Şimdi Ara

Berat Albayrak: Dolarla mı maaş alıyorsunuz ? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
426
Cevap
2
Favori
31.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
438 oy
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her ay aldığın maaşı dolara çevir ozaman dolarla maas almış hissedersin amaç dolarla maas almak ise budur yok dolar değerinde maas almak istersen daha yüksek mevkilerde çalışman gerekli 5000 yerine 25.000 maas alsaydın senin dediklerin olurdu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yazık bize

Berat Albayrak: Dolarla mı maaş alıyorsunuz ?

Orijinalden alıntı: Guest-1216223E3

Her ay aldığın maaşı dolara çevir ozaman dolarla maas almış hissedersin amaç dolarla maas almak ise budur yok dolar değerinde maas almak istersen daha yüksek mevkilerde çalışman gerekli 5000 yerine 25.000 maas alsaydın senin dediklerin olurdu.

Ne gibi yüksek mevkilerde çalışalım mesela yalakalık gibi mi? Dalkavukluk gibi mi?

Ayrıca 25.000 TL dediğin 3.392 dolar yapıyor. Yine tutturamadın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TL ile alıyorum dolar ile harcıyorum.

• Bi bakanın bu kadar gülmesi bile saçma sapan bir mevzunun içinde olduğumuzu gösterir, politikacı dediğin güzelce izah eder, yeri gelir ufaktan gülümser ama bu resmen katıla katıla gülecek durumda.

Mimikler falan zaten hak getire, göz kırpmaları selektör yapar gibi. Yani yalanın dibine vurmuş durumda.

Valla videoyu izlerken yüzünün yarısını görülmeyecek şekilde sayfayı aşağıya indirdim.. tikler i bana da bulaşır mı diye korktum şaka maka

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Her ay aldığın maaşı dolara çevir ozaman dolarla maas almış hissedersin amaç dolarla maas almak ise budur yok dolar değerinde maas almak istersen daha yüksek mevkilerde çalışman gerekli 5000 yerine 25.000 maas alsaydın senin dediklerin olurdu.

Bu vergi sistemiyle bu mümkün değil

İstediğin rakam da bir iş bul çalış ozaman yalakalık yapana kimse para vermez. Örnek sen verirmisin şahsen ben vermem

maaşı kendi şirketinden yada cebinden vermiyorsa neden verilmesin.. işin Kamu veya belediyede olması yada kamu ve belediyeye mal ve hizmet satılması yeterli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 16 Ağustos 2020; 6:30:37 >

Orijinalden alıntı: blacksea533

Ciddimisin

sonuçta TL değer kaybetmiyor mu kaybediyor. Asıl mesele TL değer kaybetmesinden dolayı oluşan kazanç evi-arabayı alırkenki kazığı kurtarıyor mu? Burdan en büyük bedeli vergi ödeyen diğer halk ödüyor aslında.. Adam et-peynir alırken %8 vergi ödüyor cola alırken %30-40 oysa ev alınırsa%1 vergi ödüyor ve düşük faizle %10 civarı ucuza alacak 250binlik evi ise 350 bin lira ödeyecek .Aradaki 100 bin liralık müteahhidin kazancını cola alan ödüyor aslında. (Oysa 250binlik ev vergiyle 300 bin olacaktı düşük faiz de olunca 350 bin oldu) 300binlik evi 400-450 bin ödeyen tabii ki zararlı olacaktır düşük faizle ve 12 ay ödemesiz alsa da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 16 Ağustos 2020; 7:51:46 >

• Arabayı , benzini doğal gazı , kömürü vs herşeyi dolarla alıyoruz

Orijinalden alıntı: mrmeram

Ucuz TL rekabetçi olur..

Laf iyi hoş da doların gerçek değeri 10-15 lira. O zaman işte rekabetçi para birimimiz olur.

İhracatçı kazanır. İthal yerine yerli ürünler tercih edilir.

Ama sen doları baskılayarak ne ucuz ne pahalı edersen süründürürsün.

Madem dolarla işimiz yok hepsi bir algı, neden kamu bankalarından 100 milyar dolar satıldı, rezerv bitirildi?  

Yüksek faiz, düşük kur dayatılmış..

Ne dayatılması ilk 10 yıl bunu uyguladınız, ülke ithalat cennetine döndü.

Sanki başkası yapmış gibi başkanlık sistemi öncesini hiç saymayarak bundan sonra düzelecek imajı vermek?  

Sonrası dediğim de sadece rezerv tüketerek doları baskılamak..

Özelleştirmeler, yap işlet-devret borçları, varlık fonu,emeklilik ikramiyeleri, işsizlik fonları, sgk kesintileri, zorunlu bireysel emeklilikler,...

Her şey çöp olmuş vaziyette.

Ekstra gümrük ücretleri, ithal ürünlere fahiş vergiler,cezalar vs...

Buna rağmen dönmüyor. Gerçekten isteseydik bu kadar kötü olamazdı.

Dolarla ne işimiz var ?

Valla bu gidişle şirketler harici döviz alım satımına da engel konur.

O zaman da altın patlar.

Bilemiyorum Altan..

Kambiyo vergisi yüzde 1. Onu da şöyle bir yüzde 10 yaptılar mı tamam..

Gerçi bunlar da yetmez yavaş yavaş sermaye kontrolleri gelmeye başladı. Gidişat iyi olmadığı için artarak devam edecek.

Hayırlısı  

Bankadan döviz nakit çekimine de komisyon getirdiler daha artırırlar belki

AKP nin ilk 10 yılını uzaylılar yaptı sanki. Gazeteci olsa sorardı belki ama sorulsa da O Babacan'ın eseri diyebilirler artık

• quote:

Orijinalden alıntı: S1000XR

Dolarla baş edemiyorlar

Böyle açıklamalar ile komik duruma düşüyorlar

Görünen o ki bu ülkenin alım gücü çok daha fazla düşecek

Bu dolarda bu iktidarı bitirecek

Dersen gelen daha mı iyi edecek?

Hiç sanmıyorum daha da kötüye gideriz

Burada yaşayan herkese geçmiş olsun

Bundan önceki hükümetler de doları durduramadı bunlarda , bunlardan sonra gelecek olanda durduramaz

bütçe açığına ve cari açığa sınırlama getirilirse dolar kımıldamaz bile fakat bunu memur ve emekliler ister mi işte orada sıkıntı var. Memur ve emekli maaş ödemeleri ancak gelecektekileri borçlandırarak ve para basılarak yapılabiliyor çünkü. Gerçekte ancak gelirin kadarıyla ödeme yapılması gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ta4cmj

Ekonomide sosyal medyada bu şekilde sistemli bir saldırı yapılacak kadar sorun yok orası kesin demek ki amaç farklı . Bir kesim farkında olarak veya olmayarak ülkemize yapılan operasyonlara maşa oluyorlar. Ekonominin başında Ekrem olsa şu anda yüceltiyor olurlardı.

Hastalık var bütün dünyada ekonomik sorun var Ekrem napsın..

Batık ekonomide bu kadar yatırım olur mu Ekrem e ... atmayın..

Batık ekonomide savunma sanayiide böyle olağan üstü gelişmeler olurmu hiç Ekrem e iftira atmayın

Ekonomi batık da nasıl yapıldı bu şehir hastaneleri Ekrem le uğraşmayın..

Ekonomi batık da bu kadar araç ve emlak nasıl satın alınyor Ekrem de sorun yok

Yutdışından ülkemize operasyon çekiyorlar Ekrem e yüklenmeyin vatan hainliği yapmayın.

vs. vs.

CHP'liler 10 sene önce de benzer şeyler söylüyordu şimdi yine böyle konuşanların hepsi CHPli mi yani?

Ekonomik sorun yok diyorsun kendine göre bende ne 2001 ne de 2008 krizini yaşadım çünkü ailenin bir parçasıydım. Kendi başına ayakta değilsen dükkanın ve işletmen yoksa ekonominin kötüye gitmesi pek etkilemez zaten memursan belediyede çalışıyorsan 3bin üstü emekli maaşı alıyorsan yine pek etkilemeyecektir

• Ekmekten ulaşıma her şeyin fiyatının dolarla belirlendiği bir ülkede Hazinenin başındaki müptezel(!) "dolarla mı maaş alıyorsun" gibi abuk bir cümle kuruyorsa, yaşadığımız her şey müstehaktır.

Bir hafta önce sepete eklediğim otomobil lastiği 3 günde 200 TL zamlandı.

Demek ki dolarla maaş alıyoruz... :(

• quote:

Orijinalden alıntı: tadanyz

Oy vermemekte bir tepkidir.

Alıntıları Göster

bu nasıl cevap ? :D

Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

sonuçta TL değer kaybetmiyor mu kaybediyor. Asıl mesele TL değer kaybetmesinden dolayı oluşan kazanç evi-arabayı alırkenki kazığı kurtarıyor mu? Burdan en büyük bedeli vergi ödeyen diğer halk ödüyor aslında.. Adam et-peynir alırken %8 vergi ödüyor cola alırken %30-40 oysa ev alınırsa%1 vergi ödüyor ve düşük faizle %10 civarı ucuza alacak 250binlik evi ise 350 bin lira ödeyecek .Aradaki 100 bin liralık müteahhidin kazancını cola alan ödüyor aslında. (Oysa 250binlik ev vergiyle 300 bin olacaktı düşük faiz de olunca 350 bin oldu) 300binlik evi 400-450 bin ödeyen tabii ki zararlı olacaktır düşük faizle ve 12 ay ödemesiz alsa da

Alıntıları Göster

Tabi tabi

• Makarnacı321 M kullanıcısına yanıt

15 K sistem almaya kalkarken bu hayatı yaşadıklarını hiç mi sorgulamıyor hiç mi ben ne yapıyorum demiyorsun normal mi diye düşünmüyorsun da algı yapıyorlar demesini biliyorsun.

15 K birime araba alınıyor az kullanılmış sen pc toplamaya kalkıyorsun ama acaba kim kime algı yapıyor ?

• Elektrik(elektriğin büyük bir kısmı doğalgazla üretiliyor halen bunun için gerekli doğalgazda yurtdışından geliyor) , doğalgaz çoğu şeyi yurtdışından alıyoruz bunlar türk lirasıyla mı geliyor hayır dolarla euroyla geliyor.Bilgisayar toplamak istiyoruz milletin oralarda 280 dolara aldığı kartı vergilerle beraber burada 2500tlye satılıyor en ucuz yerden neden dolar neden vergiler! Ülkede yurtdışından alınmayan tek şey SU onu da almaya utanıyorlar herhalde. Maaşı dolarla almıyor olabiliriz ama ödemeleri öyle yapıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disaccarry -- 18 Ağustos 2020; 8:5:58 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.