Şimdi Ara

BİLEN VAR MI ? Emekli sandığı ile ilgili...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi ben 17 yaşındayım. Kasımda 18'e giricem. Açık öğretim lisesinde okuyorum. Babam tarafımdan emekli sandığım var. Ameliyat parası, tedavi masrafları vs vs... Bunları 18 yaşından sonra emekli sandığı karşılamaz mı ?

18 yaşından sonra ameliyat, tedavi masraflarını nasıl para ödemeden halledebilirim ?

Bir işe girsem sigortalansam ?

Yoksa emekli sandığı lisede okuduğum için 18 yaşından sonrada karşılıyor mu hastane masraflarını ?

Ne bileyim bilenler yazarsa iyi olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuisudra -- 1 Eylül 2008; 17:28:53 >

• 18den sonra karsılamaz tabi üniversiteye gidersen o zaman karsılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: erd1840

18den sonra karsılamaz tabi üniversiteye gidersen o zaman karsılar

Başka türlü karşılatma imkanı yok mudur ? Sigortalı bi işe girsem ? Sigortam var görünse ?
  • sigortalı bi ise girincede hemen baslamıyıdo saglık hizmeti bikac ay calısman gerekiyodu galiba ama tam emin değilim
  • quote:

sigortalı bi ise girincede hemen baslamıyıdo saglık hizmeti bikac ay calısman gerekiyodu galiba ama tam emin değilim

sonuçta bir şekilde karşılatırsın diyorsun yani ? benim sorabileceğim kimsede yok. Acaba bu konudan anlayan bi tanıdığın varsa sorabilir misin ? Zahmet olmazsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuisudra -- 1 Eylül 2008; 17:43:50 >
  • üniversite de ya da lisede olduğun farketmez. öğrenci olduğun sürece babanın güvencesi altındasın.öğrenciliğinin bittiği sene içerisinde sigortalanmaktan başka seçeneğin yok malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KüçükPrens -- 1 Eylül 2008; 17:46:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zuisudra

quote:

sigortalı bi ise girincede hemen baslamıyıdo saglık hizmeti bikac ay calısman gerekiyodu galiba ama tam emin değilim

sonuçta bir şekilde karşılatırsın diyorsun yani ? benim sorabileceğim kimsede yok. Acaba bu konudan anlayan bi tanıdığın varsa sorabilir misin ? Zahmet olmazsa.

tabiki sorarım detaylıca bi süre beklersen cevap yazarım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 18 Yaşından sonra babanın sigortasından yararlanamazsın. Eğer öğrenci isen, öğrenci kaldığın sürece yararlanabilirsin.

18 yaşından sonra okumayacağım dersen, babanın sigortasından yararlanamazsın. Mecbur bir sigortalı olmalısın. Bir işe girip sigortan başladığında hemen sağlık hizmetlerinden faydalamazsın. 1 - 2 ay primlerinini yatması lazım.
  • erd1840@

Teşekkür ederim, bekliyorum...

erenkurt@

Emin misin abi ? Eğer böyleyse çok sevinicem...
  • quote:

quote:

biraz once sordum
    ssk icin ise girdikten sonra 3 ay calısman gerekiyormus yararlanabilmek icin ama acıkögretim veya baska bi üniversitede okuyorsan 25 yasına kadar babanım emekli sandıgından yararlanabiliyormuşsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

18 Yaşından sonra babanın sigortasından yararlanamazsın. Eğer öğrenci isen, öğrenci kaldığın sürece yararlanabilirsin.

18 yaşından sonra okumayacağım dersen, babanın sigortasından yararlanamazsın. Mecbur bir sigortalı olmalısın. Bir işe girip sigortan başladığında hemen sağlık hizmetlerinden faydalamazsın. 1 - 2 ay primlerinini yatması lazım.

Açık öğretim lisesi okuyorum 17 yaşındayım ve lisenin bitmesine 2 sene var. 18 yaşından sonra açık öğretim lisesine devam etmiş olacağım. 18 yaşından sonra bu şekilde yararlanabilir miyim?
  • quote:

yararlanabilmek icin ama acıkögretim

Bu açık öğretim ünv açık öğretim mi ? Ben açık öğretim Lise okuyorum. Beni tedavi etmezler mi ?
  • Açıklise'de okuyorsan öğrenci sayılmazsın. Benim bildiğim bu şekilde.

Açıklise farklı açıköğretim farklı.
    Açıköğretim, üniversite tabii ki..
  • quote:

Açıklise'de okuyorsan öğrenci sayılmazsın. Benim bildiğim bu şekilde.

Açıklise farklı açıköğretim farklı.
    Açıköğretim, üniversite tabii ki..

hadi yaa
  • quote:

quote:

Bu açık öğretim ünv açık öğretim mi ? Ben açık öğretim Lise okuyorum. Beni tedavi etmezler mi ?

üzgünüm ama açık liseyi karşılamıyor galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canon06 -- 1 Eylül 2008; 18:02:35 >
  • quote:

quote:

quote:

Doğum tarihim 11.02.1991. 92'li sayılmam için 2 ay var. Kendimi 92'li yaptırsam 1 sene uzar mı emekli sandığından yararlanmam ?

Diğer bir alternatif çözüm 3 ay bekleyip SSK'lı olmak mıdır?

SSK ile Emekli sandığı arasında ameliyat bakımından ne fark vardır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuisudra -- 1 Eylül 2008; 18:07:28 >

• SSK direk karşılar.
    Emekli Sandığı yada Bağkur'da aldığın ilaçların yada yaptırdığın tedavinin parasını verirsin daha sonra Emekli Sandığından verdiğin parayı geri alırsın.
  • quote:

SSK direk karşılar.
    Emekli Sandığı yada Bağkur'da aldığın ilaçların yada yaptırdığın tedavinin parasını verirsin daha sonra Emekli Sandığından verdiğin parayı geri alırsın.

Yani emekli sandığı benim ameliyatımı karşılasa bile o ameliyat parasını ödemek zorundayım. Sonra geri almak şartıyla.

Ama SSK'lı olduğum zaman geri alma falan yok, direkt SSK mı ödüyor ?

Bana biri en iyi emekli sandığı dedi de... Kafam karıştı biraz. O zaman SSK en iyisi gözüküyor ? ( Benim olayım ameliyat )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuisudra -- 1 Eylül 2008; 18:15:23 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Doğum tarihim 11.02.1991. 92'li sayılmam için 2 ay var. Kendimi 92'li yaptırsam 1 sene uzar mı emekli sandığından yararlanmam ?

Diğer bir alternatif çözüm 3 ay bekleyip SSK'lı olmak mıdır?

SSK ile Emekli sandığı arasında ameliyat bakımından ne fark vardır ?

ssk ile emeklisandıgı arasında pek bir fark kalmadı artık ikiside karsılar ama o yası kucultme olayı biraz zor olur sen en iyisi bir ise gir

• Arkadaşım lisenin bitmesine iki sene varsa hala, lise bitene kadar emekli sandığına bağlısın sen zaten. Yaşının dolması bir şeyi değiştirmez. Ha herkes başka bir şey söylüyor diyorsan arat google dan emekli sandığının numarasını ara sor en doğrusunu onlardan öğren, yok yaşımı büyülteyim, yok en iyisi sskmı ben en iyisi ssk ya geçeyim. Madem bukadar önemli cahillik yapmayın lütfen.Elinizde imkan var arayın öğrenin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.