Şimdi Ara

Beraber anakartımı seçelim yardım edim lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar pic-ex anakart alıcam ama bu sistemler hakkında en ufak bi fikrim bile yok. elime bir iki anakart geçti tavsiye üzerine hangisini alayım bana tavsiyede bulunun ya da bu kartlar berbat bu fiyata daha güzel kart var diyorsanız hodrimeydan diyorum :D

unutmadan söyliim sistem AMD olucak ve beni en az iki sene götürmesi gerekiyor... (ortalama karta verebileceğim fiyat 100$ + KDV gibi) 3200+ veya 3500+ işlemciyle çalıştırıcam. 7800GS, 7800GT veya X1800XT ekran kartlarından birisiyle çalışacak. ram slotlarının 3ten yukarı olmasında fayda var di mi?belki ileride raidte yapabilirim...

anakartlar

89$ + KDV msi
    7125-030 AMD MAINBOARD (64 BIT)- K8N Neo4-F, NForce4, DDR400, 8xSes, GLan, S.ATA, RAID (S.939)

75,9$ + KDV msi
    7191-040 MB-AMD-MSI 7191-040, Xpress200, PCIex16, 800MHz, DualDDR-400, 6XSes, Lan, S.ATA,RAID

72$ + KDV asus
    A8V-E SE AMD MAINBOARD (64 BIT)- VIA, K8T890Pro, PCIex16, DDR400, 6XSes, GLan, RAID, S.ATA, 1394 (S.939)

70$ + KDV asus
    K8N4-E MB-AMD-ASUS K8N4-E,(64Bit),(S.754) NForce4, PCIex16, DDR400, 8XSes Optic, GLan, RAID, S.ATA, 2.0

115$ + KDV msi
    7185-010 AMD MAINBOARD (64 BIT)- K8N SLI-F, NForce4, 2xPCIex16, 8XSes, GLan, S.ATA, RAID (S.939)

115$ + KDV asus
    A8N-E AMD MAINBOARD (64 BIT)- NForce4 Ultra, PCIex16, DualDDR400, 8XSes, GLan, RAID, S.ATA, 1394 (S.939)

• arkadaşım alacağın işlemci 939 soket olacak.ama sen 754 soket anakart ta eklemişsin listeye.
    Neyse benim önerdiğim kartlar aşağıda.ikiside 80 dolar +kdv civarında.
    ASUS A8N5X (939)...........NForce 4
    Gigabyte K8N51GMF-9 (939).........NForce 4+ 6100 Onboard VGA
    .
  • Epox EP-9NPA3J Nforce4-Pci-e-sata-raid =90$+kdv
  • quote:

Orjinalden alıntı: gorkemliaslan

ram slotlarının 3ten yukarı olmasında fayda var di mi?belki ileride raidte yapabilirim...

Ram lere raid olmaz Hard diskler için geçerli bi kavram iki hard disk tek olarak gösterebilirsin Veri akışını ikiye böler daha hızlı dosyalama olur.

Ram ler için raid deil çift kanal desteği war aynı raid e benzer ama işlevi farklı aynı anda iki veri yolu kullanır işlemcini aynı anda iki ram le iletişim kurabilir. Anakart alırken raid var ram lerimi kullanabilirim deme sakın çift kanal desteği olması gerekiyo ona göre seçim yap kafan karışmasın
  • burdaki kartlardan hiçbirisi değil. a8n5x kullananlar önermiyor. ayrıca şu an ki kartların s940 anakartlar çıktığı için 2 sene götürmesi zor.

şu anda önerilebilecek en iyi anakart ASUS A8N-E(zaten yazılmış pardon)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoGo -- 28 Haziran 2006; 5:22:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: osmo_blue

quote:

Orjinalden alıntı: gorkemliaslan

ram slotlarının 3ten yukarı olmasında fayda var di mi?belki ileride raidte yapabilirim...

Ram lere raid olmaz Hard diskler için geçerli bi kavram iki hard disk tek olarak gösterebilirsin Veri akışını ikiye böler daha hızlı dosyalama olur.

Ram ler için raid deil çift kanal desteği war aynı raid e benzer ama işlevi farklı aynı anda iki veri yolu kullanır işlemcini aynı anda iki ram le iletişim kurabilir. Anakart alırken raid var ram lerimi kullanabilirim deme sakın çift kanal desteği olması gerekiyo ona göre seçim yap kafan karışmasın

raidin ne demek olduğunu biliyorum o kadar da cahil deiliz canım orada "belki ileride raidte..." demişim ya ben başka cümleye geçmişim anlamındaki de o yanlış anlaşıldım galiba. yoksa raid yapan arkadaşlarım var onlardan sorup öğrendim ne demek olduğunu :D

herkese tavsiyeleri için çok teşekkür ediyorum... varsa başka gözümüzden kaçan, güzel bi anakart, bu fiyatlara benzer, yazarsanız sevinirim...

• A8N5X'ten kim memnun değil BoGo?Bir de niye?Hayır ben de kullanıyorum memnunum da...

A8NE ordakiler arasında en iyi seçim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: x_bytar_x

A8N5X'ten kim memnun değil BoGo?Bir de niye?Hayır ben de kullanıyorum memnunum da...

valla senin yazını okuydum memnun değilim diye çok iyi hatırlıyorum. bi kaç yerde daha gördüydüm bulabilirsem alıntı yaparım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BoGo

quote:

Orjinalden alıntı: x_bytar_x

A8N5X'ten kim memnun değil BoGo?Bir de niye?Hayır ben de kullanıyorum memnunum da...

valla senin yazını okuydum memnun değilim diye çok iyi hatırlıyorum. bi kaç yerde daha gördüydüm bulabilirsem alıntı yaparım.

Yoh yaf ben memnunum memnun değilim yazmadım hiç

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.