Şimdi Ara

Benzin mi dizel mi(tavsiye)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar passat bmw yada audi a4,a6 almayı düşünüyoruz.Yanlız benzinli mi dizel mi almakta karar veremiyoruz.1 yılda yapacagımız toplam km 10.000 i geçmez hatta daha da az.Ancak benzinlidede satmak zor oluyor + bakım masrafları ...Bu durumda sizce neyi tercih etmeliyiz.

Birde 55.000 tlye kadar dizel,benzinli passat bmw yada audi önerir misiniz?

Ha bir de 2.el bakıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nutec -- 2 Ağustos 2010; 1:03:23 >

• arkadaşlar kısa zaman sonra alınacak lütfen yardım edin
  • bende aynı ikilemde kaldım 1.6 2005 avensisim var 1.3 dizel astra alıcam sıfır ama donanım avensise göre daha zayıf ya pişman olursam diye düşünüyorum
  • dizelin bakım masrafları daha ağırdır ayrıca 100.000km'den sonra dizeli satmak daha zordur.Ancak bmw-audi gibi markalar yakıt tasarrufunu pek dikkate almazlar.Ancak ne olursa olsun ben olsam Km'si en fazla 100.000 olan dizel bmw bakardım
  • umutech çok teşekkür ederim ancak şöylede bi durum da varki geçen 2006 passatımızı sattık 3 senede 10.000 km yaptık :) yani bi nevi garaj arabası yerine geçecek ben en kötü ihtimal senede 10.000 dedim dizele verilecek fazladan %15-20 civarı para yazık degil mi bu durumda
  • ben teşekkür ederim hocam.Evet haklısınız km yapma durumunuz o kadar azsa tabiki benzinli derim bende.Ben mesajımda belirtmedim ama insanlar fazla km yapmayacam diye benzinli alıp sonra şartlar değişince pişman oluyorlar diye dizel dedim.Bu durumu bizzat kendimde yaşadım.Madem araç çok kullanılmayacak hem alırken kazanırsınız hemde dizel motor benzinlinin verdiği sürüş keyfini vermez.Düzeltiyorum benzinli bmw alın bence.
  • tekrar teşekkür ediyorum umutech.Ancak babam 55 yaşında ve ben 15 yani 3 sene sonra araba benimdir:).Bana güzel benzinli bmw önerirmsiniz piyasaya biraz hakimseniz yardımda bulunurmusunuz.Ancak dediğim gibi bmw audi yada vw passat lara bakıyoruz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dizel mi Benzin mi sizce?
    6 yıl önce açıldı
    Benzin + LPG mi yoksa Dizel Mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aslında o sınıfta çok bir bilgi sahibi değilim.Daha çok ekonomiye önem veren araçlar kullandım ve kullanıyorum.Şimdi burada önemli olan ihtiyaçlarınız babanla senin ihtiyaçların ve beklentilerin çok farklıdır diye tahmin ediyorum.Şöyle yardımcı olmaya çalışayım benim 55.000 liram olsa 3.20 'den başka araç bakmazdım.Ancak dediğim gibi ihtiyaç ve beklentiler önemli
  • ihtiyaçlar genel olarak bellidir.
    Şeklen güzel olsun.
    Performans olarak sorun çıkartmasın.
    Benzin olayına aslında cok da takmıyoruz çünkü öyle ahım şahım kullanılacak değil.Şehir içi gezi gibi
  • demek istediğim babanın binmek istediği araçla senin binmek istediğin araç büyük ihtimalle aynı olmayacaktır.Örneğin ben senin yaşında olsam audi tt derim babam a6 der(tekrar ediyorum örnek)
  • hocam işte şunu diyorum
    2004 modelden düsük olmayan audi bmw nin tüm modelleri
    2007 modelden düşük olmayan bütün vw passat önerilerine açığım sonuç olarak ev ahalisi degerlendireceğiz:=)
  • yok mu yardımcı olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nutec

Arkadaşlar passat bmw yada audi a4,a6 almayı düşünüyoruz.Yanlız benzinli mi dizel mi almakta karar veremiyoruz.1 yılda yapacagımız toplam km 10.000 i geçmez hatta daha da az.Ancak benzinlidede satmak zor oluyor + bakım masrafları ...Bu durumda sizce neyi tercih etmeliyiz.

Birde 55.000 tlye kadar dizel,benzinli passat bmw yada audi önerir misiniz?

Ha bir de 2.el bakıyoruz

bence sıfır düşünün o fiyata. mesela hyundai sonata gibi dizel, 150 beygirlik ve iki litre motorlu bir araç varken ikinci elle hiç uğraşmayın. kaldı ki o fiyata temiz bir serisi bmw filan ancak alabilirsiniz ikinci elde.
  • effendy75 teşekkürler ancak 0 düşünmüyoruz hatta hyundai hiç düşünmüyoruz :).
    babam 12 araba değiştirmiş hepsi 2. el :) şimdi 55 bin tl bütcemiz var.bmw audi ve vw passatlara bakıyoruz 2. el olarak.Önerebileğin bir model varmı?
    Hem sportif(tt gibi) hem aile içi (vwpassat) bunlardan birisi ya da her ikisinide bir arada bulunduracak vw passat audi veya bmw arıyoruz
  • devir ekonomi devri.
  • eğer dizel alırsak biz salaklık ederiz cünkü 50.000 km den sonra amorti ediyormuş biz 50 sene kullansak belki amorti eder bilmem anlatabildimmi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nutec

effendy75 teşekkürler ancak 0 düşünmüyoruz hatta hyundai hiç düşünmüyoruz :).
    babam 12 araba değiştirmiş hepsi 2. el :) şimdi 55 bin tl bütcemiz var.bmw audi ve vw passatlara bakıyoruz 2. el olarak.Önerebileğin bir model varmı?
    Hem sportif(tt gibi) hem aile içi (vwpassat) bunlardan birisi ya da her ikisinide bir arada bulunduracak vw passat audi veya bmw arıyoruz

ok..kolay gelsin.
  • arkadaşlar cevabımı hala alamadım.Soru gayet açık
    -Benzinli
    -Sportif ve aile arabası
    -Vw passat veya bmw,audi
    -55.000 tl ye kadar olacak
    -2. el
  • Arabaya az bineceğiniz için C180 1.6 (hala 1.6 var mı bilmiyorum), Passat 1.4 TSI gibi vergi avantajı olan ve tatminkar performans sunan bir aracı öneririm. Az km yapacağı için bu araçların benzinli olmalarının çok önemi yok bence. 2.0 dizel alsanız aradaki vergi farkı tüketim farkını katlayacaktır, az binileceği için...

Edit : bütçe 55 civaıymış, bence Passat 1.4 TSI en uygun seçim olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 2 Ağustos 2010; 14:25:47 >
  • yardımın için teşekkürler ancak 2. el ve yüksek motorlu yani 1.8 ile 2.5 arası bakıyoruz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.