Şimdi Ara

BENZİNLİ ARAÇ ALDIĞIM İÇİN ÇOK PİŞMANIM :((

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
307
Cevap
1
Favori
8.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İkinci elde 2011 Peugeot 407 1.6 Dizel aracın Mağduru olduktan sonra sıfır araç alalım dedik fakat sıfır araca ayırdığımız maximum bütçe 50.000-53.000 TL idi...Bu durumda benzinli araç almamız kaçınılmazdı...İkinci el araçtan soğuduğumuz ve korkup ürktüğümüz içinde ikinci eli kafadan Mecburiyetler dahilinde eledik...Yeni kasa Jetta-Focus-Civic-Corolla arasında Fiyatı ve çeşitli Artıları yüzünden birazda psikolojik olarak japon olması sorunsuzluğu yüzünden Corolla'yı tercih edip satın aldık.

Hernekadar Toyota Corolla 1.33 100 hp benzinli motoru az tüketsede sonuçta Benzinle başa çıkamıyoruz...Belki psikolojik Belkide dizel araca alıştığımız için Benzinli araç kullanırken ciddi manada üzülüyor Toyota Corolla araçtan soğumama dahi bazen neden olabiliyor.

Lpg taktırcaktım araştırmalarım dahilinde Lpg yüzünden onlarca sorun sıkıntı yaşayan kişileri gördükten sonra Lpg'yede soğuk bakmaya başladım...Ayrıca Lpg uzun vadede motordaki çeşitli parçalara zararda verebiliyormuş...Benzinli araca binsem bi dert Binmesem Lpg taktırsam oda bi dert...Araç sıfır kıyamıyorum Lpg taktırmaya...Orası burasını Lpg için delecekler daha sıfır araç...NE YAPCAĞIMI ŞAŞIRMIŞ VAZİYETTEYİM!!!

NASIL BİR ÇÖZÜM BULMALIYIM SİZCE ? Kalitelide olsa Lpg kit sıfır aracıma zarar verirmi ? GERÇEKTENDE LPG'YE GEÇMEYE DEĞECEK KADAR SEBEP VARMI ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4ACEB015E -- 14 Ekim 2014; 15:13:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha dün ana konuda yakıttan memnundunuz. Benzinin 5 tl olduğu yerde ne bekliyorsunuz ki.

Ticari takside accent aracın lpgli olduğunu ve 300 bin km dir aynı motoru kullandığını duyunca hiç düşünmeden Prins taktirdim corollaya. Sende aynısını yap git taktir lpgy arabana tekrar ısın yoksa yakında performans konusunda da soguyacaksin az yaksin diye abuk subuk kullanmaktan.

• hocam LPG ile alakalı klişe bir deyim var.

"önemli olan montajı yapan USTA"

Uygun OBD li bir LPG kiti ile sorunsuz kullanırsınız, ekonominin dibine vurursunuz.

bir klişe daha var, LPG PATLAR

tüm araçlarım LPG li idi. 13 yılda LPG den kaynaklı 2 arıza yaşadım. biri montaj hatası ( USTA kaynaklı ) diğeri 120 tl ye hallolan bir arızaydı. karar sizin.
  • ya iyice araştırıp, iyi bir lpg ustasına gidecek yada yine 2. el dizel c segmenti sorun çıkarmayan bir araç bakacaksınız.
    keşke baştan temiz 2. el dizel bir araç baksaydınız. aracınız kötü değil ama dizele alıştığınız için psikolojik hiç bir benzinli tatmin etmeyecek.
    Şu an için lpg işini iyice araştırın derim. Şu an için LPG daha mantıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emregirit -- 14 Ekim 2014; 15:03:38 >
  • Dizelden benzine gecersen olacagi o. Ayrıca sinif dusmussun buda kotu bir durum. Benzinde kaç litre yakiyorsun?

Corolla lpgye uyumlu bence hic durma 0 almissin Belliki uzun sure bineceksin. Hemen git lpgni taktir marka falan farketmez adam gibi bi yere tektir hemen tasarrufa başla.

• Aracın Lpg'ye uyum sorunu varsa bilemem de .Lpgde sorun yaşamak demek ucuza montaj ve kit demek.Punto aracıma BRC taktırdım genelde şehir dışı kullanıyorum şehir içi trafiği neredeyse 0,yaşadığım yer Muş gibi soğuk bir yer.32,5 lt lpg ile /465 km yapıyorum.Bence tüp taktırmamak akıl kârı değil eğer uyum sorunu yoksa takın geçin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Daha dün ana konuda yakıttan memnundunuz. Benzinin 5 tl olduğu yerde ne bekliyorsunuz ki.

Ticari takside accent aracın lpgli olduğunu ve 300 bin km dir aynı motoru kullandığını duyunca hiç düşünmeden Prins taktirdim corollaya. Sende aynısını yap git taktir lpgy arabana tekrar ısın yoksa yakında performans konusunda da soguyacaksin az yaksin diye abuk subuk kullanmaktan.

Toyota Corolla araçla sorunum yok...Tek sorun Benzin...Uçucu ve ince olduğu için Asla bir mazot gibi değil...150 TL benzin ile 361 kilometre gidebildim ve Sarı yakıt ışığı yeni yandı 50 kilometrede daha ya gider yada gitmez aracımın Rodajdaki benzin tüketimi budur...Ama kesinlikle dizel aracı aratıyor...Sonuçta konu Benzin!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir süre sonra alışırsınız...Çok dert etmeyin...Bizim araç da benzinli Corolla...Ama ben bilerek aldım...Gayet de memnunum...
  • Aracınız standart atmosferik motorlu.Üstüne sıralı sistem,kaliteli bir markanın LPGsini taktırırsanız sorun falan çıkmaz.Japon araçları LPGye en uygun araçlardır.Honda şu an fabrikasyon BRCli araç satıyor.
    Ayrıca dizelden benzinliye geçişte psikolojik olarak çok yakıyor moduna geçmiş olabilirsiniz.Ben aynı aracın 1.6 sını kullanıyordum şehiriçi 8-9 litre yakıyordu.Çok birşey değil bana göre.
  • Benzınlı maleseffkı oyle arkadaşlar depoda dahii dursun benzın uçucu, uçuyor dızeldede turbo enjektör masrafı dedınızmı vay halımıze her ıkı ucu kırli değnek dıyelım...
  • Prins ve Brc olmak kaydıyla bana istanbuldan işini hakkıyla yapan bir Lpg merkezi Önerebilirmisiniz ?

• Konuyu keşke "Benzili araç aldığım için pişmanım" şeklinde açsaydınız, bende corolla dan memnun değilsiniz sandım. Aracınız kaç km de bilmiyorum ama kullandıkça tüketim düşüyor. Tabiki bi dizel kadar olmaz. Benim aracımda benzinli ama bi bakıma alıştım artık. Çok sıkıntı ise dediğiniz gibi lpg ye yönelin. Sorun çözülür fakat ben arabamın orasını burasını elletmek istemediğim için lpg işine girmedim, biraz fazla yaksın ama sağlam dursun derim yinede motordan yana uyum sorunu yaşamazsınız. Sizinki birazda psikolojik bişey olmuş tabiki dizelden inip benzinliye binince ilk başta insan alışamıyor ama bence aracınızı sevin corolla güzel sağlam ve geniş bi araç.
  • Aynı donanımda dizelini alacak olsaydınız 17bin lira fazla verecektiniz. Benzine vereceğiniz yıllık 1000 - 2000 lirayı önemsemeyin.

Çok dert ediyorsanız da ya satın ya da lpg.
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Aynı donanımda dizelini alacak olsaydınız 17bin lira fazla verecektiniz. Benzine vereceğiniz yıllık 1000 - 2000 lirayı önemsemeyin.

Çok dert ediyorsanız da ya satın ya da lpg.

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimAtmaca

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Daha dün ana konuda yakıttan memnundunuz. Benzinin 5 tl olduğu yerde ne bekliyorsunuz ki.

Toyota Corolla araçla sorunum yok...Tek sorun Benzin...Uçucu ve ince olduğu için Asla bir mazot gibi değil...150 TL benzin ile 361 kilometre gidebildim ve Sarı yakıt ışığı yeni yandı 50 kilometrede daha ya gider yada gitmez aracımın Rodajdaki benzin tüketimi budur...Ama kesinlikle dizel aracı aratıyor...Sonuçta konu Benzin!

8 lt benzin yakmış kabaca. İyi de sizin daha ilk kullanım bu. Bin bakımdan sonra gidin hemen lpg uygulatin hocam. Istanbul avrupa yakasinda iseniz usta da öneririm.

Başlıkta benzinden ziyade toyota corolla aldığına pismansiniz gibi gibi durruyor.

• 1,33 motorulu aurisim var son kasa 7 bin km de iken landirenzo marka lpg taktırdım 32 bin km deyim tek bir sorun yaşamamakla beraber km başına 3 aşağı 5 yukarı 15 kuruş kadar kardayım lpg taktığımdan beri 25.000 km yol yapmışım yaklaşık 3750 tl yapar lpg ruhsata işletmesiyle birlikte 1800 tl mal olmuştu.
    Yılda 25 bin civarı yol yaptığımdan lpg tercih ettim eğer 10 binden az yapıyorsan gerek yok .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katip1 -- 14 Ekim 2014; 15:19:38 >
  • Lpg taktırmak yada Satmak dışında seçenek yok gibi...Araç sıfır daha 700 kilometrede bu durumda...Şuan bu aracı satmak demek kafadan 3.000-5.000 TL zarar etmek demek...Araç dayanıklı kemikli araç olduğu için Lpg taktırmaktan başka şansım yok.

İSTANBUL ANADOLU AVRUPA YAKASIDA OLUR...İŞİNİ HAKKIYLA YAPAN PRİNS-BRC MARKALAR DAHİLİNDE TAVSİYE EDECEĞİNİZ KALİTELİ HİZMET SUNAN LPG USTA TAVSİYESİ BEKLİYORUM ARKADAŞLAR ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Katip1

1,33 motorulu aurisim var son kasa 7 bin km de iken landirenzo marka lpg taktırdım 32 bin km deyim tek bir sorun yaşamamakla beraber km başına 3 aşağı 5 yukarı 15 kuruş kadar kardayım lpg taktığımdan beri 25.000 km yol yapmışım yaklaşık 3750 tl yapar lpg ruhsata işletmesiyle birlikte 1800 tl mal olmuştu.
    Yılda 25 bin civarı yol yaptığımdan lpg tercih ettim eğer 10 binden az yapıyorsan gerek yok .

Yılda 10.000 kilometre dahi yapmıyorum...Bu durumda Lpg değmez mi ?

Ben hep şunu merak ediyorum , 150 TL benzin aldım 361 kilometre gittim Yeni sarı yakıt ışığı yandı...361 kilometrede 150 TL gitti...Lpg'de ise 400 kilometreyi 100 TL ile giden var yanılmıyorsam...Bu durumda arada 50 TL mi ekonomik fark kalmış oluyor ? Yani benzinde 150 gitceğine Lpg'de 100 TL gitcek...Eğer hesap buysa uzun vade kullancağım için aracı Lpg arıza vs.. çıkarmayacağını ve Beni Lpg taktığıma pişman etmeyeceğini bilsem bi dakka beklemem hemen Lpg'ye geçerim.

Lpg işinin kötü bi boyutu Aracın motoruna verdiği zarar ve Sık ufak tefek Arızalar! Beni korkutan şimdilik bunlar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4ACEB015E -- 14 Ekim 2014; 15:37:26 >

• Benim bildiğim o araç benzindeyken bile çekmiyor sollama felan yaparken endişelendiriyor.. LPG taktırırsanız hiç çekmez diye düşünüyorum.. Dizel bulursanız temiz alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimAtmaca

quote:

Orijinalden alıntı: Katip1

1,33 motorulu aurisim var son kasa 7 bin km de iken landirenzo marka lpg taktırdım 32 bin km deyim tek bir sorun yaşamamakla beraber km başına 3 aşağı 5 yukarı 15 kuruş kadar kardayım lpg taktığımdan beri 25.000 km yol yapmışım yaklaşık 3750 tl yapar lpg ruhsata işletmesiyle birlikte 1800 tl mal olmuştu.

Yılda 10.000 kilometre dahi yapmıyorum...Bu durumda Lpg değmez mi ?

Ben hep şunu merak ediyorum , 150 TL benzin aldım 361 kilometre gittim Yeni sarı yakıt ışığı yandı...361 kilometrede 150 TL gitti...Lpg'de ise 400 kilometreyi 100 TL ile giden var yanılmıyorsam...Bu durumda arada 50 TL mi ekonomik fark kalmış oluyor ? Yani benzinde 150 gitceğine Lpg'de 100 TL gitcek...Eğer hesap buysa uzun vade kullancağım için aracı Lpg arıza vs.. çıkarmayacağını ve Beni Lpg taktığıma pişman etmeyeceğini bilsem bi dakka beklemem hemen Lpg'ye geçerim.

Şöyle açıklayayım size lpg masrafınız 2.000 lira olsa bu masrafı çıkarmak için lpg ile 15 bin km kadar yol yapmanız gerekecek gerisini siz düşünüp tartın öyle karar verin aracınız fazla yakmıyor hatta atmosferik bir benzinli araç için oldukça iyi yakıyor dizelden geçtim bende ilk zamanlar yadırganıyor fakat sonra alışırsınız. Araç çekmiyor diyenler olacaktır illa beklentiyle alakalı olduğunu düşünüyorum bu durumun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katip1 -- 14 Ekim 2014; 15:39:41 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.