Şimdi Ara

Benzin ve motorin fiyatları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, bildiğim kadarıyla Türkiyede benzin ve motorin fiyatları ham petrol fiyatlarına endeksli. İyi güzelde, ham petrolün varili 90 dolar iken benzini aynı fiyattan alıyorduk. Şu anda ham petrolün varil 40 dolar civarında, benzinin fiyatı gene aynı. Birde, işin garibi, az önce haber portallarında okudum, benzin ve motorin fiyatlarına zam yapılmış. (30-03-2009)
    Bu olay bana bir fıkrayı anımsattı;
    İki boksör ringde dövüşüyormuş. Dayak yiyen boksörün antrenörü, boksörüne moral verebilmek için devamlı onu gaza getiriyormuş:
    - "Rakibini fena dövüyorsun. Adamı perişan ettin..."
    Boksör bi sağına bakmış, bir soluna bakmış, şaşın bir ifadeyle sormuş:
    - "Hocam o zaman beni kim dövüyor ya...?"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctetik -- 29 Mart 2009; 1:38:20 >

• olacakları söylüyorum...

şimdi birisi gelecek haklı olarak (bence) hükümeti eleştirecek. sonra bazı parti taraftarı arkadaşlarımız gelip tozu dumana katacak ve konu kapatılacak.

burada hükümet aleyhine her konu siyasidir. yanlış yerdesin.
  • Malesef bize uygun fiyatlı yakıt kullandırtmamaya and içimişler. Petrol gerçekten çok ucuz dünyada ama türkiye'de malesef verdiğimiz paranın çoğu fahiş vergiye gidiyor. Zehir zıkkım olsun demekten başka bişi gelmiyor elden.
  • Allah belalarını versin 2 TL si sırf vergi.daha ne diyebilirim!!!
  • Arkadaşım, ben Türkiyenin ve Türk Milletinin lehine yazıyorum. A partisi B partisi beni ırgalamaz. Millet aleyhine yanlışı babam yapsa çıkar yüzüne vururum.
    Gemi batarsa, hepimiz batarız. Başka bir Türkiye yok.
    Forum yöneticilerini de bu konuda duyarlı olmaya davet ederim.
    Ben kimsenin kişiliği ile yada şahsiyetiyle ilgili bir yazı yazmadım.
    Hiç bir parti yöneticisi de babamın oğlu değil.
    Demokrasi ise, demokrasiyi dürüstçe uygulayalım, yaşıyalım ve yaşatalım..
    Adamın kolu kangren olmuşsa, adamın başına kurşun sıkılmaz, kesersin kangrenli kolu, adam kurtulur.
    Bu konu altında da abuk subuk fikir beyan edenler çıkabilir. Silersin o yazılanları olur biter.
    Konuyu kapatıp, konu açanı uzaklaştırmak akıllı bir çözüm olmaz.
    Bu yöntemi zamanında Rusya denedi, ama gördünüz, çözüm olmadı...
    Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctetik -- 29 Mart 2009; 2:34:21 >
  • Geçenlerde radyoda duydum , birşeye %15 zam verilmişti , indirim ise % 1.5 oranındaydı..
    Babam kahkahaya girdi arabada
  • Bunlar hep zincirleme reaksiyon ötv indirimi petrol kaldırımı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aytemiz ucuz fiyatlı yakıt
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dünyanın EN PAHALI Benzini ve MOTORİNİ Türkiyede SATILIYOR !Bunun nedeni de hükümetin, (devletin değil) aldığı verginin fahiş derecede yüksek olmasıdır !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Horus_Aha -- 29 Mart 2009; 1:57:33 >
  • İnternet fiyatlarıda aynı şekilde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ae_

olacakları söylüyorum...

şimdi birisi gelecek haklı olarak (bence) hükümeti eleştirecek. sonra bazı parti taraftarı arkadaşlarımız gelip tozu dumana katacak ve konu kapatılacak.

burada hükümet aleyhine her konu siyasidir. yanlış yerdesin.

yani bu şu anlama geliyor,
    kesinlikle olumsuzlukta olsa sesini çıkarma,sus otur,her zaman haklılar
  • ben artık zorunlu olmadıkça araba sürmüyorum. Genelde kısa mesafeler gidiyorum gezmeye arabayla. Uzun mesafelere sadece mecburi durumlarda. EKonomik kriz bitinceye kadar bu böyle sürecek. Otomobili ucuzlatıyorlar, yakıt pahalı, ne anladım ben o işten
  • siz bide seçimlerden sonra görün, zar zor tutuyorlar zaten kazıkları. 2 ayda bilmem kaç milyar dolar bütçe açığı bakkal dükkanı bile işletemeyecek insanlara ülke teslim edersen böyle olur tabi...
  • benzinin rafineriden çıkış fiyatı 45 kuruş civarı, dağıtıcı-bayi karı 40 kuruş, vergi ise 2 tl. yani bu ülkede petrolü bedavaya çıkarıp işlesek, bayiler bedavaya dağıtsa bile benzinin fiyatı 2 lira. tabi hükümetin bütçedeki en büyük kaynağı ötv, kdv gibi dolaylı vergiler. hele birde olayın dolaysız vergiler boyutu varki o tam evlere şenlik. işçinin memurun üç kuruşluk maaşından anında gelir vergisini kesiyorlar ama aylık geliri 15000 lira olan adamdan vergi alamıyorlar. nasıl bir tezattır ki hükümetteki partinin adında adalet ismi geçiyor. ama sosyal adaletin en temel kriterlerinden biri olan vergide adaletten haberleri yok sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: suicide

siz bide seçimlerden sonra görün, zar zor tutuyorlar zaten kazıkları. 2 ayda bilmem kaç milyar dolar bütçe açığı bakkal dükkanı bile işletemeyecek insanlara ülke teslim edersen böyle olur tabi...

senin bu lafı ben kasım ayında demiştim,bekleyim mart seçiminden sonra yapılan para zararlarını telafi etcekler dedim.
    o arada benzin inip duruyordu,millet seviniyordu.
    bunu tahmin etmem vede bilmemde şaşırılcak durum yok,çünkü düzen bu şekilde ilerliyor sürekli zam..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nicotinell

ben artık zorunlu olmadıkça araba sürmüyorum. Genelde kısa mesafeler gidiyorum gezmeye arabayla. Uzun mesafelere sadece mecburi durumlarda. EKonomik kriz bitinceye kadar bu böyle sürecek. Otomobili ucuzlatıyorlar, yakıt pahalı, ne anladım ben o işten

1 aydır araba yatıyor,zaten artık bu hale geldi..
    bugün 10 ytl benzin aldım,ibre oynamadı bile.
    ışığı sürekli yanık 30 km deydi,yani dibe vurmuştu.
    10 ytl lik aldım ışığı sönmedi bile.ama en azından 30 km lik benzin alınmış oldu,şu an bu şekilde duruyor,
    ama bu ayda geçti,bir dahaki ay yine 10 ytl lik alırım,belki o zaman 1 çizgi oynar,ışığı söner o zaman.

• quote:

siz bide seçimlerden sonra görün, zar zor tutuyorlar zaten kazıkları. 2 ayda bilmem kaç milyar dolar bütçe açığı bakkal dükkanı bile işletemeyecek insanlara ülke teslim edersen böyle olur tabi...

seçimlerden sonra zam yapmaları intihar olur. Millet iyice kasmış durumda kendini. Eğer vergileri arttırırlarsa tüketim iyice duracak. Tek şansları imf'den alacakları borç. Vergiden açık verecekler isterlerse yüzde 100 zam yapsınlar. Krizde zam yapmak işe yaramaz, azalan tüketimi iyice baltalar. IMF'ye artistlik yapmaları tamamen seçim propagandası. Para bulabilecekleri başka hiçbir yer yok.

edit: bu arada bu konu her an uçabilir. Şunu belirtmek istiyorum, akp gelmeden önce hükümetleri yerden yere vururduk, eleştirirdik. Hatta oy veren kişiler bile eleştirirdi. Akp'den sonra kutuplaşma oldu. Artık eleştiri yapmak direkman hükümet düşmanlığı olarak algılanıyor. Eleştiri yapamaz olduk. Demokraside geriye gidiyoruz bu açıdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 29 Mart 2009; 2:22:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ctetik

Arkadaşım, ben Türkiyenin ve Türk Milletinin lehine yazıyorum. A partisi B partisi beni ırgalamaz. Millet aleyhine yanlışı babam yapsa çıkar yüzüne vururum.
    Gemi batarsa, hepimiz batarız. Başka bir Türkiye yok.
    Forum yöneticilerini de bu konuda akıllı olmaya davet ederim.
    Ben kimsenin kişiliği ile yada şahsiyetiyle ilgili bir yazı yazmadım.
    Hiç bir parti yöneticisi de babamın oğlu değil.
    Demokrasi ise, demokrasiye dürüstçe uygulayalım, yaşıyalım ve yaşatalım..

zaten demokrasi dediğin nedir ki,çoğunluğun vermiş olduğu oydur.
    herkes beşiktaş,fener bahçe,gs takımı tutar gibi parti tutuyor.
    başa A gelmiş,B gelmiş farketmez..
  • quote:

quote:

seçimlerden sonra zam yapmaları intihar olur. Millet iyice kasmış durumda kendini. Eğer vergileri arttırırlarsa tüketim iyice duracak. Tek şansları imf'den alacakları borç. Vergiden açık verecekler isterlerse yüzde 100 zam yapsınlar. Krizde zam yapmak işe yaramaz, azalan tüketimi iyice baltalar. IMF'ye artistlik yapmaları tamamen seçim propagandası. Para bulabilecekleri başka hiçbir yer yok.

edit: bu arada bu konu her an uçabilir. Şunu belirtmek istiyorum, akp gelmeden önce hükümetleri yerden yere vururduk, eleştirirdik. Hatta oy veren kişiler bile eleştirirdi. Akp'den sonra kutuplaşma oldu. Artık eleştiri yapmak direkman hükümet düşmanlığı olarak algılanıyor. Eleştiri yapamaz olduk. Demokraside geriye gidiyoruz bu açıdan.

seçimlerden sonra zam yapmaları intihar olur
    bir şey olmaz,elbet bahanesi hazırdır,imf para vermedi bizde zam yaptık derler olay kapanır,hala öğrenemedin mi gidişatı

• siyasiyse siyasi arkadaş.. bu millet daha ne kadar sağılacak ayıptır yahu
  • quote:

quote:

bunların bidaha gelme niyetleri yok bence hocam. götürecekleri kadar götürdüler zaten, ellerinde kalan bikaç iktidar yılındada bi şekilde durumu idare edip cepleri doldurup en büyük borçları, açıkları yeni gelecek olanın kucağına bırakacaklar bence.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.