Şimdi Ara

Bi Küçük Eylül Meselesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
9.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Olumlu yorum çok maşAllah. ****, aşk filmlerini pek sevmem ama göz atmakta fayda var.
  • daikataNa~ kullanıcısına yanıt
    güzel filmdir hocam, öyle vıcık vıcık aşk filmi değil.
    Bu arada ''in-dir-el-im'' kelimesi sansür yemiş
  • Favori filmlerimden oldu kendisi. Ağlamamak için bayağı kastım kendimi.
  • Filmi izledim gayet güzeldi. Mekanlar,koylar vs. ancak Bozcaada'yı biraz daha gösteselerdi keşke. O yönden biraz kıt kalmış.
    Müzikler güzeldi. Aralara karikatür serpmişler o yönden acayip sevindirik oldum böyle.
    Bazı yerlerde saçma sahneler vardı ama o sahneler göz ardı edilmeli ki çokta önemli değil zaten.
    Atıl ve Berrak ne çeşit bir çirkefmişsiniz öyle. bööööööööğ uğaaaaaaaaaaaaağğğğğ gibi böğürmenize gerek yoktu.
  • Yeni izledim kötü mü değil ama bana sorarsan çok güzel bir film de değil ama izlenebilir
  • Bu ne allahaşkına ya bu mu iyi film ben 10 dk katlanabildim buna iyi film diyenler kış uykusunu beğenmiyor begenmesinler de zaten. Rezalet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Engin Akyurek var diye izledim.Klasik Turk filmlerinden farkli,fragmanlari izleyince de tahmin edeceginiz bi sonu yok,sasirtmacali.Oneririm ben.
    Toygar Isikli muzikleriyle Italya'daki bi festivalde odul almis.Muzikler gercekten harika. Cerceveyi Yap sahnesinde birden yukselen muzikte tuylerim diken diken olmustu.

    Bu arada en cok begendigim replik "Hatirla,cunku o anilar sadece sana ait degil."
  • ratso R kullanıcısına yanıt
    ne alakası var, Kış Uykusu gayet iyi bir filmdir. Buna iyi film diyenler kış uykusunu beğenmiyor nedir?
    10 dk katlanabildim falan diyorsun, bu film iyi mi diyorsun. saçmalamışsın. galiba o ekşideki hiçbirşey beğenmeme timinde başkan falansın sen.
    insan en azından emeğe saygı gösterir. daha filmi bitirmeden böyle saçma sapan luzumsuz yorumlar yapmaya gerek yok.
  • Son yıllarda izlemeye değer nadir Türk filmlerinden biriydi bana kalırsa,mutlaka tavsiye ederim izlemeyenlere






    ---------------------------------------------------------------------SPOILER (Butonu bulamadım kaybolmuş niyeyse)----------------------------------------------------------------------------


    Eylül'ün hastanede uyanıp hiçbir şeyin aslında yaşanmamış olduğunu veya Tek'in aslında daha farklı biri olduğunu düşünmüştüm ama Tek'in ölmüş olacağını tahmin edemedim.Sonunda ağlamadım ama gözlerim doldu.Bir tek Eylül'ün arabada haberi okuduktan sonra kazaya sebep olması biraz saçma bir sahneydi,onun dışında özellikle diyaloglar çok iyiydi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psycho90 -- 13 Temmuz 2014; 18:47:40 >
  • Ne emeği? Ortada bir emek olsaydı devam ederdim zaten ben kis uykusunu 3 kişiyle izliyorsam bu ve türevi filmler kapalı gişe oynuyorsa ve türk sinema izleyicisinin sığ anlayışı ile yıllardır bir filmden beklentileri zerre ilerlemiyorsa haklılık payım vardır. Yirmi yıl evvel çekilmiş kült filmleri kopyalamaktan bunu ısıtıp önümüze koymaktan cekincesi olmayan ve hayal dünyası ortaokullu kız çocuklarınınkinden hallice olan birinin yaptığı filme de saygım yok. Çağan irmak'in ülkemizde issiz adam la başlattığı saçma romantik film akımın klonu bir film. Oyunculuklar da berbat

    Eksi sozlukle bir alakam yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ratso R kullanıcısına yanıt
    Dalga mı geçiyorsun? Ortada nasıl emek yok, nasıl oyunculuklar kötü? Hangi filmi kopyalamış bu film? Sen filmi izlememişsin galiba çünkü film romantik komedi değil zaten. Sadece kötülemek için yazılmış bir yorum daha. Romantik/Dram/Gizem konularını sevmiyor olabilirsin belki, film kötü gelebilir ancak oyunculuklara berbat diyemezsin bu filmde. Bence oyunculuklar aşırı iyiydi filmde, üstelik emek yok diyorsun. Neyse diyecek çok şey var ama tartışmayacağım.

    Ha üstelik ben NBC filmlerini de, Zeki Demirkubuz filmlerini de izliyorum, bu filmi de izledim onları da sevdim. Nasıl bir karşılaştırma zihniyetin var anlamıyorum
  • Kendi beğenini başkasına dayatmaya çalışma gözlem ve örnekleme yapıyorum senin beğenin beni ilgilendirmiyor milletimizin sanata olan ilgisi ortada zaten bunu tartışacak değilim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ratso R kullanıcısına yanıt
    Kendi beğenimi kimseye dayatmaya çalışmıyorum, evet malesef milletimizin sinemaya olan ilgisi recep ivedik'ten ibaret. ancak bu film cok farklı bir film klasik bir türk filmi değil, sen bu filme böyle oyunculuklar berbat emek yok ve çalıntı senaryo falan diyorsan sana sadece gülerler.
  • Gülmeye devam et o zaman cildi genç tutar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben olayı kavrayamadim. Akıl oyunlarıni hatirlatti bana.once tek in bi sizofrenin hayali olusunu hazmedemedim.sonra da hikayenin gercek olup da ölüşünü.dedim keske hayal olaymis.tek var miydi? Varsa nasil öldü? Eylül terk edip sonra gazeteyi gorunce mi bu hale geldi? Yani berrak onu adaya goturdugunde tek zaten ölmüş müydü?
    Bi babayigit ciksa da su sorulari kafamdan silse minnettar olucam..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyvallahabi -- 22 Temmuz 2014; 8:12:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetbozkurtben

    Arkadaşlar ben olayı kavrayamadim. Akıl oyunlarıni hatirlatti bana.once tek in bi sizofrenin hayali olusunu hazmedemedim.sonra da hikayenin gercek olup da ölüşünü.dedim keske hayal olaymis.tek var miydi? Varsa nasil öldü? Eylül terk edip sonra gazeteyi gorunce mi bu hale geldi? Yani berrak onu adaya goturdugunde tek zaten ölmüş müydü?
    Bi babayigit ciksa da su sorulari kafamdan silse minnettar olucam..

    SPOİLER İÇERİR MOBİLİM, YÖNETİCİLER Bİ ZAHMET SPOİLER İÇİNE ALSIN

    Eylül normalde ünlü biri, arkadaşlarıyla adaya gidiyorlar orada Tekin ile tanışıyorlar ilk zamanlar Eylül dalga geçiyor sonra etkileniyor, 1 hafta tatil bittikten sonra arkadaşları gidiyor Eylül kalıyor, 3 hafta daha Tekin ile doğada yaşıyor sonra bir sabah aynaya bakıyor ve ben ne yapıyorum burada diyor arkadaşlarını arıyor arkadaşları geliyorlar, o gece eğleniyorlar ertesi gün Eylül ve Tekin'in yüzdüğü yerden tekne ile Eylül arkadaşlarıyla gidiyor, Tekin yediremiyor arkalarından yüzmeye başlıyor ve boğulup ölüyor.
    Başlangıçta göreceksin Eylül yataktan uyanıyor, şarap kadehleri dağınık ev giyiniyor dışarı çıkıyor karşı cafede oturuyor çocuk geliyor işte o gün adadan ayrıldıklarından bir sonraki gün, o gün o adamın arabasıyla giderkende haliyle gazetede Tekinin ölüm haberini görüyor ve şok olup kaza yaptırıyor.Kazadan sonrada son 1 ay yani ADA yaşamını hatırlamıyor, sonra arkadaşları hatırlatmamamaya çalışıyor ancak Eylül ben son 1 ay ne yaptım diye araştırıyor sonra şüpheye düşüyor Adaya gidiyor, TEKİNİN hayaliyle durumu hatırlıyor.
    Filmin sonunda 1 ayı hatırlamış oluyor.


    KALİTELİ MÜKEMMEL BİR FİLM, TÜRK SİNEMASINA MOK ATMAYA ÇALIŞANLARDAN BIKTIM ARTIK, DAHA NE YAPSIN BU SENARİSTLER MİS GİBİ FİLM İŞTE

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetbozkurtben

    Arkadaşlar ben olayı kavrayamadim. Akıl oyunlarıni hatirlatti bana.once tek in bi sizofrenin hayali olusunu hazmedemedim.sonra da hikayenin gercek olup da ölüşünü.dedim keske hayal olaymis.tek var miydi? Varsa nasil öldü? Eylül terk edip sonra gazeteyi gorunce mi bu hale geldi? Yani berrak onu adaya goturdugunde tek zaten ölmüş müydü?
    Bi babayigit ciksa da su sorulari kafamdan silse minnettar olucam..


    Spoiler butonunu kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim

    Sorularınıza gelicek olursak.

    Alla alla spoiler butonu kayıp

    SPOİLER İÇERİR


    Şimdi tek şizofren bir karakter değil hocam.Bas baya gerçek yaşanmış bir olay.Neden dersen yanındaki kız berrakta atıl'da sonuçta teki gördü (Hatta berrak onların tanışmasına vesile olan küçük kızı bile hatırlıyor-hatta kız filmin son sahnelerinde tekin evinde ağlamaktadır.)her ne kadar aralarında yaşadıklarını bilmeselerde.
    Filmin başında eylül Tek'i terkedip adadan yeni dönmüştür.Ancak atıl kurtla araca bindikleri sahne var ya.İşte araçta iken gazeteyi açar maksadı tek'in çizdiği karikatüre bakmaktır.Fakat görür ki Tek vefat etmiştir.Bunun suçlusuda zaten kendisi olduğundan araç içinde sinir krizi geçirir ve aracın direksiyonuna doğru saldırır ve böylece kaza yapar.Bu kaza da ciddi derecede hayati tehlike geçirir.Yani ölümden döner.Kendine geldiğinde de tek'i ve onunla geçirdiği 1 ayı hatırlamamaktadır.Evet adaya geldiklerinde tek ölmüştür.İşte Eylül adaya gelmelerinden itibaren harbi şizofrene bağlamıştır.Parça parçada olsa hatırlamaya başlamıştır.Buna vesile olanda çay ocağında tekin defterini bulmasıdır.Tek onunla yaşadığı her anı karikatürize etmiştir.Zaten Eylül'de çizimlere baktıkça yavaş yavaş hatırlamaya başlar.Tek nasıl öldü dersen aynı filmdeki gibi denizde boğularak öldü.En son sahnede Eylül denizde tek'in kalemini bulmasından dolayı bunu buradan anlıyoruz.Çünkü o kalemini hiç yanından ayırmıyordu.


    Ha film bazı kişilere saçma gelebilir.Doğrudur günümüz şartlarında realist(pesimistler içinde geçerli) anlamda izlenilirse tamamen saçmalıktan ibarettir.Sonuç olarak o kadar varlıklı zengin güzel bir kızın Allah'ın adasındaki çirkin boyacı adamla ne işi olabilirki...




  • bi küçük mü, bir küçük mü?


    filmi izlemedim bana göre değil aşk meşk falan ama Farah Zeynep Abdullah gerçekten güzel bir hanımkızımız.

    Farah Zeynep Abdullah
  • bi küçük eylül meselesi. R'siz

    Farah Zeynep zaten filmde güzelliği ile göz kamaştırıyor. Çok da iyi oyunculuk sergiliyorlar Engin abimiz ile.
    Aslında sadece aşk meşk filmi değil, içinde dramı da var gizemi de aşkı da. ama gizem daha fazla basıyor.
  • Arkadaşlar cok tesekkur ederim ustumden yuk kalkti yeminle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.