Yeni sezon hazırlıklarını İstanbul'da sürdüren Beşiktaş, İtalya Ligi Serie (A) takımlarından Catania karşısında ilk hazırlık maçına çıktı.
Geride kalan sezonda hem Turkcell Süper Lig, hem de Fortis Türkiye Kupası'nı kazanma başarısı gösteren Beşiktaş, yeni sezon öncesi ilk hazırlık sınavını İtalyan ekibi Cataina'ya karşı verdi. Karşılaşmanın 31. Dakikasında Martinez’in golüyle 0-1 mağlup duruma düşen Beşiktaş, Tello’nun 55. Dakikada attığı harika serbest vuruş goluyle 1-1’lik eşitliği yakaladı ve maç bu sonuçla tamamlandı.
Siyah-beyazlı takımda, sakatlıkları süren İbrahim Toraman, Ekrem ve Delgado, 19 Yaş Altı Genç Milli Takım'da bulunan Rıdvan ve Necip'in yanısıra takımdan ayrılması gündemde olan Tomas Zapotocny, Catania karşısında kadroda yer almadı.
Beşiktaş: Rüştü, Erhan Güven, Ferrari, İsmail Köybaşı, Ernst, Fink, Uğur İnceman, Erkan Zengin, Sivok, Serdar Özkan, Nobre
Orhan Şengürbüz'ün anısına 1 dakikalık saygı duruşu yapılıyor ------------------------------------------------------------------------------------------
Dk1: Ve karşılaşma başladı..
Dk3: Nobre ceza sahası dışından yerden vurdu top direğin dibinden auta çıktı..
Dk5: Erkan bu sefer kaleyi düşündü top kaleci Andrea'nın ellerinde kaldı..
DK7: Erkan Zengin sağ kanattan ortasını yaptı... Penaltı noktası üzerinde Nobre rövaşata denedi ama top auta çıkıyor...
Dk10: Morimoto sağ çaprazdan kaleye sert vurdu... Rüştü son anda topu kornere gönderdi..
Dk12: İsmail soldan çok hızlı geldi.. Ceza sahası içine ortasını yaptı. Nobre göğüs pası ile Erkan'ın önüne indirdi Erkan yerden şutunu attı kaleci yatarak pozisyonu engelledi..
Dk16: Beşiktaş taraftarlarının takımlarına büyük desteği var..
Dk17: Ernst ceza alanındaki Nobre'yi gördü ama hakemin ofsayt bayrağı havada...
Dk:20 Mascara çok sert vurdu... Rüştü iki hamlede topun sahibi oldu...
Dk:26 Ernst rakibinden kurtulmak isterken yerde kaldı... Beşiktaş orta alandan serbest vurduş kullanacak...
Dk:30 Fink ceza alanı dışından sert vurdu top farklı şekilde auta çıktı..
Dk31: GOL MARTINEZ Beşiktaş : 0 - Catania: 1
Dk33: Sol kanattan serbest vuruş kullanıldı. Ceza sahası içinde boş kalan Martinez kafayı vurdu topu ağlarla buluşturdu...
Dk37: Oyunun kontrolü bu dakikalar da Catania takımının kontrolünde..
Dk40: Karşılaşmanın ilk yarısında son 5 dakika içine girdik.. Beşiktaş: 0 - Catania: 1
Dk42: İsmail Köybaşı defansın arkasında topla buluştu hakemin ofsayt bayrağı havada...
Dk45: İlk yarı sona erdi.....Beşiktaş: 0 - Catania: 1
Dk46: Ve ikinci yarı başladı..
Dk46: Hakan Arıkan, Tello, Yusuf, Bobo, Holosko Oyuna girdi.. Rüştü, Nobre, Serdar Özkan Uğur İnceman ve Erkan Zengin oyundan çıkan isimler oldu.
Dk48: Christian ceza alanı dışından sert vurdu... Hakan Arıakn iki hamlede topun sahibi oldu...
Dk52: Beşiktaş serbest vuruş kazandı..
Dk53: Tello serbest vuruşu kullandı. Defanstan dönen topa Sivok gelişine çok sert vurdu top auta çıktı..
Dk55: GOOOOOLLLLLL TELLOOOO
Dk58: Beşiktaş ceza sahası içinden serbest vuruş kazandı Yusuf, Tello'ya pasını verdi Tello düzgün bir vuruşla topu Catania ağlarına gönderdi..
Dk61: Fink topu ağlara gönderdi ancak hakem ofsayt kararı verdi..
Dk65: Defansın arkasına gönderilen uzun topa Holosko yetişemedi top auta çıktı..
Dk70: Sivestre sol kanattan ortasını yaptı... Top direk kaleye gitti ama Hakan topu çeldi..
Dk71: İbrahim Üzülmez oyuna girerken İsmail Köybaşı oyundan çıkan isim oldu..
Dk77: Bobo sol çizgide topla buluştu ama top kontrolünü sağlayamayınca top taça çıkıyor...
Dk84: Holosko ceza alanındaki Bobo'yu topla buluşturmak istedi ama kaleci çıktı ve topa kontrol etti...
Dk90: Ve karşılaşma sona erdi... Beşiktaş : 1 - Catania : 1 Maç sonucu...
Kaynak : Maraton.com.tr
Beşiktaşlı arkadaşlar açmamış ben açıyım dedim.
Beşiktaşlılar girmiyo foruma protesto mu ne ediyolarmıs
Başlıkta ''tat vermedi'' yazıyor ama maçı izlemediğim için iyi mi oynadık yoksa kötü mü oynadık bir şey söyleyemeyeceğim.
Ayrıca bu maç ölçü değil bence.
Yıldız transferine ihtiyacımız var.
Ernst-Fink, Ernst-Cisse ikilisi kadar etkili olacak mı bilemiyorum.
Holosko inşallah ilk yarıdan itibaren form tutmaya başlar.
Defansta Ferrari uyum sağlayacaktır ve Toraman'la etkili olacaktır diye düşünüyorum.
Şampiyonlar ligi için özellikle yıldız transferine ihtiyacımız var.
Nihat nasıl dönecek bu da önemli.Eski Nihat bence Bobo'yu da hareketlendirebilir.
Bakalım Barış Kupası'nda nasıl bir görüntü çizeceğiz?
Tat vermedimi??
İlk maç olmasına rahmen iyi oynadık, özellikle ismail gerçekten kalite.Yusuf dakida 90'da yine defansı maymun etti.
Bu kadro ligte her türlü ağırlığını koyar.Ayrıca Nihat'ta katılcak daha takıma.Transferde daha bitmedi, M.Denizlide söyledi.Ozaman CL'de bile iş yaparız.
Birde neyi protesto ediyoruz?Anlamadım.
Yılın ilk maçıydı ve 3 gün sonra Barış Kupası var fazla kasmamız iyi oldu.Ortasaha göbeğinde çok iyi pas yapıyoruz ve Ferrari,Sivok ikilisi topu gayet iyi soktu oyuna;ortasahadan çok iyi oyun kurdular.Erhan kendi mevkisi olmamasına rağmen sağ bekte bir alternatif olarak gayet iyiydi.Erkan Zengin'i bu maçta beğendim;sağ kanatta iyi işler yaptı.İsmail de Bjk formasıyla ilk maçı olmasına rağmen iyiydi.Serdar Özkan topu yerinde kullandı ama yeteniğiyle karşılaştırılırsa bu maçtaki performansı kötü,genelde ki kazmalığı bugün yoktu.Yeni transferlerle oluşan sisteme genel bakışım bu yönde.Kasmaya gerek yoktu dediğim gibi.
Beşiktaş ilk 15 dakika iyi top oynadı. Özellikle İsmail göze batan oyunculardandı. Eğer aynı performansı devamettirir ve üstüne eklerse milli takımın değişilmezi olur. Ofans yönü güçlüydü Beşiktaş'ın ama defansı için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Takayuki diye bi Japon oyuncu vardı çok önemli 2 pozisyon yakaladı ama gol yapamadı. Onun yerinde normal bir forvet olsa kesinlikle o pozisyonlar gol olurdu. Birde GS'ninde yaşadığı bir sorunu BJKde gördüm; Duran toplar. Birçok duran topta kafayı vuran rakip takımdı.
Bu aksaklıklar elbette giderilicektir.
kapalı yine her zamanki gibi formdaydı ''kahrolsun kayseri eşeklere özgürlük'' felan:
bu maçta sevindiğim tek nokta 9 senedir ibodan o kanadı alamayan birinin ortaya çıkmış olması, oda deli iso
Maçın hepsine bakamadım ama İzlediğim bölümlerde İsmail göze battı. Hele faul olan pozisyonda Tello ' ya attığı pas tam usta işiydi. O pası Carlos vb atsa spiker öve öve bitirmezdi ama İsmail'in çok iyi pası için a bile demedi.
Bir tane de ofsayt olan pozisyonda bir pası vardı tamam pozisyon ofsaytı ama bence attığı pas yine çok akıllıcaydı. Geriye doğru baktı ve sanırım Fink'ti yerden tam ayağına attı topu. Finkt'e vurdu gol oldu.
Daha sonradan belkide o pozsiyonla birebir aynı sayılabilecek bir pozisyonda Üzülmez'in ortası (Pas diyemiyeceğim ortaya doğru havadan vurdu) rakip defansa gitti. Oysaki o da yerden çıkartsa BJK'lı bir oyuncu aynen ilk pozisyondaki gibi defansın biraz gerisindeydi ve top ayağına gelirse vursa gol olurdu.
Pozisyonları ofsayt olmasına rağmen yorumlamanın nedeni eğer ofsayt olmasa iki aynı pozisyonda İsmail'in ve Üzülmez'in neler yapabileceklerini karşılaştırmak içindi.
Bu çocukta ısrar edilirse parlayacak gibi gözüküyor.
Uğur Melekenin dediğinine bakılırsa Ferrariyi beğenmemiş.Finkinde hucuma destek çıkamadıgını söylüyor erkanı beyenmiş
İsmail gerçekten çok iyi bir oyuncu ve dikkatimi çekti,İbrahim Üzülmez'in orta yapabilen versiyonu :)
Maçtaydım bugün ve ismail gerçekten çok iyi performans gösterdi..
İsmail benim arkadaşımın iskenderunda beraber top oynadığı çocuk çıktı. Performans ve kalite olarak teknik olarak çok iyiymiş duyumlarıma göre.
ismail çok iyiydi fink le ferrariyi beğenmedim. Erhan güvenin ayağı açılmıyor ağır. erkan zengin burak yılmazın bi başka versiyon. bobo nun top oynamaya gönlü yok. yusufla tello bıraktığımız gibi iyiler istekliler. serdar özkana hiç girmiyim zaten yine BERBAT. 2. devre çıkan takımda 7 yabancı vardı toraman gelince stoperlerdne birini mi kesicek ernst fink ten birini mi kesicek nasıl olacak çok merak ediyorum. Yine kabiliyetsizler sürüsü bi takımımız var pres gördükmü geriye dönüyoruz yan pasa başlıyoruz oyun sıkışıyor. Topla alıp gidebilien birebirde adam eksiltebilen bitek yusuf var bide ismail. ama zaten yusufun kondisyonu belli. Birebir adam geçip geçtikten sonra da adam gibi pas verebilen bi kanat oyuncusuna çok ihtiyacımız var.. yada 10 numara.
quote:
Orjinalden alıntı: omertalord
ismail çok iyiydi fink le ferrariyi beğenmedim. Erhan güvenin ayağı açılmıyor ağır. erkan zengin burak yılmazın bi başka versiyon. bobo nun top oynamaya gönlü yok. yusufla tello bıraktığımız gibi iyiler istekliler. serdar özkana hiç girmiyim zaten yine BERBAT. 2. devre çıkan takımda 7 yabancı vardı toraman gelince stoperlerdne birini mi kesicek ernst fink ten birini mi kesicek nasıl olacak çok merak ediyorum. Yine kabiliyetsizler sürüsü bi takımımız var pres gördükmü geriye dönüyoruz yan pasa başlıyoruz oyun sıkışıyor. Topla alıp gidebilien birebirde adam eksiltebilen bitek yusuf var bide ismail. ama zaten yusufun kondisyonu belli. Birebir adam geçip geçtikten sonra da adam gibi pas verebilen bi kanat oyuncusuna çok ihtiyacımız var.. yada 10 numara.
ferrari için yorum yapamayacağım ama ben finki beğendim. beklediğimden iyi çıktı. cisse den daha yararlı olacağından %100 eminim.
takımı dikine götürebilecek oyuncu lazım.
QUARESMA olsun bu oyuncu.
kırk yılın başı iddaa'da beşiktaşa verdim o da yatırdı. bir daha beşiktaşa güvenirsem mehmet topuz gibi olayım
quote:
Orjinalden alıntı: Özgür Can
kırk yılın başı iddaa'da beşiktaşa verdim o da yatırdı. bir daha beşiktaşa güvenirsem mehmet topuz gibi olayım
Hazırlık maçlarına iddaa oynamak zaten çokta akıllıca bir durum değil...
Ben takımı çok begendim. Gerçekten güzel pas yaptırlar. Özellikle pas taktikleri şahaneydi. Topu alan oyuncu, 2 kişinin üzerine gidiyor, o 2 kişide onun üzerine gelince 1 oyuncu boşta kalıyor ve ona pas atarak oyunu genişletiyorlar. Bkz. Yusufun yaptıgı. Soldan rakibin üzerine gidiyor ve solda boş ismaile pasını atıyor ama dün fazla tutmadı bu taktik çünkü sürekli ofsayta düştüler. Finkin ara pasları gerçekten şahane yahu adam anında görüyor nerde hangi adam var hemen ona atıyor. Ferrariye gelince gökhan zandan daha iyi olduguna hiç şüphe yok. Üstelik adam hızlı koşuyor ve çok sağlam bir fizigi var, gökhan gibi ağır gülle gezmiyor sahada. Hava toplarına biraz daha hakim olursa bence çok saglam bir oyuncu. Özellikle sivokla çok iyi anlaşıyorlar. Gelelim erhanla, erkana. Ben bu kadar uyumlu 2 futbolcu çok nadir gördüm. İkiside sağ kanada güç katlılar. Hem gençler, hem hızlılar, hemde özgüvenleri var. Erkan çok güzel paslar veriyor. Erhan ise hızlı ve bazen güzel çalımlar atıyor. Tabiki birde sağ tarafa çok iyi kaçıyor. Yani alanını iyi kullanıyor.
as kadroylamı çıkmışlar ? eğer öyle ise gerçekten bjk den bir şey olmaz bu sene. biz paf takım kadrosu ile neler yapıyoruz siz as kadro ile bu takıma karşı oynayamadıysanız bence bu sene hiç bir şey beklemeyin.