Şimdi Ara

Beyler KİA CERATO CRDi MI?- SEAT CORDOBA TDi MI? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
27.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kafa calısıor
  • bence seat al.ben beşyıldır kullanıyorum benzinlisini hc bi sorunum olmadı rutin bakımların haricinde.
    şu konuyu da hatırlatayım alacağın arabanın bide servislerini gez hangi serviste tamir icin gelen araba daha çok.eskişhir seat servisini her gittiğimde in cin top oynuyor.demekki sorun cıkartmıyor seat.
  • ben yeni SEAT cordoba TDI stylence 80 hp aldım ve tavsiye ederim ..
  • Bana bu forumda fikirleriyle yol gösteren herkese çok teşekkür ederim.
    Dizel olarak önce Skoda Fabia düşündüm, donanımlısı 29 Milyar dı. Sonra Seat Cordoba dizel düşündüm, metalik boyasıyla 31 Milyardı. 32 Milyara CERATO yu görünce ve donanımının zenginliğini de öğrenince, bu fiata alabileceğimin herhalde en uygunu bu dedim. Ama KİA nın imaj problemi, arabanın yeni oluşu bir istifham oluşturdu bende. Markalı dizel sedan arabaların basic modellerinin dahi fiatlarının daha yüksek oluşu, fiattan dolayı beni CERATO ya itti.Dizel olarak en ucuz alabileceğim aslında Skoda nın donanımsız dizeliydi, o da 26 küsur milyar.
    Sonunda CERATO da karar kıldım.
    Tabii ki CERATO en mükemmel araba değil, ama "FİAT / DONANIM" olarak tercihimi ondan yana kullandım.
    Şimdi de sizlerle objektif olarak CERATO'yla ilgili ilk yorumlarımı paylaşmak istiyorum.

    ÖNCE EKSİLERİ ;

    1.ESP yok (Elektronik stabilite programı)
    2.ASR yok (Anti patinaj sistemi)
    3.Torpidosunda soğutucusu yok.
    4.Direksiyonda, yükseklik ayarı var, derinlik ayarı yok.
    5.Direksiyonda, müzik kontrol düğmeleri yok.
    6.Kliması, ön ve arka bölge ayarlamalı değil.
    7.Yol bilgisayarı,anlık yakıt tüketimini ve lastik hava basınçlarını göstermiyor.
    8.Pasif alarmı var, ama aktif alarmı yok.
    9.Alarm kumandasından 4 cam kaldırması yok.
    10.Araba hızlanınca, kapısı otomatik kapanmıyor.
    11.Cruse kontrol yok
    12.Park sensörü yok.
    13.Far sensörü yok.
    14.Yağmur sensörü yok.
    15.Lastikleri HANKOOK.

    ARTILARI ;


    1.SEGMENTİ;Bu araba onlara göre büyük, geniş ve ferah bir sedan. Bu arabanın rakipleri, MEGAN II, FOCUS 1.6 ve CİTROEN C4, PEUGEOT LOOK 1.6, DİZELLER olabilir.
    2.DIŞ TASARIMI; güzel ve tekerleri dışında hiçbir yerinde plastik yok. Kapı kolları, aynaları, tamponları hep metal. Polo, bunların metal versiyonunu 1 milyar pahalıya satıyor. Arabanın ağırlığı; 1345 kg.
    3.MOTORU; 1.5 Commonrail dizel, 16 subap, 4 silindir, 104 beygir, 240 tork,
    4.YAKITI; Deposu 55 litre alıyor. Şehir içinde,bi arkadaşım ilk depoda 850 km yaptı. Bu da şehir içinde km de, 140 bin lira ediyor. Bu ağırlıktaki sedan bir araba için iyi bir rakam bu.
    5.DONANIM ZENGİNLİĞİ; 10 airbag, 16 inch çelik cantlar, dijital klima, mp3 çalar, teyp, 4 cam otamatik, elektrikli aynalar, immobilizer. Aynı donanımdaki başka marka bir arabanın değeri bundan en az 6-10 milyar arası daha pahalı. Bu araba; 32 Milyar. HEM DE DİZEL
    6.SESSİZLİĞİ; Denildiği gibi araba, sesi içeriye almıyor, sesiz ve yol tutuşu çok iyi, virajları rahat alıyor, yere sağlam basıyor, hızlanması çok iyi ve seri..
    7.SÜSPANSİYONU; orta sertlikte.
    8.İç mekanda kullanılan malzeme kalitesi, alman arabaları gibi.
    9.İç mekanın kullanma ferahlığı ve rahatlığı. Arka koltukta, ara bölmede kolluk olması, önlerinde bardaklık olması, sürücünün de kolluğunun olması, kolluğun içine, bir torpido gözü gibi birşeyler konulabilmesi güzel şeyler.
    10.3 yıl-100 bin km mekanik garantisi var. Diğer marka dizellerde, garanti süresi 2 yıl. Ceratoda istenirse, 240 euro verilerek bu garanti süresi 5 yıla çıkartılabiliyor ve de km limiti olmadan. Ben de öyle yaptım ve şimdi arabamın 5 yıl limitsiz km li garantisi var. Yolda kalsam, ücretsiz yol yardımı, çekici, otel, rent a car, vs ücretsiz, 5 yıl hizmetimde.
    11.Diğer arabalarda çok pahalıya mal olan triger kayışı yok.
    12.Yerden yüksekliği Türkiye şartlarına uygun.
    13.Hem radyo, hem teyp, hem de Cd çalar, sınıfındaki başka hiçbir arabada yok. Teybinin olması bizim şimdiye kadar aldığımız kasetleri telef olmaktan kurtarıyor. mp3 çalarının fonksiyonel kullanımı da çok harika. Cd de hangi parça çalıyorsa, ekranda onun ismini görebiliyorsun, mp3 ü kapatıp açtığında da, kaldığı yerden devam ediyor, tekrar baştan sarmıyor.
    14-Aracın şasi ve alt donanımı 2001 Mazda 3 den alınma.
    15-Yeni bir model ve yeni kasa olduğu için en az 4-5 yıl güncelliğini koruyacaktır. Bu arabanın da, KİA 4X4 ler gibi piyasada tutulacağı ve 2. elinin iyi olcağı kesindir. Nasıl ki, başka marka 4X4 almak isteyip te almaya gücü yetmeyen insanımız UCUZ ve KALİTELİ gördüğü KİA 4X4 lere rağbet etmişse, aynı şekilde DİZEL SEDAN başka marka arabaları almaya gücü yetmeyen insanımız da, UCUZ ve KALİTELİ gördüğü CERATOYA da rağbet edecektir. Bizim milletimizin huyudur, hem UCUZ hem de KALİTELİ ye her zaman rağbet eder. Nitekim bu araba, Kanada'da 2004 yılında sınıfında, 1 yılık kullEN EKONOMİK ARABA seçilmiş. Kia Picanto da, Almanya'da sınıfında 2005 yılının EN EKONOMİK ARABASI seçilmiş.
     Beyler KİA CERATO CRDi MI?- SEAT CORDOBA TDi MI?




  • Arkadaşım sen öyle karar kıldıysan bize bir şey demek düşmez,şimdiden hayırlı olsun..!Bu arada iki aracıda test etmeden konuşmayalım lütfen..
    Bir kere araç 3 silindir ve 80 HP olmasına rağmen Cerato dan daha performanslı,turbosu daha erken devreye giriyor,yol tutuşunu tartışmam bile..,ama arka koltukların dar oluşu Cordoba'nın tek dez avantajı bence,ayrıca gürültü konusunda çok abartılar var o kadar da değil..!Cerato nun da iç hacim genişliğini ve motoru nu tartışmam,sonuçta Çelik Motor..




  • tmm kia güzel de bence seat sonuna kadar

    seat daha performanslı

    süperboy kardesime sonuna kadar katılıorum
  • cerato daha sekil duruo!!
    cordobanin sekli cok igrenc
    donanim olarak cerato daha iyi sanirsam!! hem daha genis!!
    cerato al derim!! ama onlara verecek paraya daha ii arabalar bakabilrsin!! sifir alican dimi?
  • Tabiki 0 alıcam. Biz 4 kişilik aileyiz. Cordobanın arka tarafı bana da dar geldi. Seat ı hiç test etmedim ama Kia yı test ettim 3. vites 110 gördü ki daha gidecek gibiydi
  • Ben de bir süredir kompakt dizel sedan otomobil araştırmaktayım Rio ve Cerato arasında kaldım
    Tamam Cerato doğru seçim sizin için;
    Ancak aralık 2006 da ceratonun yerine Kia Ed çıkacak,cerato sedanın üretimi ve ülkemizde satışı sürer mi
    bilemiyorum,yakında kasa değişecek bir aracı alıp almamakta ben tereddütlüyüm.
  • Kia ED denilen araca henüz bir isim verilmedi. Aralık ta da galiba Çek Cumhuriyetinde üretimine başlanacakmış. İlk etapta Hb sonra da Sw olarak üretilecek galiba. Kereta üretimi devam ediyor. Hatta şu an Güney Kore de makyajlı olan makyajlı Cerato 1.6 VGT 117 hp lik dizel ve 1.6 CVVT 121 hp lik benzinli motorlarla satışa çıkmış. Türkiye' ye de en geç 2007 Ocak ayına kadar gelir herhalde. Sizin bahsettiğiniz ED modelinde de galiba aynı motor olacak. Ama 1-2 seneden önce ED bize ulaşmaz bence...
  • peki bu makyajlı Cerato nun Türkiye ye gelme şansı var mı? Bana kalırsa da Kia ED 1-2 senede ancak gelir. Sonra HB veya SW diyor arkadaşım. Babam Sedan istiyor yani bize uymaz pek o araba..
  • ed niye 1-2 sene sonra geliyormuş?

    kimden bilgi aldınız da konuşuyorsunuz?
  • http://otomobil.milliyet.com.tr/detay.asp?id=4095 den alıntıdır....

    Onun kod adı şimdilik 'ED'

    Kia'nın, Slovakya'da açtığı tesiste üreteceği yeni aracı, 2007'de piyasaya çıkacak. Koreliler, bu aracın asıl adını eylül ayında Paris'te açıklayacak

    Koreli üretici Kia, Slovakya'da kurduğu yeni fabrikasında üreteceği ve Avrupa'ya ihraç edeceği yeni modelini Londra'daki fuarda tanıttı. Şimdilik "ED" kod adıyla tanıtılan aracın asıl ismi, muhtemelen eylül ayındaki Paris Motor Show'da belli olacak.
    Kia'nın, orta sınıf olarak anılan C segmentinde rekabet amacıyla geliştirdiği ve Cenevre Fuarı'nda konsept olara tanıttığı aracı, 4.2 metre uzunluğa, 2.650 mm dingil mesafesine sahip. Bu aracın, geniş iç mekan, rekabetçi donanım özellikleri ve yüksek güvenlik standartlarıyla pazara sunulması planlanıyor.

    Gelecek yıl pazarda
    Avrupa'da gelecek yılın başlarında satışına başlanması planlanan ED, 1.4 lt, 1.6 lt ve 2.0 lt benzinli ve 1.6 lt dizel motor seçenekleriyle pazarda yer alacak.
    Kia Motors Avrupa Başkan Yardımcısı Jean-Charles Lievens, yeni modelin Avrupa pazarındaki müşteriler için tasarlandığını, tam bir Avrupa tasarımı olduğunu belirtmek amacıyla da "European Design" (Avrupai Tasarım) kelimelerinin kısaltması olan "ED" kod adıyla anıldığını söyledi. Lievens, ED'nin Kia Motors'un Avrupa'daki ilk üretim tesisi olan Zilina'da (Slovakya) üretileceğini vurguladı.
    Sadece Avrupa pazarı için üretilen yeni modelin 5 kapılı Hatchback versiyonu 2007 başında, Station Wagon modeli 2007 Eylül ayı ve 3 kapılı spor versiyonuysa 2007 yılının sonunda pazara sunulacak.




  • CRDI CERATO TDI CORDOBADAN DAHA ÇOK DEĞER KAYBEDER İKİNCİ ELDE AMA 5 SENEDEN ÖNCE ARAŞ DEĞİŞTİRMEM DİYORSAN ONA KARIŞMAM SEAT İÇİN BENDENDE FİYAT ALMANI TAVSİYE EDERİM...
  • Bende daha yeni Seat Cordoba TDI stylence 80 aldım. Kafama şu takıldı. Aynı motor VW de 10000 de bakıma giderken seatta 7500 te gidiyor.. Onun dısında VW polo Classic(75) benzinliden inip, cordoba dizel aldım.amacım en az 5 sene kullanmak umarım nasip olur memnun kalırız.Ben VW grubu olmasına güvendim biraz ama bakalım görecez. Bazıları yeni araba seat deyince toyota renault ford varken ona 31-32 verince sanki çokmuş gibi konuşmaya çalışıyor.Artık mantıklımı konusuyorlar yoksa zaman mı gösterecek bakacaz. Bana ilk planda iyi geldi araba.. Süspansiyonlar daha sert direksiyon yumusak.. iç kalitesi iyi.. yol tutuş güzel ve seri geldi bana..bagaj süper.. arka koltukta, bende 2 çocuk var ve yeterli geldi. Daha evvel polo classicle 2 viteste yavaş hızla girerek çıktığım yokuşu cordoba ile zorlandım araç 1 istedi(belki dizel özelliğidir). Umarım ön takım motor v.s özellikler açısından bana polo classic i aratmaz.. KIA ceratoda çok tuttu gibi.. teknik değerleri iyi ..ama zaman herşeyi netleştirecek.. Bilgili arkadaşlar ve Murat Özdemir bey satış temsilcisi olmasına rağmen, objektif fikrini verebilirse daha iyi bilgilenebiliriz belki...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Tergener

    http://otomobil.milliyet.com.tr/detay.asp?id=4095 den alıntıdır....

    Onun kod adı şimdilik 'ED'

    Kia'nın, Slovakya'da açtığı tesiste üreteceği yeni aracı, 2007'de piyasaya çıkacak. Koreliler, bu aracın asıl adını eylül ayında Paris'te açıklayacak

    Koreli üretici Kia, Slovakya'da kurduğu yeni fabrikasında üreteceği ve Avrupa'ya ihraç edeceği yeni modelini Londra'daki fuarda tanıttı. Şimdilik "ED" kod adıyla tanıtılan aracın asıl ismi, muhtemelen eylül ayındaki Paris Motor Show'da belli olacak.
    Kia'nın, orta sınıf olarak anılan C segmentinde rekabet amacıyla geliştirdiği ve Cenevre Fuarı'nda konsept olara tanıttığı aracı, 4.2 metre uzunluğa, 2.650 mm dingil mesafesine sahip. Bu aracın, geniş iç mekan, rekabetçi donanım özellikleri ve yüksek güvenlik standartlarıyla pazara sunulması planlanıyor.

    Gelecek yıl pazarda
    Avrupa'da gelecek yılın başlarında satışına başlanması planlanan ED, 1.4 lt, 1.6 lt ve 2.0 lt benzinli ve 1.6 lt dizel motor seçenekleriyle pazarda yer alacak.
    Kia Motors Avrupa Başkan Yardımcısı Jean-Charles Lievens, yeni modelin Avrupa pazarındaki müşteriler için tasarlandığını, tam bir Avrupa tasarımı olduğunu belirtmek amacıyla da "European Design" (Avrupai Tasarım) kelimelerinin kısaltması olan "ED" kod adıyla anıldığını söyledi. Lievens, ED'nin Kia Motors'un Avrupa'daki ilk üretim tesisi olan Zilina'da (Slovakya) üretileceğini vurguladı.
    Sadece Avrupa pazarı için üretilen yeni modelin 5 kapılı Hatchback versiyonu 2007 başında, Station Wagon modeli 2007 Eylül ayı ve 3 kapılı spor versiyonuysa 2007 yılının sonunda pazara sunulacak.


    arabam.com ithal etmiyecek arabayı.kesin bilgiyi bayiler dahi henüz bilmiyor.

    ancak distribitördem kesin bilgi çıkar.

    benim internetten edindiğim bilgilere ve tahminime göre:

    ekim ayında slovakyadaki fabrika seri üretime geçiyor.

    eylül paris fuarında ed in son hali sergilenicek.isim belli olucak ayrı konu.

    gelecek yıl pazarda demek 2007 başı tüm avrupa genelinde satışta olucak demek.2007 eylül değil

    ed bence bize 5 ay sonra gelir.cerato hb 3 yıldızı zor alarak gelişmekte olan kia yı zora soktu.bu araçla kia

    5 yıldız almak için çalışıyor.

    coupe ya da sw sonra çıkıcak.

    makyajlı cerato sedan da stoklar bitince ithal edilmeye başlar.

    onun bilgisi bayilere gelmiştir ancak stok eritmek için söylemezler.




  • Tergener ve Akincl arkadaşlar, verdiğiniz bilgiler bilgiler için teşekkürler.
    Ben en son aralık ayında yeni nesil dizel motor taşıyan,yüksek beygirli,muhtemelen sedan olacak aracı almak durumundayım,yani ocak ayını bekleyemeceğim sanırım (tüplü broadway'in kahrını bir kış boyu daha çekemeceğim :)). aslında gönlüm 109 beygirlik focus tdci full'den yana ama 45 bin vermek nerde 30 binle arasında çok fark var. (Mecburen Rio'ya kalacağız)
    Önce eylülü bekleyelim bakalım bu arada Legion90 aracını alırsa, deneyimlerini bizimle paylaşırsa seviniriz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: okyanuxs

    Tergener ve Akincl arkadaşlar, verdiğiniz bilgiler bilgiler için teşekkürler.
    Ben en son aralık ayında yeni nesil dizel motor taşıyan,yüksek beygirli,muhtemelen sedan olacak aracı almak durumundayım,yani ocak ayını bekleyemeceğim sanırım (tüplü broadway'in kahrını bir kış boyu daha çekemeceğim :)). aslında gönlüm 109 beygirlik focus tdci full'den yana ama 45 bin vermek nerde 30 binle arasında çok fark var. (Mecburen Rio'ya kalacağız)
    Önce eylülü bekleyelim bakalım bu arada Legion90 aracını alırsa, deneyimlerini bizimle paylaşırsa seviniriz.

    Tabiki aracı Eylül de almayı düşünüyoruz. Deneyimlerimi yazarım.
  • ceratoya 10 gun bindim arkadaşta war. performans cok cok iyi. yapıştırıyor cok guzel, ayrıca motor sesini neredeyse hiç duymuyorsun. cok begendim sahsen...
  • cerato ufak bir makyaj 2007 de gecirebilir.resimlerini gordum.su andaki ceratodan pek farki yok.motorlarda degisiklik olabilir.mesela 1.6 dizel olabilir.ici biraz degisebilir.su andaki cerato zaten bir cok seyi yakalamis.bence beklemeye degmez.seatin bahsettiginiz modeli b sinifi arac.cerato c sinifi arac.her bakimdan cok farkli.karsilastirma saglikli olmaz.saygilar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.