Şimdi Ara

Beyond: Two Souls Video İnceleme (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • illa oynayacam diyenler psn plusda beleş olunca oynar

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Oynanabilirlik gerçekten karışık, ama sadece belli şeylerle etkileşime geçilmesi gerektiği için böyle olması daha mantıklı bulunmuş herhalde, ayrıca belki zorluk çıkartmak adına böyle karışık bir şekilde konulmuş olabilir, ama etkileşim aşırı şeklide kısıtlanmış videodaki motosiklet örneği gibi ve bu hoş olmamış. Seçtiğimiz hseçeneklerin oyuna kısmen etki etmesi biraz insan hayatı düşünülerek esas alınmış olabilir. İnsan kendi seçimlerinden oluşan hayatı ve insanın kendisinin seçemediği diğer kısmı gibi. Ne yaparsanız yapın, gerçeği değiştiremezsiniz. Sonuçta burada belli bir hayatı göz alıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemecem21 -- 13 Ekim 2013; 10:30:48 >
  • Abi zaten yapımcılar baştan söylemiştifilm gibi olacak, oyun beklemeyin diye.
    "Sanki komşunuzun ufak çocuğuna boş kolu vermişsinizde oynadığını sanıyor." Bi' ben yaptım sanıyodum lan. :)

• Buyuk hayal kirikligi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Oyunu inceleyen arkadaş sanırım oyunun oynanış mantığını anlamamış. Oyundaki QTE ler diğer oyundaki gibi bir başlangıç ve bir bitişe sahip tek düze şekilde ayarlanmış değil. Her yapılan ve yapılmayan hareket oyunun gidişatına yön veriyor. Videoda konulmuş tren sahnesinde kaçarken hiçbir tuşa basılmaz ise Jodie yakalanıyor ve bir kısım oyunu hiç görmemiş oluyorsunuz. Hikayede yüzüne kılıç darbesi alan jodie ilerdeki sahnelerde yüzü kesik oluyor. Kurtaramadığımız kişiler ölüyor vesaire. Oyunun 100 den fazla sonu var ( sonunda geçen haberlerdeki konuşmalardaki kelimeler oynadığımız şekle göre her seferinde değişiyor). Heavy Rain de son sayısı 700 den fazla idi. Bu sefer aktörlerin zamanını çok almamak için daha kısa tutmuşlar ama haliyle daha az ama öz olmuş. Oynanışa düşük puan vermek için hiç Fahrenheit veya Heavy Rain oynamayıp , Resident Evil 6 vari qte ler gibi oynandığını düşünmek gerek. Call of duty deki script sahnelerde tuşa bile basmadan izlerken "a bu film" gibi olmuş deyince puana düşük verilmemesi düşündürücü.

Cok doğru

Oyunu 4. Defa oynuyorum gormedigim öyle çok şey varmış ki ben bile inanamadim.
    Verilen puan bir hakaret olmuş. Tabii anlamayan adama inceleme yaptirirsan neyi elestirecegini şaşırır.

• Hangi editörün hangi oyunu eleştireceğine iyi karar verilmeli. Sonuçlar üzücü olabiliyor. GtaV oyun içi videosunu Ersin beyle yorumlayıp yayınladığınızda çok büyük hatalar yapmıştınız. Bunda ise oyunun kendine has. özelliklerini oyunun eksisi sanmışsınız. Sizler adına üzücü olmuş Gökhan bey

• Gökhan bey harika bir inceleme olmuş ellerinize sağlık.
    PS fanlarının zoruna gitti düşük puan vermeniz. Ciddiye bile almayın, çok iyi bir incelemeydi.

Adamlar film yapmışlar, oyun yaptıklarını unutmuşlar.
  • Pc ci adama adam yoklugundan oylesine, incelemis olmasi icin inceleme yaptirirsaniz oda kendi fikri olmadigi icin olumsuz yorum ve dusuk puan veren sitelerin incelemelerini okuyup, harmanliyip bize bsc incelemesi diye yutturur,
    Ne ses yoruma uygun, ne verilen ornekler talha gibi ilgi uyandirici ne yorumlar ozgun, kki yorum be inceleme okunmus, kendi fikri gibi burda lanse edilmis,
    Bu sekilde pc ci adama konsol oyunu inceletirlerse bir daha da izlemem, az biraz ozgunluk yahu. Satir satir edge yorumlari kokuyor incelemede,

• Bu Oyunu Niye Pc Ye Çıkartmıyorlar
  • Kasatka o kadar cahilsin ki anlatılması zor.
    Gökhan beyin youtube kanalında oyunu Talha bey ile oynadığını da mı bilmiyorsun?,
    Boş boş konuşmayın. İlla yuna 95-100 puan vermek zorundalar mı? Eurogamer gibi bir site bile oyuna düşük veriyorsa, BSC de hayli hayli verebilir.
    Yok PC imiş, yok Edge'den okumuş. Ne boş beleş adamlarsınız yahu.
  • İncelemeyi beğendim fakat bazı arkadaşların dediklerine katılıyorum Pc'ci bir editöre neden incelettiler ki bu oyunu ?

• Adamın PC'ci olması hiç konsolda oyun oynamıyor demek değil ki? Niye incelemesin? Oyun muhabbeti videolarında bu konuları konuşmuşlardı zaten.

• Herkese Merhaba;

Gökhan'la birlikte YouTube serisinde yer aldığım için ve daha önce Quantic Dreams'in çıkmış olan tüm oyunlarını oynamış birisi olarak bazı arkadaşlara cevap vermek istiyorum.

Öncelikli olarak hepimiz şunun farkındayız. Quantic Dreams kendi tarzında oyunlar geliştiriyor. Özellikle ilk oyunları Omikron: The Nomad Soul'dan sonra oynanabilirlik açısından farklı bir deneyim sundular bize. Fahrenheit'da böyleydi, Heavy Rain'de, Beyond'da. Karşımızdaki "oyun" FPS, TPS, stratej, RPG, JRPG değil. Bol etkileşimli bir sinematik sunum. Sanırım bunda hemfikiriz.

Hikayenin dağınık olarak sunulması hikayenin bir parçası demiş bir takipçimiz Evet ama bu hikaye sunumunun başarılı olmasına etki etmiş mi? Bence hayır. Karmaşık, nerde, hangi zamanda olduğumuzu, hangi olay nerede başlamış hangisi sonra bitmiş anlayamıyorsunuz. Karmaşık hikayelerde dahi bir süre sonra orta yolu bulduğunuz anlar vardır. Misal veriyorum: Memento filmi. Filmden örnek verdim zira oyunumuzun sunum tarzı çok benzeş. Yani dağınık hikayenin, hikaye sunumunun bir parçası olması değil önemli olan bunun ne kadar başarılı yedirmiş olması önemli. Üstelik hikaye, bu tarz filmlerden aşina olduğumuz pek çok klişeyi barındırıyor içinde ki ben YouTube serisinde finaliyle ilgili bir tahmin yürütmüştüm. Doğru çıktı. Hatta çoğu sahne bu şekilde gidiyor. Maalesef hikayede bana "hadi canım!" dedirtecek bir şeye rastlayamadım.

BSC Misafiri olarak yorumda bulunan bir arkadaşımız: "QTE'leri anlamamışsınız, her hareketinizin bir sona etkisi var, Bunda 100 farklı son, Heavy Rain'de de 700 farklı son vardıi." diye eleştiride bulunmuş.

Öncelikli olarak Heavy Rain'de 700 değil 22 farklı son vardı. Ve bu sonların 6 tanesi esas son, 16 tanesi sürüncemede kalmış sonlardı. Şimdi size Beyond'un, Quantic Dreams'in o sevdiğimiz oynanış anlayışında neyi sunamadığını anlatmaya çalışayım bunun üzerinden. Zaten oynanış olarak kontrolcüyü pek de oyuncuya vermeyen bir yapım Beyond baştada belirttiğimiz gibi. Hiç sorun değil. Zira Graphic Novel tarzı oyunları ayıla bayıla oynayan birisi olarak Beyond görselliğiyle bu işi üst zirveye taşıyor. Oynanış dinamiklerinin değil de seçimlerin etki ettiği bir oyunda en önemli unsur tabii ki yaptığımız seçimlerin oyun alanına, hikayeye nasıl etki ettiğini görmek. Heavy Rain'in ev sevdiğim yani size sunduğu 4 farklı karakterle ilerlerken (evet yine Game Over ekranı yoktu) yaptığınız seçimlerin bazı karakterlerin hayatına mal olmasıyla sonuçlanmasıydı. Böylece oyuncuya, oynanışta değil ama tarzı itibariyle seçimlerde bir yük bindiriyordu. Yani bir oyunun en temel yapı taşı (biyoloji dersi gibi oldu ama idare edin :) ) olan başarmak/başaramamak etkenini oyuna yedirmeyi bilmişti.

Beyond'da ne var? Yine farklı sonlar var. Ama 100 tane değil :) Zaten oyunun vadettiği en önemli şey bu. Bir maharet değil, Bu tarz oyunların olmazsa olmazıdır. BSC Misafiri arkadaşımız "bu sefer az ama öz olmuş, daha iyi olmuş." demiş ama beni bu farklı sonlara götüren yolda bana hiç bir şey hissettirmeyen bir oyunun neresi iyi oluyor? Yaptığım seçimin neye mal olduğunu anlamıyorum, bana oyunun sonunda 1 milyon farklı sondan birini göstermesi ne ifade eder ki? Üstelik karmaşık hikaye anlatımı, seçimlerinizin neyle sonuçlandığını anlatmaktan aciz kalmış.

Bir diğer takipçimiz de en meşhur yorumlardan birini yapmış :) IGN düşük verdiği için siz de düşük vermişsiniz diye yapıştırıvermiş. Ben Outlast'a 7 puan verdim. Gelen yorumlar arasında "IGN bilmem kaç puan verdi siz kim oluyorsunuz da bu puanı veriyorsunuz" dediler. E madem IGN sizin mikenk taşınız, burada bulunmanızın ne size ne de bize faydası var. Yani siz inceleme içeriğini değil de puan karşılaştırmasını yapmak için buradasınız. burası BölümSonuCanavari.com; oyunlar hakkındaki her eleştiri bize aittir. Puanlarımız da öyle. Biz bir başka yabancı sitenin yan kuruluşu değiliz. Öyle olsa burada sizi gibi hardcore oyuncuların oluşturduğu bir takım değil çevirmenlerin bulunduğu bir ekip karşılardı.

Her türlü eleştiri ve sorularınızı bekliyoruz.

Talha Aynacı

• Merhabalar, oyunu sonuna kadar YouTube'dan izleyen biri oynayanla hemen hemen aynı deneyimi ediniyor, daha ötesi var mı?
  • Iciniz disiniz fps call ve bf4 olmus, o yuzden bu gibi ozgun oyunlarin degerini anlayacak yetiden soyutlanmissiniz.
    Sizin gibiler yuzunden bu piyasa shooter ve futboll oyunlarina terkedilecek belirli bir sure sonra.

Birde bir editorun, burda ne isiniz var o zaman gidin ign ye gibi bir cikisina da sanirim ilk defa sahit oluyorum, isinize gelirse gibi, begenmeyene kapi orda ????
    Devam edin,,,

• quote:

Orijinalden alıntı: razzraziel

Merhabalar, oyunu sonuna kadar YouTube'dan izleyen biri oynayanla hemen hemen aynı deneyimi ediniyor, daha ötesi var mı?

Spoiler,
    Yani sen youtube da atiyorum jodie nin yanginda asagi atlamasini yada atlamamasini secebiliyor musun, yada yine ayni yerden gidiyim atiyorum youtube da sen jodie nin evsixlerle konusurrken hamile kadinin elini tuutugunda farkli bir hayttan kesit gordugunu, ama stan in elini tutunca farkli bir kesit hattan kesitler gordunu secebiliyor musun.. ornegi 100 lerim de oynamayan adama saygisizlik yapmak istemiyorum,
    Kim ogretti ise o youtube dan izleme ile ayni savsatasini bi tutturmus gidiyorsunux, cok fazla tercih var. Asiri derecede fazla, en az 5 kez oynatir kendini,
    Bide seneryo siralamasjna takmis millet, ilk basta karmasik veriyor, biljncli olarak cjmki ikinci oynamanda sen siralamani kendin yap diye, o sekilde sanki yeniden oymuyormus hissini al diye, anlamadigijiz seylere ne zaman kotu yerine anlamadim diyceksiniz cok merak ediyorum.

Yazim ve imla hatari icin ozur, tablet cjmki.

• İncelemeler bu seyirde tutturulursa güzel olur. 30-45 dk. incelemeler hem zaman kaybı hemde çekilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evo_4 -- 13 Ekim 2013; 14:43:53 >
  • Talha abi ne yazık ki bu forumda ki insanların geneli konsol oyuncusu . PC de oyun oynamazlar PC ye oyun çıkmasını istemezler varları yokları bu insanların konsoldur . Sahip oldukları konsola çıkan her oyuna da muhteşem GOTY derler hatta bu oyun için konsol alırım gibi şeylerde söylerler . Bende konsolda ki exc oyunları oynayabilmek adına PS3 ve XBOX 360 almıştım ve oyunlarımda orjinaldir . Fakat ben o oyunu oynuyorum diye o oyunu yüceltmem nerede ekslkliği varsa söylerim güzelse de adamlara helal olsun verdiğim para helal olsun derim . Yukar da ALLAH var bu oyunun neresi güzel saçma sapan hareketler dahi yapsan karakter bir şekilde yolunda bulup gidiyor . İlk sahneyi atladın mı sorun değil 3. 4. sahnede seni yine yapımcının istediği yola sokuyor oyun bundan kaçamıyorsun . Hele hele kameranın birden yön değiştirmesi kontrol sende mi yoksa oyunda bildiğiniz gibi film tadında kendi başına oynasın ben izlerim aga muhabbeti var . Ne ara sende ne zaman karakter kendsii kaçıyor anlamak çok zor . Birden karakteriniz arkdasına dönüyor ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz . Zamanında tuşa bas olayıda tamamen saçmalık olmuş diyor ki oyun bak kafanı çarpacaksın oyunu ben iyice yavaşlatayım da sen tuşa bas alttan geç üsten zıpla vs . İnanın ki ben oynadım mı yoksa oynamaya mı çalıştım anlayamadım . Hele hele anılarımız arsında geçiş yaparken ulan ne oldu ben ne yapıyordum hangi zamana geçtik moduna giriyorsun . En önemliside sizin tabirinizle aydın abiyi kullanıyorsunuz İlla bir şeyler yapacaksın onunlada script için zemin hazırlıyacaksın . Annesi yağ getir diyor ben istemiyorum misal getirmek ama o sahneyi göreceksin mecbur git getir olayı var bunu da sevmiyorum .

Okuyan insanlar şimdi amma kötüledin diyecek ama oyun bu yani arkdaşlar benim görüşüm bu oyun olmamış belki yapımcı için süperdir ama ben bu oyundan zevk almadım . Tek başına konsol aldırtacak bir oyunda değil ailecek otuurp izlenecek interaktif bir film olmuş arada bir tuşa bas film devam etsin . Oyunu çok sevenler kusuruma bakmasın ama bence iyi bir oyun olmamış .

Benim şahsi fikrim Gökhan abi 7.5 puanı iyi bile vermiş . Kendisi PC oyuncusu olabilir ama God of War için PS3 almış birisidir oyundan anlamıyor vs gibi şeyler söylemeniz komik olmuş .

Saygılar ...

• Boşuna kimseye laf anlatmayın. Burada sorun ps3 sahiplerinin oyunun konsola özel olmasından dolayı, beyond un vasat bir oyun olduğu gerçeğini kabullenememelerinden kaynaklanıyor. Onlara göre bsc eurogamer ign vs gibi siteler xbox yanlısı Microsoft para yedirmiş oluyor. Ama aynı siteler last of us a 100 falan verince en kral site oluyor. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka

Iciniz disiniz fps call ve bf4 olmus, o yuzden bu gibi ozgun oyunlarin degerini anlayacak yetiden soyutlanmissiniz.
    Sizin gibiler yuzunden bu piyasa shooter ve futboll oyunlarina terkedilecek belirli bir sure sonra.

Birde bir editorun, burda ne isiniz var o zaman gidin ign ye gibi bir cikisina da sanirim ilk defa sahit oluyorum, isinize gelirse gibi, begenmeyene kapi orda ????
    Devam edin,,,

Merhaba Kasatka;

Yorumunuz için öncelikle teşekkürler. Yalnız çok büyük bir hata yapmışsınız. Benim yazdıklarımın bir cümlesini dahi ya okumamışsınız ya da okumak istememişsiniz. Ben Quantic Dreams'in tüm oyunlarını deneyim etmiş birisi olarak Beyond'u eleştiriyorum ama siz benim kim olduğumu, bugüne değin hangi yapımları ve oyunları oynayıp oynamadığımı bilmeden, hangi türden keyif aldığımı hiç sormadan "içiniz dışınız fps call ve bf4 olmuş" diye kestirip atıyorsunuz. Aradaki farkı anlamışsınız herhalde. Grafik roman tarzını ne denli sevdiğimi anlatmışım ama siz "sadece gelen her yoruma karşı koyacağım." mantığıyla cevap vermişsiniz.

Ben kimseye burada ne işiniz var beğenmediyseniz IGN'ye gidin demedim. Lütfen bir daha okuyun. Şayet bizim verdiğimiz puanları IGN puanları ile karşılaştıracaksanız burada bulunmanın ne manası var? Yani hiç mi okumadınız ne yazdığımı? Ben sizin eleştirinizi ne yazdığınızı önemsiyorken siz neden aynı tavrı bana göstermiyorsunuz? Ben verilen puanları başka sitelerle karşılaştırmanın anlamsızlığından bahsediyorum. Tekrar edeyim; şayet sizin oyun anlayışınız IGN'e endeksli ise bizim yorumlarımızın size ne katkısı olabilir? Belki şimdi anlamışsınızdır. Yani siz şimdi gidip de Eurogamer veya Gamespot'da: "IGN şu puanı vermiş size ne oluyor." der misiniz? Belki siz (sizden kastım şahsınız değil genelleme yapıyorum) gider yazarsınız ama türünüzün tek örneği olursunuz sanırım. Bizim kendi duruşumuz var, kendi düşüncelerimiz var. Aynı şeyi tekrar ediyorum umarım bu kez okuma zahmetinde bulunursunuz.

Biz sizin YouTube'da gördüğünüz bölümlerden çok daha fazlasını oynadık. Emin olun 1-2 saat oynadıktan sonra yapmıyoruz bu incelemeleri. Sizin bahsettiğiniz kısımları da gördük. Hoş dramatik sahneler var. Ben de size bu tarzda zilyon tane örnek veririm SPOILER:
    mesela ne tarzda dileneceğinizi seçmek gibi

İlk yaptığım yorumu okursanız, Fahrenheit ve Heavy Rain'i oynadıysanız, bu oyunda neyin eksik olduğunu anlarsınız. Çok fazla tercih olması bu tarz oyunların en önemli yapısıdır. Bunu bir maharet olarak düşünmemek lazım. Önemli olan yapılan bu tercihlerin ne kadar etkin biçimde sunulduğu. Şimdi öyle bir şey söylüyorsunuz ki: "anlamadıysanız baştan oynayın. düzgün sıradan gidin." Oyunun yapımcısı David Cage dahi "Beyond'u bir kez oynayın. Bu deneyin ancak öyle anlam bulur" diyor. Ben de oyunun başaramadığı hikaye sunumunu kendim yapmak için onlarca defa hikayelere girip çıkacağım?

Bu arada 7.5 puan kötü değildir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.