Şimdi Ara

BIKTIM BU UYANIK GEÇİNMİŞLİĞİMİZDEN? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
23 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Stok çok olmasına rağmen otomobilde de konutta da şişik fiyatlar devam ediyor. Yıl sonuna doğru patlar artık. Şu aralar araç değiştirmek için uygun zaman değil.
  • Citroen DS5'in de sıfırı 128 bin tl. 24bin km 2012 model sıfır boya tertemiz sedefli beyaz aracımı 80 bine 25 günde satabildim. 85-90 isteyenlerde var ama sadece istedikleriyle kalıyorlar. Yani isteyen istediği fiyatı ister ama sadece isterler.
    Amd Ryzen5 9600x (ThermalRight Hyper Vision 360), GIGABYTE X870E AORUS Elite, XPG 32GB DDR5 6000mhz CL30, SAPPHIRE 9070 XT NITRO+, GIGABYTE M32U 4K 144hz, WD BLACK SN8100 2 TB, PNY CS3040 2TB, Montech King95 PRO, NZXT C1200, Adata XPG Summoner Red switch, Asus Rog Pugio II.
  • tahas T kullanıcısına yanıt

2014 liste fiyatına göre herkes aracına değer biçiyor.
    Bayinin elinde kalan 2013 sıfır araçlar bile 2. el kendi arabasını en temiz , bulunmaz hint kumaşı sanan vatandaşımızın fiyatından 1-2 bin tl düşük kalıyor
    bununla ilgili 10'larca örnek verebilirim

keşke sahibinden.com'da ilanlara yorum yazma seçeneği olsa sıfırı şu kadar kadar yazıp 10-15 bindeki 2012-2013 aracına sıfırından 1-2 bin tl düşük fiyat yazan vatandaşa bende cevap yazıp haddini bildirsem

Orijinalden alıntı: Crawlin'

Konu sahibi, anlatmak istedigin bu forumda anlasilamiyor, lutfen daha sonra tekrar deneyiniz.

Gerçekten öyle:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: baybars_

durum istisnasız tüm markalar için bu şeklide

2014 liste fiyatına göre herkes aracına değer biçiyor.
    Bayinin elinde kalan 2013 sıfır araçlar bile 2. el kendi arabasını en temiz , bulunmaz hint kumaşı sanan vatandaşımızın fiyatından 1-2 bin tl düşük kalıyor
    bununla ilgili 10'larca örnek verebilirim

keşke sahibinden.com'da ilanlara yorum yazma seçeneği olsa sıfırı şu kadar kadar yazıp 10-15 bindeki 2012-2013 aracına sıfırından 1-2 bin tl düşük fiyat yazan vatandaşa bende cevap yazıp haddini bildirsem

Ben yazıyorum ama nafile. Birine adam yazmış 508 sw 2012 model 79.000 ve altına da not düşmüş bayide sıfırı 98.000 diye. Bugün bayi sıfırını 86.000'e bırakıyor. Adama da yazıyorum 2013 te bile bu araç 70.000-72.000 e bırakılıyordu siz 2 sene kullandınız ve 8.000-9.000 fazlasına satacaksınız diye. Alırken de aynı hassasiyet gösterilse yine bişey demeyeceğim. Dediğim gibi takas teklif ettiğim araç için bile bayi hemen telefona sarılıp arıyor böyle böyle araç var diye. Karşı tarafta direkt o araç zaten 58- 60 a satılıyordu diye fiyat biçmeye başlıyor. Madem fiyatlar yükseldi benim hakkımı da bana versene, desene abi bunun sıfırı 90 olmuş biz senden bunu 65 e falan alalım üstüne koyar satarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahas -- 8 Ağustos 2014; 9:28:27 >

• Bazı araçların üretimi seri olmadığından ve sıfırı sipariş ile üretildiğinden 2. el kmsi düşük araçlara talep oluyor satıcı ise bu durumu fırsat bilerek üretimi yok bu adam bana muhtaç gibisinden fiyatı yüksek tutuyor. E alan adamda sipariş versem 6 aya aracım gelir. 2-3 bin fazla verip alayım diyen burjuvalarda olabiliyor tabiki

GELDİ : 2024 COROLLA CROSS HYBRİD PASSİON X-PACK / GÜMÜŞ
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

O değilde garip olan bir ara hatırladığım kadarıyla bakıyordum C5-508 aynı fiyatlarda seyrediyorlardı aynı özellikteki araçlar.

Sonra birden ne oldu bilmiyorum 508 makyaj yemesine rağmen fiyatları arttı.

Peugeot zaten insanların yabancı olmadığı bir marka. 508 gelince millet baktı ki kalitesi, konforu, diriliği, gidişi, duruşu sağlam. Az biraz tutulur gibi oldu araba.

Insignia, Accord, Mazda 6, Citroen C5 gibi rakiplerinden çok görüyorum mesela yolda.

E millet de malı az kıymet gördü mü, altındaki arabanın ederine bakmadan en yüksek fiyattan itelemeye çalışıyor. Zaten ikinci el piyasasının bu hale gelmesinde vergiler ve distribütörler kadar online ilan sitelerinin de payı var.

Online ilan siteleri şart fakat ücretli olması da şart. Aylık 10 liradan 3-6-12 aylık şeklinde ilan alanı satacaksın. O zaman piyasa biraz kendine gelir.

• mur@t_fb M kullanıcısına yanıt
    Bir tüketim öğesinin yatırım aracı olup olmadigina sen değil ülke şartlari karar verir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dod un ikinci elleri sahibindene göre çok daha uygun. Geçen passat 1.4 tsi manual+ledli zenon+sunroof gördüm 2300 km de 2013 model. Sıfırı opsiyonsuz 77 küsür ama adamlar opsiyonlu daha sıfır gibi araca 73500 yazmışlar. Hatasız bir araç ve piyasaya göre uygun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: he_man

/>

Olay bu ama iste anlayana. Anlamayan da hala aracin 2 yil onceki 3 yil onceki fiyatindan bahseder. Bak bakalim bu grafite gecmisteki fiyat diye bir sey var mi
    Adam kaca almissa almis sizinle ne ilgiis var onun.

• Kardeşim onayladğım için yazmıyorum bu durumu fakat ARZ-TALEP ilişkisi konusunda biraz araştırma yapınız..

Siz adamın aracını almaya çalışıyor ve kendi aracınızı da takasa veriyorsanız, ya adam aracınızı ucuza alacaktır ya da takas fiyatını normal satış fiyatından pahalı söyleyerek yine karlı çıkacaktır...

Takasta bahsettiğiniz pozisyonda aracınız her türlü zararlı gider.. Nereye satarsanız satın..

Benden size tavsiye aracınızı elden satın, paranızı cebinize koyun, çok daha fazla pazarlık şansınız olur.. Sonuçta para cebinizde..

İkinci olarakta piyasanın çok arttığını söyleyebilirim.. Eş dost bana baktıkları araç için fiyat danışıyorlar, çok pahalı diyorum, bulsana bitane ucuza diyince adamlar arıyorum tarıyorum bulamıyorum...

Artık yapacak birşey olmadığına inandım.. Aracınızı da piyasa artışına endeksle pahalıya satın, alacağınız aracı da pahalıya alın.. Tek çare bu şuan araç değiştirecekseniz..

• Lafa gelince herkes doğruluk abidesi oluyor.uygulamada ise herkes aynısını yapıyor.kaç kişi piyasanın altına aracını satar_?
    *bu piyasayı böyle yapan zaten bizler değilmiyiz.alırken 1 saat pazarlık yapıp ölücülük yapan yine bizleriz.satarkende en yüksek fiyatı koyup ne kadar kar edersem iyidir diyende bizleriz.o yüzden kimsede kusura bakmasın.ne edersen onuda buluyosun haliyle..
  • 4 5 ay önce araç alırken ararken 7 den aşağı araç yoktu şimdi satmaya kalktım millet fiyatları aşağı çekmiş :) ben düşüyom onlar düşüyor :)
    1975 Opel Record 1.9 -1986 Mıtsubıshı Lancer 1.6 diesel -1992 Citroen BX TZD Turbo -2011 DFM Succe -2013 Mıtsubıshı L200 4x2 -2006 Fiat İdea-2000 kia pride- 1996 rover 620 si. 2006 Tata telcoline 4x2 - 2000 scudo 1,9 el. 2013 peugeot patner 1.6 -2013 WW CC 2,0 177 BG - 1993 ford p100 ben seçmedim onlar beni buldu
  • onlar gerçek satıcı değil olta atıolar harbi satıcı fiyatı neyse satıo zaten 1 hafta ilan ya kalıo ya kalmıo
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.