Şimdi Ara

Biktim arkadaslar vallahi biktim. :( (sukurler olsun sorun cozuldu) :D (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
97
Cevap
0
Favori
4.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar gerçekten yardımı dokunacak biri varsa konuya davet edin. Belli ki zor durumda arkadaşımız.
    Ben pek anlamam alfadan ama bunlar hep lpg den diye düşünüyorum . sağlam bi lpg ciye montajını kontrol ettirmekle başka işe. Sonra sağlam bi elektrikciye elektrik aksamini kontrol ettir baştan ayağı.

Ya da tavsiyem zararın neresinden Dönersen kardir hesabı , aracı uygun fiyata sat. Eksiğini geldiğini soyle sat. Allah yardimcin olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: potur

quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

quote:

quote:

Eski bir mk II 156 kullanıcısı olarak benim aracımda da sorunlar bitmedi bir türlü en sonunda bıktım sattım vw aldım gayet mutluyum. Daha önce de konularınıza msj atmıştım. Alfa + LPG felaket demek, tahminimce sizin sorununuz akış debimetresi , benim araçta sanayiden çıkmazdı. Her gün yağına suyuna bakmam gerekirdi motoru elimize almayalım diye. Her 3 bin de yağ eklerdim. Şimdi kaputu bile açmıyorum vw de. Bunu fan boyluk olarak algılayan ergenler acaba hayatında Alfa çilesi çekmiş mi bilinmez. Onlara kalfa aracın ruhu var alfa mı ooooo diye naralar atacaklar.

Daha önce beni alfa konusunda uyaranlar için "hadi be nereden bileceksiniz" derdim. Şimdi dinlemediğim için üzülüyorum. Paranıza , zamanınıza yazık bence satın kurtulun.

Debimetre sifir takildi hocam.

Hocam LPG yi kullanmayacaksın o zaman. Eski bir alfa mağduru olarak satmanı tavsiye ediyorum yeniden. Sat kurtul bak o araca o kadar masraf yapacağına satıp üzerine koyup daha yeni bir araç alabilrdin.

Yarami desme hocam sende sat demesi kolay bak yukarda acikladim durumu. Benim bu aracin sorununu cozup binmem lazimki zarar etmeyeyim 2 sene sonra anca artik ne verirlerse noterden sonra kosarak uzaklasicam

Ben kolayını söylemiyorum en mantıklı yolu söylüyorum 2 sene içerisinde edeceğin masraf bir alfa 145 parası daha olacak ve en kötüsüde aracındaki sorunlar bitmeyecek.

- Varyatör sorunu - çözdüm sonrasında
    - Buji kırılması - çözdüm sonrasında
    - Ateşleme bobini yüzünden tekleme - çözdüm sonrasında
    - baskı balata - çözdüm sonrasında
    - debi metre sorunu - çözdüm sonrasında
    - oksijen sensörleri değişimi - çözdüm sonrasın
    - kalorifer peteği değişimi - çözdüm sonrasında
    - benzin pompası lpg yüzünden - çözdüm sonrasında
    - conta yanması - çözdüm ve sonrasında
    ( bunlar aklıma gelen büyük şeyler ufak tefekleri saymıyorum)

başlarım dedim böyle arabaya abartmıyorum ayın bir haftası servisteydi. Yukarıda yazdığım masraflar 7 bin liranın üzerinde tuttu, sattığım çocuk şu an motor yaptırmayı düşünüyor ( 5 bin civarı ) bir silindiri öldürmüş mü ne olmuş. Yani dostum bir alfa 145 parası gömmeden sat kurtul.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Eski bir mk II 156 kullanıcısı olarak benim aracımda da sorunlar bitmedi bir türlü en sonunda bıktım sattım vw aldım gayet mutluyum. Daha önce de konularınıza msj atmıştım. Alfa + LPG felaket demek, tahminimce sizin sorununuz akış debimetresi , benim araçta sanayiden çıkmazdı. Her gün yağına suyuna bakmam gerekirdi motoru elimize almayalım diye. Her 3 bin de yağ eklerdim. Şimdi kaputu bile açmıyorum vw de. Bunu fan boyluk olarak algılayan ergenler acaba hayatında Alfa çilesi çekmiş mi bilinmez. Onlara kalfa aracın ruhu var alfa mı ooooo diye naralar atacaklar.

Daha önce beni alfa konusunda uyaranlar için "hadi be nereden bileceksiniz" derdim. Şimdi dinlemediğim için üzülüyorum. Paranıza , zamanınıza yazık bence satın kurtulun.

Debimetre sifir takildi hocam.

Hocam LPG yi kullanmayacaksın o zaman. Eski bir alfa mağduru olarak satmanı tavsiye ediyorum yeniden. Sat kurtul bak o araca o kadar masraf yapacağına satıp üzerine koyup daha yeni bir araç alabilrdin.

Yarami desme hocam sende sat demesi kolay bak yukarda acikladim durumu. Benim bu aracin sorununu cozup binmem lazimki zarar etmeyeyim 2 sene sonra anca artik ne verirlerse noterden sonra kosarak uzaklasicam

Alıntıları Göster
    adanada otogara yakın caddede ustalar var.triger kayışı yerine zincir takanı bile duydum 2000 clio 500binde tık yokmuş. ganteptden urfadan kmaraştan... hep sorunu olanlar adanaya gider(normal sorunlardan bahsetmiyrum).onlarda çözemesse git kasko yaptır yak :D faturalarınıda işlet kaskoya.

• Hocam ben de herkesin dediği gibi LPG den kaynaklandığını düşünüyorum, LPG demonte ediliyor mu? Belki çözüm olabilir ya da alacak kişiye yaptığın tüm faturaları vb şeyleri göster, aldığın fiyattan ya da az daha düşük fiyattan sat, Daha da Fiyat kırmaya çalışan varsa başka alıcı bak hocam

Allah yardımcın olsun...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_kullanıcı

Hocam ben de herkesin dediği gibi LPG den kaynaklandığını düşünüyorum, LPG demonte ediliyor mu? Belki çözüm olabilir ya da alacak kişiye yaptığın tüm faturaları vb şeyleri göster, aldığın fiyattan ya da az daha düşük fiyattan sat, Daha da Fiyat kırmaya çalışan varsa başka alıcı bak hocam

Allah yardımcın olsun...
    Senin ki bile bile lades.Çözümünü basit sat !
  • potur kullanıcısına yanıt
    Baskı, balata değiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Discursive

Baskı, balata değiştir.

Yeni degismis onlar hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

Senin ki bile bile lades.Çözümünü basit sat !

Alıntıları Göster
    İlle de bineceğim diyorsan işe LPG'yi söktürmekle başla bence hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_kullanıcı

Hocam ben de herkesin dediği gibi LPG den kaynaklandığını düşünüyorum, LPG demonte ediliyor mu? Belki çözüm olabilir ya da alacak kişiye yaptığın tüm faturaları vb şeyleri göster, aldığın fiyattan ya da az daha düşük fiyattan sat, Daha da Fiyat kırmaya çalışan varsa başka alıcı bak hocam

Allah yardımcın olsun...
    Arkadaşım öncelikle kötü alfa yoktur ya bakımsız yada yanlış teşhis koyulmuş araç vardır. Ben şahsen memnunum. İlk alfamı 3 yıl kullandım. sattım honda civic aldım. Problemlerinden kurtulamayınca sattım ve tekrar MEMNUN olduğum Alfa Romeo markasına yöneldim. İlk Alfa'm mk1 156 ikinci Alfa'm mk2 156. Yani senin anlayacağın ustamdan ve aracımdan aşırı memnunum. Konuya gelecek olursak, eğer istanbul anadolu yakasındaysan(bahsettiğin servisler bostancı'da olduğu için öyle tahmin ediyorum) sana bir usta önerebilirim. Hatta istersen önce buluşur bir çay ısmarlarım arkasından beraber gideriz ve arkadaş olarak tanıtıp hem daha uygun fiyat hem de daha iyi işçilikle gerçekten kafası çalışan bir ustayla yoluna devam etmeni isterim tabi ki... Ulaşmak istersen numaramı gönderebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ForteVeloce

Arkadaşım öncelikle kötü alfa yoktur ya bakımsız yada yanlış teşhis koyulmuş araç vardır. Ben şahsen memnunum. İlk alfamı 3 yıl kullandım. sattım honda civic aldım. Problemlerinden kurtulamayınca sattım ve tekrar MEMNUN olduğum Alfa Romeo markasına yöneldim. İlk Alfa'm mk1 156 ikinci Alfa'm mk2 156. Yani senin anlayacağın ustamdan ve aracımdan aşırı memnunum. Konuya gelecek olursak, eğer istanbul anadolu yakasındaysan(bahsettiğin servisler bostancı'da olduğu için öyle tahmin ediyorum) sana bir usta önerebilirim. Hatta istersen önce buluşur bir çay ısmarlarım arkasından beraber gideriz ve arkadaş olarak tanıtıp hem daha uygun fiyat hem de daha iyi işçilikle gerçekten kafası çalışan bir ustayla yoluna devam etmeni isterim tabi ki... Ulaşmak istersen numaramı gönderebilirim.

Ismi ne hocam ustanin

• quote:

quote:

Ismi ne hocam ustanin

Alfa Garaj-Muttalip usta

• quote:

quote:

quote:

Ismi ne hocam ustanin

Alfa Garaj-Muttalip usta

Simdi ona gidicem gittigim ustalari kotuleyecek falan bir ton sey sayacak yapacak parasini vericem alip gidicem sorun devam edecek yarin gittigim ustaya son kez gidicem degismeyen tek buji kablolari kaldi onlari degisip deneyecegim sorun devam ederse ustana giderim eyv. Dostum

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ismi ne hocam ustanin

Alfa Garaj-Muttalip usta

Simdi ona gidicem gittigim ustalari kotuleyecek falan bir ton sey sayacak yapacak parasini vericem alip gidicem sorun devam edecek yarin gittigim ustaya son kez gidicem degismeyen tek buji kablolari kaldi onlari degisip deneyecegim sorun devam ederse ustana giderim eyv. Dostum

yok kötülemez. Onların yanında yetişmiş ama erkenden işi kapıp 3 yıldır kendi servisini açmış adı pek bilinmeyen ama bilenin asla bırakmadığı ustadır. toplamda 3 yıldır buradayım, çok usta gezdim ama 2,5 yıldırda hep muttalipteyim...

Dediğim gibi siz mesaj atın ben size numaramı yollarım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ismi ne hocam ustanin

Alfa Garaj-Muttalip usta

yok kötülemez. Onların yanında yetişmiş ama erkenden işi kapıp 3 yıldır kendi servisini açmış adı pek bilinmeyen ama bilenin asla bırakmadığı ustadır. toplamda 3 yıldır buradayım, çok usta gezdim ama 2,5 yıldırda hep muttalipteyim...

Dediğim gibi siz mesaj atın ben size numaramı yollarım.

Alıntıları Göster
    Sinan Koç'a sorun

• Araci almadan biraz arastirsaydiniz teske 145 hic kahri cekilecek bir arac degil bi sekilde duzeltip hemen satin. Kime denk geldiysem bu aracı alan hepsinin ocagina incir agaci dikti.

• Sübaplar erimis olmasin hocam. Üst kapagi söküp bakmak lazim.

• potur kullanıcısına yanıt
    Hocam yapacaginiz sey su anda satamayacaginiza gore biraz daha para harcayip yetkili servise yada bulundugunuz sehirde iyi bir arastirma yapip cok iyi alfa ustasina goturmek.bende bi zamanlar almak istedim ama sirf kayseride yasamam ve aracin heryerindeki hac isaretinden dolayi vazgectim

• Keşke Alfa almasaydım diyecek kadar sorun yaşamışsın. Alfalar Türkiye'de çok yaygın değiller ustası az parçası desen o da az bir de eski model olunca işin daha da zor. İnşallah sorunları çözüp gönül rahatlığıyla aracına binersin. Kolay gelsin.

• ferhat_sm F kullanıcısına yanıt
    Bence şu anda yetkili servis olan fiat, 145 den hiç anlayacağını sanmıyorum, eğer yanlış bilmiyorsam bu araçların satıldığı tarihlerde distribütör ve yetkili servisler farklıydı. Mevcut yetkili servisler daha yeni alfa modellerine bakıyorlar.

Bence yapılacak en mantıklı şey lpg kitinin sökülmesi ve ondan sonra araçta aynı sorun devam ediyorsa çözümü için bu araçlardan gerçekten anlayan, tanıyan bir yer bulunup arızanın tespiti olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Durace

Bence şu anda yetkili servis olan fiat, 145 den hiç anlayacağını sanmıyorum, eğer yanlış bilmiyorsam bu araçların satıldığı tarihlerde distribütör ve yetkili servisler farklıydı. Mevcut yetkili servisler daha yeni alfa modellerine bakıyorlar.

Bence yapılacak en mantıklı şey lpg kitinin sökülmesi ve ondan sonra araçta aynı sorun devam ediyorsa çözümü için bu araçlardan gerçekten anlayan, tanıyan bir yer bulunup arızanın tespiti olacaktır.
    Hocam araçla aranız nasıl ? Akibeti ne oldu merak ettim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.