Şimdi Ara

Beyler kolay matematik sorularım ve çalışma ile ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aşağıdaki soruları çözüp anlatabilir misiniz ?

birde bişey sorucam çalışmaya devam edicem her türlü ama sizce şuan çokmu geri kalmışım matematikten permütasyon kombinasyon binom olasılık kaldıı biyoloji ve fizik 1 ünte yaptım hergünde paragraf sorusu çözmeye çalışıyorum 20 tane 1-2 günede simetri geometri alıp başlamayı düşünüyorum
     Beyler kolay matematik sorularım ve çalışma ile ilgili bir soru Beyler kolay matematik sorularım ve çalışma ile ilgili bir soru

• üçgen sorusunun cevabının D olması gerekiyor eğer öyleyse şu şekilde çözdüm: her üçgenin 2 farklı renge boyanma durumu var 2.2.2.2.2.2 = 2^6 = 64 ama iki durumda hepsi aynı renk olur 64-2 =62
  • diğer soruda şöyle düşünelim 3 sayısının birini oluşturacağımız sayının son basamağına yazalım elimizde kalan sayılar 5,2,3 ve 4 bunları da 4 kutuya attığımızı düşünelim birinci kutu için 4 seçenek ikinci kutu için 3 , 2 , 1 seçenek diye devam eder yani faktöriyel ifadesi 4! = 24 cevabın A olması gerekiyor
  • Amroth Isilra kullanıcısına yanıt
    2. soruda 3 sayısı 2defa olacağı icin cevap 24 olmaz bence. o yüzden 3! ekleyip 30 buldum ben
  • lebronbest L kullanıcısına yanıt
    2 tane 3 olması farketmez 3'ün bir tanesini zaten iptal ediyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstteki arkadasa iki soru icinde katılıyorum

• 62 ve 24 teşekkür ederim calisma konusunda ne dersiniz sizce cokmu yavasim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Matematikte kombinasyon permutasyon ve olasılık kaldıysa sadece bana göre hızlı bile gitmişsin ben bu dönemlerde ygs fenin çoğu kısmını bitirmiştim eğer fende gerideysen matematikteki ağırlığının bir kısmını fene ver

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.