Şimdi Ara

Beyler bunu nası yapıyoz canım çekti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Beyler bunu nası yapıyoz canım çekti





    yaptım oldu


     Beyler bunu nası yapıyoz canım çekti

     Beyler bunu nası yapıyoz canım çekti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi South Korea -- 12 Temmuz 2011; 13:31:01 >







  • hamuru yoğurcaksın yoğururken ocakta da yağ ısıtcaksın sonra hamuru yağın içine atcaksın, orada bi güzel pişcek eğer aromalı yapmak istersen aromadan kastım böyle yeşillik falan atmak istersen yoğurduktan sonra şekil verirken arasına sokuşturcaksın
  • netten baktım maya falan diyo ya bi deneyecem valla canım çekti olursa olur
  • maya hamuru yoğurmadan önceki aşamada.. hamur yapmayı biliyo musun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: South Korea

    netten baktım maya falan diyo ya bi deneyecem valla canım çekti olursa olur


    Arı maya mı?
  • Hemen söyliyeyim :)

    Mayalamayla uğraşma bence.Git; pide veya ekmek fırınlarından biraz hamur al.Pişi yapmak için alıcam de.

    Bi gazete ser. Gazetenin üstüne biraz yağ dök gezdir.Bi tabağa da yağ koy.Hamuru ellemeden önce elini yağla hamurdan bir yumruğun yarısı kadar kopar.Onu kızgın yağlı tavaya at, altını üstünü pişir.

    Aynı işlemi ne kadar yemek istiyorsan yap.Yanınada domates peynir dil.

    Afiyet olsun ;)
  • hamur al tavaya yağ dök. elini ıslat hamurdan parça koparak ellerinle ez (mümkün olduğu kadar incelt) tavada pişir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beyler Bu Ney ? Ban mı yedim ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Git fırından ekmeklik hamur alacam abi de . Al 3-5 tane sonra kızart
  • beyler şuan bi kaba un maya bide tuz kodum su koyacam heyecanlıyım
  • burda bizde krofne diyorlar buna galiba..ya da cok benziyor
  • eger tatli yeniliyorsa,ustune toz seker,ya da marmelad mmmmmmmmmm..muthis
    google international da arat
  • beyler hamura suyu kattım fazla katmışım çok cıvık oldu un ekledim baya ekledim hemde şimdi iyi yine cıvıklık var braz hamuru dinlenmeye aldım15 20 dk sonra yapacam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JAMESx

    hamur al tavaya yağ dök. elini ıslat hamurdan parça koparak ellerinle ez (mümkün olduğu kadar incelt) tavada pişir...


    Elini ıslatta gör e... Kızgın yağa sulu birşey atılır mı læ. Ortaya muhteşem bir havai fişek gösterisi çıkar

    Bunun adı pişidir.
    Fırınlardan ekmek hamuru alın 2-3 tane. (Ekmek fiyatı ile aynı)
    Elinizi hafif yağlayıp hamuru ufak ufak koparın ve avuçlarınızın arasında bastırın.
    Kızgın yağın içine atın ve yaklaşık 2 dk. kadar kızartın. Ama sık sık ters çevirin yoksa yanar.

    Ayrıca hamuru fazla kalın yaparsanız üst kısımlar kahverengi olur ama içindeki hamur sıvı kalır ve çok yağ çeker. Avucunuzun arasında inceltin öyle kızartın.

    Beyaz peynir, domates, salatalık ile götürün



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 12 Temmuz 2011; 12:18:16 >




  • Çok severim bunu
  • beyler ben şimdi yeni kalktımda kafaltı yapacaktım birden aklıma geldi
    hamur hazır elimi yağlayıp tavaya atayım çayımıda kodum off seviyom kavaltıyı
  • Bir öğrenci evi klasiği tamamen gerçek hikayedir

    Fırına gidersin önce 2 tane ekmek hamuru alırsın tamamen aç olan 3 öğrenciysen sonra eve gelirsin onları koparırsın içine kaşar koyarsın bir güzel pişirirsin çıkarırsın bi ısırık alırsın arasına reçel akıtırsın bir daha ısırsıın boş mu kaldı nutella sür yine boş mu kaldı bu kez de tereyağ sür ve 3 kişi bütün tok kal..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: South Korea

    beyler ben şimdi yeni kalktımda kafaltı yapacaktım birden aklıma geldi
    hamur hazır elimi yağlayıp tavaya atayım çayımıda kodum off seviyom kavaltıyı


    Dayanamadım yazıcam.

    Sen bi p*k yapamazsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: South Korea

    netten baktım maya falan diyo ya bi deneyecem valla canım çekti olursa olur


    hamuru hazırlayacan içine maya atacaksın sonra küçük yuvarlak şekiller vercen avuç büyüklüğünde yağa atıp kzıartınca kabaracak satten tadi güzeldir
  • bitane pişirmeyi denedim bu kadar büyümedi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.