim en kolay nasıl öğrenebilirim konuyu. Nasıl akılda daha kolay kalabilir ?

Dostum alıp çalışmaya başlamaktan ziyade al eline + yüklü ve - yüklü iyonları ezberlemeye bak ama sakın akılda tutmaya çalışma unutursun hemen. Arapça dua gibi ezberle kulağına diline takılıp yer etsin sonrası kolay. örneğin Ametal+ ametal adlandırdığın vakit sayısını da belirteceksin (İlk bileşik 1 adetse belirtmene gerek yok ) Adlandırmanın mantığını öğrenirsin. hepsinin verdiğim örnekteki gibi kuralları var zor değl ama zor gibi geliyor ezber olduğundan dediğim yolla + - yüklü iyonları ezberle gerisi gelir. Öğrenirsin. ve değişken değerlilik alanları iyi aklında tutmalısın. Mesela Bakır bileşiklerde 1 ve 2 değerlilik aldığı için yani değişken olduğndan dolayı bunu adlandırır ken 2 değerlilik aldıysa bunu yazmalısın Örneğin bakır oksitle yaptığı bileşikte iki değerlilikmi aldı adlandırırken Bakır oksit değil de Bakır(II) Oksit demen lazım. Çalışan yapar dostum kolay gelsin

Eyvallah be kardeşim :) Ne güzel yazmışşın :) Hemen bu akşam öğrenecem anasını satim :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Logic54

quote:

Eyvallah be kardeşim :) Ne güzel yazmışşın :) Hemen bu akşam öğrenecem anasını satim :)

Ne demek dostum. Ezber olduğu için mantığı az. O yüzden akılda kalmıyor. Al eline + - yüklü iyonların değerliliklerini ezberle +1 +2 +3 felan devam et. - leride ezber yap. Kökleri felan alayını ezberle gerisini kendi kafandan çıkartırsın Ametal+ amteal felan adlanlarırken kuralları var yaparsın kolay ama önce bi ezber

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.