Şimdi Ara

beyler cehaletimi gidermeye yardım edin. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
3.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vforfreedom

quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Hayırlı olsun o zaman kararınız Ölü piksel için çeşitli testler var, google'da aratıp, örnek dosyaları indirebilirsin. Işık sızmasına bak, kutu açılmış mı ona bak, bunlar yoksa da güle güle kullan

başka bişey varmı. birisi yeşil ve siyah resimlerle görüntüyü kontrol ettiğini yazmıştı. nasıl yapılırbu. yada bunun gibi kontroller varmı

Valla tam armut piş, ağzıma düş dedin hocam şimdi. Ben balık vermek yerine, balık tutmayı öğreteyim sana. Bu linkte hazır anlatılmışı var.

• quote:

quote:

quote:

Hayırlı olsun o zaman kararınız Ölü piksel için çeşitli testler var, google'da aratıp, örnek dosyaları indirebilirsin. Işık sızmasına bak, kutu açılmış mı ona bak, bunlar yoksa da güle güle kullan

başka bişey varmı. birisi yeşil ve siyah resimlerle görüntüyü kontrol ettiğini yazmıştı. nasıl yapılırbu. yada bunun gibi kontroller varmı

Valla tam armut piş, ağzıma düş dedin hocam şimdi. Ben balık vermek yerine, balık tutmayı öğreteyim sana. Bu linkte hazır anlatılmışı var.

oda olur hazıra kaçmak istediğimden değil öğrenmek ve bilmek istediğimden sordum... bu arada bu monitör iyimidir... 160 derece görüş açısı var. ips ye çok gerek kalmadı :)

• quote:

oda olur hazıra kaçmak istediğimden değil öğrenmek ve bilmek istediğimden sordum... bu arada bu monitör iyimidir... 160 derece görüş açısı var. ips ye çok gerek kalmadı :)

Şaka yapıyorum yahu

Monitör iyi midir? İyidir, TN panelli, dahili hoparloru mevcut, kağıt üstü 2sn tepkime süreli monitör. Yalnız IPS'i sadece bakış açısı olarak değerlendirme. Burda sana 160 dereceye kadar görüntü verebilir diyor, 160 derece tüm renkleri bozulmadan verir demiyor. İşte bunlar hep pazarlama hileleri. Artı panel farkına hiç girmiyorum ama bence sen IPS'i çıkar kafandan zaten. Boşa karıştırıyorsun kafanı.

• quote:

bu saatten sonra 23" le uğraşma. biraz kafanı karıştırayım
    23" e o parayı verene kadar biraz daha ekle bari 27" 1ms monitör al.

http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/philips-273e3lhsb00-27-273e3lhsb00-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=60857

burada 107 kişi almış, oku biraz.

http://forum.donanimhaber.com/m_63914328/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 6 Mart 2013; 17:16:43 >

• quote:

quote:

Şaka yapıyorum yahu

Monitör iyi midir? İyidir, TN panelli, dahili hoparloru mevcut, kağıt üstü 2sn tepkime süreli monitör. Yalnız IPS'i sadece bakış açısı olarak değerlendirme. Burda sana 160 dereceye kadar görüntü verebilir diyor, 160 derece tüm renkleri bozulmadan verir demiyor. İşte bunlar hep pazarlama hileleri. Artı panel farkına hiç girmiyorum ama bence sen IPS'i çıkar kafandan zaten. Boşa karıştırıyorsun kafanı.

hayda.... bide halkla ilişkiler okuduk. reklam ve pazarlama hileleri gördük. böyle çakal olacaklarını hiç düşünemedim... neden ips almama karşısın bu kadar ya : )

neyse dönmek istemiyorum karardan..

quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

quote:

bu saatten sonra 23" le uğraşma. biraz kafanı karıştırayım
    23" e o parayı verene kadar biraz daha ekle bari 27" 1ms monitör al.

http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/philips-273e3lhsb00-27-273e3lhsb00-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=60857

burada 107 kişi almış, oku biraz.

http://forum.donanimhaber.com/m_63914328/tm.htm

hayda :S

ama bu tek hdmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E017C29F7 -- 6 Mart 2013; 17:19:32 >

• IPS almana karşı değilim hocam. Ben giriş seviyesi bir IPS panel almana karşıyım. Üstelik de öncelikli beklentin oyun ve karasal yayın izlemekken. Yani giriş seviyesi IPS'e vereceğin paraya süper TN panel alabilirsin, göz göre göre tersine gitmene gönlüm razı olmuyor.

Elektronik piyasasında daha ne çakallıklar var, içine girdikçe "vaayyy beee" diyorsun.
  • quote:

ama bu tek hdmi.

bilgisayar için hdmi gerek yok ki
    ses için hoparlör + görüntü için DVI

fiyatı da uygun bak
  • quote:

quote:

ama bu tek hdmi.

fiyatı da uygun bak

tv de gerek var ama . ben anlayamadım neden hdmi kullanılmıyo... birde benim 5+1 ses sistemim var monitördeki ses le çakışmazmı. kullanmak istemesem ?

• quote:

quote:

quote:

ama bu tek hdmi.

fiyatı da uygun bak

tv de gerek var ama . ben anlayamadım neden hdmi kullanılmıyo... birde benim 5+1 ses sistemim var monitördeki ses le çakışmazmı. kullanmak istemesem ?

tamam işte

bir HDMI var ona uydu alıcı bağlarsın
    bilgisayarı da DVI dan bağlarsın ki sesi de gitmemiş olur monitöre

aklına takılan olursa yukardaki konudan kullanıcılarına sorarsın direkt kullanandan cevap alırsın. ben bu sefer kaçtım
    />

5+1 ses sistemini kullanırsın.

çakışma falan olmaz kolay kolay. Denetim masasından bilgisayardaki ses çıkışını seçiyorsun nasıl olsa. istediğini kullanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 6 Mart 2013; 17:29:43 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

ama bu tek hdmi.

fiyatı da uygun bak

tamam işte

çakışma falan olmaz kolay kolay. Denetim masasından bilgisayardaki ses çıkışını seçiyorsun nasıl olsa. istediğini kullanırsın.

abi valla güzel monitörmüş.. hdmi ile dvi arasında görüntü farkıda yok. bi ses iletiyo. e bende onu istemiyorum.. : ) iyi çeldin kafamı komisyonmo alıyon :D

quote:

IPS almana karşı değilim hocam. Ben giriş seviyesi bir IPS panel almana karşıyım. Üstelik de öncelikli beklentin oyun ve karasal yayın izlemekken. Yani giriş seviyesi IPS'e vereceğin paraya süper TN panel alabilirsin, göz göre göre tersine gitmene gönlüm razı olmuyor.

Elektronik piyasasında daha ne çakallıklar var, içine girdikçe "vaayyy beee" diyorsun.

bilirkişisin saygı duyuyorum : ) ne dersen onu yapıyım bari : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E017C29F7 -- 6 Mart 2013; 17:29:50 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ama bu tek hdmi.

fiyatı da uygun bak

tamam işte

abi valla güzel monitörmüş.. hdmi ile dvi arasında görüntü farkıda yok. bi ses iletiyo. e bende onu istemiyorum.. : ) iyi çeldin kafamı komisyonmo alıyon :D

yok komisyon almıyorum ama vatan bilgisayar bana lazım. 50 tane bilgisayar aldım daha da 100 tane alırım inşaallah

açık kalması lazım, Vatanı yaşatma derneği mi açsam ne yapsam, iyi hatırlattın

elimden geldiğince forumda ve çevremdeki insanlara f/p ürünler bulmaya çalışıyorum. bütün semtin pc toplama danışmanı benim bu arada

• quote:

elimden geldiğince forumda ve çevremdeki insanlara f/p ürünler bulmaya çalışıyorum. bütün semtin pc toplama danışmanı benim bu arada

adam vatanın ajanı beyler

e normal abi bilgilisin. ama şöyle bişey var vatanda 750

ama buralarda 600 e kadar var

http://www.akakce.com/monitor-led/en-ucuz-philips-273e3lhsb-27-fiyati,587185.html

güvenilirse bunlardan birinden alırım

bide 27 '' çok değilmi arkadaş nasıl bakıcam ben o monitöre. yakından oyun oynarken ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E017C29F7 -- 6 Mart 2013; 17:37:16 >

• quote:

quote:

http://www.akakce.com/monitor-led/en-ucuz-philips-273e3lhsb-27-fiyati,587185.html

bide 27 '' çok değilmi arkadaş nasıl bakıcam ben o monitöre. yakından oyun oynarken ?

vatanda da haftasonu %25 indirimle düz 600 lira oluyor. daha ucuza bulmak zor indirim gününde.

hani 5 metreden oynarım, kablosuz km set alırım diyordun
    1 - 1,5 metre mesafeden rahat kullanılır gibi geliyor bana.

dedim ya alanlara sor bir yakınlık sorun oluyor mu diye.

• quote:

quote:

quote:

vatanda da haftasonu %25 indirimle düz 600 lira oluyor. daha ucuza bulmak zor indirim gününde.

hani 5 metreden oynarım, kablosuz km set alırım diyordun
    1 - 1,5 metre mesafeden rahat kullanılır gibi geliyor bana.

dedim ya alanlara sor bir yakınlık sorun oluyor mu diye.

yaparım tabi. ama bide onlar için ayrıca masa almak felan lazım. 1 metre çok be arkadaş. keşke yapabilsem bi kablosuz alsam felan ama onada bi mouse pad ve klavye altlarına masa ayrıca el becerisi olarak yapabilceğimide sanmıyorum. ama süper olurdu be 1 metreden 27 ''

• quote:

IPS almana karşı değilim hocam. Ben giriş seviyesi bir IPS panel almana karşıyım. Üstelik de öncelikli beklentin oyun ve karasal yayın izlemekken. Yani giriş seviyesi IPS'e vereceğin paraya süper TN panel alabilirsin, göz göre göre tersine gitmene gönlüm razı olmuyor.

++

Aynen katılıyorum.

Eğer amacın ayarlarıyla oynamak, color dengesiyle oynamak vs. vs. yapmak olsaydı alırdınız üst seviye bir IPS monitör (asus gibi) paşa paşa kullanırdınız.

Ama amacınız oyun ve yayın olduğu için @dusty hocam gayet iyi söylüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: aramazmert

quote:

++

Aynen katılıyorum.

Eğer amacın ayarlarıyla oynamak, color dengesiyle oynamak vs. vs. yapmak olsaydı alırdınız üst seviye bir IPS monitör (asus gibi) paşa paşa kullanırdınız.

Ama amacınız oyun ve yayın olduğu için @dusty hocam gayet iyi söylüyor.

Eh, yine de karar arkadaşa ait. Biz önerileri sunduk, gerisi onun bileceği iş.

• quote:

Eh, yine de karar arkadaşa ait. Biz önerileri sunduk, gerisi onun bileceği iş.

Doğru, karar yine de arkadaşa ait biz yardımımızı elimizden geldiğince yaptık .
  • sağolun üstadlar : ) va panel ile tft panel arasındaki fark nedir bu arada
  • quote:

quote:

Bu linkte vermiş olduğunuz Asus güzel bir monitördür. En azından kafanızdaki alternatifiniz net, o güzel.

evet abi aynen . ama bi karar veremedim. 3d monitör bulamıyorum adam gibi.

quote:

quote:

mesela bu benim gösterdiğimden ? ki bu dediğim 1 ms . neden 5 ms olmasına rağmen bu kadar pahalı ve neden öneriyosunuz

Çünkü MX239H IPS panel. O kağıt üzerindeki 5 ms tepki süresi işin gerçeğine bakarsanız daha da yüksek olarak geri döner size. Ben IPS panel çok severim, hatta şu an ofiste IPS panel kullanarak yazıyorum bu mesajı da ama sizin için bence gerekli değil. Yani bir monitöre, IPS bir monitöre para veriyorsak giriş seviyesi IPS de olsa profesyonel kullanmalı ki o cihazın hakkını vermeli. Ha derseniz ki ben kalibrasyonla uğraşırım, profilleriyle uğraşırım, tepkime süresi de çok koymaz o zaman buyrun alın tabii MX239H'yi.

ben her açıdan rahat görme amacıyla ips panel istiyorum.. birde ilerde autocad vb programları öğrendiğimde çizimde yapıcam.. ama bu arada oyun ve filmlerde her açıdan rahat ve güzel görüntü istiyorum. sürekli monitörü ey boynunu kaldır dik dur tek açıdan görüntü al sıkıldım vallahi

lg lm serilerinden birini almaya karar verdim oyunlarda hızlı olan bir modeli varmı bu lglerin

• quote:

Orijinalden alıntı: hacbil90

lg lm serilerinden birini almaya karar verdim oyunlarda hızlı olan bir modeli varmı bu lglerin

Bütçenizi bilmiyorum ama LM760S'in oyun performansından memnun çok kişi var.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.