Şimdi Ara

Bf1 için işlemci upgrade önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gtx 1050 ti, i3 6100, 16 gb ram var sistemimde. Maalesef işlemci yetmiyor. Gpu usage yüzde 50ye kadar düşüyor. Her ayarı denedim 2k çözünürlük preset low ayarlarda en stabil performansı alıyorum.

Youtubeda gördüğüm kadarıyla i5 6.gen de yetmiyor i7 istiyor.

Sorun şu, i7 6700 ikinci eli 1300 tlden başlıyor. Amdye geçerek daha ucuz ve iyi performanslı bir sistem kurulabilir mi?

Fikir fırtınası yapalım hadi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Olabilecek en özet şekilde anlatacak olursak BF1 en az 4/8 yada 6/6 bir işlemci istiyor yani 7.nesil i5 dahi yetmiyor oyuna çünkü 4/4.

AMD de en aşağı Ryzen 1400, Intel de ise 6700-7700 4/8 yada 8400 gibi 6/6 işlemciler kullanmak zorundasın. Tabi eski nesil i7 4790 gibi işlemciler de rahat rahat iş görüyor 4/8 olduğu için.
  • Onu biliyorum hocam sağol yinede bilgi için.

Ben en ucuza nasıl kapatırız onu bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

Onu biliyorum hocam sağol yinede bilgi için.

Ben en ucuza nasıl kapatırız onu bilmiyorum
    Ben en tipten girmişim sanırım

Bu arada 6700 ün 2.eli 1300 den başlıyorsa hiç uğraşmaya değmez çünkü o fiyata Ryzen 2600 hatta yurtdışından 2600X alırsın
  • BF1 için i7 işlemci şart. Ben ki i7 2600k kullanıyorum 4.8 GHz'de. GTX 980 için sınır diyebilirim. En fazla yüklenen map'lerde %80-90 cpu kullanımı olabiliyor.

Fakat i7 ile uğraşmayıp doğrudan Ryzen serisinden min. 6 çekirdekli bir işlemciye geçmenizi tavsiye ederim. Intel'in; ''3-5 fps fazla veriyor yahu'' gibi saçmalıklarına kanmayın bu saatten sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baholi -- 30 Ekim 2018; 22:38:50 >
  • elinizde sadece ram kasa psu hdd ssd varsa ssd kalıcak şekilde diger parçaları satıp

ryzen 2600 ve rx580 ekran kartına geçiş yapman gerek bf1 ve yeni bf5 yani kısaca güncel oyunları oynicaksan bunlar uzun sürede iyi gider
  • Yurtdışı forumlarda esasında çok da mantıklı olan bir değerlendirme ölçütü daha kullanıyorlar. Aldığın performansı (Passmark skoru/FPS vb.), verdiğin paraya bölüyorsun.

Örneğin 1000 liralık bir işlemci ile 100 FPS alıyorsunuz. 2000 liralık bir işlemci ile 150 FPS alıyorsunuz. Fiyat iki kat, performans ise sadece 1.5 kat artmış oluyor.

Intele vereceğiniz para ile alacağınız performans farkını kıyaslayın (ve unutmayın ki çoklu çekirdek kullanımı yaygınlaştıkça bu fark azalacak hatta belki AMD daha avantajlı hale gelecek).
  • Y-ZiyA kullanıcısına yanıt
    Hocam fps önemli değil. Gpu usage sabit %99 olmalı. Yoksa işlemci dropu oluyor. Hızlı aksiyonu mahvediyor bu durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

Hocam fps önemli değil. Gpu usage sabit %99 olmalı. Yoksa işlemci dropu oluyor. Hızlı aksiyonu mahvediyor bu durum.
    ucuzundan bir b450 anakart ve r5 2600 ile yoluna devam etmelisin. İşlemcini ve ankaartını sat hiç bekleme. Bu saatten sonra intel platformunda durulmaz. 4/8 i7 ve 6/6 i5 8400 topun ağzındalar. 9900k çıkışını yaptı artık. Bu da oyunlara işlemci anlamında yüklenileceğinin göstergesi. Am4 platformu en mantıklı seçenek olacaktır. Yıllar geçtikte "iyiki amd tarafına geçmişim" diyeceksiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 31 Ekim 2018; 1:49:42 >
  • Bf1 deki işlemci kullanımı değerine aldanmayın. Bf1 e özel olarak o değer fazla yüksek görünüyor. İşlemcinin daha fazla potansiyeli var aslında. Bf1 de stabil 60 fps almak için yeterince hızlı bir 4c/4t işlemci yeterlidir. Ama i3 6100 gibi 2c/4t işlemciyle mümkün değil malesef. Normalde zorunda kalmadıkça anakart değişimi tavsiye edilmez. Ama intel fiyatlarının mantıksız seviyelere gelmesi yüzünden ben de i7 ye geçmektense ryzena geçmenizi öneririm. Ryzen 1600 (evet 2600 değil çünkü 1600 de yeterince güçlü ve daha ucuza bulunabiliyor) + b350 anakart alabilirsiniz. 2. El de olabilir. 1600 ile bence am4 platformunun son nesli çıkana kadar hatta daha fazla bile idare edilebilir. Zamanı geldiğinde de anakartınıza takabileceğiniz en güçlü işlemciyi takar devam edersiniz. 3700 mü olur 4700 mü olur ne olursa artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 31 Ekim 2018; 2:12:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bendede i5 6402p 4/4 thread turbo boost ile 3.2 ghz de calısıyor,1050ti var ve 8+8 2133 mhz dual channel ram var çok yoğun sahnelerde 45 e kadar düşüyor 1920x1080p lowda oynuyorum ekran kartı kullanımı malesef %50-70 yer yer. Ram almam biraz rahatlattı sistemi ama bf5 denedim yok oynatmıyor.

Msı h110m anakartım var işlemciyle birlikte satıp ryzen geçiyim diyorum bende en uygun öyle gorunuyor upgrade etsem i7 6700 şuan uçuk fiyatlarda hiç gerek yok.

farklı bir konu açmayayım bende ryzenler için en uygun giriş seviyesi anakart önerirmisiniz banada ? ve hangi ryzen serisini almam gerekir
  • b450(o.c. için) ve ryzen 1400 veya 2600 olur bf1 için 4/8 işlemci lazım en az.
  • Foruma o kadar konu vs. açtın 800 TL'e RX 570 satılırken gittin 1050 Ti'mı aldın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Destny

Hocam bendede i5 6402p 4/4 thread turbo boost ile 3.2 ghz de calısıyor,1050ti var ve 8+8 2133 mhz dual channel ram var çok yoğun sahnelerde 45 e kadar düşüyor 1920x1080p lowda oynuyorum ekran kartı kullanımı malesef %50-70 yer yer. Ram almam biraz rahatlattı sistemi ama bf5 denedim yok oynatmıyor.

Msı h110m anakartım var işlemciyle birlikte satıp ryzen geçiyim diyorum bende en uygun öyle gorunuyor upgrade etsem i7 6700 şuan uçuk fiyatlarda hiç gerek yok.

farklı bir konu açmayayım bende ryzenler için en uygun giriş seviyesi anakart önerirmisiniz banada ? ve hangi ryzen serisini almam gerekir
    Zen 2 yi bekle hocam. 9 ocakta duyurulması bekleniyor.

1050 ti 2 senedir var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.