Şimdi Ara

Beyond: Two Souls Video İnceleme (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi oyunlar yarine iyi seyirler demesi her şeyi açıklıyor bir de "sanki komşunun çocuğuna boş kolu vermişsinizde oynadığını sanıyor" demesi cuk diye oturmuş :D
  • @MALTHAEL

Hayırdır ? Yolunu şaşırmışsın sen. Sen değil miydin Microsoft boş kutu yapsa gider alırım diyen ? Her konuda Ps'i kötüleyen. Pc ciler ile kavgaya giren. Ne karaktersizmişsin. Şu Sir.Maximusun bile bir tarzı var. Yalaka olmak adına bu kadar düşmeye gerek yok. Bende Talha'nın fikirlerine katılıyorum.

Ama "Talha abi onu bunu bırak" deyip internet kafe çocuğu ağzı ile yalaka bir şekilde, savunduğun değerlere ders düşen duruşun ile kaç kilo olduğunu bir kez daha belli ettin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denizcagdar -- 13 Ekim 2013; 16:22:01 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Denizcagdar D kullanıcısına yanıt
    Çocuk birincisi bende iki konsolda var çıkan oyunları gider orjinal alır oynarım . Sen ve senin gibi garip insan kılıklı varlıklarlada laf dalaşına girmem sana bundan başkada cevap vermyeğim zira seninle yazışmak zaman kaybından öteye gidemez . Forumlar insanların fikrilerini özgürce yazabildikleri platformlardır . Tartıştığım tartışmadığım kişiler seni veya bir başkasını ilgilendirmez sadece beni ilgilendirir bu yüzden . Saçma sapan örneklerini kendi kafanda kur ve mutlu ol burada ileri geri saçma sapan konuşma . Yine söylüyorum Microsoftu seviyorum ürünlerini zevkle kullanıyorum sizler gibi korsan yazılım kullanmıyorum korsan oyunlar alıp oyunlara GOTY vs diyip kendi egomu tatmin etmiyorum . Burada ki çoğu insanda aynen senin gibi SONY yi görmüşsünüz oyunlarını biliyorsunuz hayatınız bu olmuş oyuncuyum diye geçinen tiplersiniz bir başkası oyununuza kötü dediği zaman da gururunuza yediremeyip hemen geçmişte böyle yapmıştın şununla kavga ediyordun yalaka vs gibi aşağılık şeyler söylersiniz bu laflarınla beni değil sen kendini küçük düşürüyorsun . Sen kimsin de bana bu lafları söylebiliyorsun ... Gerçek hayatta olsa ağza alamıyacağınız şeyleri internet ortamında mahşallah çok iyi söylüyorsunuz , kendinizi adam sanıp ego tavan yapıyorsunuz yazık acıyorum size ...

Ekleme PC ciler ile kavgaya giren mi ben mi ? Senin kafan iyi galiba altta kullanacağım gif tam senlik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoid -- 13 Ekim 2013; 16:57:08 >

• Merhaba..
    Oncelikle (Talha ) sizi cok sevdigimi soylemek isterim. Benim icin birakin bu siteyi turk oyun basini icerisinde ki editorler icerisinde de farkli bir yerdesiniz.
    Gercekten sizin icin dusunduklerim bunlar.

Ancak konuya gelecek olursak ben ne verilen puani begenmemezlik yaptim bede soylenenlere katilmadigim icin elestiride bulundum.
    Benim derdim bir incelemede BENDE AYNI FIKIRDEYIM anlayisi.
    Bakalim simdi ana hatlarina.
    1. si etkilesim az
    2. si konu islenisi kesik ve karmasik
    3. 1. SIkla ilintili olan film e daha cok yakinmis ???

SU an Beyond ile ilgili oyun basini ikye ayrilmis durumda. Begenler ve begenmeyenler.
    Hah iste burda begenmeyenlerin dedikleri bunlar. AMa farkli bir tarz da belirtiyorlar bunu.
    Ama BSC nin incelemesi aynen yukarda dedigim gibi olmus,. EVET BIZDE AYNI FIKIRDEYIZ. kimle Edge ile vs ile.
    HAni sey diyorsun ya hocam biz kimseye benzemeyiz, biz BSC iyiz diye, iste benim de derdim o. Degilsiniz. Ben olun diyorum. Hani vardir ya baskasinin dogrularini soylemektense kendi yanlislarimi soylemeyi yeglerim yada baskasinin papaganligini yapacagima vs diye.
    Benim icin bu incelemenin en buyuk eksigi pc tarafina laf edemeyecegim editor arkadasimiz. DIger oyunlar hadi neyse de bu oyunun farkliligi var bu oyun hassas, bu oyunda durumlar farkli, ciddi ciddi konsol ongorusu olan birinin bu oyunu inceleyip kendine has deneyimini bize aktarmasi gerekirdi.
    Ama yine tekrarliyorum bu gibi oyun endustirisinde cok farkli bir turu yada herne ise deneyimlenirken onu inceleme icin pc ci bir arkadasin secimi bence bastan yapilan en buyuk yanlis.

SOn mesajiniza geciyim.
    Sizin mesajlarinizi ozumseyerek okudum.

Iciniz disiniz FPS vs olmus lafim size degil bu oyun uzerinden kendilerini tatmin etmeye calisan muhtemelen de xbox fani olan kisilere idi.

Orda ilk mesajiniz da MADEM SIZIN MIHENK TASINIZ IGN o zaman burda bulunmaniza da gerek yok ```` cumlesini dusunup sonrada sizin zorunlu yada severek kendi isteginize bagli takinma gereksiniminde oldugunuz ve editor sifatinizla yumusak bir uslup takinma mecburiyetinde olmanizdan dolayi verdiginiz bu cevabi yukarda saydigim durumlar olmadiginda CIKTIGINIZDA kisaca defolun gidin karsiligi cikiyor.
    KIzmissin kizarak yazmissin ama sonunda da yorumlarinizi bekliyoruz demissin. E bekliyorsan kizmiycan hemsom. Insanlar sana kufur vs etmedigi surecede sen editordun kizmamalisin ve kizarak mesaj atmamalisin .(bence ama burasi BSC diye baslayan bir cumle de gelebilir gerci)
    Bir seyi soylemenin bin turlu yolu var, sen en yumusagini secmissin., Bunu anlamanin, yada bu mana cikarmanin ard niyetimle yada yanlis anlasilmamla falan alakasi da olsugunu sanmiyorum.

Oyunu youtube dan izlemedim oyunu oynayan biri olarak o ornekleri vermistim. Youtube dan izlendiginde ayni tadi alicagini iddia eden biri vardi ona karsi yazmistim.

Son bir seylerde yazmak istiyorum.
    ben Alan Wakeyi cok severek oynadim.(elestirdigim yerlerde vardi o ayri) Alan Wake 2 ciksin isterim cikincada basarisiz olmasini istemem ancak olay yine en basa sariyor. xbox ps taraftari olayi. Bir grup xbox cu hinclarini bu oyun uzerinden gizleyip kinlerini zehirlerini bu yol uzerinden akitmaya calisiyorlar.Buna cok kil oluyorum. Inanin eline alip oynamamislar, hic bir fikirleri yok ama bol keseden patladi, cop vs yazip ortalikta ALSAM MI acaba diyen kisilerin olumsuz etkilenmelerine neden oluyorlar.
    Ne geciyor elinize arkadaslar. Cok mu mutlu oluyorsunuz. Ben her daim kaliteli elestiriye deger veririm, Kimden geldigi onemli degil ama bu olayi xbox ps olayina dokmek ordan vurmaya calismak da neyin nesi ???

• Oyunun incelenmesinin veya verilen puanın yeterliliği ya da haklılığı haksızlığı konusunda ki tartışmaya katılmayacağım. Neticede bu oyuna 7.5 puan verince editörlerin ikramiye maaşı falan aldıklarını zannetmiyorum.

Fakat oyunu oynayan oyunculardan biri olduğumu söylerek, karşılaştırma yapma adına youtube serinizi izlediğimde oyunun oynanış şekline göre çok farklı patikalar çizdiğini söyleyebilirim. Yani oyunda tek bir patika yok.

Tren sahnesi, yakalanma sahnesi bunların bir kaçına örnek.

Bilgilendirme mahiyetinde yazmak istedim. Oyun bunu iyi yedirememiş yada casual oynanışı yüzünden farkındalık konusunda sorunlar yaratıyor olabilir. Yani "aa bunu yaptım ama yapmasam da aynısı mı oluyordu ?" sorusunu sıkça sorduruyor . Ancak bunu deney edindiğiniz zaman pek çok farklı hatta tamamen zıt sahne ile karşılaşabiliyorsunuz. Bunu deneyim edindiğim için paylaşıyorum.

Sevgilerimle, saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshmind -- 13 Ekim 2013; 18:31:53 >

• Kasatka kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka

quote:

Orijinalden alıntı: razzraziel

Merhabalar, oyunu sonuna kadar YouTube'dan izleyen biri oynayanla hemen hemen aynı deneyimi ediniyor, daha ötesi var mı?

Spoiler,
    Yani sen youtube da atiyorum jodie nin yanginda asagi atlamasini yada atlamamasini secebiliyor musun, yada yine ayni yerden gidiyim atiyorum youtube da sen jodie nin evsixlerle konusurrken hamile kadinin elini tuutugunda farkli bir hayttan kesit gordugunu, ama stan in elini tutunca farkli bir kesit hattan kesitler gordunu secebiliyor musun.. ornegi 100 lerim de oynamayan adama saygisizlik yapmak istemiyorum,
    Kim ogretti ise o youtube dan izleme ile ayni savsatasini bi tutturmus gidiyorsunux, cok fazla tercih var. Asiri derecede fazla, en az 5 kez oynatir kendini,
    Bide seneryo siralamasjna takmis millet, ilk basta karmasik veriyor, biljncli olarak cjmki ikinci oynamanda sen siralamani kendin yap diye, o sekilde sanki yeniden oymuyormus hissini al diye, anlamadigijiz seylere ne zaman kotu yerine anlamadim diyceksiniz cok merak ediyorum.

Yazim ve imla hatari icin ozur, tablet cjmki.

Gökhan abinin değindiği nokta, oyun o kadar sinematik ile ilerliyor ki, oyunu çok az oynuyorsunuz, sanki oyun oynuyor değil film izliyor gibisiniz, seçimlerin de süper etki yapmaması bu durumu daha farklı bir noktaya taşıyor. Yani bu oyunu izlemek de oynamak da aynı şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemecem21 -- 13 Ekim 2013; 19:13:15 >

• Kasatka isimli arkadaş copyboy ve ağır fanboydur ötesi varmı. Ömründe orjinal oyun alıp oynamışmı acaba.
  • Değerli BSC editörleri; bazı insanların sarf ettiği yorumları kaideye almayın, zira inceleme tam da yerinde olmuş. Youtube serisine devam etmeniz dileğiyle...
  • Oyun gerçekten güzeldi şu an bitirdim.Tek eleştirebileciğim nokta gerçekçilik adına kontrol namına ekran bir ibare yer almaması ara sıra dövüş anlarında sıkıntı çıkarabiliyor.Onun haricinde şu zamana kadar konsol da gördüğüm en iyi grafiklerdi...Konu gerçekten sonuna kadar götürüyor ve merak ettiriyor sıkılmıyorsunuz.Yer yer korku öğeleri eklemişler pek korkutucu değil ama heyecanlı olduğu kesin.Bir başka güzel tarafı karakterin çocukluk,ergenlik,yetişkinlik dönemlerine tanıklık ettirmesi.İnceleme de eleştirilen ''Oyundan çok film'' eleştirisine katılmıyorum bence oyun sektörünün bu tarza ihtiyacı var şu an sadece 1 firma bu tarzı çıkarttı ve buldu ama eminim önümüzdeki yıllar diğer firmalarda bu oynanış tarzına yönelip 4-4 lük oyunlar yapacaklar şu an tek firma olduğu için insanlar alışkın değil ama insanların alışkın olmaması bu oyunu ''Ortalama'' değil ''özel'' bir oyun yapar.Şahsen PS3 de oynadığım en iyi 2 oyun ''Heavy Rain,Beyond'' katılırsınız katılmazsınız ama bu adamlar tam bir sanatçı diğer firmalarla karşılaştırmam bile adamlar kendi kulvarlarını açmışlar resmen...GTA V her ne kadar farklı bir tarzda olsa da gönül ister ki bu oyunda onun kadar satsın ve devamı gelsin bu firma gerçekten altın değerinde umarım uzun seneler devam ederler bu işe ben 10 üzerinde 9 luk bir oyun...

• Beyond Two Souls için yapılan yorumlar ve incelemelerde, önemli bir konunun atlandığını görüyorum.

Beyond için yapılan seçimlerin bölüm sonlarına etki etmediği söyleniyor. Heavy Rain gibi değil deniyor. Burda yapılan en büyük hata iki oyunun karşılaştırılması.

Çünkü iki oyun birbirinden farklı zamanlarda geçiyor. Şöyleki; Beyond şimdiki zamandan geçmiş zamana gidiyor; yani Judie, geçen 15 yılı parça parça ve yarım
    yamalak hatırlıyor ve bu hatırladığı olayları biz oynuyoruz. Fakat geçmişte bu olaylar yaşanmış olaylar olduğu için, sonuçları belli ve şimdiki zamana belli bir etkisi
    olmuş. Bu yüzden geçmişteki olayları oynarken belli olan sonuca istediğimiz yoldan ulaşabiliyoruz. Ancak sonuçlar belli, kaderi değiştiremiyoruz. Ta ki şimdiki
    zaman da bu yaşadıklarımıza göre bir karar verdiğimiz ana kadar. Çünkü artık gelecek zamana adım atıyoruz, fakat bu zaman dilimi çok kısa (Oyunu oynayan
    arkadaşların dediği, oyunun sadece son bölümünde farklı seçimler yaparak, oyunun farklı sonlarını görebiliriz demesinin sebebi bu dur).

Karşılaştırılan Heavy Rain ise Şimdiki zaman da başlıyor ve gelecek zamana doğru ilerliyor, bu yüzden oyunda yapılan seçimler kaderimizi etkiliyor. Bilinmeyene
    doğru yola çıkıyoruz.

Sonuç olarak, iki oyunun oyuncuya oynattığı zaman dilimleri ve bu zaman dilimlerinin genişlikleri bir birinden farklı. Bu yüzden iki oyunun da etkileşiminin aynı
    olmasını beklemek çok yanlış olacaktır. Böyle bir hikaye, ancak bu şekilde anlatılabilirdi. Bu oyunu değerlendirirken biraz daha dikkat edelim.

• Edit: Yukardaki metin ile iki defa olmuş, afedersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Gonzo -- 14 Ekim 2013; 11:25:11 >
  • oynanışa 4 puan fazla bile...

• bu bir oyundan çok filme benzeyecek... ortada bildiğimiz anlamda oynanış olmayacak herkese hitap etmez bu oyun vs vs dediğimizde fanboycuklar hakaretler yağdırmıştı bizlere...alın görün bakın ne oldu şimdi? kusura bakmayın ama tarih boyunca hikayesi çok derin ve iyi olan onlarca film varken kalkıpta bu oyunu ''oynamam'' ( izlemem ). verilen purnlarlada açıkça ortadaki bu şişirilen oyun balon gibi patlamıştır.
  • Gta'nın yanında inceleme çok yetersiz kalmış.
  • Oyun çoğu yönden heavy rain ile aynı ama heavy rain den kadar başarılı olmamasının sebebi beyond un senaryo zafı olmuş. Heavy rain in çok orjinal bir hikayesi vardı ama beyond tam hollywood klişeleri oyunu olmuş. Kötü bir oyun değil ama bir heavy rain de değil.

• n0.pRobLem kullanıcısına yanıt
    Bunları dile getirdiğim her yerde eksi yağmuruna tutuldum küfür işittiğim dahi oldu.Aynı düşünceleri özellikle oyun konusunda bilinçli birinden duymak beni sevindirdi.

Bunun oyunu kötülemekle uzaktan yakından alakası yok.Tüm bu değerlendirmeler aynı fikirde olmayanlara çok kötü birşeymiş gibi görünüyor nedense.Oynanış zaten yok denecek düzeyde.Yapımcı zaten heavy raindede bunu dile getirip 'bu bir oyun değil interaktif drama filmi demiş.Yine aynı tarz bi yapımla karşı karşıyayız ve böyle bir şeye el atıldıysa da yapılan seçimlerin geçmiştekilere de açık şekilde cevap vermesi,olay zincirini her aşamada kopartmadan tamamlaması gerekiyor.Seçilen bu tarzda oynanışı da bir kenara bırakırsak,bu tarzın ana unsurlarını da barındıramayan bir yapıma olmamış yada kötü demenin bu derece tepkiye maruz kalacak bi durum oluşturmadığını düşünüyorum.Ha yok mudur beğenen elbetteki var ama beğenilmesi tüm bunların olmadığı anlamına gelmiyor.Körü körüne savunupta fanlık etmeye gerek olmadığını düşünüyorum.

• Oyunu youtube daki gibi geyik yaparak oynamışsanız hikayeden bişey anlamamanız normal. Ayrıca xbox fanları o kadar playstation exclusiveleri karşısında kıskançlık krizlerine girdiler ki, şimdi ellerine bi kötüleme fırsatı geçti ya hemen" oyun balon yeaaa" demeye başladılar. Gamespot 9 vermiş ign 6 vermiş beni ilgilendirmez. Gerçi ign de söz edilen sıkıntılar copy paste yapılıp bu incelemede de bahsedilmiş ama neyse...
  • Herkese iyi seyirler dedi lafi koydu gitti :D abi serinin devamini bekliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Oyunu youtube daki gibi geyik yaparak oynamışsanız hikayeden bişey anlamamanız normal. Ayrıca xbox fanları o kadar playstation exclusiveleri karşısında kıskançlık krizlerine girdiler ki, şimdi ellerine bi kötüleme fırsatı geçti ya hemen" oyun balon yeaaa" demeye başladılar. Gamespot 9 vermiş ign 6 vermiş beni ilgilendirmez. Gerçi ign de söz edilen sıkıntılar copy paste yapılıp bu incelemede de bahsedilmiş ama neyse...

Elmayla armutu niye birbirine karıştırıyorsunuz? Biz Youtube serisini sırf Oyundayız videolarını seven kitle için ayrıca yapıyoruz. Burada Beyond'u neden diğer Quantic Dreams yapımları kadar beğenmediğimizi belirttik hem video hem de yazılı olarak ama nafile.

• boş oyun. daha ilk videolarından bile anlamıştım bu oyundan bir cacık olmayacağını.
    7,5 fazla olmuş. ederi 4.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.