Şimdi Ara

Beyler Yardım Edin Bacağımda Bişey Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen hafta halısaha maçında rakip oyuncudan topu alıyım derken ayak bileğime doğru darbe aldım. O zaman morardı. Basınca acıyordu. Morarma geçti fakat şimdi de pembe ve morumsu lekeler var. Lekelerin altı şiş ama tek bi şişiklik değil. Sanki lekelerin altında sert cisimler var. Başıma ilk defa geliyor böyle birşey. Bunun adı nedir ? Önemli birşey mi ? Nasıl ve ne zaman geçer ? Sonunda ne olur ? Telaşlandım.

Lütfen konuyu baltalamadan, dalga geçmeden düzgünce cevaplarsanız sevinirim.

• Aynısı bizim arkadaşa oldu, anlattığının aynıları vardı bacağında.
    Geldi okula bacagini gosterdi filan. Ertesi gün okula bi geldik cocuk yok ! Annesi geldi helva dagitti hepimize

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lasonil diye bi jel var öneririm morluğunu alır ağrıyıda dindirir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThePoseidon

lasonil diye bi jel var öneririm morluğunu alır ağrıyıda dindirir

Hoca ağrı yok. Bastırınca hafif bir acı hissi var o kadar.
  • Doktora git.

• bikaç gün önce discovery channel'da izlediğim inanılmaz kırtuluşta adam yüksek yerden düşüp el ve ayak bileğini kırmıştı.oynattığı animasyonda kaval kemiği ayak bileğinden çıkıyor ama çıkarkende birkaç kemik küçük parçalar halinde kırılıyor.sendede kırılmış olabilir.oradki sarı -pembe rengi şöyle oluşur (galiba) sarı renk iltihaptır pembeyse iltihabın kanla karışımı olabilir.acil servise gitmeni tavsiye ederim.doktordan sonrada bacağının sonucunu yazarmısın.

galiba herhangibi bir hastanenin acili 24 saat açık olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Starlow

Doktora git.

Acuç içi kadar bile değil hocam. Doktora gitmeyi hiç düşünmedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Midemde sorun var yardım edin :'(
    16 yıl önce açıldı
    BEYLER Bİ YARDIM EDİN ACİL
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynısını bana olmuştu geçen ay. Halı sahada oynarken geçirmişti bacağıma adam. İlk 2 hafta neden böyle olduğunu anlayamadım sonra doktora gittim. Pembe ve morumsu lekelerin cilt kanseri olduğunu söyledi. Tedavi edilemeyeceğini artık çok geçtiğini söyledi ve 2 gün önce yapılan ameliyatla bacağımı kestiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reklamı Geç »

quote:

Orijinalden alıntı: Starlow

Doktora git.

Acuç içi kadar bile değil hocam. Doktora gitmeyi hiç düşünmedim.

Belli olmaz bence acile git bir görün , sağlık işi bu sonuçta bir röntgen çeker krem yazar yollar diye düşünme bence.

• bi arkadaşta vardı aynısı ve dün ölümünün yıldönümü . pembe renkteyse hiç şansn yok .

• quote:

Orijinalden alıntı: ata196611

bikaç gün önce discovery channel'da izlediğim inanılmaz kırtuluşta adam yüksek yerden düşüp el ve ayak bileğini kırmıştı.oynattığı animasyonda kaval kemiği ayak bileğinden çıkıyor ama çıkarkende birkaç kemik küçük parçalar halinde kırılıyor.sendede kırılmış olabilir.oradki sarı -pembe rengi şöyle oluşur (galiba) sarı renk iltihaptır pembeyse iltihabın kanla karışımı olabilir.acil servise gitmeni tavsiye ederim.doktordan sonrada bacağının sonucunu yazarmısın.

galiba herhangibi bir hastanenin acili 24 saat açık olabilir.

Kırık felan yok hocam. Kırık olsa ayağımın üstüne basamam. Zaten normalde ağrı - acı yok. Elimle bastırınca hafif acıyor. Sarı renkli bölge de yok.
  • Bilmiyorum ama ödem olabilir, doktora görün hocam sen en iyisi.
  • pardon diğer yorumları okumamışım ve gerçek anlamda abartmış olabilirim

geçmiş olsun
  • quote:

pardon diğer yorumları okumamışım ve gerçek anlamda abartmış olabilirim

geçmiş olsun

Önemli değil. Teşekkürler

------------

quote:

Orijinalden alıntı: DH Premium

Bilmiyorum ama ödem olabilir, doktora görün hocam sen en iyisi.

Hocam çok büyük bir cahillik olacak ama ödemi biraz açıklar mısınız. Vikipediden felan baktım ama tıbbi kelimeler içeren karmaşık paragraflar vardı. Kısaca özetlersen çok sevinirim hocam. Nedir ne değildir ?

• wikipedi dışında başka yerlerde vardır.basit anlatan.

Bedenimizin %65-70’i sudan oluşmaktadır. Ödem hücre içi sıvının hücre dışına çıkması ile doku aralarında ve cilt altında birikmesi ile olmaktadır. Tüketilen su ve tuz miktarı şişme ve ödem oluşmasında çok önemlidir. Gözle görülen bir şişme ve ödem olduğunda vücutta yaklaşık 3 litre kadar su tutulumu var demektir. Ödemin en erken belirtileri göz kapaklarında, el, ayak ve ayak bileklerinde şişme olmasıdır. Ödem ile birlikte kilo artışı da tipik bir bulgudur. Bu nedenle ödem birçok kişinin diyet sürecinde diyeti bırakmasına dahi neden olmuştur.

Ödem tüm vücutta olabildiği gibi bölgesel de olabilmektedir. Bölgesel ödem, ödemin nedeni hakkında daha net fikir verebilir. Ödem aynı zamanda belirli bir sebebe bağlı olmaksızın ailesel veya stres kaynaklı da olabilmektedir. Ödem oluşum nedenine göre sert, orta sert ya da yumuşak karakterdedir. Yumuşak ödemimi cilde parmak ile bastırdığınızda ayırt edebilirsiniz. Parmağınızı çektiğinizde kısa bir müddet cildinizde parmağınızın izini görürsünüz. Ancak sert ödemde ciltte iz kalmadığından bu tarz ödemi gözden kaçırmak mümkündür.

Ödem sadece el, ayak veya ayak bileği gibi bölgelerde olmamaktadır. Kalp, akciğer, böbrek, karaciğer, beyin ve hatta bağırsaklarımızda da oluşabilir.

Kadınlarda adet dönemi öncesinde ve sırasında da sık sık ödeme rastlanılır. Bu süreçte 2 kiloya kadar varan kilo artışları olabilmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi man of plutonium -- 4 Mayıs 2013; 22:01:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Reklamı Geç »

quote:

pardon diğer yorumları okumamışım ve gerçek anlamda abartmış olabilirim

geçmiş olsun

Önemli değil. Teşekkürler

------------

quote:

Orijinalden alıntı: DH Premium

Bilmiyorum ama ödem olabilir, doktora görün hocam sen en iyisi.

Hocam çok büyük bir cahillik olacak ama ödemi biraz açıklar mısınız. Vikipediden felan baktım ama tıbbi kelimeler içeren karmaşık paragraflar vardı. Kısaca özetlersen çok sevinirim hocam. Nedir ne değildir ?

Ödem dediğimiz olay şişliktir hocam.

• Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Peki bu ödem kendi kendine geçer mi ? Herhangi bir hasar oluşturur mu ?
  • valla hiçbir fikrim yok.
    oda internetten çıkar ya.duyduğuma göre 24 saat telefondan doktorluk hizmeti veren hastaneler varmış.bi araştır istersen.olmadı öncedende dediğim gibi hastane aciline git.
  • quote:

valla hiçbir fikrim yok.
    oda internetten çıkar ya.duyduğuma göre 24 saat telefondan doktorluk hizmeti veren hastaneler varmış.bi araştır istersen.olmadı öncedende dediğim gibi hastane aciline git.

İlgilendiğin için teşekkür ederim hocam. Doktor tavsiyenizi değerlendireceğim.
  • eyvallah
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.