Şimdi Ara

beyler cehaletimi gidermeye yardım edin. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
3.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: brsaltnc

monitörün tepkime süresi düşük olmasıı gerekiyorda ondan dedim.
    misal sniper le adama nişan aldın ateş ettin ama o seni daha evvel vurmuş
    görüntü geciktiğinden sen algıda sorun yaşıyorsun
    Birde bence 3d alacaksan +başağrısı olmasın diye 120hz lik monitörlere bak 60hz yeterli değil 3d için araştırdığında sende anlıcaksın.
    Biraz daha bütçeni arttır 3d 120hzlik monitörlere bak

abi ips-led-3d tepki süresi düşük birde 120 mhz .. varmı gerçekden rüya gibi benim için şuan :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: vforfreedom

quote:

Birde bence 3d alacaksan +başağrısı olmasın diye 120hz lik monitörlere bak 60hz yeterli değil 3d için araştırdığında sende anlıcaksın.

abi ips-led-3d tepki süresi düşük birde 120 mhz .. varmı gerçekden rüya gibi benim için şuan :)

ıps olarak yok
    led+1920x1080p tepki süresi düşük 120hz lik monitörler var örneğin
    http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/asus-vg236h-23-vg236h-3d-lcd-monitor/productdetails.aspx?I_ID=54982 %25 indirimle şuan %8 indirimli fiyatı 788tl 700 civarı alırsın
    yada
    http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/benq-xl2410t-236-xl2410t-w-3d-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=51715
    ama ben asusu tercih edrdim çünkü bir videoda xl2420t ile renk karşılaştırması vardı ve asusun renkleri daha iyiidi

• Net olarak 120 Hz mi değil mi emin değilim, hatırlamıyorum ama alın o zaman size monitör ASUS VG27AH.
  • quote:

quote:

quote:

ıps olarak yok
    led+1920x1080p tepki süresi düşük 120hz lik monitörler var örneğin
    http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/asus-vg236h-23-vg236h-3d-lcd-monitor/productdetails.aspx?I_ID=54982 %25 indirimle şuan %8 indirimli fiyatı 788tl 700 civarı alırsın
    yada
    http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/benq-xl2410t-236-xl2410t-w-3d-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=51715
    ama ben asusu tercih edrdim çünkü bir videoda xl2420t ile renk karşılaştırması vardı ve asusun renkleri daha iyiidi

fiyatıda aşırı değil... ama en ufak farklı bi açdan görüntü bozulcak dimi yine ? illa dik durucam yada monitörü eğip bükücem . oda özelliği varsa.. bide bişey sorucam hocam. oyunları 2d den 3d yemi çeviriyo yoksa oyunların 3d modu felanmı var. ki ben öyle bi mod hiç görmedim..

• quote:

Hocam 60 hz'lik pasif 3d kime ektradan baş ağrısı yapmış? Önceki mesajlardan birinde de çakma demişsiniz. 120 hz'lik aktif monitöre birşey diyemem gayet kullanışlı, tepki süresi düşük, 2d performansı iyi ama f/p olarak pasif monitörler gayet uygun. Yani tercih meselesi. Ben gayet de güzel kullanıyorum hiçbir sıkıntım da yok şükürler olsun...

• quote:

tam ona bakıyodum hocam.. 500 tl lik monitörlerden farkı nedir peki..

http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/asus-vx238h-23-vx238h-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=64400

mesela bu benim gösterdiğimden ? ki bu dediğim 1 ms . neden 5 ms olmasına rağmen bu kadar pahalı ve neden öneriyosunuz

Hocam bu yeni IPS monitörlerden çünkü. Çerçevesiz + hoparlörleri var ki bunlar 3W olmasına rağmen Bang & Olufsen hoparlörler bu da benim dikkatimi çekti.

Onun haricinde @dusty hocamın dediği:

quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Çünkü MX239H IPS panel. O kağıt üzerindeki 5 ms tepki süresi işin gerçeğine bakarsanız daha da yüksek olarak geri döner size. Ben IPS panel çok severim, hatta şu an ofiste IPS panel kullanarak yazıyorum bu mesajı da ama sizin için bence gerekli değil. Yani bir monitöre, IPS bir monitöre para veriyorsak giriş seviyesi IPS de olsa profesyonel kullanmalı ki o cihazın hakkını vermeli. Ha derseniz ki ben kalibrasyonla uğraşırım, profilleriyle uğraşırım, tepkime süresi de çok koymaz o zaman buyrun alın tabii MX239H'yi.

mesajına sonuna kadar katılıyorum. IPS monitör alıpta ayarlarını kurcalamazsanız vs. hiç gerek yok bunu almaya. Ama derseniz ki ben uğraşırım alın kullanın bu canavarı.

Bende LG D2342PN monitör ve ve gayet iyi. Yanlış hatırlamıyorsam TN panelli bir mönitör bizimkisi.

Birde aşağıda neden online oyunların kıstas alındığını sormuşsunuz. Arkadaş cevap vermiş ama bende cevap vereyim.

Online oyunlarda monitörün gecikmesi ne kadar düşük olursa (yani kısaca lag/lagecy değeri) sizin için o kadar iyidir. Bu da monitörün tepki süresine bağlıdır. Online oyun oynarken gidip ateş ederken ya da karşınızdaki size ateş ettiğinde bi bakmışsınız çoktan ölmüşsünüz. Bu yüzden online oyunlar kıstas alınır.

• quote:

Orijinalden alıntı: keko keko

quote:

Hocam 60 hz'lik pasif 3d kime ektradan baş ağrısı yapmış? Önceki mesajlardan birinde de çakma demişsiniz. 120 hz'lik aktif monitöre birşey diyemem gayet kullanışlı, tepki süresi düşük, 2d performansı iyi ama f/p olarak pasif monitörler gayet uygun. Yani tercih meselesi. Ben gayet de güzel kullanıyorum hiçbir sıkıntım da yok şükürler olsun...

Etraflıca 3D araştırması yaptığımda öğrenmiştim 2 ayrı gözede gelen kare sayısıyla alakalı buda uygun ve sorunsuz 3d seyrinin en az 100 hz ideal olarkta 120hz alınmasını tavsiye ediyorlar ki
    biraz tuzlu tabir ettiğimiz 3d ler genelde 120hz üretiliyor

• quote:

Etraflıca 3D araştırması yaptığımda öğrenmiştim 2 ayrı gözede gelen kare sayısıyla alakalı buda uygun ve sorunsuz 3d seyrinin en az 100 hz ideal olarkta 120hz alınmasını tavsiye ediyorlar ki

O sizin dediğiniz aktf 3d teknolojisidir. Pasifte iki göze aynı anda geldiği için biz zaten 60 hz'te izliyoruz 3d'yi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keko keko -- 4 Mart 2013; 21:58:57 >
  • aktif-pasif 3d nedirki ? birde oyunlarda 3 d nasıl oluyo otomatikmanmı çeviriyo 3d ye yoksa oyunların özel modumu var..
  • quote:

quote:

O sizin dediğiniz aktf 3d teknolojisidir. Pasifte iki göze aynı anda geldiği için biz zaten 60 hz'te izliyoruz 3d'yi

abi şu aktif pasit olayı nedir
  • quote:

quote:

quote:

abi şu aktif pasit olayı nedir

kekokeko arkadaş haklıymış ben aktif 3d araştırmışım
    senin soruna gelince Alıntı olarak
    1. Pasif gözlükler ile aktif gözlükler arasında 3D izleme zevki açısından belirgin bir fark yok. 3D algısı daha çok size sunulan filmlerin kalitesiyle doğru orantılı olarak değişiyor.

2. Aktif gözlükler pahalı, pasif gözlükler ise ucuz.

3. Aktif gözlükler pilli ya da şarjlı, dolayısı ile zahmetli, pasif gözlüklerde şarj derdi yok, zahmet vermiyor.

4. Aktif gözlükler ağır pasif gözlükler ise hafif.

5. Kafanızı hareket ettirmeniz pasif gözlük kullanımında görüntü kalitesini etkilemiyor ama aktif gözlüklerde sağda – solda görüntü titremesi hissi uyandırıyor.

Uzun lafın kısası aktif gözlük pek MEMUR işi değil… Bana hem ucuz hem masrafsız bir şey lazım ama pahalısıyla aynı işi görsün diyorsanız pasif gözlük teknolojisi tam size göre.
    NOT_
    pasif gozlük artıları ve eksileri
    *1080p 3d izleyemezsin
    *alttan ve üstten 9 derece toplamda 18 derece icerisinden izleyebilirsin
    *sinemalardan çalabilirsin :D
    aktif gözlük ün artıları
    +her açıdan 3d izlenilebilir (178 derece)
    +1080p 3d görüntü alabilirsin
    +daha iyi bir 3d performansı var
    sonuç olarak üstüste koyduğunda ekonomik olarak pasif3d en hayırlısı)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brsaltnc -- 5 Mart 2013; 11:07:41 >

• quote:

senin soruna gelince Alıntı olarak
    1. Pasif gözlükler ile aktif gözlükler arasında 3D izleme zevki açısından belirgin bir fark yok. 3D algısı daha çok size sunulan filmlerin kalitesiyle doğru orantılı olarak değişiyor.

2. Aktif gözlükler pahalı, pasif gözlükler ise ucuz.

3. Aktif gözlükler pilli ya da şarjlı, dolayısı ile zahmetli, pasif gözlüklerde şarj derdi yok, zahmet vermiyor.

4. Aktif gözlükler ağır pasif gözlükler ise hafif.

5. Kafanızı hareket ettirmeniz pasif gözlük kullanımında görüntü kalitesini etkilemiyor ama aktif gözlüklerde sağda – solda görüntü titremesi hissi uyandırıyor.

Uzun lafın kısası aktif gözlük pek MEMUR işi değil… Bana hem ucuz hem masrafsız bir şey lazım ama pahalısıyla aynı işi görsün diyorsanız pasif gözlük teknolojisi tam size göre.
    NOT_
    pasif gozlük artıları ve eksileri
    *1080p 3d izleyemezsin
    *alttan ve üstten 9 derece toplamda 18 derece icerisinden izleyebilirsin
    *sinemalardan çalabilirsin :D
    sonuç olarak üstüste koyduğunda ekonomik olarak pasif3d en hayırlısı)))

pasif 540 diye bölüyo dimi ? abi nasıl izleme farkı yokki biri 1080 biri 540 yarı yarıya fark etmezmi ama şu kesin sanırım aktif pahalı-yorucu-meziyetli baş ağrıtıcı vs.

• açıklamada yazılı zaten 1080p 3 d görüntü alamazsın + görüş açın kısıtlanır vs
  • quote:

açıklamada yazılı zaten 1080p 3 d görüntü alamazsın + görüş açın kısıtlanır vs

dedin ya pek fark yokdur ondan dedim.. abi hem tv hem monitör olarak kullanabileceğim bi alet varmı. mesela full hd led tv olsa hdmi ile benim ekran kartına yani pc yede takabilirmiyim.. mesela maç günleri alıp salona götürsem tv olarak kullansam sonra tekrar monitöre dönse felan.

bu arada sd yayın benim yayın. full hd de görüntü çamur oluyomu hala
  • uydu alıcısı ile bağlantısıyla kendi monitörüne bağlayıp kullanabilirsin
    bunun için 2 hdmı bağlantılı monitörlere bak arsıra tv izlemek içinde kullanabilirsin
  • quote:

uydu alıcısı ile bağlantısıyla kendi monitörüne bağlayıp kullanabilirsin
    bunun için 2 hdmı bağlantılı monitörlere bak arsıra tv izlemek içinde kullanabilirsin

uydu alıcısımı ? nasıl olcakki o ya iyice kafam karıştı

uydudaki 3 lü jack ı monitöre nasıl aktarıcamki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E017C29F7 -- 5 Mart 2013; 11:25:06 >
  • tvmonitörlerin tepkimeleri fazla en mantıklısı uydu alıcısının bağlantı çıkışıyla monitöre görüntü aktaracaksın hdmı kabloyla bukadar tabi uydu alıcısının hdmı çıkışları olması gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brsaltnc -- 5 Mart 2013; 11:28:36 >
  • quote:

tvmonitörlerin tepkimeleri fazla en mantıklısı uydu alıcısının bağlantı çıkışıyla monitöre görüntü aktaracaksın hdmı kabloyla bukadar tabi uydu alıcısının hdmı çıkışları olması gerek

problem bu işte sd kullanıyorum evde d smart.. ve hdmi kablom yok : ) arkadaşlarım tv ile pc yi dvi ile bağlardı. bende hdmi ile bağlarım diye düşünüyorum
  • Ara d-smart'ı "Ben hd'ye geçiyorum kardeşim artık!" de hocam. Bu sayede hd kanallara da sahip olmuş olursun.
  • quote:

Ara d-smart'ı "Ben hd'ye geçiyorum kardeşim artık!" de hocam. Bu sayede hd kanallara da sahip olmuş olursun.

pahalı sanırım.

abi onu boşverde ne yapıcam ben ya :S ne seçicem karar veremedim
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.