Bugün yolda giderken bileğimi çok fena burktum. Yere düştüğüm an gözlerimi 1 dk açamadım. İyi ki yanımda kuzenim vardı. Yolda birkaç vatandaşta yardımcı oldurlar sağolsunlar. Eve araba ile gittik. Yüreyemiyordum. Üzerine bastığım an ağırlığımı resmen iliklerime kadar hissediyordum. Şimdi evdeyim. Buz falan koyduk. Soğutucu sprey vs. uyguladık. Bileğimi artık hergün burkmaya başladım. Bundan öncede bir daha burkmuştum. O burkmam zaten felaket birşeydi. 2 hafta yataktan kalkamadım. Bugün burkmadan öncede 3 kere burkma tehlikesi yaşamıştım ancak son anda denge sağlayabildim. Bilek burktuçta sanırım gittikçe daha çok burkmaya başlıyor. Bunu nasıl engellerim arkadaşlar ? Bileğimi burktuğum zaman buz vs. gibi şeylerin yanında neler uygulamalıyım ?
2 hafta yatağa düştüğünde hemen doktora görünmeliydin. Bence şimdi de git ve kontrol ettir. Hatta şimdi git ve acile gir derim
Bende burkmuştum çok büyük acı bilirim . Dershane çıkısı bebenin teki ittirmişti merdivenden düşmüştüm . 100 metre yürüdüm sonra amcamı aradım geldi arabayla götürdü (amcam doktor) . İlk buz felan koydu . Bir ağrı kesici krem sürdü . Bide hap verdi . Ağrısı azaldı ama çoook acıyodu . 3 gün yürüyemedim . Şişti felan .
Hocam ayakkabındanda kaynaklanıyor olabilir biraz bol geliyorsa ayak hareket ettiğinden yan basabilirsin.Ayakkabılarının bağcıklarını sıkı bağlamanı öneririm.
ayağın dış tarafında bulunan kaslar uzamaya elverişlidir ancak yeniden kısalamazlar ve malesef burkarak o kaslarını uzatmışsın.çok acil doktora git mutlaka.yer etmeden belki bileklik falan vererek toparlayabilir.
Zaten yatağa düşmeden önce gözükmüştüm. O zaman Zonguldaktaydım. Doktor röntgenden hiçbir şey anlamadı. Kırık mı var çatlak mı vs. kıvırdı bilgisiz. Bir tane çorap benzeri ortopedik bileklik verdi.(Şuan onu giyiyorum) Bende çıktım gittim. 1 hafta orada kalmıştım. Ağrılar azalmış ve topallamadan yüreyebiliyordum. İstanbul'a gelince ise ağrılar baya azalmış ve geçmişti. Üzerinden 4-5 ay geçti. Hem burkmuş hemde İstanbul'da iken doğru düzgün bir doktora gitmeliyim haklısınız.
Boidae
Evet dostum basketbol ayakkabısı giyiyorum. Bu yüzden olabilir. Kenarları çok genişledi bu yüzden burkuyorda olabilirim.
Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler. Yarın veya öbür gün hemen doktor kontrolüne gidicem.