Şimdi Ara

Beyler 18 e girdim sizce sgk ya gitmelimiyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler 18 yaşına girdim sizce sgk ya gitmelimiyim hala okuyorum bi sorun olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kardeşim 20 yaşında okuyor dün bir baktık 3500 lira sgk borcu çıktı onu sildireceğiz sgk'ya gidip öğrenci belgeni verirsen siliyorlarmış...
  • okul bitince knk
  • https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/index.jsf
    DİĞER ÖDEMELER>GSS PRİM
    sorgula.
  • 15 tatilde okul acikmidir acaba gidip alsam öğrenci belgesini?

• gitmezsen 20 yaşında 3 milyar borç çıkarıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank Drebin

kardeşim 20 yaşında okuyor dün bir baktık 3500 lira sgk borcu çıktı onu sildireceğiz sgk'ya gidip öğrenci belgeni verirsen siliyorlarmış...

Mezun olup eger mesela iki sene okula gitmediysen borcu faiziyle odetiyorlar. Eger okulu bitirir bitirmez universiteye gecis yaptiysan borc odemiyosun. Ama dedigim gibi gec gittiysen mecbur oduyosun silinme gibi bisey yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • git kanka el mecbur.... kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın

yarın öbürgün karşına çıkarırlar bikaçbinliralık faturayı
  • Hemen git bekletme

• bana da 550 çıktı öğrenci belgesiyle sildirebiliyor muyuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: voldemorth

15 tatilde okul acikmidir acaba gidip alsam öğrenci belgesini?

hala öğrenciysen yapmana gerek yok diye biliyorum bu arada edevletten çıkartabilirsin öğrenci belgesini
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerkEmre

quote:

Orijinalden alıntı: Frank Drebin

kardeşim 20 yaşında okuyor dün bir baktık 3500 lira sgk borcu çıktı onu sildireceğiz sgk'ya gidip öğrenci belgeni verirsen siliyorlarmış...

Mezun olup eger mesela iki sene okula gitmediysen borcu faiziyle odetiyorlar. Eger okulu bitirir bitirmez universiteye gecis yaptiysan borc odemiyosun. Ama dedigim gibi gec gittiysen mecbur oduyosun silinme gibi bisey yok

yok mezun olduğu sene üniversiteyi kazandı, şu an öğrenci. yani mezun olup 2 sene beklemedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mütercüman

https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/index.jsf
    DİĞER ÖDEMELER>GSS PRİM
    sorgula.

Hocam ben sorguladim 1641.54 yaziyor borc tutarda ben suan 18 yasindayim ve lise bitti. Tekrar sinava hazirlaniyorum. Ne borcu bu hocam ya? Aydinlatirmisiniz beni.. Gss ne demek

• quote:

Orijinalden alıntı: LaHeL

quote:

DİĞER ÖDEMELER>GSS PRİM
    sorgula.

Hocam ben sorguladim 1641.54 yaziyor borc tutarda ben suan 18 yasindayim ve lise bitti. Tekrar sinava hazirlaniyorum. Ne borcu bu hocam ya? Aydinlatirmisiniz beni.. Gss ne demek

18 yaşına giren birisi artık babasının sigortasından faydalanamaz. Ancak okuduğuna dair bir belgeyi (öğrenci belgesi) sgk dairesine götürmesi gerekir...

• quote:

Orijinalden alıntı: LaHeL

quote:

DİĞER ÖDEMELER>GSS PRİM
    sorgula.

Devlet der ki 18 yasini bitiren her erkek ya okumak ya da sigortali bi iste calismak zorunda. Calismiyorsan genel saglik sigortasi kapsaminda borç odemek zorundasin. Bununda belirli testleri var. Gelir testini yaptirmazsan devlet belirledigi miktarda para kesiyor. Mesela bana 136 lira belirlemis ve her ay icin kesmiş. Suan gecikme faizi ile 550 kusur lira borcum var. Ve odemek zorundayim. Gecen ay teste başvurdum. Yaklasik 1 ay da aciklandi ve 45 tl olarak.belirlendi. her ay 45 lira odemek durumundayim ama eski borcum o sekil kaldi. Mecburum odemeye yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.