Şimdi Ara

Beyler sizce üni 2.dönem için Macaristan'a Erasmusa gitmeli miyim ?.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
2
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üni de 2.sınıfım,bir özel ünide %50 burslu olarak okuyorum. 2.dönem erasmus için ek kontenjan açılmıştı bende sınava girdim , kazandım ve 2.dönem derslerimle bir tek Macaristandaki üni uyuyor. Ordaki üninin öğretim dili inglizce kampüsü filan baya güzel ve gidersek min 2 max 4 arkadaş gidicez. Üni 1.sınıfta ganom 2.85 (sınıfımın en yüksek 3.ganosu ve sınavlara nerdeyse 1 ay önceden hazırlanmaya başlarım) ve inglizce notum aa ydı dil konusunda korkum yok zaten.Gidersem 5 ay kalıcam orda şubat başı - haziran sonu.

Şimdi gelelim kafamı kurcalayan ve bana GİT diyen fikirlere :

1 - Erasmus sadece üni zamanında yapılan bir şey ve uçak bileti parası hariç her şey erasmusun verdiği bitçeyle yapılıyor ( Yaklaşık 1750 euro dedi koordinatör 5 ay için )

2 - Geçen sene en yakın arkadaşım portekize gitti ve bu dönemi (yani 1.dönemi) orda okuyor,benim niye böyle bir tecrübem olmasın diye düşünüyorum.

3 - Gidersem zaten iyi olan inglizcemi mükemmelleştirme şansım olucak.

4 - Gidersem muhakkak erasmusun verdiği bütçeden para arttırabilirim ve o para da bana kalıyormuş bunuda Türkiyeye gelince harcayabilirim (500 euro arttırdım diyelim minimum burda en az 1000 lira eder o anki döviz kuruna göre ve hiçte fena bi para değil bence öğrenci için).

5 - Okulda pek yakın arkadaşım olduğu söylenemez o nedenle bu sene sadece ders dinlemek ve yoklama olayı için geliyorum yani gidersem burdaki okulda kaçırıcağım bir şey olucağını sanmıyorum.

6 - Yurtdışına normalde de çıkabiliyorum pasaportum var ama bunun vizesi,konaklaması vb derken hepsi kendi cebinizden çıkıyor oysa erasmus ile erasmusun verdiği bütçeyle yeni bir deneyim,dilinizi iyileştirme,yeni bir ülke görme vb fırsatlar elde ediyorsunuz buınun içinde cebinizden ekstra bi ücret çıkmıyor (yaşam stilinize bağlı tabi ben şahsen sigara içmiyorum alkolde arkadaş ortamlarında sadece).

7 - % 50 burslu oluduğumdan ailem yazın çalışmamı istiyor halbuki erasmusa gidersem onlar benim kyk dan aldığım öğrenim kredisini alırlar ve bende bu yaz rahat ederim,erasmustan aldığım parayı rahatça harcarım.

Şimdi gelelim kafamı kurcalayan ve GİTME diyen fikirlere :

1 - Tamam inglizcem iyi ama ya ordaki dersleri veremezsem,sonra buraya dönünce uğraş dur kendi derslerin yetmiyormuş gibi bir de alttakilerle uğraş. En önemli neden diyebilirim kafamı kurcalayan.

2 - Portekizde okuyan en yakın arkadaşım buraya dönecek 2.dönem ve okul bu dönemki kadar sıkıcı geçmeyecek e onunla maçlara,konsere,cluba filan da gidip gezip eğlenebilicez hem de kendi ülkemizde.

3 - Burda kalırsam dersleri Türkçe görücem haliyle ve inglizce ders görmeye oranla çok da rahat verebiliceğimi düşünüyorum dersleri.

4 - Lise son sınıftan beri çok sevdiğim bi kız arkadaşım vardı geçen sene mart ayında ayrıldık ama hala görüşüyoruz o tarihten beri ama çıkmıyoruz öyle saçma bi durumdayız ama her an bağlar kopabilir kopsada çok faz üzülmem artık. Ama seviyor muyum evet seviyorum ama unutabilirim de ve ya istersem yıllar sonra bile onu elde edebilirim ama ............

Durum böyle beyler. Biliyorum biraz uzun oldu ve bi çoğunuz üşenip okumayacak ama üşenmeyip okuyan ve fikirlerini paylaşanlara şimdiden teşekkür ederim .

HAFTAYA KADAR KARAR VERMEM GEREKİYOR BU ARADA.

• Macaristan iyidir erasmus için, bence gitmelisin. Üniversiteyi her zaman kültür birikimi için yapılan bir yer olarak görmüşümdür amaç kültür edinmekse yabancı kültür de edinmek seni bir adım öne çıkaracaktır. Git..
  • Siz gittiniz mi peki oraya neye dayanarak söylüyorsunuz ? İlginiz için saolun bu arada.
  • Derslerden kalma gibi bir durum yok. Erasmusla gidip te bırak kalmayı düşük not alan öğrenci görmedim ben
  • Macaristanda okyan arklarm vr sorn vrsa sorym

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BenKimimSizce

Macaristanda okyan arklarm vr sorn vrsa sorym

Ders verme durumlari kolay mi ?.

Konaklama,yeme icmr durumlari icin.aylik ne kadar oduyorlar ?

Sorarsaniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: fernandao

quote:

Orijinalden alıntı: BenKimimSizce

Macaristanda okyan arklarm vr sorn vrsa sorym

Ders verme durumlari kolay mi ?.

Konaklama,yeme icmr durumlari icin.aylik ne kadar oduyorlar ?

Sorarsaniz sevinirim.

Oncdn sormstm orda okycktm vzgctm. Drs vrme koly mi blmyrm o tip okyr ama turk oldgn icn brkn hoclr vrms. Yasam uczms tbii debrecende bu ark aylik 900 yrsn yurt dhal

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kuzenim budapeşteye gitmisti 2 günlüğüne sadece gezi için çok beğenmiş şehri.

Üniversite hangi şehirde?

• quote:

Siz gittiniz mi peki oraya neye dayanarak söylüyorsunuz ? İlginiz için saolun bu arada.

Ben gitmedim hayır ama Ukrayna, Macaristan, Polonya gibi ülkelerde Erasmus deneyimi yaşamış tanıdığım insanlar var ve Macaristan'ı öve öve bitiremeyenler yoğunlukta. Tabii ki bu biraz da kişisel bir durum ama sonuçta yurtdışında bir dönem geçiriceksin ve bu sana büyük katkı sağlayacaktır neresi olursa olsun, özellikle de tabii ki yabancı dil konusunda.
  • 1- Erasmusta dersleri geçmek Türkiye'ye oranla daha kolay.
    2- Portekizden gelen arkadaşını boşver, orada buradaki eğlencenin kat kat fazlasını bulacaksın.
    3- O kızı da boşver.
  • szeged mi ?
  • Macaristan'da Turkleri sevmiyorlar genelde. Sakata gelme gidersen de ilimli olmaya calis. Sziget Festivali'ne gittim ordan biliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dunaujvaros şehrindeki Dunaujvaros Üniversitesi .
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmircanAlkan

quote:

Siz gittiniz mi peki oraya neye dayanarak söylüyorsunuz ? İlginiz için saolun bu arada.

Ben gitmedim hayır ama Ukrayna, Macaristan, Polonya gibi ülkelerde Erasmus deneyimi yaşamış tanıdığım insanlar var ve Macaristan'ı öve öve bitiremeyenler yoğunlukta. Tabii ki bu biraz da kişisel bir durum ama sonuçta yurtdışında bir dönem geçiriceksin ve bu sana büyük katkı sağlayacaktır neresi olursa olsun, özellikle de tabii ki yabancı dil konusunda.

Anladım,teşekkürler .
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheAnglachel

Macaristan'da Turkleri sevmiyorlar genelde. Sakata gelme gidersen de ilimli olmaya calis. Sziget Festivali'ne gittim ordan biliyorum.

Anlıyorum,saolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charm

1- Erasmusta dersleri geçmek Türkiye'ye oranla daha kolay.
    2- Portekizden gelen arkadaşını boşver, orada buradaki eğlencenin kat kat fazlasını bulacaksın.
    3- O kızı da boşver.

Portekize giden arkadaşım sırf derslerin zorluğundan geri dönmek istiyor ama ve erasmus koordinatörüde aynı nedenden ötürü macaristana gitmemi söyledi ders kolaylığı için. Yani üni den üni ye değişiyor sanırım.
  • quote:

Macaristan'da Turkleri sevmiyorlar genelde. Sakata gelme gidersen de ilimli olmaya calis. Sziget Festivali'ne gittim ordan biliyorum.

biraz açarmısın neden dolayı sevmiyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: theGodDelusion

quote:

biraz açarmısın neden dolayı sevmiyorlar

Inan bilmiyorum. Turk'um dediginde yuzune bile bakmiyorlar. Daha sonra bu muhabbelere girmeden takilmistik insanlarla. Yeni tanistigin bi insan Turk'um dediginde ceker gider mi hayret bir sey.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Charm

1- Erasmusta dersleri geçmek Türkiye'ye oranla daha kolay.
    3- O kızı da boşver.

Portekize giden arkadaşım sırf derslerin zorluğundan geri dönmek istiyor ama ve erasmus koordinatörüde aynı nedenden ötürü macaristana gitmemi söyledi ders kolaylığı için. Yani üni den üni ye değişiyor sanırım.

Aslında her yerde daha kolay ama ingilizceden dolayı sıkıntı yaşıyor bazı öğrenciler. Yoksa buradaki sınavlardan daha kazık sınav yapmaz hiçbir yer. Hatta çoğu derste sınav olmaz ödev olur.

Ve yukarıdaki arkadaş doğru söylüyor, Macarlar Türkleri pek sevmez. Macar arkadaşıma nedenini sorduğumda tarihten geliyor dedi, Avusturya-Macaristan imparatorluğuyla az savaş yapmadık.

• Saolun hocam cevabiniz icin. Dersler hakkindaki goruslerinizi neye dayanarak soyluyorsunuz,siz de mi gittiniz erasmusla ?.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.