Şimdi Ara

Beş Yıldır İşsizim Artık Yeter!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
488
Cevap
11
Favori
44.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
125 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle böyle bir konu açmayı çok düşündüm farklı tarafa çekmek ve yaftalamak isteyenler olur diyerek. Ben iki yıllık halkla ilişkiler ve ardından 4 yıllık işletme okudum iki üniversite mezunu olmama rağmen iş bulamıyorum. Asıl mesleğim bilgisayar teknik servisi ve müzisyenlik yaşım 38. Son işim sürücü kursunda idari müdürlüktü ordada 2 yıl başarıyla çalıştım öğrenci sayısı yarı yarıya azalınca personel azaltma kapsamında işsiz kaldım. İşkura kayıtlıyım kariyer net, yenibiriş nereye başvurduysam yanıtsız kaldı ne arayan ne soran var cv im incelenmiyor bile. Hayatımda kimseye yalakalık yapmadım, kimsenin ayağını kaydırmadım, kimseden yana saf tutmadım onurumla ayakta durmaya çalıştım belki bundan kaybettim Artık yeter bu bana reva mıdır?

Edit Şuan ancak harçlık çıkaratacak pc ve ses sistemleri kurulum işleri yapabiliyorum. Sorunlar konuşarak dertleşerek dayanışmayla çözülür. Çözümün parçası olamayacaksınız en azından sorunun parçası olmayın! Konuya akıl vermek yada ego tatmini içi boş beleş cevap yazacak varsa zahmet edip yazmasın çözüm için önerisi olan yada okuyanın halinden anlayanlar yazarsa memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 26 Eylül 2019; 16:30:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ya kardeşim sen okumadığın için milleti kıskanıyorsun anladık da,

4 yıllık örgün eğitim almış adam, neden girip amelelik, işçilik yapsınki sizinle birlikte? Siz vasıfsızsınız ki işçisiniz. Adam öyle değil, eğitimi almış cart curt. Bu adamın en doğal hakkı yani. İşsizlik değil iş beğenmeme varmış. Peh. Herkes simitçilik yapsın o zaman.
    Fabrikamizda 3 unlu bankanin turkiye capinda atm lerini uretiyoruz. Son 3 aydir bu bankalar bize talep gondermiyor. 3 ay once 120 olan personel sayimiz su anda 60tan az. Fabrikada baska isler de yapiliyor fakat kurtarmiyor. Su anda fabrikada ki iscilerimiz bos bos oturuyorlar... Cevremizdeki fabrikalar da ayni sekildeler... Isci arayan degilde hangi isciyi nasil cikartirim diyen fabrika cok su anda
    Başlık sahibi Sunstorms forumdaşım, yaşımız yakın (ben kırk yaşındayım) forumda genelde genç ve öğrenci olduğundan isteseler bile sizinle tam empati kuramazlar, incitici ve saldırgan yorumlara çok takılmayın, ben sıkıntınızı ve durumunuzu anlıyorum ve hissediyorum. Ben de evliyim ve iki küçük çocuğum var, işimi kaybedersem kolay kolay yeni iş bulamayacağımı biliyorum ve en büyük korkum da bu. Ne yazık ki ülkemizde bu alan tamamen adaletsiz, kişinin niteliği/eğitimi/tecrübesi vb. çabuk ve iyi bir iş bulmasını pek etkilemiyor.
    Size sabır ve şans dilemekten başka bir şey gelmiyor elimden, psikolojinizin bozulması durumunuzu sadece daha kötü hale getirir, demesi kolay yapması zor ama mümkün olduğu kadar moralinizi yüksek tutmaya çalışın.
    Üniversite okumamissin ki ? Okudum diye kendini kandirmissin . İşletme okumak değil ki 2 3 gün okula gidip 2 3 derse girerek bir vasıf sahibi olabileceğinizi mı düşünüyorsunuz.kusura bakmayın ama yanılıyorsunuz şuan iü de işletme okuyan biri olarak söylüyorum bunu, bu yıl alan değiştirecegim . Sadece bizim okulun yılda 300 mezun vermesi , vasıfsız olması say say bitmez
    İşsizlik diye bir şey yok. Sadece istediğin işi bulamamak var.
    herhangi bir organize sanayi bölgesine git, yüzlerce fabrika yana yakıla nitelikli, niteliksiz işçi arıyor.
    yani insanlar iş beğenmiyor. belli bir geliri var ki iş beğenmeme lüksü de var. O da en doğal hakkı, zorla çalışacak değil.
    Maalesef ara eleman dediğimiz sınıfta işçi açığı var ama okul okuyup da beklentileri olan kişiler de özellikle idari kısımlarda çalışmak istiyor ama bu konuda da fazla iş yok.
  • İnşallah bir iş sahibi olursunuz hocam. Benim de yaş 21 fen-edebiyat okuyorum. Sanırım bana da işsizlik yolu gözüküyor.
  • Umarım kısa sürede hakkınızı alabileceğiniz güzel bir iş bulabilirsiniz.
  • yetmez ama evet
  • hocam yurt dışına çıkmayı düşündünüz mü?
  • İşsizlik diye bir şey yok. Sadece istediğin işi bulamamak var.
    herhangi bir organize sanayi bölgesine git, yüzlerce fabrika yana yakıla nitelikli, niteliksiz işçi arıyor.
    yani insanlar iş beğenmiyor. belli bir geliri var ki iş beğenmeme lüksü de var. O da en doğal hakkı, zorla çalışacak değil.
    Maalesef ara eleman dediğimiz sınıfta işçi açığı var ama okul okuyup da beklentileri olan kişiler de özellikle idari kısımlarda çalışmak istiyor ama bu konuda da fazla iş yok.
  • açıköğretim mi okudun yoksa örgün mü

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tam 1 senedir işsizim.
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam DH'ye başvurun 10000 mesajınız olduğuna göre baya boş vaktiniz olmuş

Ek: Yorumu tutturmuşuz. Tüm gençlere tavsiyem, okuyun guzum okuyun memur olun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xanax70 -- 9 Mart 2017; 8:13:28 >
  • Torneol kullanıcısına yanıt
    4 yıllık işletme örgün hocam

• Allah yardımcınız olsun.Bu arada bende işsizim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş beğenmemek ne demektir bir açıkla sana boğaz tokluğuna yaşamayı reva gören eşine evladına zaman ayıramayacağın bir sistemse beğenmemek beğenmiyorum kardeşim. İşkembeden atmak kolay şimdi sana sorsak dişinle tırnağınla iyi bir mertebeye gelmişsindir eminim!!!

• Hocam hiç sorma o konuya bir girersem ban yerim hangi kademelerde kimlerin adamı var malum...

• HIGHER kullanıcısına yanıt
    Ailevi sebeplerle öyle bir opsiyonum yok keşke olsa...

• quote:

Orijinalden alıntı: Deníz

Allah yardımcınız olsun.Bu arada bende işsizim

Dilerim cümlemize yardımcı olur

• hocam denizcilikte güzel para var kursa katıl sonra bulursun muhakkak herkesin yapacağı iş olmadığı için eleman arayan çok olur diye düşünüyorum
  • tr de issiz cok cidden benim arkadaslarda oyle. bi yerlerimi yirttim bukrese yerlescem diye cok sukur gunde 2-3 is ilani aliyorum turkce bilen eleman ariyolar.

yurtdisinda oturumu halledebilcekseniz yada ztn varsa oturum yada vatandaslik direk cikin derim.
  • Fabrikamizda 3 unlu bankanin turkiye capinda atm lerini uretiyoruz. Son 3 aydir bu bankalar bize talep gondermiyor. 3 ay once 120 olan personel sayimiz su anda 60tan az. Fabrikada baska isler de yapiliyor fakat kurtarmiyor. Su anda fabrikada ki iscilerimiz bos bos oturuyorlar... Cevremizdeki fabrikalar da ayni sekildeler... Isci arayan degilde hangi isciyi nasil cikartirim diyen fabrika cok su anda

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • üniversite neydi ?

• HIGHER kullanıcısına yanıt
    Hocam ne tok açın halinden ne zengin züğürdün halinden anlar onunkide o hesap.

• Torneol kullanıcısına yanıt
    Eskişehir Anadolu Üniv.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.