Şimdi Ara

BİFTEK'TEN ANLAYAN ARKADAŞLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler üniversiteden döndüm. Hayvan gibi durmadan yemek yiyorum. Yarın biftek alıcam da. hiçbir bilgim yok. sizce ne alabilirim? böyle lezzetli olan var mı öneriniz? t-bone için çok lezzetli diyorlar. bu arada evde döküm tava var mı bilmiyorum. teflonda mühürlemeye çalışıcam

• Nusret izle dallas steak yapabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eti antrikot al, zeytinyağı + tuz + karabiber ile marine et. sakın dövdürme eti.
  • bonfile ya da düz bifteklik et öneririm, 1 santim kalınlığında. Teflonda t-bone pişirmezsin. Zaten az pişmiş et sevmiyorum hiç girme bu işlere :D
  • T-bone. -mühurlemek

- - ögrenci.

Teflon tava.

- Hayvan gibi-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi issizmanyak -- 2 Şubat 2017; 3:40:5 >
  • Dinlendirilmis olmasi şart hocam etin.Marine işlemide şart.

• quote:

Orijinalden alıntı: instance

Nusret izle dallas steak yapabilirsin

30 liraya alabileceğim eti 500 liraya satan ve bunu artist artist yiyen burjuva yavşaklarını görünce delleniyorum hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben döküm tavada 90 derecelik çevirme yoluyla pişiriyorum her seferinde 90-100 saniyelik pişirme uyguluyorum ama teflon tavada bir işe yaracağını sanmıyorum. Üstelik et yağını saldıktan sonra teflonda biriken yağla birlikte pişmesi pek de keyifli olmaz. He tabikide yakmadıkça güzel olur da üst düzey bir lezzet zor olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skins

bonfile ya da düz bifteklik et öneririm, 1 santim kalınlığında. Teflonda t-bone pişirmezsin. Zaten az pişmiş et sevmiyorum hiç girme bu işlere :D

hocam ismen falan inan hiç bilmiyorum. genellikle benim önüme koyuluyor ben yiyorum evde :D dediğin şey şu pirzolaysa onu hiç sevmiyorum. bu çizgi filmlerde olan etler var ya ondan istiyorum :D

pirzola değilmiş dediğim. bir et yiyoruz biz genellikle. böyle tipi aynı biftek gibi fakat ince oluyor. artık ona ne deniyo bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whenifeelit -- 2 Şubat 2017; 3:52:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tonyukuk

eti antrikot al, zeytinyağı + tuz + karabiber ile marine et. sakın dövdürme eti.

hocam biz genellikle bi et alıyoruz. ne olduğunu bilmiyorum. tipi böyle aynı bonfile gibi ama çok ince yarım santim bile yoktur yani. ne deniyor ona?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BSG

Ben döküm tavada 90 derecelik çevirme yoluyla pişiriyorum her seferinde 90-100 saniyelik pişirme uyguluyorum ama teflon tavada bir işe yaracağını sanmıyorum. Üstelik et yağını saldıktan sonra teflonda biriken yağla birlikte pişmesi pek de keyifli olmaz. He tabikide yakmadıkça güzel olur da üst düzey bir lezzet zor olur.

peki 2 tane teflon tava kullansam.bir yüzünü bi teflon tavada. diğer yüzü içinde 2. teflon tavayı kullansam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whenifeelit

quote:

Ben döküm tavada 90 derecelik çevirme yoluyla pişiriyorum her seferinde 90-100 saniyelik pişirme uyguluyorum ama teflon tavada bir işe yaracağını sanmıyorum. Üstelik et yağını saldıktan sonra teflonda biriken yağla birlikte pişmesi pek de keyifli olmaz. He tabikide yakmadıkça güzel olur da üst düzey bir lezzet zor olur.

peki 2 tane teflon tava kullansam.bir yüzünü bi teflon tavada. diğer yüzü içinde 2. teflon tavayı kullansam?

Diğer tavayı da eti atmadan önce iyice ısıtırsan bir sorun olacağını sanmıyorum. İlk kullanacağın tavayı da eti koymadan önce en azından 3-4 dakika yüksek ateşte ısıt

• BSG B kullanıcısına yanıt
    peki önerdiğin et var mı hocam?
  • quote:

Ben antrikot severim şahsen. 2-3 santim civarı kalınlıkta bir şey alabilirsin. Yukarıda da yazmışlar, eti sakın ola dövdürtme bütün suyunu salar çöp olur. Çok pişirmemeye de dikkat et.
  • quote:

quote:

Ben antrikot severim şahsen. 2-3 santim civarı kalınlıkta bir şey alabilirsin. Yukarıda da yazmışlar, eti sakın ola dövdürtme bütün suyunu salar çöp olur. Çok pişirmemeye de dikkat et.

antrikotu teflon tavada halledebilir miyim? yani illa döküm tava gibi olmaz da... bir de özel bir çeşidi falan yok değil mi? normal antrikot sadece?
  • quote:

quote:

quote:

antrikotu teflon tavada halledebilir miyim? yani illa döküm tava gibi olmaz da... bir de özel bir çeşidi falan yok değil mi? normal antrikot sadece?

Yani ben de gurme değilim ama benim bilgim dahilinde özel bir çeşidi yok. Teflon tavada olur yağda pişmemesi için iki tava kullanıcağını söyledin zaten okay. Pişirmeden önce youtubedan bir kaç video izleyebilirsin zamanlama hakkında bilgin olur

• En son geçen sene et görmüştüm biftek ne?
  • quote:

quote:

Belki cok az bir sey farkeder o yontemle ama dedigim gibi cok az. Cunku teflonun ulasabilecegi ısı bellidir dokum olmayan tavayla muhurleme islemi olmaz suyu illa ki kacar onun. Ama arkadasin dedigi gibi ince kesim et alip onu dovdurmeden dedigin yontemle yaparsan minimum su kaybiyla az pismis yumusak bir et elde edebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Papa Het

quote:

quote:

Belki cok az bir sey farkeder o yontemle ama dedigim gibi cok az. Cunku teflonun ulasabilecegi ısı bellidir dokum olmayan tavayla muhurleme islemi olmaz suyu illa ki kacar onun. Ama arkadasin dedigi gibi ince kesim et alip onu dovdurmeden dedigin yontemle yaparsan minimum su kaybiyla az pismis yumusak bir et elde edebilirsin.

antrikot mu diyorsun hocam sen de?

biz zaten evde antrikot yerdik ama dövdürüyorduk. ikisi arasında ne gibi farklı var lezzet farkından başka?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whenifeelit -- 2 Şubat 2017; 5:32:22 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Papa Het

quote:

quote:

antrikot mu diyorsun hocam sen de?

biz zaten evde antrikot yerdik ama dövdürüyorduk. ikisi arasında ne gibi farklı var lezzet farkından başka?

Antrikot iyidir evet dovunce ustte yazildigi gibi suyu kacar pisince saman gibi sert ve kuru bir et elde edersin. Ve genel kaninin aksine yagsiz olmasi iyi bir sey degildir yagli et lezzetli olur bunu da belirteyim alirken ona da dikkat etmeni tavsiye ederim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.