Şimdi Ara

bidolu dan alışveriş olayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar son zamanlarda bidolu.com(eski baskuda) dan alışveriş yapan varmı? 2.5 milyar güme gitmesin..daha önce alışveriş yapmış idim sorun yoktu yalnız gecenlerde devlet el koymuş yok bilmem ne olmuş gibilerden duyumlar vardı ondan dolayı soruyorum başka yerde 12 taksit bulamadım acer tm3002 için bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum teşekkürler..

http://www.bidolu.com/Bascuda.aspx?cmp=Bascuda&pId=678600&aType=product&catId=2787

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imdaaakkk -- 1 Şubat 2006 23:03:53 >

• Valla arkadasim mevla buyuk bence iyice arastir.Boyle biseyi internetten almak bana cok akil kari gelmiyor birturlu.Hani gormek denemek lazim ya.
  • arkadaşım ben aldım ama bozuk ürünü iade edemiyorum.
    sen en iyisi sikayatimvar.www.sikayetvar.com adresine bi bak
  • Ben de gecen salı günü dizüstü siparişi vermiştim. Tabi sonra sikayetimvara grince basıma kaynar sular döküldü. O günden beri dua ediyorum bi sorun çıkasın diye ama allahtan bir sorun çıkmadan elime bugün ulaştı bilgisayar. Herhangi bir sorun yok. Yalnız herkesin dediği gibi müsteri hizmetleri çökmüş durumda. Telefonla ulaşamıyorsun ve e-mektuplarına cevap verilmiyor. Ama yine de şans işi. Bir de devlet el koyduğuna göre paranın kalma gibi bir durum olmaz sanırım.
  • arekadaşım bence pcdepo dan al bence en azından notebook konusunda uzmanlar ve fiyat daha ucuz
  • bidolu sitesi güven vermiyor. tmsf el koydu. sorun yaşayabilirsin. ürünü iade etmek istesen alıp almayacakları tartışılır. bence ordan alma bu ürünü.
  • bende notebook alırken pcdepo yu öneriyorum müşteri memnuniyetine özen gösteriyorlar ve ürün arızalı çıkarsa 7 gün içinde birebir değişim garantisi veriyorlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben ram almıştım 512 mb, bozuk çıktı, iade için gönderdim, iadem kabul edildi ama para kredi kartıma geçmedi bi türlü. 1 ayı geçti, ulaşamıyorum, mail atıyorum cvp gelmiyo lanet olsun bu siteye diyorum başka bişey demiyorum
  • İyi de zaten kredi kartlarında iptalde para ancak bir sonraki ekstre döneminde geçer. Nasıl aldığın malın parası 1 ay sonra tahsil ediliosa, geri ödeme de bir ay sonra hesabına girer. Ekstre tarihinle alakalı birşey yani.
  • quote:

Orjinalden alıntı: iasonion

İyi de zaten kredi kartlarında iptalde para ancak bir sonraki ekstre döneminde geçer. Nasıl aldığın malın parası 1 ay sonra tahsil ediliosa, geri ödeme de bir ay sonra hesabına girer. Ekstre tarihinle alakalı birşey yani.

hocam dediklerin umut verici de sence benim bunları senden duymak yerine bidolu.com'dan duymam daha hoş ve güven verici olmaz mıydı? ayrıca iade kabul edilmiştir dedikten sonra zaten extre kesildi
  • Hocam, eğer ekstren kesildiyse bence bankanı ara önce. Güncel ve geçen dönemin ekstrelerinde bir hareket var mı Baskuda ile ilgili..

Eğer yoksa, Baskuda'yı arayıp biraz gözlerini korkut Tüketici mahkemesine gideceğim, paramı bloke etmeye hakkınız yok falan diye.
  • quote:

İyi de zaten kredi kartlarında iptalde para ancak bir sonraki ekstre döneminde geçer. Nasıl aldığın malın parası 1 ay sonra tahsil ediliosa, geri ödeme de bir ay sonra hesabına girer. Ekstre tarihinle alakalı birşey yani.

Maalesef bu şekilde değil. Eğer iptal söz konusu ise hemen işlenir. Bu arada aldığınız malın parası 1 ay sonra tahsil edilmez. Anında hesabınızdan çıkmıştır. Ekstrenizle alakalı değildir. İsterse satıcı kredi kartınızdan çektiği tutarı hemen bankadan belli bir komisyon düşüldükten sonra alabilir. Yani sizin ödemeniz beklenmez. Kart slipten geçtikten itibaren borçlusunuzdur. Yanlış çekimleri anında düzelttiriniz.
    Saygılarımla
  • Başımdan geçen bir olayı söyleyim:

THY'den internetten bilet aldım. Sonrasında o seyahata katılamayacağım belli oldu ve uçuşumu iptal etmek için (çünkü daha 1.5 ay vardı uçuşa) havalimanına gittim. Kartımı aldılar, slipten geçirdiler ve bir sonraki ekstre döneminde hesabıma geçeceğini söylediler. Gerçekten de öyle oldu, o para hesabıma bir sonraki ekstreyle geçti, nasıl normal ekstrenizde harcamalar + ile gösteriliyorsa onlarla beraber sanki ödeme yapmışım gibi - gözüküyordu.

Zaten doğrusu da budur. İşletme isterse gider bu parayı belirli bir komisyon karşılığı anında nakit çeker, zira bu paranın kendisi bankaya 1 ay sonra girecektir. (çek kırdırmak gibi, nasıl siz vadesi gelmeyen çeki gidip belirli bir para komisyon karşılığı kırdırıyorsunuz, aynı mantık)

Kredi kartıyla 1 liraya aldığınız ürünü 1 ay sonra nakit olarak verirsiniz. Dolayısıyla iade işlemi de aynı şekildedir, sadece roller değişir, sanki ödeme size yapılmış gibi olur, kredi hesabından yapılan bu işlem de ancak bir ay sonraki ekstreye yansır.

Beyler adı üstünde kredi kartı bunun adı. Harcadığınız para sizin hesabınızdaki para değil, o parayı önce harcıyor, sonra bankaya nakit olarak yatırıyorsunuz. Sizin olmayan bir paranın anında hesaptan düşmesi gibi birşey söz konusu değil o yüzden. Olsa olsa limitinizden düşer. Yanlış çekimleri anında düzelttirseniz dahi anında limitinizi etkilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iasonion -- 2 Şubat 2006 15:37:17 >

• quote:

Başımdan geçen bir olayı söyleyim:

THY'den internetten bilet aldım. Sonrasında o seyahata katılamayacağım belli oldu ve uçuşumu iptal etmek için (çünkü daha 1.5 ay vardı uçuşa) havalimanına gittim. Kartımı aldılar, slipten geçirdiler ve bir sonraki ekstre döneminde hesabıma geçeceğini söylediler. Gerçekten de öyle oldu, o para hesabıma bir sonraki ekstreyle geçti, nasıl normal ekstrenizde harcamalar + ile gösteriliyorsa onlarla beraber sanki ödeme yapmışım gibi - gözüküyordu.

Zaten doğrusu da budur. İşletme isterse gider bu parayı belirli bir komisyon karşılığı anında nakit çeker, zira bu paranın kendisi bankaya 1 ay sonra girecektir. (çek kırdırmak gibi, nasıl siz vadesi gelmeyen çeki gidip belirli bir para komisyon karşılığı kırdırıyorsunuz, aynı mantık)

Kredi kartıyla 1 liraya aldığınız ürünü 1 ay sonra nakit olarak verirsiniz. Dolayısıyla iade işlemi de aynı şekildedir, sadece roller değişir, sanki ödeme size yapılmış gibi olur, kredi hesabından yapılan bu işlem de ancak bir ay sonraki ekstreye yansır.

Beyler adı üstünde kredi kartı bunun adı. Harcadığınız para sizin hesabınızdaki para değil, o parayı önce harcıyor, sonra bankaya nakit olarak yatırıyorsunuz. Sizin olmayan bir paranın anında hesaptan düşmesi gibi birşey söz konusu değil o yüzden. Olsa olsa limitinizden düşer. Yanlış çekimleri anında düzelttirseniz dahi anında limitinizi etkilemez.

Açıklamanızın bir çok kısmı şimdi yerine oturdu. Fakat hatalı bazı kısımlar var. Karttan harcama yapıldığı anda bankanın bizim için ayırdığı kredi bizim şahsi paramız olur ( ayrıca da bankaya borcumuz ) Olması gereken, işlemin anında iptali ve limite eklenmesidir. Ayrıca anında düzelltirmeniz limitinizi etkiler. İnternet bankacılığında dönem içi işlemler adımından görebilirsiniz. Tabiki bunun bilgisi takip eden ekstede olacaktır.
    Ukalalık gibi görünüyorsa özür dilerim.
    Saygılarımla

• Yok, ne demek ne ukalalığı.. Bu konu bence gerçekten de internette alışverişte oldukça irdelenmesi gereken bir konu dolayısıyla, konuşup açıklığa kavuşturmak gerekiyor karşılıklı..

Açıkçası bankacı olmadığım için ısrarlı iddia etmeyeyim Başıma gelen bir hadiseden yola çıkarak böyle demiştim. Yine de bir araştırıp kesinleştirmek gerekli kanaatindeyim.
  • Benim durumum pek bilgisayarla alakalı olmasa da böylesine bilgilendirici sohbet eden arkadaşlardan faydalanmak istedim.
    Ben bidolu.com'dan bi t-shirt siparişi verdim ve 2 gün sonra banka ile olan bi sorundan dolayı siparişin iptal edildiği ve paramın geri ödeneceği şeklinde bi mail aldım. Ancak taksitleri hala devam ediyor ve ben de ödüyorum. Acaba para bana tüm taksitleri ödedikten sonra mı iade edilecek yoksa ödediğim taksitlerin üzerine bir bardak su içip bundan sonrakileri ödememek için birşeyler mi yapmam gerekiyor?
    İlginize şimdiden teşekkür ederim...
  • Bidolu.comdan bana yanlıs gelen Remi faturası ıle beraber iade ettim. 4 aydan beri
    Param iade olmadıgı gibi 4 aydan beri de bidolu.com dan ne cevap ne tlf nede mail ile bir cevap alamadım
    Benim param kaldı yanii.
    Su an 1 liralık bile alısveriş yapmıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ricketsia

Benim durumum pek bilgisayarla alakalı olmasa da böylesine bilgilendirici sohbet eden arkadaşlardan faydalanmak istedim.
    Ben bidolu.com'dan bi t-shirt siparişi verdim ve 2 gün sonra banka ile olan bi sorundan dolayı siparişin iptal edildiği ve paramın geri ödeneceği şeklinde bi mail aldım. Ancak taksitleri hala devam ediyor ve ben de ödüyorum. Acaba para bana tüm taksitleri ödedikten sonra mı iade edilecek yoksa ödediğim taksitlerin üzerine bir bardak su içip bundan sonrakileri ödememek için birşeyler mi yapmam gerekiyor?
    İlginize şimdiden teşekkür ederim...

Bnakani arayip bu konuda gorus aldin mi?Bence taksitlerin iptal olmasi ve odedigin paraninda gelecek ayki extrenden dusmesi lazim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.