Şimdi Ara

Bildirim gecikmesi hakkında (Push Notification)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır iphone kullanıyorum, herşey güzel fakat bir sorunum var ve bu sorun çıldırtıyor beni, anlık bildirim alamıyorum, facebook, messenger, whatsapp uygulamaları altta açıkken bildirim gelmiyor, bazen tek tük geliyor alakasız şeyler. Sürekli aman yeni birşey varmı diye uygulamaları tek tek açıyorum, buda sinirimi bozuyor artık.

Bu durumu araştırdım, herkes yurt dışı cihazlarda olduğunu ve jailbreak yaptıktan sonra cydia ile ilave programlar indirerek halledilebildiğini yazıyor fakat ben orjinal haliyle kullanmak istiyorum. Telefonum yurt dışı değil, modeli 3gs 8gb son sürüm yüklü. defalarca restore yaptım fakat sonuç hep aynı.

Bu sorunu benim gibi yaşayanlar var mı ? Yada push notification özelliğini kusursuz kullanabilen var mı ?

• Evet, aynı sorunu ben de yaşıyorum ve sorunun yanıtını merak ediyorum. Bir mail aldığımda anında haberdar olmak benim için çok önemli ve bunun için "Ayarlar >> Mail, Kişiler, Takvimler >> Yeni Verileri Al" yolundaki menüde "Anında İlet" seçeneği aktif, ancak buna rağmen yeni gelen mailleri ben ne zaman ancak elle kontrol edersem görebiyorum. Yani yeni gelen bir mailden SMS aldığım gibi haberdar edilmek istiyorum. Bunun yolu yöntemi nedir?..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur77

Evet, aynı sorunu ben de yaşıyorum ve sorunun yanıtını merak ediyorum. Bir mail aldığımda anında haberdar olmak benim için çok önemli ve bunun için "Ayarlar >> Mail, Kişiler, Takvimler >> Yeni Verileri Al" yolundaki menüde "Anında İlet" seçeneği aktif, ancak buna rağmen yeni gelen mailleri ben ne zaman ancak elle kontrol edersem görebiyorum. Yani yeni gelen bir mailden SMS aldığım gibi haberdar edilmek istiyorum. Bunun yolu yöntemi nedir?..

Haklısın mail konusundada sıkıntı var. Bu konuda sorunun çözümü jailbreak sadece fakat ben kesinlikle buna karşıyım, basit 3 5 program bunu halledebiliyorsa basit bir güncelleme ile apple bu sorunu giderebilir demekki. Pek bilgim yok fakat iphonelarda kaç sürümdür bu push notification özelliği var ?
    Eğer son sürüm ile gelmiş ise gelecek sürümlerde bu sorunu giderirler heralde

• Bende iphone 4 kullanıyorum sözde birden fazla program alt tarafta çalışıyor ama daha çözemedim bende mail bildirimlerinde sıkıntı yok fakat msn acıyorum ordan cıkıp facebook acıyorum tekrar msn e baglandıgım da baglanılıyor diyo ve tekrar baglanıyor facebook bildirimi ise tamamen kafasına göre geliyo bende cok merak ediyordum bu konuyu bi baktım bu konu açılmış.
  • Bu konuyla ilgili Apple'ın sitesinde ki discussions topicleri inceledim, bu sorundan müzdarip yüzlerce kişi var onlarca konu açılmış ve her konuya Ayarlar kısmından bildirimleri açık konuma getirin cevaplarını vermişler. sanki biz bilmiyorduk bunu İşin kötü tarafı Kasım ayında açılan konular var, Kasım ayından bu güne hiç mi yeni versiyon çıkmadı ? Bu konuda birşey bulamadım en son güncelleme hangi tarihte oldu, eğer kasımdan bu güne hiç yeni güncelleme çıkmadıysa önümüzde ki sürümde düzeltirler, yok eğer bu sorun üstüne bir kaç sürüm çıktı ise yuh derim. çünkü bu inanılmaz basit bir sorun, bunca illegal programlar sayesinde düzeltilebiliyorsa ve herşeyden önce rakip markalarda push saniyelik cevap veriyorsa Appleda bunu yapmalı. BB 9700 kullanıyordum ne olursa olsun saniyesinde bildirim alıyordum. alışamadım şimdi

Sürümlerin çıkış tarihlerini bilenler yardımcı olursa sevinirim

• Blackberry nin push prensibi ile digerlerininki ayni degil, karsilastirman hata. BlacKberry deki gercek push. iPhone sunucuyu belirli araliklarla yokluyor, Blackberry kendi sunucusu uzerinden ayni SMS gibi aliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi some_one -- 15 Şubat 2011; 15:25:42 >
  • Jailbreakli olsa Cydia'dan Push Doctor kurun düzelsin diyecektim. Ben de bu sorunu yaşıyordum ama şu an herhangi bir sıkıntım yok neyseki. Bu program sayesinde çözdüm fakat araştırmalarım sırasında PushFix diye ücretli bir uygulamayla karşılaştım ve bu uygulama da bildirimlerdeki hatayı düzeltmeye yarıyordu. İnternette pushfix diye aratırsanız ilk çıkan sonuç sitelerine ait. Biraz incelerseniz sorunlarınıza çare bulacağınızı düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrcn[KAL]

Jailbreakli olsa Cydia'dan Push Doctor kurun düzelsin diyecektim. Ben de bu sorunu yaşıyordum ama şu an herhangi bir sıkıntım yok neyseki. Bu program sayesinde çözdüm fakat araştırmalarım sırasında PushFix diye ücretli bir uygulamayla karşılaştım ve bu uygulama da bildirimlerdeki hatayı düzeltmeye yarıyordu. İnternette pushfix diye aratırsanız ilk çıkan sonuç sitelerine ait. Biraz incelerseniz sorunlarınıza çare bulacağınızı düşünüyorum.

Jailbreak yaparak push doktor kurup mu düzelttin sorunu ? ayrıca bu PushFix de cydia tarafından indiriliyo sanırsam bildirimlerde sorun yok derken, nasıl çalışıyor anında bildirim alıyormusun?

• Pushfix, normalde simkilitli olup kırılarak farklı operatörlerde kullanılan cihazlar için ki onlarda unlock işleminden sonra push hiç çalışmayabiliyor, ayrıca bataryayı fazla tüketiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: some_one
    Pushfix, normalde simkilitli olup kırılarak farklı operatörlerde kullanılan cihazlar için ki onlarda unlock işleminden sonra push hiç çalışmayabiliyor, ayrıca bataryayı fazla tüketiyor.

anladim dostum artik apple tarafindan duzeltilmesini bekleyecegiz, dun gece whatsapp cok guzel calisiyodu anlik bildirim aliyordum ama simdi yine bozuldu kafasina gore takiliyo valla
  • Cydiadan push doctor kurunda tüm sorunlarım çözüldü ben de Whatsapp için istiyordum ve mesajlar direk geliyor
  • quote:

Blackberry nin push prensibi ile digerlerininki ayni degil, karsilastirman hata. BlacKberry deki gercek push. iPhone sunucuyu belirli araliklarla yokluyor, Blackberry kendi sunucusu uzerinden ayni SMS gibi aliyor.

hatta blackberry de interneti bile ayrı satın alıyorsun normal internet paketi değil. BİS yada BES bu yüzden push notification da aşmışlar..
  • quote:

Blackberry nin push prensibi ile digerlerininki ayni degil, karsilastirman hata. BlacKberry deki gercek push. iPhone sunucuyu belirli araliklarla yokluyor, Blackberry kendi sunucusu uzerinden ayni SMS gibi aliyor.

Blackberry cihazların push konusunda verimliliğine kimse birşey demiyor. Zaten BB'lerin tüm düzeni email okuyup yazmak üzerine. Ancak Iphone ile de push destekleyen uygulamalarda da "anlık" bildirim mesajları alınabiliyor.

Mesela IM+ uygulamasında msn hesabımı açıyorum ve bildirim mesajı alımını aktif yapıyorum. Sonra uygulamadan çıksam bile, internete bağlı olduğum sürece (wifi, edge veya 3g) bana gönderilen mesajlar anında ekranıma düşüyor. Dolayısıyla elde eldilen sonuca bakarsak, push her yerde push.

quote:

Pushfix, normalde simkilitli olup kırılarak farklı operatörlerde kullanılan cihazlar için ki onlarda unlock işleminden sonra push hiç çalışmayabiliyor, ayrıca bataryayı fazla tüketiyor.

Ben Amerika'dan gelen cihaz kullanıyorum. Ultrasnow ile unlock yaptıktan sonra pushfix, pushdoctor vb. yüklemiyorum. Sadece Genel > Hakkında sayfasında sim kartı çıkartıp takıyorum, sonra push (bildirim) çalışmaya başlıyor.

Batarya konusuna gelince, genelde bildirim mesajı alımının açık olmasının şarjı sömüreceği düşünülür ve bence bekleme konumunda bile bataryanın kanını emen en önemli şey 3G. Eğer 3G'yi kapatırsam, bildirimler her zaman açıkken sadece Edge ve Wifi kullanırsam, rahatlıkla 4-5 saat kullanım ve 2,5 gün bekleme süresine ulaşıyorum. Zaten şarj %100 iken wifi açık sürekli kullandığım zaman batarya 5 - 5,5 saat gidiyor. Dolayısıyla bildirim bekleme konumunda o kadar da şarj tüketmiyor, asıl tüketen 3G. Neyse ki bildirimler için Edge yeterli.

• quote:

Orijinalden alıntı: signore
    Neyse ki bildirimler için Edge yeterli.

Konudan çıkmak olmasın ama Edge'i surf için de gayet yeterli buluyorum. Özellikle DH forumunda edge tamamen yeterli oluyor benim için. 1 aydır iPhone kullanıyorum ama 3G'yi birkaç kere denemek için açtım sadece. Whatsapp, facebook, msn için edge(Turkcell) kafi.
  • bende de 3gs var amerikadan alınma sürüm 4.0.1
    Push'ta sıkıntı yaşıyordum. Biraz araştırdım, problemin AT&T kartıyla aktivasyon yapılmadan JB ve UL yapılmasından kaynaklandığını öğrendim.
    Restore yapıp AT&T kartıyla aktivasyon yaptıktan sonra JB ve UL yapınca herşey düzeldi.

İşyerindeki wi-fi'de push bildirimleri almakta sıkıntı yaşuıyorum, muhtemelen networkteki kısıtlamalardan. Bunları da kontrol etmekte fayda var.

Push testi yapmak için uygulamalar var onlarla deneme yapılabilir : iPusher ve Push Notifications
  • sorunun çözümü telefonun simkilitli olduğu operatörün kartı ile iphone u aktive etmektir.yani restore sonucunda aktive ekranı geldiğinde kartla aktive edebiliyorsanız push her daim çalışır.bunun dışında jailbreak yaparak push fix uygulamasını satın alırsanız yine çalışır.bende A&TT kartı var hep onunla aktive ediyorum hiç sorun yaşamadım.
  • ben de çalışıyor, gerek whatsapp gerek fring gerek e-mailler anında geliyor, emailde arada bir en fazla 1dk lık gecikme oluyor.JB var ama herhangi bir program yüklemedim bu olayla ilgili, versiyon 4.1.
  • konuyu hortlatalım.

bazen push bildirimler anında geliyor, bazen de yaklaşık 10 dakika sonra. şebeke üzerinden de aynı wifi üzerinden de. neden böyle oluyor?

birde örneğin telefonun internetini açtığımızda twitter ve whatsapp anında bildirim gönderiyor. ama facebook ve fb messenger göndermiyor. manuel kontrol etmek lazım. bunu nasıl değiştiririz?

telefon ip4 simfree bu arada
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.