Şimdi Ara

Beyaz Far Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle belirtmek isterim ki aracım Grande Punto. Farlar H4, sisler ise H1. Aydınlatma konusunda hiç bilgi birikimim yok bu yüzden konu açmak istedim. Bir yenilik yapmak adına farlardan değişikliğe gitmek istedim. Ve hiçbir şey bilmediğim için konu açmak istedim bir kaç sorum olucak;

1-) Uzunlar ve kısalar aynı far üzerinde mi oluyor?(Gerçekten hiç anlamıyorum)
    2-) Birkaç yorum okudum parklar sarı kalıyor onları da değiştirin diyorlar, gerek var mıdır?
    3-) Hangi markayı tercih etmeliyim?(Philips XtremeVision, Osram Nightbreaker, Philips Diamond Vision ya da sizin önereceğiniz markalar)
    4-) Sanırım lumen olarak adlandırılıyor, kaç K tam olarak beyaz ışık verir?

Ve her şeyden önemlisi; eğer karşı taraftan gelecek kişinin gözünü alacak şekilde bir aydınlatma sağlıyorsa kesinlikle orjinal halde kalmasından yanayım.

• Hocam benim farlarda h4 uzun kısalar aynı ampülde.Eski sahibi taktırmış fakat ne taktırdığı konusunda hiç bir fikrim yok.Farları açtığımda beyaz olması gerçekten çok güzel bir görüntü fakat kesinlikle tavsiye etmiyorum.Yağmurlu havada aydınlatma 0 en yakın zamanda normal halojen ile değiştireceğim ben ampülleri.Karanlık sürüşlerde bile aydınlatma istediğim gibi değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

Hocam benim farlarda h4 uzun kısalar aynı ampülde.Eski sahibi taktırmış fakat ne taktırdığı konusunda hiç bir fikrim yok.Farları açtığımda beyaz olması gerçekten çok güzel bir görüntü fakat kesinlikle tavsiye etmiyorum.Yağmurlu havada aydınlatma 0 en yakın zamanda normal halojen ile değiştireceğim ben ampülleri.Karanlık sürüşlerde bile aydınlatma istediğim gibi değil.

Hocam yağmurda çok sıkıntı olmaz gibi, genelde şehir içinde oluyorum ve geceleri yağmurlu zamanlarda çok nadir sürdüğüm oluyor. Karanlıkta da kötüyse o zaman olmaz.
  • Zaten yağmurda bir defa kaza yaparsın o da yeter. Açıkça söyleniyor, beyaz olanların aydınlatması iyi değil.
    Ya Philips XtremeVision veya standart ampul. Diğerleri için masrafa değmez.
    Eğer mercek taktırabilirsen led çok iyi gider.
  • H4'ler çift flaman, kısa-uzun tek ampulde. 55/60W değerinde, ben şu an aracımda 90/100W Narva H4 4500K beyaz kullanıyorum, piyasadaki diğer 55W'lıklara nazaran daha iyi aydınlatıyor ancak yüksek güç nedeniyle elektrik tesisatınıza eksta yük bindirir, servis gözetiminde taktırmanızda fayda var.

Ancak malesef 100W bile yeteri kadar iyi aydınlatmıyor bence, gerçi ön camımda film var onun da etkisi var sanırım.
  • Tam beyaz olanlar yağmurda sıkıntı çıkarıyor diye Philips Cyrstal Vision aldım ben. Beyaz ve sarı arası tatlı bir ışık veriyor. En önemlisi de yerler yaşken beyaz ampüller kadar sıkıntı oluşturmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Tam beyaz olanlar yağmurda sıkıntı çıkarıyor diye Philips Cyrstal Vision aldım ben. Beyaz ve sarı arası tatlı bir ışık veriyor. En önemlisi de yerler yaşken beyaz ampüller kadar sıkıntı oluşturmuyor.

Sanki bu işimi görür gibi, normal farlardan bir tık az aydınlatıyor sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Egea Ön Far Önerisi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Xtreme Vision Osrsm NB'den bir tık geride aydınlatma perfornansı Hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Xtreme Vision Osrsm NB'den bir tık geride aydınlatma perfornansı Hocam

Çok sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum. Yağmurlu havada diğerleri gibi sorun çıkarmaz en azından.
  • bende takipte olayım, punto evo orjinal farıyla kullanıyorum, gece iyi ama yağışta yetersiz kalıyor. belki daha iyi bir öneri gelir.
  • Aracımda çeşitli H4 ampüller kullandım.Osram Nb plus baya iyiydi..Şuan kullandığım ""philips racing vision h4"" ise içlerinde en güçlü ve beyaza yakın olan.Daha önce ülkemizde pek bulunmuyordu ama artık baya var..
    ..Ben 3-4 aydır kullanıyorum bir sıkıntı yok özxellikle zifiri karanlık yolda gücü çok belli oluyor yağışlı havada biraz görüş kaybı var renk beyaz oldugu için..Ömrü kısa deniyor sanırım bakalım ne kadar gidecek göreceğiz..Osramlar 2 sene kadar dayanmıştı sonra sözleşmiş gibi 2 hafta arayla ikisininde kısaları yanmıştı.
  • Hala kararinizi vermediyseniz bir kaç öneri de bulunabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Cowinenge

Hala kararinizi vermediyseniz bir kaç öneri de bulunabilirim

Tabi ki hocam, çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1881-193∞

quote:

Orijinalden alıntı: Cowinenge

Hala kararinizi vermediyseniz bir kaç öneri de bulunabilirim

Tabi ki hocam, çok sevinirim.

Hocam benim size önerim farlarinizi Halojen yerine Led yapmanız, Aliexpresste H4 ledler satiliyor bunun size sağlayacağı 3 avantaj var;

1-) Aydınlatma gücünüz artacak yani birim alana düşen ışık miktarınız artacak bu sayede farınızin vurduğu yerleri daha net daha parlak göreceksiniz.

2-) Beyaz renkli halojenlerin ömrü kısadır kullanılan malzemeden ve beyaz olması için yapılan işlemlerden dolayı, ledlerde böyle bir sorun yok.

3-) Iyi ve dolu görünüm, bundan kastım şu ledler daha fazla ışık gücüne sahip olduğu için farlarınız daha ışık dolu ve daha güzel görünecektir (bu madde biraz saçma oldu ama olsun :D)

Önerilerim bu kadar H4 tipi farlar çok iyi aydınlatmaya sahip değildir yetiyorsa karar sizin önünüzde 3 seçenek var fakat bazı insanlar (örneğin ben) gibi karanlıkta görüşünüz zor ise ledlere yonelebilirsiniz.
    Bizim ailede Qashqai var yanlış hatırlamıyorsam H7 ampul kullanıyor güçlü de farları var fakat ben gece daha fazla görüş istiyorum sanki önümü göremiyormuş gibi hissediyorum o yüzden sis farlarini açmak zorunda kalıyorum. Bu konularda baya bi araştırma yaptığım için yardımcı olmak istedim iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cowinenge -- 15 Haziran 2017; 19:33:0 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.