Şimdi Ara

bilecik diye bir yerin aslında olmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1. dalga geçilir
    2. şiddetle reddedilir
    3. kabul edilir

bilecik diye bir yerin aslında olmaması?
    bir gerçek, sanırım.
    mantıklı bir insanım, matematik bilirim, temel bilim okuyorum.
    şüphelendiğim konuları araştırırım, imkanım varsa deney falan yaparım.
    çok uzun süredir bu konuyu düşünüyorum ve sonunda böyle bir sonuca vardım:
    bilecik diye bir yer aslında yok, sanırım. ne yazık ki "benim bilecikli arkadaşlarım da var" deyip aksini iddia edemiyorum.

neden?
    işte sebepler:
    1) nüfusu 200.000, merkez ilçesinin nüfusu 35.000 olan il olur mu?
    beyoğlu'nun geceleri nüfusu 2.000.000'u geçiyor ama hala il olmadı?
    çelişki var.

2) bir bölgenin nasıl karadeniz, ege ve marmara bölgelerinde toprağı olur da denizi olmaz?
    mantıksız.

3) benim 550 tane arkadaşım, tanıdığım var(facebook'ta saydım)
    250.000 bilecikli var. türkiye'nin nüfusu 80.000.000

80.000.000'da 250.000 bilecikli varsa
    550 kişiden x'i bilecikli'dir

benim 2 tane bilecikli arkadaşım olmalı. neden yok!

şimdi aynı hesabı forum için yapalım. forumda 340.000 üye var. o halde:
    80.000.000'da 250.000 bilecikli varsa
    340.000 kişiden x'i bilecikli'dir

forumda 1062 tane bilecikli üye varsa bu üyeler neredeler?
    çok dikkat çekici.

4) 11 temmuz 2011 depremi'nin ismi neden çeşitli şüpheler üzerine uzunca bir süre sonra 11 temmuz 2011 bilecik depremi'ne çevrildi?

5) bilecik'e gidip bu iddiamı kanıtlamak istedim ama yine başaramadım.
    buyrun kamil koç'ta çektiğim ibretlik fotoğraf:

6) bu girişimim çeşitli odaklarca engellendikten sonra trene bindim ama bilecik'e geldiğimizde ne kimse trene bindi, ne kimse trenden indi.
    ama her yerde bilecik tabelaları vardı varlığını kanıtlamak istercesine.

"bu şehir adamı varoluşçu yapar, aman hiç bulaşmayayım" dedim ve trenden inmedim, kalkmasını bekledim...

edit: özel mesaj yoluyla gelen susmam için yapılan tehditleri görünce iddialarımı kelle koltukta açıklamaya devam ediyorum.

7) sizce bilecik, amerika'daki 51. bölge gibi içinde çok gizli olayların döndüğü ve sus payı olarak da il yapılmış bir yer mi?

8) 2010 sayımlarında bilecik ilinde 128.562 erkek, 96.819 kadının yaşadığı iddiası söz konusu. bu oran nasıl bu kadar şüpheli çıktı? genelde bu oran 1'e yakın çıkar. yoksa bilecik isimli bir yer ortaya atılırken bazı yanlışlıklar-dikkatsizlikler mi yapıldı?
    tüm bu iddialara-şüphelere rağmen hala bilecik mi bilemicik mi diyerek bu işten sıyrılamazsınız..

9) bir yer neden en çok tren kazalarıyla gündeme gelir? sebep belli:
    "buraya gelmeyin, burada bir şey yok, buraya yaklaşmayın, burayı merak etmeyin. gelirseniz de artık orasını bilemicik.."
    olaydaki gizemi ve tehlikeyi fark ettiniz mi?

10) neden hava durumlarında bu ilimizden hiç bahsedilmez hiç merak ettiniz mi? yoksa hala bana paranoyak mı diyorsunuz...

11) dünya bilecikliler günü neden kartal'da kutlandı?

edit 2: bilecikli'lerden tepki yağıyor. Ortalıkta hiç bilecikli yokken bir anda bu kadar bilecikli nasıl tepki gösterdi?budamı tesadüf?!

Medya da durumu yavaş yavaş fark etmeye başladı.
    Buyrun linki:
    http://blog.milliyet.com.tr/bilecik--var-mi-yok-mu-/Blog/?BlogNo=559571

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F16513DF7 -- 28 Mart 2018; 14:29:41 >

• Nereden bilecik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilmeyecüğğk
  • Allah sabır versin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajı düzenlemeden editler yazmış, daha 20dk olnuş konu açılalı tehdit mesajları falan diyor.Anlamadım...

• Bunlar ameriganın oyunları
  • Başlık sahibi kaynak belirtmemiş, şuraya iliştirelim.

https://eksisozluk.com/bilecik-diye-bir-yerin-aslinda-olmamasi--3076025

Ekşideki başlığı açan ben değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALEXİST -- 28 Mart 2018; 14:7:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet alıntı yaptım. ufak tefek düzenlemelerle
  • Var mı hiç ben bileciğe gittin gördüm diye bir arkadaşınız? benim yok bu da böyle bir yer olmadığını gösterir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marselinyo

Var mı hiç ben bileciğe gittin gördüm diye bir arkadaşınız? benim yok bu da böyle bir yer olmadığını gösterir

ben gittim.

• Bilecikliyim. Soruları alayım.

• dünyaya bilecikte doğarak başlamak nasıl bir şanssızlıktır acaba?

tabi hiçbirşey kader değil. okuyarak bilecikden uzaklaşabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panamalı Hasta

dünyaya bilecikte doğarak başlamak nasıl bir şanssızlıktır acaba?

tabi hiçbirşey kader değil. okuyarak bilecikden uzaklaşabilirsin.

• Matematigim hic iyi olmadı maalesef o kadar derini anlamam.
    Ama Memlekette ozellikle Trabzon icin Kullanılan "Yerlinin Yerlisi Futbolcu" gibi bir kavram varsa benim icin de yerlinin yerlisi Bilecik ve Kutahya'dır.
    Osmanlı'nın kuruldugu yer Bilecik Sogut ve Kutahya Domanic Yaylalarıdır.Hemen her sene Sogut Ertugrul Gazi yi Anma Senliklerine gideriz.Memleketin her yerinden yorukler gelir.
    Sanlıurfa,G. Antep,Toroslar,Antalya,Adana,Mersin,Ege benim icin Osmanlı gelmis gecmis en onemli,en demokratik,en ileri İmparatorluktur.Osmanlı Hakkında yazılanların da cogunun dogru olmadıgını dusunuyorum.Tarihi Macar ve Avusturya lı yazarlardan okursan baskadır bizim tarihcilerden okursan baskadır.Halamın Oglu Osmanlı Profesoru oldugu halde acıp ogrenmedik.Bu da benim ayıbımdır.

Bilecik ten gecmemis insan azdır.Cunku Bilecik kavsak noktasıdır.Antalya,Bursa,İzmir,Ankara gibi yolların gectigi yerdir.Nasıl ki Afyon bir kavsak ise Bilecik te oyledir.Haklı olunan noktalardan biri de Bilecigin fazla bilinmemesidir.Dogrudur kendimden ornek vereyim sadece 2 sene once gezdim desem ve hala tarihi saat kulesini gezmis degilim.Cunku Bileciklilerin buyuk kısmı genelde Demiryolcudur.Demiryolu dısarıdan gecer.Karayolu ise bilen bilir meshur Eski Gulumbe Rampası vardı.Sehrin icinden gecerdiniz.Yapılan yolla birlikte artık dısından geciyorsunuz.

Dolayısı ile tarihe meraklı olmayan biri genelde de sehrin dısından gectigi icin Merkezi pek bilmez.Bunun dısında ben Bozuyuk luyum.Eski adı Bozhöyük zamanla Bozüyük adına evrilmistir.Bozuyuk 2 sehrin tam ortasındadır.Eskisehire de 40KM, Bilecige de 40KM mesafededir.Ve Devlet Kurumları ile isiniz yoksa SSK,Bagkur,Tapu vs Bilecik ile isiniz pek olmaz.Bozuyuk luler Okumaya,Alısverise,Gezmeye Eskisehir'e gider.Ben de 2 sene once kısmi olarak da olsa gezdim.Ayrıca kavsak dedigim yollar hepsi Bozuyuk'ten devam eder.Girisinden Bursa,Antalya,İzmir'e baglanırsınız.Devamından saga Kutahya,Afyon,İzmir'e giderken duz giderseniz Ankara'ya gidersiniz.

Bilecige giderken İst.'dan giderken duz giderseniz Arifiye,Alifuatpasa,Pamukova,Mekece den sonra Sakarya biter Osmaneli ile Bilecik baslar.Osmaneli den sonra Vezirhan'a gelirsiniz.Vezirhan'dan Kuzeye dogru yukarıya cıkarsanız ben daha hic gormedim Golpazarı ve Yenipazar ilcelerine ulasırsınız.Yine orada meshur bir kanyon vardır.Bu İlceler Karadeniz'e,Bolu tarafına yakındır.Bilecik Merkez den sonra sagda icte Pazaryeri ilcesi vardır.Oradan İnegol e gidersiniz.Pazaryerinde alkol sanayinde kullanılan Serbetci otu yetisir.Yoldan duz devam ederseniz Bozuyuk'e ulasırsınız.Merkez dahil en buyuk nufusa sahip Bozuyuk'tur.Oradan Kuzey'e 23 KM cıkarsanız Sogut'e ulasırsınız.Sogut ve Bozuyuk te ulkenin Seramik ve Fayans ihtiyacının ciddi bir kısmı uretilir.Yine Bozuyuk te Ecz.,Vitra,Demirdokum,Eti Tam Gıda gibi Fabrikalar mevcuttur.

Kartal da olma durumu ise nasıl ki İst.'da 3-4 milyon Sivaslı var deniyorsa Kartal İlcesinin Topselvi Mahallesinde cok sayıda Bilecikli yasar.Ve burada Dernek var ise o duzenlemistir.

Ayrıca isin teknik kısmına fazla kafam basmamak ile birlikte arkadasa tesekkur ederim.Sayesinde en azından Bilecik adı gecti.

• 2 yıl pazaryeri ilçesinde okudum. Evet saçma gelecek ama şu anda istanbuldayım ve o yıllarımı ufacık pazaryerini özlüyorum

• Bozüyük'te Kervan Sofrası diye bir mekan var. Oranın bence en kaliteli lokantası.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.