Şimdi Ara

Beyler bir akıl verin evlilik konusu her şeyi bize yıkıyorlar (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
3
Favori
10.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: also

quote:

Orijinalden alıntı: dennisrodman

nereden gelen bir adetmiş sorsana? osmanlıdan kalma adetmiymiş...bunları duydukca tiksiniyorum yemınle, kaç kurtar kardesım kendını

güzel kardeşim bende anlamadım konya tarafında böyleymiş her şeyi erkek tarafı yaparmış birde bana utanmadan madem pazarlık yapıyorsun o zaman hadi pazarlık yapalım annemgil altın isteyecek dedi birde düğünde takılan altınlar kime takılırsa onunmuş borç harç olursa ordan kapatmayacakmışız

dostum yanlış anlamada bencede kaç kurtul bunu diyen hatundan fayda gelmez adama
  • quote:

benle pazarlık yapma dedi.

herşeyi ama herşeyi sen ödeyeceksin denmesine karşı çıkan birine şu cevabı veren bi kız zaten işi cıvıtmıştır çoktan. ne alaka ne pazarlığı derler adama? pazardan karpuz mu alıyoz ne pazarlığı? hani evlilik sevgiydi hani evlilik hayata birlikte kanat germekti? hani kızlar duygusaldı kızların tek istediği sevgiydi?

quote:

ben karışmam evi geçindirmek senin görevin hayatta karışmam diyor

quote:

kız arkadaşım tutturdu tek taş alacaksın isediği tektaş ta 2000 3000 civarı dedim çok pahalı o fiyata oturma grubu alınır yok dedi illa alacaksınız sen nasıl insansın para düşkünüsün dedi

bekara karı boşamak kolaydır derler, evet benim oturduğum yerden sana 'SAKIN EVLENME' demem bikaç tuşa basmak kadar kolay benim için. ama allah aşkına şu kızın söylediklerine bi kendin bak, korkarım ki yaşayacakların yukarıdaki seyhzade1983 gibi olmasın.

not: kızlar cıvıtmaya çok meğilli varlıklardır, senin insanlığına dil uzatan biri, eğer kibarca ayrılmak istediğini söylesen busefer de terkedilmiş gibi görünmemek için sana ağzına geleni söyleyebilir, nasıl olsa çocuk ayrıldı bari atabildiğim kadar b*k atayım diye seni çok kırıcı sözler sarfedebilir.

bir insanın insanlığına dil uzatmak buakdar kolay olmamalı.

http://forum.donanimhaber.com/m_72675864/mpage_1/f_/key_//tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi möööö -- 28 Mart 2013; 11:38:17 >

• bu kadar şeyden sonra zaten evlenseniz de sorunlar artacaktır. ya oturup aileler karar alacak ortakça ya da ....
  • Hala evleneyim mi diyo salak mısın arkadaşım ya akıllı adam kalmadı bu forumda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

ben seni maddiyat için sevmedim dedi
    millet kızlara neler alıyor sen alamıyorsun

Bak sana söylediği cümlelerin iki tanesinki çelişkiyi gör...
    Hem diyor ki maddiyat için sevmedim , hem de diyor elalem kızlara neler alıyor... Bu ne pehriz bu ne lahana turşusu derler o hesap....
    Ailesi de anasının gözü , kız da anasının gözü... Bunlar seni çikita muz gibi soyarlar , evlendikten sonra da yedi sülalesine kul köle yaptırırlar haberin olsun....

Gideceksin Babasının karışına ....

Bak .... amca

Benim durumum böyle böyle...
    Senin istediğin hizmetleri karşılayamam...
    Adet , töre falan felan bunlar bu saatten sonra olacak işler değil... Benim imkanların senin isteklerini karşılayamaz... Benim durumum bu size yapacaklarım da .......................... 'lardır...

Heee bi de öyle düğünde takılanlar kızın anasına gider felan bunları hiiiiç tanımam... O altınlar bizimdir , tasarruf yetkisi de eşim ile bende olacaktır diyeceksin... Kabul ederlerse ne alaa... yok derlerse sepet havası... Allah çarşınıza pazar versin diyip vurup kapıyı çıkacaksın...

Ben de evlendim... Ne örf adet ne öyle yüzsüzlük hiç bir şey görmedim kız tarafından...
    Düşün nişan alışverişine bile kız tarafından kimse gelmedi... Sırf yanlış anlaşılır sanki damat'a masraf ekstra masraf çıkarırız diye çekindiler..
    Eşim o zamanlar bir kere bile ağzını açıp bizde şöyledir böyledir , bu kadar bunu istiyoruz şu kadar bundan istiyoruz demedi....
    Fuzuli masraflar fuzuli isteklerde bulunmadı... Hep ılımlı yaklaştı hem kendisi hem ailesi...

Tabi bizde eşşek olmadık.... Her şeyin elimizden geldiği kadar en iyisini en kalitelisini aldık bu jestlerine karşı...
    Nşanda ailemizden takılan altınlar olsun , düğündeki takılar olsun hep elimizden geldiği kadar en iyileri oldu...

Yatak odası takımını ve mutfak çeyiz eşyalarını kız tarafı aldı , diğerlerini ben...

Bana fuzuli masraf çıkarmadıkları için elim rahattı... Beyaz eşyanın en kalitelisini , mobilyanın en iyisini aldım.. Gelin arabasını bile VIP Viano kiraladım nasıl olsa elim rahattı....

Allah razı olsun ne eşim ne ailesi en ufak bir olumsuzluk çıkarmadı bana....

Sen en kısa zamanda yol ver o kıza ve aç gözlü ailesine... Kuyruğu bi kaptırırsan kurtaramazsın kendini....
    Sen de rezil olursun ailende...

• şuan sorunu çözsen bile bir ömür o bayanla ve onun ailesiyle uğraşacaksın... bence kendne biraz zaman tanı ve düşün eğriyi doğruyu.... herkes herşeyi kendi yapıyor... kredi vs. ile... herşeyinizin bir anda olması da gerekmiyor ki yavaş yavaş alınır herşey. onlarınki nasıl bi mantık anlamadım... gelenekçi aileler hep böyle gelenekten ziyade de işlerine öyle geldiği için öyleler...
  • evlenmeden önce bu muhabbetler yüzünden birçok çift ayrılıyor. zaten insanlar birbirlerini bu durumda tanıyor. kaynanam benim yatacağım yatağa ne karışır hakeza benim annem karımın kullanacağı çamaşır makinesine ne karışır.. büyükler yol gösterir herşeyin ortasını bulmaya çalışır ama illaki benim istediğim olacak deyince orda iş kopuyor araya soğukluk giriyor acaba?? diye düşünmeye başlıyor insan.

durumlar bellidir aşağı yukarı bu aileler tarafından bilinir. kızın ailesi benden yapamayacağım şeyler istediğinde iş inada girer ben de abartı şeyler isterim bu sefer de başlamadan biter ki en hayırlısı odur bence.

anlayışsız bir karım ve ailesi olacağına bekar gezerim daha iyi
  • quote:

quote:

nereden gelen bir adetmiş sorsana? osmanlıdan kalma adetmiymiş...bunları duydukca tiksiniyorum yemınle, kaç kurtar kardesım kendını

güzel kardeşim bende anlamadım konya tarafında böyleymiş her şeyi erkek tarafı yaparmış birde bana utanmadan madem pazarlık yapıyorsun o zaman hadi pazarlık yapalım annemgil altın isteyecek dedi birde düğünde takılan altınlar kime takılırsa onunmuş borç harç olursa ordan kapatmayacakmışız

yok öle bi dünya düğünde takılanlar gelinle damadın olur, hem bir şey yapmıcaklar bir de kıza takılan altınara koncaklar. oh valla

ben de bu yoldayım da, bizde nişanı falan kız tarafı yapıyo, dediğin gibi yatak odası mutfağın birbölümü vs vs kız tarafına ait. bazen öle adetti madetti karışıklıklar oluyor ama oturulup anlaşılıyor,

bir de bu adetleri çıkartanın allah belasını versin ne kadar salakça ve gereksiz şeyler.

Bununla birlikte madem adet tutkunu insanlar, sen kalkıp desen ki, bizde de adet böyle böyle desen, kız tarafı ev alır desen, balayını kız tarafı karşılar falan desen ne yapacaklar çok merak ediyorum. Yok efendim bizde adet öyle değil diyecekler. İyi güzel de, sizde de adet onların adeti gibi değil bunu idrak edemiyorlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SinapS -- 28 Mart 2013; 13:20:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: seyhzade1983

Merhabalar.

Sadece ilk yazdığını okudum ve sana tavsiyem şu.

Bir evliliğin en güzel günleri düğün alışverişi esnasında yaşanan tatlı koşuşturmadır fakat BU DEĞERLİ KOŞUŞTURMAYI BİLE bir yarış haline getiren aile ve aile bireyleri (amca,dayı,hala,yenge vs yada herneyse) olduktan sonra senin ilk kavgaların bu alışveriş esnasında başlar.

Benzer bir durumunun daha kötülerini ben yaşadım ve şuan 1,5 yıllık evli olmama rağmen 1 yıldır resmi nikahlı eşimden ayrıyım.

Sana ve bu durumda olacak herkese ilk tavsiyem ayakkabı ayağını sıkıyorsa çıkar at!

açıkcası restini çek, yok seviyorum, yok o da beni seviyor falan filan diye düşünme çünkü varlık seviştirir yokluk dövüştürür gerçeği aklının bir tarafında kalsın.

daha en başından maddi konularda seni köşeye sıkıştırmak isteyen insanlar varken sonu daha kötü olur.

kaç kendini kurtar.

Saygılarımla
    ŞK.

+1 Adam tam da benim yazacaklarımı yazmış...

8 yıl evli kaldım..en başında aynı sorunlar vardı...En sonunda aynı sorunlar..Ömrümü yediler..Para ve bitmeyen isteklerle..Sonra hepsi birlikte gittiler BOŞANINCA tabii...

Dünya varmış onu anladım...

AYAĞINI SIKAN AYAKKABIYI GİYME demiş arkadaş ve çok doğru söylemiş...

Memlekette KIZ nüfusu daha FAZLA..Sen düzgün adamsan...Birçok düzgün insan da seni bekliyordur EVLİLİK konusunda...

Acele etme,Olmuyorsa boşver...

UYAR OĞLU İNSANLAR BULMAK LAZIM ,, HIYAR OĞLU DEĞİL...

Vazgeç bu işten de görsünler dünyanın kaç bucak olduğunu...

Salla Yollaaaaa......Bak Keyfine...

• quote:

Orijinalden alıntı: caiz2005

Arkadaşım sen şimdi karşına alıp açık açık konuşmaz tavrını koymazsan evlendikten sonra hiç laf söyleyemezsin. O zaman gidersin tüm eşyaları kendi istediğin yerden ucuza beğenirsin, daha iyi duruma gelene kadar bunlarla idaret edeceğiz dersin. Gönlü sendeyse gelir yok derdi eşyaysa yol ver gitsin. Yakında benim düğünümde olacak çok şükür böyle vaziyet yaşamadım hiç.

Bir ilde tüm eşyaları kız tarafı alırmış damat birşeye elini sürmezmiş. Adettenmiş. Neresidir aklıma gelmedi şimdi.

Ev yapacaksan tuğladan, kız alacaksan Muğla'dan!
  • quote:

quote:

hahahahaha kardeşim cehennem hayatı yaşamak istiyorsan evlen onunla,bu kadar diyorum.Paragöz insanlardan her zaman nefret etmişimdir.Allah kolaylık versin sana.Büyük konusmayayım ama 30 35 bintl masraf ne demek ya,ben düğün bile yapmayı düşünmüyrum,yemekli nikahla geçiştircem,isterse kabul etmesin.

• nefes alsın yetercimisin arkadaş gelmiş burda akıl arayana kadar bi bidon benzin döküp yakamadınmı kızı hayret bişi yaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanyasar

quote:

Orijinalden alıntı: caiz2005

Arkadaşım sen şimdi karşına alıp açık açık konuşmaz tavrını koymazsan evlendikten sonra hiç laf söyleyemezsin. O zaman gidersin tüm eşyaları kendi istediğin yerden ucuza beğenirsin, daha iyi duruma gelene kadar bunlarla idaret edeceğiz dersin. Gönlü sendeyse gelir yok derdi eşyaysa yol ver gitsin. Yakında benim düğünümde olacak çok şükür böyle vaziyet yaşamadım hiç.

Bir ilde tüm eşyaları kız tarafı alırmış damat birşeye elini sürmezmiş. Adettenmiş. Neresidir aklıma gelmedi şimdi.

Ev yapacaksan tuğladan, kız alacaksan Muğla'dan!

Doğru böyle birşeydi. Aslı astarı var mı bilmiyorum da bunu duymuştum. Bir daha unutmam bu sözü

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nizipliyim

quote:

Arkadaşlar öncedende açmıştım benzer konular 1 yılı aşkındır ilişkim var aileler tanıştı kız tarafı konyalı ve onların adete göre her şeyi erkek tarafı yaparmış bizim adete göre nişan kına yatak odası kız tarafı yapar ama kız tarafı buna yanaşmıyor benim bütçem elverişli değil kıza söyledim babam hayatta yapmaz dedi benim ailemde çok sert tepki gösterdi öyle şey mi olur diye kıza o zaman para birikene kadar bekliyecez dedim ben bekleyemem dedi madem bekliyecektik neden ortaya çıktık dedi dedim herke yıllarca nişanlı kalıyor olmaz dedi benle pazarlık yapma dedi. Birde hiç bir şey yapmıyorlarmış gibi nişan ve kına için ayrı salon istiyorlar evin masrafı dayanması döşenmesi 30 35 000 tl tutuyor şimdide bekleyemem diyor ne yapmam lazım dostlar

saf misin daha dun konyaliyla nisAnlandim oyle bi sey yok seni yemisler

kardeş hiç bir konyalıda yok benim teyzem, dayımda konyalı ile evli onlara sorduk böyle bir şey yok dediler saçma dediler ama bazı konyalılar baya bir şey isteyip düğünde takılan altınları alıyormuş dün resti çektim anneme babama söyleyecem dedi bu iş bitecek dedi ben seni maddiyat için sevmedim dedi sevseydim sen işsizken senle olmazdım dedi bende iyi git söyle ailene dedim tamam dedi dün gece bir şey olmamış gibi aradı az konuştuk kapattım yattım bilmiyorum söyledimi söylemedimi ondan öncesnde baya bir ağlayıp zırladı millet kızlara neler alıyor sen alamıyorsun herkes ailesinin karşısında duruyor sen duramıyorsun bilmem ne falan filan işte ben bu işten baya soğudum açıkçası

• quote:

Orijinalden alıntı: u9ur10

nefes alsın yetercimisin arkadaş gelmiş burda akıl arayana kadar bi bidon benzin döküp yakamadınmı kızı hayret bişi yaa

öyle bir şeyle alakası yok kardeş bu bana ilk başta adet gelenek görenekten bahsetti tamam dedik ama iş ailelere açılınca değişti çünkü iş ciddiye binince işin boyutu ve rengide değişiyor bana diyorki babam ablamada yapmadı bana neden yapsın bende dedim peki ben her şeyi yaptım baban bize ne yüzle gelcek hiç bir halta karışmadan köşeye çekilecek sonra kızımın evi diye gelecek yok öyle yağma bu kızlar iş ciddiye binince değişiyorlar bunu çok net anladım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: u9ur10

nefes alsın yetercimisin arkadaş gelmiş burda akıl arayana kadar bi bidon benzin döküp yakamadınmı kızı hayret bişi yaa

öyle bir şeyle alakası yok kardeş bu bana ilk başta adet gelenek görenekten bahsetti tamam dedik ama iş ailelere açılınca değişti çünkü iş ciddiye binince işin boyutu ve rengide değişiyor bana diyorki babam ablamada yapmadı bana neden yapsın bende dedim peki ben her şeyi yaptım baban bize ne yüzle gelcek hiç bir halta karışmadan köşeye çekilecek sonra kızımın evi diye gelecek yok öyle yağma bu kızlar iş ciddiye binince değişiyorlar bunu çok net anladım

valla sülalede kaç tane ablayı evlendirdik yok böle bişi

• Kardeş annen seni kadir gecesinde doğurmuş hemen o kızı bırak.Başı böyle olanın sonu ne olur
  • az önce işyerindeki arkadaşlarıma konuyu gösterdim, tüm masrafların erkeğe bırakılacağını ve hatta altınları kız tarafının alacağını da duyunca millet yerlere yattı hala gülüyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: |S|P|Q|R|

az önce işyerindeki arkadaşlarıma konuyu gösterdim, tüm masrafların erkeğe bırakılacağını ve hatta altınları kız tarafının alacağını da duyunca millet yerlere yattı hala gülüyolar

valla kardeş ben iş yerimde millete anlatmaya utanıyorum sadece yeni evli arkadaş var ona sordum her şeyi erkek tarafı yapacak diye çocuk şok oldu
  • Dostum sen milletin dediğine aldırma. Ben bundan 5 kat daha fazlasını isteyen kız tarafları da gördüm. Özellikle doğuda bir tek sandık verilir kıza o kadar. Kızın üstüne takılan kızın olur elden verilen kız tarafının. Bu süreçlerden zor kurtulursun illa ki karşına çıkacak ve ömründen 3-5 sene götürecek. Burada iş kıza düşüyor kız eğer seni gerçekten seviyorsa sana kaçar da zaten, sen elinden ne geliyorsa ölç tart ve yapabileceğini söyle, ailesine de borç ile evlenmek altınlarımıza dokunmak istemiyorum de, eğer sizin de elinizden birşey geliyorsa yardım edin gelmiyorsa bazı şeylerden fedakarlık edelim de. Ama senin babanda para varsa onu yemezler hacı o zaman zorlarlar. Kız da aynen şu cümleyi kursun babasına "başınızı öne eğdirmemi istemiyorsanız karşı çıkmayın" gibisinden o zaman anlarlar. Ama senin kız baştan ana babacı gibi duruyor o zaman sakat durum, genelde şimdi kızlar ana babalarını pek sevmez geçinemez görünür ama evlendikten sonra ne hikmetse tam tersine döner. Yine de iş kızda bitiyor bunu bil.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.