Şimdi Ara

Bilek Güreşi Nasıl Kazanılır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
7.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ayakta yapmanızı tavsiye ederim.Çünkü genelde taraflar oturduğunda masaya göre oturuş biçimine göre bir taraf dezavantajlı olabiliyor. Ayakta yaparsanız bütün vücudunuz duruşunuz önemlidir youtubedan profesyonel güreşçileri izleyin. Rakibin karşısına geçtiğin zaman dirseğini kendine en yakın tarafa koyun omzunuzu da kolunuza yakın tutun bir bütün gibi olmalısınız. Bilek güreşinde en önemli şey bilek gücüdür, triceps, biceps ve deltoid 2. planda kalır. Bu arada halk arasında bilinen bilek bükmek hiledir diye bir şey yok. İlk başlarken bilekler düz tutulur sadece daha sonra dirseği kaldırmadan bilek bükülebilir içe veya dışa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhaan

Bizim boksör bi abimiz vardı, şu taktiği vermişti ; rakibin bileği kendine doğru çekeceksin işe yarar denememi tavsiye ederim , onun dışında bilek çalışacaksın dambılla,bilekten dirseğe kadar olan kısmı geliştirecek hareketler çalış.

Hareketlerin İsmi falan var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Röntgenci.

quote:

Orijinalden alıntı: Oberyn.Martell

quote:

quote:

quote:

quote:

Lisanslı bilek güreşçiyim soruları sorabilirsiniz.

Ciddiyse bi kaç sorum var hocam

Ciddi. Buyrun.

Bilek güreşini nasıl kazanırım

Öncelikle arkadaşların dediği gibi kol boyunun kısa olması avantaj. Diğer bi yandan rakipten büyük bir ele sahip olmak ta avantaj. Ellerin tutuşuda çok önemli uzman tv de anlatılıyodu doğrusu yanılmıyorsam.
    Gücü koldan değil omuzdan , hatta ayakta yapıyorsanız( bilek güreşi masasında) belden almakta fayda var. Bileği kendinize doğru bükebilmeniz ve doğru yönden güç vermeniz gerek.
    Ama bunlar işin teorik kısımları önemli olan pratiğe dönüştürebilmek.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=6890275&p=949&anchorToGo=69549274#69549274
    Hocam bu sayfada bir resim var el lastiği resmi. Bunlardan var bende. Hergün az çok yapmaya çalışıyorum. Faydası olur mu?
    Birde dambılın faydası olur mu?

Faydası olur tabiki. Kendini zorlarsan kollarında ısınma olacak bilekten dirseğe kadar olan kasların zorlanacak , bu işe yaradığının göstergesi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Lisanslı bilek güreşçiyim soruları sorabilirsiniz.

Ciddiyse bi kaç sorum var hocam

Ciddi. Buyrun.

Bilek güreşini nasıl kazanırım

Öncelikle arkadaşların dediği gibi kol boyunun kısa olması avantaj. Diğer bi yandan rakipten büyük bir ele sahip olmak ta avantaj. Ellerin tutuşuda çok önemli uzman tv de anlatılıyodu doğrusu yanılmıyorsam.
    Gücü koldan değil omuzdan , hatta ayakta yapıyorsanız( bilek güreşi masasında) belden almakta fayda var. Bileği kendinize doğru bükebilmeniz ve doğru yönden güç vermeniz gerek.
    Ama bunlar işin teorik kısımları önemli olan pratiğe dönüştürebilmek.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=6890275&p=949&anchorToGo=69549274#69549274
    Hocam bu sayfada bir resim var el lastiği resmi. Bunlardan var bende. Hergün az çok yapmaya çalışıyorum. Faydası olur mu?
    Birde dambılın faydası olur mu?

Faydası olur tabiki. Kendini zorlarsan kollarında ısınma olacak bilekten dirseğe kadar olan kasların zorlanacak , bu işe yaradığının göstergesi.

Sağol hocam başlıyorum çalışmalara alemin yeni güreşçisi ben olucam inşallah

• Merhaba, ben Kayra. Beni tanıyorsundur belki. Arkadaşımın hesabından giriyorum ama sadece bu gece gireceğim, ondan sonra yine uzun süreler yokum.

Bilek güreşi temelde üç harekete dayanır. Hook, Top Roll ve Dead Wrist. Dead Wrist biraz daha profesyonellik isteyen bir hareket olduğundan ve ben de tam olarak bilmediğimden, ayrıca tehlikeli olduğundan geçiyorum.

Hook, benim en iyi olduğum hareket. Oyunu bu pozisyona getirebilirsem şayet, beni yıkabilen çıkmadı bugüne kadar ama elbette her şeyin bir ilki vardır. Okulda (YTÜ) bir kişi bile yenemedi, ki bilek güreşi kulübündeyim. Oradaki herkesle bu pozisyonu denedim. Evet, Hook, bileği kanca şeklinde içe bükerek yapılan bir hareket. Bu harekete gelmek kişinin eline bağlı olarak biraz zor ama bence elini getirebildiğin kadar, biceps ve forearm kaslarını ne kadar etkin kullanabildiğini de çok net ölçüyor.

Evet, Top Roll ise acayip zor bir hareket, en azından benim için. Belirli bir sikletin üstündeki "profesyonellere" bu harekette yeniliyorum. Bu hareket kolu kendine çekip, vücudu yatırmak suretiyle yapılıyor. Hook'ta da vücut yatırabilirsin ama etkisi azıcık daha az. Vücudumu yatırabilme kapasitem 155 kg olduğum için oldukça fazla ama çekiş gücüm yeterli değil.

Evet, bilek güreşinde normalde hile görülen hemen her şey serbest. Sağ kolunla yapıyorsan, sol kolundan da destek alacaksın, kolunu kendine yakın tutacaksın ve vücudunla abanacaksın. Kaslarını şişirip, görüntüsüyle övünenleri çok gördüm. Bileğimi geçtim, parmağımı bile kıpırdatamadılar.

İstersen kolumun fotoğrafını atabilirim.

• bilek güreşi dünyanın en saçma şeyi.

Üniversitede 1.65 boyda 55 kilo gibi cılız bi çocuk vardı 1.85 boy 100 kilo biriyle bilek güreşi yaptı kazandı. 1.85 olan diğerini tek elle kaldırıyo güçsüz birisi değil yani. Çocuk sinirden deliye dönmüştü. 1.65 olan çoğu kişiyi yendi sınıfta bi tekniği illa var ordan yürünüyo. Ben 3 ay bodye gittiğim dönemde kaybettim ona gerçekten hayal kırıklığı olmuştu bende de. Normalde bilek güreşinde lisede baya iyiydim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vict0ry

bilek güreşi dünyanın en saçma şeyi.

Üniversitede 1.65 boyda 55 kilo gibi cılız bi çocuk vardı 1.85 boy 100 kilo biriyle bilek güreşi yaptı kazandı. 1.85 olan diğerini tek elle kaldırıyo güçsüz birisi değil yani. Çocuk sinirden deliye dönmüştü. 1.65 olan çoğu kişiyi yendi sınıfta bi tekniği illa var ordan yürünüyo. Ben 3 ay bodye gittiğim dönemde kaybettim ona gerçekten hayal kırıklığı olmuştu bende de. Normalde bilek güreşinde lisede baya iyiydim.

Bilek güreşi rotasyon kuvvetine dayanır, belli ki o kas grubunuz ve de teknik bilginiz yetersiz.

Ben de güçsüz değilim, 200 - 205 kg deadlift yapıyorum ama 100 kg deadlift yapabilen biri beni oldukça zorlayabiliyor. Bu onun o kas grubuna bağlı. 200 kg'ın üstünde bench basan adamı devirdiğim de oldu bu arada, bu iş farklı kas gruplarına ve tekniğe bakıyor. Direkt ağırlık kaldırmayla kıyaslanamaz.

Tecrübeyle sabit.

• Çocukluğumdan beri ara ara kick boks,muay thai, fitness gibi sporlarla ilgileniyorum(profesyonel değilim, fırsat buldukça gidiyorum ama boşta değiliz hani :)). Bahsettiğin konu gerçekten bende de var. Bir kaç videoda izledim bununla ilgili ama örnek olarak normalde mesela salonda çocuğu rahatlıkla nakavt edebiliyorum ya da ağırlık kaldırmada neredeyse onun iki katını kaldırıyorum kolumla, ama iş bilek güreşine gelince 7-8 saniyede yeniliyorum. Sanırım boyla alakalı ve tekniğini tam bilmiyoruz.

Boy: 1.88 Kilo: 85
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhaan

Bizim boksör bi abimiz vardı, şu taktiği vermişti ; rakibin bileği kendine doğru çekeceksin işe yarar denememi tavsiye ederim , onun dışında bilek çalışacaksın dambılla,bilekten dirseğe kadar olan kısmı geliştirecek hareketler çalış.

bu taktik gerçekten işe yarar üstünlüğü sağlarsan karşıdakinin bileği bükülür gibi bir şey olacak

not: bilek güreşini 1 yada 2 kez yaptım sadece yapandan duydum bunu ve gördüm
  • Bu da ben, ön kolun genişliği bile 41.5 cm. (Hemen alınan liseliler olacaktır, kavgada iddialı değilim, seni deviririm falan der şimdi onlar, liseli işte, ne beklersin. Ben lisedeyken başım öne eğik yürürdüm, internetten uzak dururdum)

Bilek Güreşi Nasıl Kazanılır?

• Başka bir açıdan;

• Arkadaşlar, bu bugüne kadar gördüğüm en güzel bilek güreşi videosu. Brzenk, biraz daha genç olsa Voevoda'yı bile alabileceğini gösteriyor. Tüm zamanların şampiyonu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kral_Jumong

quote:

Orijinalden alıntı: newversion1

Merhaba, ben Kayra. Beni tanıyorsundur belki. Arkadaşımın hesabından giriyorum ama sadece bu gece gireceğim, ondan sonra yine uzun süreler yokum.

Bilek güreşi temelde üç harekete dayanır. Hook, Top Roll ve Dead Wrist. Dead Wrist biraz daha profesyonellik isteyen bir hareket olduğundan ve ben de tam olarak bilmediğimden, ayrıca tehlikeli olduğundan geçiyorum.

Hook, benim en iyi olduğum hareket. Oyunu bu pozisyona getirebilirsem şayet, beni yıkabilen çıkmadı bugüne kadar ama elbette her şeyin bir ilki vardır. Okulda (YTÜ) bir kişi bile yenemedi, ki bilek güreşi kulübündeyim. Oradaki herkesle bu pozisyonu denedim. Evet, Hook, bileği kanca şeklinde içe bükerek yapılan bir hareket. Bu harekete gelmek kişinin eline bağlı olarak biraz zor ama bence elini getirebildiğin kadar, biceps ve forearm kaslarını ne kadar etkin kullanabildiğini de çok net ölçüyor.

Evet, Top Roll ise acayip zor bir hareket, en azından benim için. Belirli bir sikletin üstündeki "profesyonellere" bu harekette yeniliyorum. Bu hareket kolu kendine çekip, vücudu yatırmak suretiyle yapılıyor. Hook'ta da vücut yatırabilirsin ama etkisi azıcık daha az. Vücudumu yatırabilme kapasitem 155 kg olduğum için oldukça fazla ama çekiş gücüm yeterli değil.

Evet, bilek güreşinde normalde hile görülen hemen her şey serbest. Sağ kolunla yapıyorsan, sol kolundan da destek alacaksın, kolunu kendine yakın tutacaksın ve vücudunla abanacaksın. Kaslarını şişirip, görüntüsüyle övünenleri çok gördüm. Bileğimi geçtim, parmağımı bile kıpırdatamadılar.

Kayra Bey, araya gırıyorum ama kolunuzun fotoğrafını atabılır mısınız ?

2 mesaj üstünde abicim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kral_Jumong

quote:

Merhaba, ben Kayra. Beni tanıyorsundur belki. Arkadaşımın hesabından giriyorum ama sadece bu gece gireceğim, ondan sonra yine uzun süreler yokum.

Kayra Bey, araya gırıyorum ama kolunuzun fotoğrafını atabılır mısınız ?

2 mesaj üstünde abicim.

Gormemısım kusura bakmayın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu adamdan bilek güreşinde daha kuvvetlisi dünya üzerinde halen çıkmadı. Teknik bilgisi zayıf ama tekniği parlak olmamasına rağmen dünya çapında dereceleri olan biri.

• Tork çalış yenersin

• Ben de benden güçlü, iri yarı olan bir çok kişiyi alıyorum ki 1,70 boyunda 65 kiloda olan bir vitaminsizim:)
    Adamın kolunu kendine doğru çekeceksin ve bileğini içe doğru bükmeye gayret göstereceksin.
    Ayrıca kolunu omzuna çok yakın tut, omzundan ve vücudundan güç al.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.