Şimdi Ara

Benzinli aracin eksozu asiri siyah ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oncelikle lutfen bilgili uyeler fikir versinler..

Alfa Romeo 2.0 JTs motorlu aracimin eksozu herzaman asiri derecede siyah..
    Bir aadam dediki baktir buna benim dizel bile bukadar siyah degil dedi.. Halbuki 3 yildir kullaniyorum ve hala saat gibi calisiyor hersey..
    Model 2004, 120.000 km yol aldi toplam..

Bana kalirsa tamamen normal ama iste bir soruyum bilgileniyim bu konudada dedim kendime.. malum herseyi buradan ögreniyoruz..

Edit: Ek = Araci satin aldigimdada bu siyahlik vardi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AytacFx -- 24 Ağustos 2011; 5:13:18 >

• dizellerin doğası gereği kurumlanma,kararma olur; eksoz sisteminde..motor yapı dolumdan hemen sonra kapkara olur..benim krom uçlar iki saate kapakara oluyor..
    benzinlilerde ise yüksek devir neticesinde eksozdaki-turbo salyangozundaki kızarma-aşırı ısınma, ne derece baskı-yük altında çalıştığının kanıtıdır .. aşırı besleme-devirli bir makina, kararma normal bence.. yağ-su eksiltme yoksa,yağın rengi açıksa,gideri de iyiyse yola devam olmadı bir carbonclean ile psikolojik olarak rahatlarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 24 Ağustos 2011; 4:42:26 >
  • aracınız alfa romeo.yağ yakma konusunda haklı bir üne sahiptir:) yakılan bu kadar yağın dumanı 120.000 km boyunca nereden çıktı? Yanmış yağ dumanının rengidir o:) magnex egzos ucu olmayan alfa romeolara bir göz atın.çünkü magnexlerdeki krom kaplama her yıkandiginda tertemiz olur:)
  • Duman yoksa, güç yok demektir. Sadece görüntüden ibaretse aynen devam diyorum. Yine de içinize sinmediyse servise baktırın..
  • Zengin karışım göstergesi. İdeal olmayan ateşleme de "zengin karışım" sayılır, tutuşmaya oranla yakıt zengin kalır çünkü.

Çift bujili sistemse bence ilk bakılacak yer ateşleme sistemi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

dizellerin doğası gereği kurumlanma,kararma olur; eksoz sisteminde..motor yapı dolumdan hemen sonra kapkara olur..benim krom uçlar iki saate kapakara oluyor..
    benzinlilerde ise yüksek devir neticesinde eksozdaki-turbo salyangozundaki kızarma-aşırı ısınma, ne derece baskı-yük altında çalıştığının kanıtıdır .. aşırı besleme-devirli bir makina, kararma normal bence.. yağ-su eksiltme yoksa,yağın rengi açıksa,gideri de iyiyse yola devam olmadı bir carbonclean ile psikolojik olarak rahatlarsın

Yag eksiltme var dogal olarak Alfa nin eski motorlari olunca.. Ama bildigim kadariyla sIkIstirma oranida fazla bu motorlarin.. Tessekkurler guzel bilgiler :)
    Bu arada 2 saatlik degildi bendeki, en az bi 500km sonucunda oluyor bu tam simsiyah olmasi

quote:

Orijinalden alıntı: 10ur_1

aracınız alfa romeo.yağ yakma konusunda haklı bir üne sahiptir:) yakılan bu kadar yağın dumanı 120.000 km boyunca nereden çıktı? Yanmış yağ dumanının rengidir o:) magnex egzos ucu olmayan alfa romeolara bir göz atın.çünkü magnexlerdeki krom kaplama her yıkandiginda tertemiz olur:)

Novitec var her yikamada tertemiz cikiyor dediginiz gibi fircayla surtmek yetiyor.. Tavsiye icin tessekkurler

quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Zengin karışım göstergesi. İdeal olmayan ateşleme de "zengin karışım" sayılır, tutuşmaya oranla yakıt zengin kalır çünkü.

Çift bujili sistemse bence ilk bakılacak yer ateşleme sistemi.

Hocam yakit yakma durumu tamamen normal derecede.. Zengin karisim yada atesleme sisteminden olmasi bana gore imkansiz nerdeyse..

-------

Burdan cikardigim ders, asiri beslemeli motorlar, yuksek devir ve yag yakma / eksiltme konusu / Zengin karisim oldu

Herkeze tessekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AytacFx -- 24 Ağustos 2011; 16:54:52 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaputu boyali aracin deger kaybi
    5 yıl önce açıldı
    Kaputu degismis arac alinir mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.