Şimdi Ara

Berat Albayrak: Dolarla mı maaş alıyorsunuz ? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
426
Cevap
2
Favori
31.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
437 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7E2A7C465

noyan dervis denen hollandada yasiyan trol tipitipide ekleyin

onu ekonomi bakanına çaycı olarak atayabiliriz Berat Albayrak: Dolarla mı maaş alıyorsunuz ? 

• Affection and Hatred kullanıcısına yanıt
    Evet açıklama kendi içinde tutarlı ama bugüne kadar yapılan döviz kuru baskılama hareketleri ile ilgisiz. Ayrıca durumu görmek için hazine miktarımızı değerlendirebilirsiniz. Oldukça düştü. Nedeni çeşitli olsa da kur ile uğraşmak denilebilir. Ben önümüzdeki 5-10 seneyi pek iç açıcı göremiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Para karşılığı altın günümüzde yoktur. ABD dolarının altında şu yazardı eskiden : "In Gold we trust" yani "altına guveniriz" yazardı. Çünkü paranın karşılığı altın gerçekten vardı ve parada da bu belirtilmişti.

Bugünkü ABD dolarında "in god we trust" yani "Allah'a guveniriz" yazar.  paranin karşılığı olan bir altın rezervi yoktur. Bu yazı ile çok dalga geçeriz hatta biz işi parayla olanlar... İşimiz Allah'a kaldı gibilerinden.

Türkiye'de de paranın altın karşılığı yoktur. Çin'de de yoktur. ABD'de yoktur.

---------

Bugün paranın karşılığı sözdür. "Ben koca Türkiye Cumhuriyeti'yim ve kurumları, hukuğu, yargısı, ordusu, ekonomisi ve insanları ile buradayım. Ben, koca Türkiye, bu paranın karşılığıyım." Konsept budur.

ABD doları için de konsept budur. Yuan için de konsept budur.

Zaten bu sayede parasal genişleme mümkün oldu. Sadece son 15 yılda dünya ekonomisi iki kat büyüdü. Son 50 yılda dünya ekonomisi 7 kat büyüdü. Dünyanın para birimi cinsinden zenginliğinin karşılığı olabilecek bir altın rezervi dünyada bulunmamaktadır. O derece.  

Alıntıları Göster

Ben birebir karşılığı anlamında demedim zaten kâğıt paraların karşılıksız basıldığını bu sitede 3-4 senedir yazıyorum... Arkadaş altın piyasada değil deyince ben merkez bankaları topluyor dedim merkez bankaların bastığı paraların karşılığını yaratabilmek için. Merkez bankalarda hiç altın ,döviz karşılığı hisse senedi, döviz olmazsa bastığı para çok değersizleşir

Zaten merkez bankasında yeterli karşılık olmadan paran değerli yapabiliyorsan iyi bir dolandırıcı pardon iyi bir satıcısındır. Paranı iyi pazarlamışsındır. Bunu şu an FED biraz da Euro yapabiliyor. Hesapladım FED kazancının %80ini Amerikan halkına dağıtsa her aileye 1 ev 2 otomobil düşüyor. Bu karşılıksız olduğu için oluyor karşılıklı olsa zaten böyle bir şey olmaz altını çıkaracaksın bir sürü masrafa gireceksin vs ABD ve FED dolar sayesinde böyle vurgun yapamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

dolarla maaş alanlarda

sabah newyork’ta çalışıp akşam eminönünde olmalı ki

dolar işe yarasın :)

bakan bunu anlamıyor

Alıntıları Göster

Türkiye'de çalışıp da dövizle maaş alanları kastetmiştim. Türkiye'de yabancı kaynaklı şirketlerde çalışıp dövizle maaş alan bir kitle var.

TL'nin değer kaybetmesi üzülecekleri en son şey olur elbette. Gurbetçilerin birçoğu zaten Euro'ları daha değerli hale geldiği için mutlu.

• quote:

Orijinalden alıntı: svs

Hocam sizi severek takip ediyoruz. Sağlam kapak çakmışsınız. Bende zamanında başka bir arkadaşın ekran görüntüsünü almıştım. Belki günün birinde sizin de işinize yarar :)

Eee ne yapti bu arkadas? Soktu mu bir tarafina bilardo sopasini Berat Albayrak: Dolarla mı maaş alıyorsunuz ? 

• Redeemertr kullanıcısına yanıt
    haa bide suzme trologlu trol almanci ibo vardi ortalikta yok gibi..onuda bi yere yerlestir..

• Bu adam nasil yurtdisinda okumus hayret ediyor insan.

Hicbir bilgisi olan bir insan ilk ne dusunur? Bu isten dolarla para kazananlarin kar ettigini degil mi?
    Ama adam dolarla mi maas aliyorsunuz diyor, zaten almadigimiz icin herkesin derdi bu.

• Berat Albayrak: Dolarla mı maaş alıyorsunuz ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • akepelilerle mehepelilere türk lirası ile ve dolarla isteyenlere dolarla maaş verilse, şikayetler azalır.

• KnghtER kullanıcısına yanıt

bi tek bildigi göz kirpmasi

• Allah kahretsin ya bunları vallahi bak. Halkla dalga geciyorlar . Lan kim üstün biz mi onlar mı ? Vallahi biktim usandim bunlardan. Anasini s..... ler ülkenin yeter yaaa

• beyler dolar aslında 7 lira yada 0.7 olması çok önemli değil kesinlikle aldığımız maaşlar yaptığımız işler önemli şuan düzelmemiz için alım gücüne bakmamız lazım vergiler hariç konuşalım yeni çıkan bir telefon ve giriş seviyesi laptop 800 - 1000 euro bütün dünyada 8.700 tl yapıyor bu maaşı doktor sanırım almıyor buradan bakmak lazım devlet güçlüyüm diyorsa ekonomimiz çok iyi diyorsa kesinlike maaşlara zam yapmalı o zaman dolar kurunu düşünmeyiz

• Asgari ucreti farzedelim ki 5bin yaptilar.Kac tane sirket bunu karsilayabilir ki?Adam 100eleman calistircagina 50calistirir 50sindende 100kisinin yaptigi isi yapmasini ister.
    Su an ki asgari ucret ile kimbilir kac kisi kac kisinin isini yapiyor.1kisi en az 3 kisinin isini yapiyor 5k verilse 6 kisinin de isini yapacak bir ton adam var piyasada.

Olay sadece asgari ucretin yukselmesi degil issizliginde max gercek %5 olmasi lazim.Boylece piyasa daha cok doner.

Sunu dusunun zengin olan 1milyon kisi mi daha fazla ulkeye getiri saglar yoksa orta gelirli 50milyon kisi mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: KnghtER

Bu adam nasil yurtdisinda okumus hayret ediyor insan.

Hicbir bilgisi olan bir insan ilk ne dusunur? Bu isten dolarla para kazananlarin kar ettigini degil mi?
    Ama adam dolarla mi maas aliyorsunuz diyor, zaten almadigimiz icin herkesin derdi bu.
    mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 15 Ağustos 2020; 16:40:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fırıncı unu dolarla aliyor . İki ayda bir una zam geliyor onun için dedim Buğday dolara endeksli. 😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r_i_z_e_l_i_5_3 -- 14 Ağustos 2020; 16:17:1 >
  • r_i_z_e_l_i_5_3 kullanıcısına yanıt

Diş dolgusunu dolarla almıyoh gardaşım sen neyi sıkıntı ettin?

• Ülke esnafı nın çoğunluğu fırsatçı olduğu için dolar arttıkça fiyatları şişiriyorlar. Tamam ülke olarak krizdeyiz. Ama tüm dünya krizde.
    Sıkıntımı soruyorsan fırsatçılarla.

Diş dolgun yapılacaksa git devlete

• Adam repligi yanlis yerde soylemis okadar neden bukadar cok kiziyorsunuz anlamadim

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.