Şimdi Ara

Beşiktaş Avrupada yok Ülke Puanı da yok :( (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
90
Cevap
0
Favori
4.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ax

şaka gibi hayır uefada gruplardan çıkıp hamburg ve atleticoya şanssız şekilde elendik bir sürü puan topladık.sırf bir yıl avrupaya gidemedik diye unutuldu galiba bunlar.hayır beşiktaş ne yaptı bizim yaptığımızdan fazla.uefada çeyrek final mi gördün geçen sene.bazen düşünüyorumda bizim yaptıklarımızı bjk ve fener yapsa ne olurdu diye heralde konuşturmazlardı bizi...

Beşiktaş Avrupada yok Ülke Puanı da yok :(

• Olay Türkiyenin avrupadaki şimdiki yeriyse o geçmiş puanların hiçbir etkisi kalmadı...Bu sezon en son 2008-2009 sezonundaki puanlar dikkate alınacak...Her takımın avrupada başarılı olduğu dönemler vardır...Son yıllarda da bu Beşiktaştı...Daha önce Fenerbahçe ondan öncede Galatasaraydı...Kavgaya gürültüye gerek yok...Bakınız puanlar aşağıda...Beşiktaş son zamanlarda avrupada daha başarılı zaten uefa sırlamasıda bunu gösteriyor...Şu anda Beşiktaş 52. , Fenerbahçe 53. , Galatasaray 60. ...2007-2008 sezonu bu yıl siliniyor...

Ülke:http://www.uefa.com/memberassociations/uefarankings/country/index.html

Kulüpler:http://www.uefa.com/memberassociations/uefarankings/club/index.html

• Galatasaray bu sene kesinlikle gruptan çıkacak.
  • Türkiye'nin Avrupada en başarılı takımı tartışmasız Galatasaraydır.
    Sonra Beşiktaş 3.Olarak ta Fenerbahçedir.

Galatasarayı uefa ve süper kupa hep zirvede tutar.yurt içinde kapışabiliriz ama avrupada en başarılımız gs bjk ve fb gelir ondan sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antikitos

quote:

Orijinalden alıntı: YoK

quote:

quote:

quote:

Katkı puanları ele alındığında her zaman 5 yıllık performans ele alınır. Bu bazda baktığında Beşiktaş hiç bir 5 yıllık süreçte diğer takımlardan daha fazla puan kazanmamıştır.
    GS'ın Avrupa'da boy gösteremediği süreçte , Fenerbahçe'nin bu bazda en yüksek puanları kazandırdığı aşikarken böyle bir başlık hem koca bir cahiliyeti ifade ediyor hem de anlamlandıramadığım bir kıskançlık

YD gelene kadar Beşiktaş her sene Fenerbahçe'nin önündeydi.
    Fenerbahçe sadece 2008 sezonundan sonra bizi geçmeyi başardı. 2012 de tekrar geri aldık
    http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method3/trank2007.html
    Geriye doğru giderek sayfada CTRL+F yaparak Besiktas ve Fenerbahce olarak aratabilirsin

verdiğin link şuan işyerimde bloklu olduğu için bakamıyorum. Ama dediğin gibidir buna dair bir şüphem yok.
    Benim saptamam , mesaj atanların özellikle BJK'ın son 2-3 yıllık başarısını ön plana çıkarmalarınaydı. "GS'ın Avrupa'da boy göstermediği süreç "ifadem belki buradaki samimiyetimin anlaşılmasını sağlar.

Çok net ifadeler kullanmışsın. Ben de bir tespitte bulunmak istedim. Olay son 2-3 yıllık başarı değil. 1990 yılına kadar teker teker bütün sayfalarda baktım. Beşiktaş ve Fenerbahçe olarak.

Dediğim gibi sadece 2008-2009-2010 ve 2011 yıllarında Fenerbahçe Beşiktaş'ın önünde. Şampiyonlar liginde çeyrek finale çıktığı dönem ve onu takip eden senelerde gelen puanla. Dediğin gibi 5 yıllık performans değerlendirildiği için bu sezon o puan hesaba katılmamaya başladığında tekrar Beşiktaş öne geçti. Olay bu.

Olay 2-3 yıllık bir olay değil evet ama başlık 2-3 yıllık bir olaya gönderme yapmış.
    Başlık odaklı konuşuacak olursak , ben o dönem için o net ifademin yine arkasındayım.
    Tamamen yanlış ve gerçeği yansıtmayan bir ifade...

BJK'ın yanılmıyorsam Avrupa'da ülkemize kazandırdığı en yüksek puan 11.000

Fenerbahçe'nin çeyrek final oynadığı sene 18.950
    Avrupa Liginden gruptan çıktığında 12.520 puan kazandırdığını hatırlıyorum.

GS muhtemelen daha yüksek puanlar kazandırmıştır.

Bu başlığa göre BJK sanki lokomotif takımmış da diğerleri armut topluyormuş gibi bir intiba bırakılmaya çalışılmış. ama gerçek öyle değil.

2011/2012 11.0/5 (Katılan takım sayısı) = 2.2 (toplam ülke puanı 5,1)
    2010/2011 14,5 / 5 = 2,9 (toplam ülke puanı 4,6)
    2009/2010 7/5 = 1,4 (toplam ülke puanı 7,6)
    2008/2009 4/4 = 1 (toplam ülke puanı 7)
    2007/2008 10,5/4 = 2,65 (toplam ülke puanı 9,65)

Toplam = 10,45

Türkiyenin 2011/2012 de aldığı toplam puan = 32,40 (Yani şu anda avrupa kupalarına gitmemizi belirleyen puan)
    Beşiktaş puanları almasaydı = 32,40-10,15 = 22,25
    Aşağıdaki listeye bakalım. Kendimizi 22.5 puanda görelim
    http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/crank2012.html

Bu da bizi 17. yapardı. 17. takım bu listeden de görüleceği üzere
    http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/access2012.html

1 takım şampiyonlar ligi 3. ön elemesinden katılıyor.
    Diğer 3 takım avrupa ligine gidiyor.

Bir önceki mesajında son 5 sene demişsin ya. Son 5 sene Beşiktaş avrupa kupalarına katılmayıp yerine katılan takım sıfır çekseydi olacak olan buydu.

Beşiktaş Lokomotif takım falan değil. Türkiye'nin avrupa'da lokomotifi Galatasaray'dır. Bunu kimse inkar edemez. Ancak Fenerbahçe vs Beşiktaş veya Beşiktaş vs diğerleri (Galatasaray hariç )deyince Beşiktaş uzak ara önde. Bunu da kabul etmeniz gerekir. Rakamlar ortada veriler belli.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Katkı puanları ele alındığında her zaman 5 yıllık performans ele alınır. Bu bazda baktığında Beşiktaş hiç bir 5 yıllık süreçte diğer takımlardan daha fazla puan kazanmamıştır.
    GS'ın Avrupa'da boy gösteremediği süreçte , Fenerbahçe'nin bu bazda en yüksek puanları kazandırdığı aşikarken böyle bir başlık hem koca bir cahiliyeti ifade ediyor hem de anlamlandıramadığım bir kıskançlık

Fenerbahçe sadece 2008 sezonundan sonra bizi geçmeyi başardı. 2012 de tekrar geri aldık
    Geriye doğru giderek sayfada CTRL+F yaparak Besiktas ve Fenerbahce olarak aratabilirsin

verdiğin link şuan işyerimde bloklu olduğu için bakamıyorum. Ama dediğin gibidir buna dair bir şüphem yok.
    Benim saptamam , mesaj atanların özellikle BJK'ın son 2-3 yıllık başarısını ön plana çıkarmalarınaydı. "GS'ın Avrupa'da boy göstermediği süreç "ifadem belki buradaki samimiyetimin anlaşılmasını sağlar.

Çok net ifadeler kullanmışsın. Ben de bir tespitte bulunmak istedim. Olay son 2-3 yıllık başarı değil. 1990 yılına kadar teker teker bütün sayfalarda baktım. Beşiktaş ve Fenerbahçe olarak.

Dediğim gibi sadece 2008-2009-2010 ve 2011 yıllarında Fenerbahçe Beşiktaş'ın önünde. Şampiyonlar liginde çeyrek finale çıktığı dönem ve onu takip eden senelerde gelen puanla. Dediğin gibi 5 yıllık performans değerlendirildiği için bu sezon o puan hesaba katılmamaya başladığında tekrar Beşiktaş öne geçti. Olay bu.

Olay 2-3 yıllık bir olay değil evet ama başlık 2-3 yıllık bir olaya gönderme yapmış.
    Başlık odaklı konuşuacak olursak , ben o dönem için o net ifademin yine arkasındayım.

Bu başlığa göre BJK sanki lokomotif takımmış da diğerleri armut topluyormuş gibi bir intiba bırakılmaya çalışılmış. ama gerçek öyle değil.

Toplam = 10,45

Türkiyenin 2011/2012 de aldığı toplam puan = 32,40 (Yani şu anda avrupa kupalarına gitmemizi belirleyen puan)

Bir önceki mesajında son 5 sene demişsin ya. Son 5 sene Beşiktaş avrupa kupalarına katılmayıp yerine katılan takım sıfır çekseydi olacak olan buydu.

Beşiktaş Lokomotif takım falan değil. Türkiye'nin avrupa'da lokomotifi Galatasaray'dır. Bunu kimse inkar edemez. Ancak Fenerbahçe vs Beşiktaş veya Beşiktaş vs diğerleri (Galatasaray hariç )deyince Beşiktaş uzak ara önde. Bunu da kabul etmeniz gerekir. Rakamlar ortada veriler belli.

UZak ara :)

Son 10 yılda BJK başarı olarak , Avrupa gruplarından 1 kere çıkabilmiş bir takım , hangi uzak ara..
    Bu süreçte GS'ın yaptığı ortada , FB'nin en azından 2 Avrupa gruplarından (birinde lider) , diğerinde ŞL gruplarından çıakrak (Türk takımlarınının ulaştığı en yüksek puanla) oynamış olduğu bir çeyrek final var. Ayrıc aFB'nin geçen yıl gaspedilmiş , ŞL hakkının da teslimini yapacak olsak bence BJK'dan bahsedemeyiz zaten.

Ülke puanlarındna dolayı default verilen baz puanları BJK'ın aldığı puanlardan çıkarıp , 22.5 puana ekleyince ne oluyor? Zira SIFIR çeksen bile baz puanların baki. Değil BJK , Kasımpaşa bile oynamış olsa ve hiç maç kazanmasa bile ülkeye bir puan kazandırmış oluyor. Hersene yaklaşık 2.4 ile 2.2 arasında Türkiye için değişen bir rakam bu. Sadece bu baz puanların 5 yıllık toplamı bile şampiyonlar ligine direk bir takım göndermiş olmamız için yeterli.

Madem o kadar iddialı konuşacağız. FB'nin Çeyrek finali ve Avrupa gruplarını lider olarak çıkmamış olsaydı ..... diyerek sonuna sizin kurduğunuz cümleleri getirmek benim için de mümkün...

• Bu arada ilave edeyim. Şu anda 12. sıradayız ve umarım Galatasaray ve Fenerbahçe bu sene çok iyi puanlar alırlar. Çünkü hemen arkamızda olan Kıbrıs Rum Kesimi eğer bizi geçerse lig şampiyonumuz ön eleme oynayacak. Kaldı ki aramızda 0,5 puan var. Limassol un aldığı puanlar 4 e bölünecek, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin puanları 5 e bölünecek.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Toplam = 10,45

UZak ara :)

Son 10 yılda BJK başarı olarak , Avrupa gruplarından 1 kere çıkabilmiş bir takım , hangi uzak ara..
    Bu süreçte GS'ın yaptığı ortada , FB'nin en azından 2 Avrupa gruplarından (birinde lider) , diğerinde ŞL gruplarından çıakrak (Türk takımlarınının ulaştığı en yüksek puanla) oynamış olduğu bir çeyrek final var. Ayrıc aFB'nin geçen yıl gaspedilmiş , ŞL hakkının da teslimini yapacak olsak bence BJK'dan bahsedemeyiz zaten.

Ülke puanlarındna dolayı default verilen baz puanları BJK'ın aldığı puanlardan çıkarıp , 22.5 puana ekleyince ne oluyor? Zira SIFIR çeksen bile baz puanların baki. Değil BJK , Kasımpaşa bile oynamış olsa ve hiç maç kazanmasa bile ülkeye bir puan kazandırmış oluyor. Hersene yaklaşık 2.4 ile 2.2 arasında Türkiye için değişen bir rakam bu. Sadece bu baz puanların 5 yıllık toplamı bile şampiyonlar ligine direk bir takım göndermiş olmamız için yeterli.

Madem o kadar iddialı konuşacağız. FB'nin Çeyrek finali ve Avrupa gruplarını lider olarak çıkmamış olsaydı ..... diyerek sonuna sizin kurduğunuz cümleleri getirmek benim için de mümkün...

Şöyle veriyim listeyi. Bu liste UEFA klüp sıralaması
    Galatasaray'ı hariç tutuyorum. Sadece Beşiktaş-Fenerbahçe olarak aldım listeyi.

Senin de gördüğün gibi son 22 senede Fenerbahçe sadece çeyrek final oynadığı dönemde ve başında YD belası olduğu zaman Beşiktaş'ı geçebilmiş. Onun dışında Avrupada Beşiktaş UZAK ARA Fenerbahçe'den başarılı bir klüp.

Yok çeyrek finalmiş yok yarı finalin kapısından döndük, tek kale oynadık hesapları değil bu UEFA nın klüplere verdiği puanlar ve ondan doğan sıralama. Yani galibiyet, beraberlik önemli.

Default puan diye de bir şey yok. Sıfır çeken her klübe puan verilir bilgisi de yanlış. Gruplara direk katılan ekiplere puan verilir. Yoksa maç yapmadan galip gelmeden, berabere kalmadan ön elemeden elenenlere puan yok.

Şöyle birkaç örnek vereyim. Gördüğün gibi Trabzonspor ön eleme oynadığı ve galip gelemediği için "0" puan almış.Keza Fenerbahçe 2 beraberlik aldığı için 1 puan almış.

Öte yandan yine ön eleme oynayan ve 1 maç berabere kalan roma 0,5 puan 2 beraberlik alan palermo 1 puan almış.

Sana göre Avrupada Fenerbahçe, Beşiktaş'tan daha başarılı klüp olabilir. Ama UEFA nın verdiği puanlara göre Beşiktaş Fenerbahçe'den daha başarılı bir klüp.

• Bu sene fb uefaya gidebiliyorsa BEŞİKTAŞ sayesindedir.

Son 5 sezondur gelen puanların bir çoğu Beşiktaş tarafından gelmiştir.
  • Neye çevirdiniz konuyu allah belanızı vermesin. Adamakıllı tartışacaksanız tartışın. Olmuş bitmiş şeyleri burda konuşuyorsunuz.
  • Fener istese en az çeyrek final oynar , gs üst düzey bir savunmacı almaz ise gruplardan çıkamaz 3.olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: SobaBorusu

Besiktas buyuklugunu yine belli ediyor. Avrupa da bu sene fenerdn umitliyim gerisi fos

Beşiktaş bu sene hangi gruba düştü ? Rakipleri kim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

Bu sene fb uefaya gidebiliyorsa BEŞİKTAŞ sayesindedir.

Son 5 sezondur gelen puanların bir çoğu Beşiktaş tarafından gelmiştir.

@YoK

benim itirazım işte buna...
    Verdiğin bilginin doğruluğunu sorgulamıyorum.
  • Bizim neden UEFA kupamız yok !
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0nur!

Yeri geldi tek başımıza ülkemizin temsilcisi olduk ve puan tablosunda ayakta durmasını sağladık.

• quote:

Orijinalden alıntı: II.Abdulaziz

quote:

Yeri geldi tek başımıza ülkemizin temsilcisi olduk ve puan tablosunda ayakta durmasını sağladık.

Hayırdır?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: II.Abdulaziz

quote:

Hayırdır?

Kışkırtıyor işte hocam bakma sen bunlara gerçekler ortada
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pablo Escobar

quote:

Orijinalden alıntı: SobaBorusu

Besiktas buyuklugunu yine belli ediyor. Avrupa da bu sene fenerdn umitliyim gerisi fos

Beşiktaş bu sene hangi gruba düştü ? Rakipleri kim ?

para mevzusu yüzünden UEFA'dan diskalifiye edildi. onun yerine eskişehir spor gitti oda ilk turda elendi
    bu arada uefa'da 12. sıradayız. takımlarımız bişeyler yapamazsa gelecek yıl lig şampiyonunun direk gruplara kalma hakkı gidiyormuş. elemek oynamak zorunda kalacakmış
  • Evet Beşiktaş'ın puan getirdiği doğrudur ancak bunu başarı sayarsanız, bunun üzerine çıkmanız zor olur. Tamam puanla geldi ama son 5 sene içinde kaç çeyrek final gördünüz? Türk takımlarının başarısız olmasının bir nedeni de vizyonsuzluk. Bunlar başarı sayılmamalı artık.
  • Gs gruptan 2. olarak çıkar. En kötü uefaya çıkar orda bi tur devam eder sonrasını bilemem. Ama söz konusu Fenerbahçeyse gerisi Aykut Kocaman'dır
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.