Şimdi Ara

Benq-Siemens EL 71 (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.406
Cevap
2
Favori
176.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=372122&productid=telcepakneodca510#tablnk

üstadlar burda dca 510 diye geçen kablonun ucu usb. dca 510 com kablomu sizdeki. Kafam karıştı

Tabloda dca 510 ile patch yapıldığı görülüyor. Ama birde önceki sayfalarda orjinal kablolarla patch yapılmaz diye yazı vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizsilah -- 21 Nisan 2007; 21:03:37 >

• hepsiburada daki kablo orjinal değil
    markası neotech
  • http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=16134&productid=telcakssi5601111
    bu link de olan orjinal dca-510 alttaki modellere uyuyormuş sitede öyle yazıyor

SIEMENS SL65
    SIEMENS S65
    SIEMENS SF65
    SIEMENS C75
  • Evet orjinal değil ama patch yapma işi com uçlu kabloylamı oluyor yoksa usb kabloylada yapılıyormudur. Üstadlar dca 510 ile yapılıp yapılmadığını bir araştırsanız ben bakıyorum ama bişe bulamadım.
  • Vardır belki bir film belki usb ucunu kesip com a çevirme ve kablo dizilimlerini değiştirerek dca 110 a dönüştürme yapılabilir belki. Araştıralım bişeler buluruz belki. Üstadlar el atarsa çabuk hallederiz bu işi
  • sessizsilah

telefoncu arkadaşın karıştırmış sanırım..Sx1 e flash atmak için com kablo gerekir..ayrıca testpoint yapmadan da flash atamazsın..

bizim yaptığımız dca 110 kablo zaten yapı itibari ile dca510 a çok benziyor ve kolay bir şekilde nano soket kullanarak dönüşüm yapabiliyoruz..

şimdi 510 şöyle böyle tartışması yapmaya gerek yok.. patch yapmak için;

1-x55 kablo..benimkinin üzerinde c55 de yazıyorrdu..bulması zor, telefoncu dediğinizi anlamıyor çoğu zaman..Com girişli yada seri porttan bağlanan data kablosu gibi şekillerde sormak gerekebiliyor.orjinali işe yaramadığı için bunuda yan sanayi alacağız..

2-nano soket..bunuda alacağımız yansanayi tabir edilen data kablosunun soketini kullanarak hallediyoruz..

sonrası 25-30 dk lık kesme biçme lehimleme işi..

ayrıca USB dca 510 dan kablo yapıldığında da USB to COM çevirici adaptör kullanmak gerekiyor..yani masraf artıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Collezione -- 21 Nisan 2007; 21:33:13 >

• Şimdi ben kabloları iyice karıştırdım . X55 kabloyu bulamıyorum . İnternet sitelerinde dca 510 diye satılan kabloyu alsam devre yapmam gerekecekmi . Kablo dizilimlerini değiştirmemmi gerek. USB to COM dönüştürmesini emanet biryerden bulurum.
  • d510 ile devre yapmana gerek yok ..devre zaten kablonun içinde mevcut sadece nano soketi alıp kablonun ucuna lehimleceyecksin..

bağlantıda bu şekilde olacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Collezione -- 21 Nisan 2007; 22:54:38 >
  • collezone üstad.. dca 510 kablonun bir ucu telefon girişi bir ucu usb. Şimdi ben kablonun hangi ucunu keseceğim. 5 ve 6. uçlara ortak kablo bağlanıyor galiba ama nasıl nersini keseceğim kablonun. usb ucunda devremi var acaba kablonun. Kusuruma bakmayın sizler patch falan yaptınız . O sayfaları okudum ama çok teknik şekilde olduğundan tam anlamadım.

Bide şeyi merak ettim. DCA 110 kablo türkiyedeki teknik servislerde mevcutmu acaba. Diyelim benim telefon çöktü yazılım felan gitti, DCA 140 ile bir müdahele yapılabilirmi tel kapalıyken. Bu gibi durumlarda teknik servis dca 110 mu kullanıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizsilah -- 22 Nisan 2007; 1:33:38 >
  • dca510 dan dca 110 yaptığımızda siemens mpm ile telefonu görüyormu
  • sessizsilah

Burda sayfalardır slim (eski) soketi söküp Nano (yeni) soketi lehimlemekten bahsediyoruz....USB uç ile işimiz yok..

Eğer kabloyu doğru yaparsan servislere minnet etmek zorunda kalmazsın..zaten patch işlerine bakmadan önce telefonun fullflash yedeğini alacaksın ve prob. olduğunda da geri yüklersin, serviste günlerce beklemektense 1 saatte problemi çözmüş oursun..

17.sayfadan itibaren tekrar bir göz atarsan konuyu daha iyi anlarsın
  • ya benim bilgisayarın arkasında 9 pinli sadece onboard ekran kartı çıkışı var ama ben onu kullanmıyorum başkada 9 pinli çıkış yok nasıl olacak com kablosunu monitör çıkışına mı bağlayacağım
  • DCA-100 almaktan vazgeçtim işe yaramama ihtinali çok yüksek!
    Benim merak ettiğim DCA-110 yapmak için com kablo gerekli diosunuz ama benim bu com kablodan da olmaz demiştiniz. Bu kablo dan nie olmuo ki ? Kafam iice karıştı

quote:

Orjinalden alıntı: musgucuk

collezione

benim kablo bu...şimdi bundan DCA-110 olur mu?

• quote:

DCA-100 almaktan vazgeçtim işe yaramama ihtinali çok yüksek!
    Benim merak ettiğim DCA-110 yapmak için com kablo gerekli diosunuz ama benim bu com kablodan da olmaz demiştiniz. Bu kablo dan nie olmuo ki ? Kafam iice karıştı

quote:

collezione

benim kablo bu...şimdi bundan DCA-110 olur mu?

Kardeş bilsem sölerdim ama bende tam bilmiyorum collezoneden başka ilgilenen yok burda bizle.

• musgucuk

adigehalil orjinal kablo ile dca 110 a dönüşüm yapılamayacağını söylemişti..bunu daha fazla tartışmaya gerek yok ben neden kullanılamadığını bilmiyorum ama muhtemelen teknik bir konu...

x55 kabloyu sıhhıyede 10 liraya bulabilirsin..daha önce aldığım yerin adresini vermiştim

x-side

yeni nesil ve/veya giriş seviyesi bilgisayarlarda seri port olmayabiliyor. Seri port olmadan kabloyu kullanamazsın,.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    kendi yaptığım dca110 kablo..x55'in yansanayi olduğu hemen göze çarpıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Collezione -- 23 Nisan 2007; 11:13:38 >

• kablo u bulmak mesele diil bi de onu dönüştürmek var
    ben artık vazgeçtim bu patch sevdasından zaten nasıl yapıldığını da bilmiorum te.i bozarım mozarım ne gerek yaw..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musgucuk -- 23 Nisan 2007; 12:47:10 >
  • el71'ciler merhaba...

kablo konusunda birkaç şey yazayım. dca-100 alıp 110 çevirmek mümkün. nasıl mümkün: önceki sayfalarda verilen devreyi yaparak mümkün. dca-100 alıp 110'a çevirmenin akıl karı bir tarafı yok, çünkü o kablonun kullanabileceğiniz tek yeri socket kısmıdır...

kısacası orjinal kablolar ile patch yapılamıyor...

sessizsilah

eğer dca-110'a sahipsen ve telefon çökmeden önce bs reader ile kodları alabilmişsen yazılımsal her türlü müdahaleyi yapabilirsin. fakat esn ve hash kodların yoksa elinde dca-110 hiçbir işine yaramaz... bu durumda yapılabilecek tek şey testpoint yapıp ki; kullanıcının yapması pek mümkün değildir, öyle yazılım atmak...

collezione

abi sen aşmışsın artık. flashta gömülü ikonları değiştirmeye çalışıyorsun. nedir durum? işe yarar birşeyler çıkarabildin mi? x75 kullanırken yapmıştım baya birşey ama bu aralar pek vakit ayıramıyorum.

en kısa zamanda çalışmalarının meyvelerini görmek isteriz...

• adigehalil

nerelerdesin kaç gündür ???

Flash daki ikonları da buldum..ikondan ziyade ikon numaraları önemliydi...ordaki amacımda klasör ikonlarını değiştirmekti ki hallettim..

sen ne yaptın papua ile aran tuz biber mi hala ?
  • papua ile aram aynen... geçen istanbula gittim kablo bakmayı unuttum...
  • collezione

perşembe ye kurdum demiştin alarmı..ne oldu merak ettim!.. Benim doğum günü alarmı hala bir gün önce çalio
    sence nasıl halledilebilir??
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.