Şimdi Ara

benzer karakterler ing türkçe ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar soru gayet basit ama bulamadım bir türlü cevabımı ... elimde eski bir database var ... bu database e maalesef türkçe karakterler ingilizce arabirim ile (asp dosyaları) ile girişmiş ...

Fakat işin kötü kısmı şifreleme tekniği ile ilgili ... kullanıcı şifreleri sha256 ile kodlanmış durumda ... bende şu an türkçe arabirim le kendi kodlamalarım ile sha256 ile kodladım ... herşey gayet güzel çalışıyor ama maalesefki bazı şifreler türkçe karakter içerdikleri için kodlamalar tutmuyor

örneğin : şifre canım olsun ...

benim kodlamam canım kelimesini aynen sha256 ile çeviriyor ve sonuç aşağıdaki gibi oluyor ..
    dd2c7d4b4764a5d288bd61157c19333534e3a4a7f6aaeeadc3065a8fdc6f841a

eski uygulamada ise sonuç aşağıdaki gibi
    87102b552e334f2db1ee45c004e5bcbf0df4e43a7b93d44632c7c99a14146288

eğer ki ben kendi sistemimde canım kelimesindeki ı harfini y harfi ile değiştirirsem (yani canym) sonuç
    87102b552e334f2db1ee45c004e5bcbf0df4e43a7b93d44632c7c99a14146288

oluyor ... yani 2 dil arasındaki farklılık ı harfinin ingilizce benzer karakter olarak y olarak algılanıyor ..

bunu hallettim ama daha türkçede başka türkçe karakterler var ...aşağıya bir resim ekliyorum ..çünkü unicode karakterler burada gözükmez ... Bana bunların karşılıklarını söylerseniz memnun olurum ...

resimdeki soru işaretli kısımlara ne gelmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realnus -- 25 Eylül 2005, 20:27:02 >

• cevabın için üzgünüm ama bu tip bi cevapla sallama iş istemiyorum ben ... Ben zaten sana söylüyorum ibg. türkçe farkından kaynaklanıyor ..eskiden db ye ing. tabanlı girilmiş veriler diye ...

Arkadaşlar herşeye atlamayın lütfen .. Burda ben sha256 kodlamadan bahsediyom , gidip adam meta tag veriyor ...Sonra da Türkiye de neden programlama ilerlemiyor ..Zaten herkes programcı
  • bu kadar hiddetlenmene bir anlam veremedim işi çok abarttın bence sorunu yanlış okumuşum işin gerçeği türkçe karakter sorunu var zannettim dosyalarını gönder bir bakalım

Bırak konumu meşgul etmeyi , cevabı vercek kişiler senin yüzünden gereksiz post okuyup vakit kaybediyor (Bende sana cevap yazıcam die !!! )

YORUMU OLAN ???
  • Merhaba realnus
    Bende de aynı sıkıntı var, gerçi aradan bayağı zaman geçmiş ama çözebildin mi sorunu?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.