Şimdi Ara

Benzin yerine hava mı basıyorlar ???? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
12.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • teşekkürler buraya kadar olan aydınlatmalar için ama hala tam olarak bir özlü yazı yazılmadı ,, bu işi anlayanlar , benim iddia ettiğim şeyi bir açıklarsa çok sevineceğim. ayrıca benzin alırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini ve nasıl kandırıldığımızı yazarlarsa madde madde sanırım çok yararlı olur , bende birşeyler öğrenmiş olurum..

Orijinalinden alıntı: alex73

@düttürü arkadaşımız burda bildiğini idda etmiyor, duyduğu birşeyi bizimle paylaşıp herkesin bilgisini ortaya koyup yararlı ve dogru olabilceğini düşündüğü bir konuyu aydınlatmaya calışmak için bu topiği acmış oldugunu gördüm.
    ceşitli ortamlarda tanıştığım elf , opet gibi firmalarda üst düzeyde calışan ve shell istasyonu sahibi olan kişilerle yaptığım konuşmalarda onlar popalarda herhanği bir oynama söz konusu olmadığı bunların devamlı denetlendiği ayrıca benzine su katılsa o pompaların düzgün calışmadıklarını söylediler.(bu sözler ciddi benzin istasyonları içindir)
    Benim kanımca sorun aldığımız benzinin kalitesidir ve içine yanlış söylersem düzeltin gizlice konan fazlaca solvent malzemesidir.

• birde ben ekliyim bari
    2003 yılında shell e böyük bi proje yapmıştık
    o projede önemli kişilerle fikir alışverişi imkanı bulmuştuk
    bende aklıma takılanları sormuştum
    toyota niye dizle getirmiyo vb...

aklımda kalan cevaplar (2003 yılında geçen bir konuşmadı)

Türkiyede biz ne kadar kaliteli olursak olalım sonuçta sattığımız ürünü kendimiz üretmiyoruz
    bir yerden alıyoruz tüpraştan
    tüpraşa yıllarca yatırım yapılmamış
    boru hatları depoları çok berbat durumda
    Türkiyede dünya standartlarında benzin satabilmemiz için tüpraşın tüm boru hatlarını depolarını dağıtım tesislerini
    dağıtım araçlarını ünitelerini kısaca herşeyini yenilemesi gerekiyor
    ilk önce kendini yenilemeli kesin özelleştirilmeli çağın çok gerisinde kalmış
    ne yazıkki yıllarca bakım yapılmadığı için Türkiyede dünya standartlarında benzin için çoook para ve çok zaman gerekli

bizde benzini ordan aldığımzı için istyer istemez benzin kalitesiz oluyor sorunlar çıkıyor depolar pisleniyor, buda araçlarda sorunlara sebebiyet veriyor
    dizeller daha hassas teknolojik dizel araçların yakıt pompaları tıkanıp arızalanıyor, toyota falan bu yüzden dizellerini getirmiyor

diğer konularda halkımızın bilgisizliği işine önem vermemesi yeni araçlar çok küçük tozlardan falan arızalanabiliyor biz çok sıkı denetlememize rağmen depolarını araçlarını çok iyi korumuyolar, zamanm zaman deposu sızıntı yapan istasyonları bile duyuyoruz inanılmaz bir olay

aklımda kalan bunlar...

yani sonuç bunca hükümet tüpraştan milyarlarca $ kazandı ama kuruş yatırım yapmadı

sonuç araçlar yurtdışına göre çok sık arızalanıyor milyarlarca $ tamir paraları gidiyor

• Benim dikkatimi çeken bir konu var Toyota , Honda vs. Türkiye'ye neden dizel getirmiyor deniyor da ben Avrupa'da hatta Kuzey Afrika'da da bu markaların dizelini görmedim . Avrupa'da da dizelleri yok mu ben mi denk gelmedim konu hakkında net bilgisi olan var mı?

Orjinalden alıntı: Souldrinker

Benim dikkatimi çeken bir konu var Toyota , Honda vs. Türkiye'ye neden dizel getirmiyor deniyor da ben Avrupa'da hatta Kuzey Afrika'da da bu markaların dizelini görmedim . Avrupa'da da dizelleri yok mu ben mi denk gelmedim konu hakkında net bilgisi olan var mı?

yıllardır var. sen denk gelmemişsin.
  • Ya arkadaşlar bunu hesaplamak çokmu zor, benzin bitince ne kadar yaktığınızı hesaplayacaksınız,ona göre benzin istasyonu seçeceksiniz, arkadaşın söylediği gibi bi olaydan şüpheleniyosanız oradan birdaha benzin almayacaksınız. Başka istasyonmu yok yahu, azıcık ilerdekinden alıveririsiniz olur biter. Unutmayın çevremizde çok dolandırıcılar var, sadece bu değilki. Dikkat edeceksiniz biraz, o kadar. Ne hallere düştük, insanlarımız ne hale gelmiş. Çevremiz üçkağıtcılarla dolu...
  • Arkadaslar pompanın attıktan sonra adamın tekrar basmasının sebebi tazzikli bir sekilde depoya dolan benzinin köpürmesi sureti ile pompa ucundaki sensöre temas ederek pompayı attırmasıdır. Pompa attıkkan sonra dolum işlemi durur ve o arada depoda köpüren benzin de sakinleşir.

Kardeşim hiçmi temiz bir bardağa cola doldurmadınız ? Ordaki durum bunu cok guzel izah ediyor. kola köpürür o anda bardak ağzına kadar doludur. Biraz bekleriz köpürme işlemi biter ve kola bardaktaki asıl hizasını bulur. Ondan sonra cola doldurma işlemi devam eder.

İşte benzin dolumundaki durumda aynıdır. Ha benim size tek tavsiyem şu olacaktır. Hileye ve üçkağıda meydan vermek istemiyorsanız benzininizi pompa tetiği kitleme kademesini 1. kademede veya 2. kademede doldurtun.

Tazzik olmayacağı için köpürme ve hile olmayacaktır :) Not: 1. ve 2. kademe dolum işlemini biraz daha uzatır.

Saygilar...

• Avrupanin bircok ülkesinde pompacilik diye birsey yok. Herkes kendisi dolduruyor. Sonra kasaya gidip pompa numarasina göre parasini ödüyor. Ayrica kasiyer de hemen yaninda bulunan ekrandan doldurulan miktari ve fiyati görebiliyor. Aldiginiz kasa kagidinda da litre-Yakit türü vs. yaziyor.

Aslinda en güzel sistem bu. Kendin dolduruyorsun, icin rahat.
  • demek hava basiyor haaa
    bu topigi yeni goruyorum.daha once gorsem daha once gulerdim
    topigi acan kardes bu sehir efsanelerine inanip burda gercek gibi anlatmak ne kadar dogru
    bilen var bilmeyen var.milleti gaza getirmeyelim
  • ARklar benzin depoya tazzikle koyulduğu için köpürü ve hava yapar köpürdüğü için pompanın ucuna benzin değer ve atar pomba 1 kaç dk sonra köpükler iner ve depo da boşluk açılır aadam da boşluğu dolduru hiç bezin pompası hava basarmı yawww bu nası mantıktır anlamadım benzin pompasıyla depo ya hava basmak arklar olmaz öle şey boşu boşuna yormayın kendinizi pompacı çocuk hava bascakta nolcak fazla para mı vercekler
  • Pompadan hava basma olayı vardır. Işte bu linkde kanıtı. Videoyu 2:25-2:48 dakikaları arasında izleyin. Şöyle bişey var, büyük ihtimalle bozuk bi pompa bu. Izleyin anlarsınız.

https://youtu.be/MvzWF2hsUaA

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Kasto_37

Pompadan hava basma olayı vardır. Işte bu linkde kanıtı. Videoyu 2:25-2:48 dakikaları arasında izleyin. Şöyle bişey var, büyük ihtimalle bozuk bi pompa bu. Izleyin anlarsınız.

https://youtu.be/MvzWF2hsUaA

Konu 2006 nın konusu abi o zaman bile hava basıyor diye benzini düşünen adam 5 lira olduğu vakit Lpg ye geçmiştir çoktan

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    bu hava basma lpg de olmuyor muydu? geçmemiştir bence
  • Bugün BP'den mazot aldım. Daha önce Shellden aldığım aynı km mesafede harcadığım mazottan 6 litre daha fazla yakıt aldı. İbre aynı yerde ve hatta belki de çok azıcık da olsa daha da yukarda. Öncekinde 28/190 litre/lira aldı şimdikinde ise 34.41/235 litre/lira ödedik. Öncekinde de köy yolu vardı sonrakinde de. Ama bir 5 km dağ yolu vardı o kadar. BP'ye şüphelerim var vesselam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.